Trettonbarnsmamman

Matval

Barnen fick välja mat idag så det blev spaghetti med färdig köttfärssås ( min hemmagjorda äter de inte ).
Eftersom de fick välja sitt så fick jag välja vuxenmaten…

image

Idag blir det vardagslyx på hög nivå 😀

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kärringen i Skogen

    Hm, jag undrar VAD det är som gör att de inte äter hemlagat, köttbullar och köttfärssås— Det man köper är ju visserligen fullt ätbart, jag säger inte annat. Men inget kan bli godare än hemlagat. Mina barn har fått båda delar. Men de väljer hemlagat för köp- Och steker nu även själva sina köttbullar… Men oboy och mackor har varit frukost här också och som sagt, det är bättre än inget. Men ta du och vänj på dina små med hemkört. Det blir i alla fall billigare…

  2. Hanna

    Men snälla nån! halvfabrikat mat eller inte! Mitt barn får då inte välja vad hon ska äta! Gör jag mat så äter hon maten eller är utan hon är 4.5 år!

    Och dom lär dig svälta eller äta!

  3. Anita

    Mirka, jag tror om du gjort din köttfärssås när de var små så hade de ätit den. Lika dant med fiskpinnar som är så mycket ströbröd i. Jag har alltid gjort egna, tar och skär fisken i bitar. Ägg i en skål och ströbröd, salt och pappar i en annan skål. Blir jättegoda.

    Tror du är duktig på matlagning, men ibland så tryter inspirationen och orken. Så jag har full förståelse för att du använder halvfabrikat med så många barn. Jag har bara två, det är skillnad. Lagade även hemmagjord barnmat när de var små, så de åt inte köpt sådan istället. De såg då inte vad som var vad, bara spottade ut den.

    Ha en fortsatt bra torsdag!

    1. May Britt

      Jag blev överlycklig den dagen jag hittade glutenfria fiskpinnar så man kunde komma enklare undan!!
      Vad spelar det för roll att ge barnen halv/helfabrikat en gång ibland?? Inte alltid man har tiden att göra allt från grunden heller för den delen,inte som samhället är uppbyggd idag. Två föräldrar som heltidsarbetar plus att kanske barnen har fritidsaktiviteter på det.
      Ni som kritiserar får det till att låta som hennes barn alltid får halv/helfabrikat något som jag tror är långt ifrån sanningen här och är man inte bra på att laga mat så är man inte,det finns de som inte har anlag för det och då spelar det ingen roll att man säger at,t men gör bara si och så,det är så lätt så…alla har vi något vi inte är bra på,t o m NI!!!

      Nää de dör inte av lite Findus eller Scan ibland!!!

  4. Madeleine

    ville tipsa om http://www.smartamaten.se

    Jag och min son 6 år är friska och utan medicin på denna basiska kost, med mycket grönsaker, dock har vi lite mer skonkost som kokt mat, ångkokt, kyckling, fisk och ägg. Mjölkfritt, glutenfritt, inget socker.

    Vi har en ”obotlig tarmsjukdom” ulcerös kolit, och blir friska på denna hälsosamma kost.
    det är underbart, otroligt, och vi är överlyckliga, mer livsglädje.
    sjukdomen är hemsk då det innebär 10-20 gånger på toa med blod och slem även mitt i natten. medicinerna kan ha biverkningar och hjälper inte så bra.

    färdig mat är inte bra, tillsatser i maten är inte bra, socker och vitt mjöl är inte bra, kött är inte bra det är syrebildande mat.
    det handlar om vilken mat som är basisk och det mest basiska är grönsaker.

    visst äter mina andra barn korv ibland, men det är heller inget bra att äta.
    vi är alla så mycket friskare på denna maten.

    ha en bra dag! mvh Madde

  5. Camilla

    Har fått diller på räkor denna graviditet. Köper båtfrysta i fiskbilen, som färska, mums… ICAs smakar för min smak ingenting…

  6. Ester

    Oboy och rostade mackor till frukost och färdigmat till middag. Och bullar och bakverk där emellan. Jag förstår inte hur man ens kan förmå sig att ge sina barn sånt skit.

    1. mirkak

      Lika lite kan jag förstå ditt ork att lägga energi på nåt som du uppenbarligen inte vet så mycket om 😀

      1. Monica

        Du gjorde ju en förut som Carola tror jag det var som du fick receptet av.. Den gör jag ofta =)

        Köttfärs tomatpure krossade tomater Med örtkrydda creme fraische.. salt vitpeppar,skit god ju =)

        1. Lisa

          Mina barn är också uppfödda på o`boy och mackor till frukost, hellre det än inget alls. De är i dag vuxna och har egna barn och alla är fullt friska

    2. kerstin

      Ja tänk det åt nästan alla barn till frukost förr som små och då fanns det ingen barnfetma som idag eller barndiabetes som det finns idag. Fikabröd var vanliga då än det är idag och vissa hade bullar till kaffet varje kväll.Tycker inte Mirkas barn ser överviktiga ut på något sätt. varför är du här och läser om du ändå bara retar upp dig på något som du egentligen inte vet något om då du inte på något sätt kan få¨inblick i vad som äts dagligen hos Mirka

  7. Anette

    Härligt med vardagslyx! Klart man kan laga olika mat till de vuxna och barnen ibland alla gillar ju inte samma mat jämt.

  8. Anette

    Berätta vad du gör av räkorna och löjrommen? Du har haft bilder på dem förut men vet inte om du berättat hur du tillreder godbiten :D. Blev så snål! Tack för en fin blogg:-)

  9. Johanna

    Köttfärssås….
    Jag gör på 500g köttfärs – 1 gul lök – 2 burkar krossade tomater (gärna chili eller basilika) – 1 förpackning matlagningsgrädde och sen lite oregano kryddor och grillkrydda.
    Alla som ätit min köttfärs har sagt att den är super god iallafall..

    efter jag kokt pastan brukar jag röra ihop pastan med köttfärssåsen så får ungarna ”rätt mängd” köttfärs och pasta

  10. Christina Arnesdotter Ström

    Jag har skrivit tidigare om Maria W blogg,du skriver att man ska trycka (HÄR) i din blogg,men det funkar inte! Tacksam för svar.

  11. Tove

    Va tråkigt att de inte äter din köttfärssås, måste bli dyrt å köpa färdig 🙂 Hur gör du din? 🙂

    1. kerstin

      Varför inte? Det gör vi här hemma också min man och jag fast vi bara är två stycken. jag älskar t.ex. blodpudding som han avskyr ska jag aldrig få det då? Eller kanske tvinga honom att äta det?