Trettonbarnsmamman

Underbart

Idag fick jag hem brevet med provsvaret och allting såg bra ut 🙂

image

Underbart med goda besked och lika underbart med det härliga vädret som vi haft idag, nu har man fått en glimt av den kommande våren känns det som 🙂

image

Solen skiner från en klarblå himmel och man kan gå ute med uppknäppt jacka – det är lycka det 🙂  Jag mår fortfarande rätt pissigt och rullgardinen min åker sakta men säkert neråt framåt eftermiddagen. Igår låg jag helt sänkt i soffan en bra stund innan jag hade samlat på mig lite krafter för att börja med middagen. För det är ju lite som det är, mammor får/kan inte vara sjuka….finns alltid sysslor som måste göras ändå 😀 Peter gör ju sitt när han kommer hem men det finns ju måsten under dagen med 😉 Jag var dum igår och testade barnens nässpray…..det misstaget kostade mig väldans onda bihålor resten av kvällen 🙁 Jag som vet att jag inte kan ta nässpray, vad skulle jag då på den flaskan att göra *suck*

Idag tog jag och Älva en tur till Enköping, hade några ärenden att uträtta och det gick inte att sjuta på de något mera. Men det var skönt med en liten tripp och se lite av världen 🙂

Jag läste i tidningen att det går en mässlings-epidemi i Uppsala och även i Stockholm. Det står i artikeln att i Sverige började man vaccinera mot mässling 1975 och de som är födda före det och inte har haft sjukdomen ligger i riskzon….. Undrar om någon vet när de började vaccinera mot mässling i Finland? Barn vaccineras vid 18 månaders ålder så Älva då inte hunnit få den sprutan ännu. Inte för att jag tror att det är någon större risk att man blir smittad men ändå bra att ha det i tankarna om man skulle bli riktigt sjuk….

Ang. Hotmail så ska jag försöka maila de och se om jag får hjälp därifrån men tror ändå att det kanske är dags att byta mail-ställe helt och hållet…..

Sköt om er ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Tips (som du säkert har koll på) Peter har rätt att vara hemma och vabba om du är sjuk. Oavsett ni har föräldrapenning eller vårdnadsbidrag. Min man är alltid hemma när jag är sjuk. Jag blir friskare mycket snabbare och barnen slipper ”drabbas” av en trött och hängig mamma som inte orkar nåt!

    Skönt att provet var normalt.

    Ang hotmail, min bytte till outlook när jag skaffade smartphone, men det går att byta tillbaka!

  2. Mammamia

    Då är jag helt med på hur du menar/tänker!

    Ha en go helg och hoppas hela gänget piggar på sig
    🙂

  3. Mammamia

    Du menar väl inte på allvar att du skulle göra abort om provet visade något avvikande? Ryser av obehag om det skulle vara så!

    1. mirkak

      Men det har jag aldrig skrivit någonstans heller….! Att göra moderkaksprovet handlar för mig om att kunna förbereda sig innan förlossningen om man nu skulle få veta att barnet har ett kromosonfel. Och att kunna förbereda barnen inför det. Jag tror att det är bättre att veta sånt i tid än att det skulle komma som en chock när barnet föds. Så barta för att man väljer göra dessa prover som erbjuds alla gravida över 35år så betyder det inte att man automatiskt skulle göra abort om det finns något avvikande 🙁

  4. Carina Stenvall

    Hej

    Lycka till med tolvan!

    Är årsmodell 1972 från Finland och är MPR vaccinerad (mässling, påssjuka och röda hund)

  5. Emma

    Hej!
    Hur hade ni gjort om det visat sig att er lille bebbe i magen hade haft ngn kromosom avvikelse, tex Downs syndrom??

  6. Hanna E

    Ang Hotmail så måste det ha blivit något fel på ditt konto, jag har inte haft de problemen och jag gick över till Outlook.com för flera måndader sedan.
    Jag är lite skeptisk till Gmail eftersom Google sparar dina sökningar (och i och med det massa information om dig) om du är inloggad på ditt googlekonto samtidigt som du gör sökningar… Google vet tillräckligt om mig ändå utan att de därför behöver spara mina sökningar också.

  7. Lotta m nio

    Härliga bilder! Jag som gillar vintern bäst tycker förstås ändå att våren är underbar…så jag gillar oxå takdropp och att få kisa mot solen igen =)

    Skönt att läsa att proverna var bra!!!

    KramKram!

  8. Karin

    Härligt med ett positivt besked! =)

    Jag vill också rekommendera dig Sinova eller Sinova Forte, och Renässan koksaltlösning.
    Men kolla för säkerhets skull så det är okej med Sinova när man är gravid.

    Kram från mig

  9. Victoria

    Grattis till det glädjande beskedet, skönt att allt ser bra ut!

    Angående nässprayen, tänkte tipsa om andra alternativ. 🙂
    Renässans har en saltlösning, i och för sig även den i sprayform, och sen har jag för mig att det ska finnas något stift att lukta på, sån hade farfar när jag var liten kommer jag ihåg.
    Sen finns ju även Sinova Forte i tablettform som verkar slemlösande.
    Provade både Renässans och Sinova under mina graviditeter och tycker att dom funkade skapligt, inte som vanlig nässpray men absolut hjälpte dom.

  10. Cajsa

    Härligt med bra besked.

    Jag är född -77 och har haft mässling, påsjuka och röda hund som barn bla och det är inte nåt större fel på mig 😉 men självklart ska man vara aktsam och vaccinera är bra 🙂
    Du kan säkert få göra ett prov hos bm om du frågar.

  11. Manja

    Man kan ta ett blodprov på vårdcentralen som visar om man har antikroppar mot mässlingen.
    (Min mamma tvingade iväg mig att göra det för hon hävdade att jag inte fått något vaccin när jag var lite eftersom jag precis varit sjuk i vattkoppar när det var vaccineringsdags. Antingen så mindes hon fel eller så fick jag en mycket lindrig mässling i smyg, för jag hade antikroppar i blodet iallafall!)
    Kram

  12. Martina

    föreslår även jag Gmail. har använt Gmail under ett par år nu. är supernöjd. nästan aldrig skräpmail heller. aldrig några problem och lätt att förstå sig på 🙂

  13. Louise

    Det här fann jag angående mässlings vaccinationer i Finland.Suomi aloitti rokotukset tuhkarokkoa vastaan vuonna 1975,antar att du förstår vad det står 😉 men ska se om jag hittar nån annan information.

  14. Karin

    om du ska byta mail ställe kan jag rekommendera gmail (googles mailtjänst) där kan man dessutom enkelt vidarebefodra mail från ett annat av sina konton så du kan ha hotmailkontot kvar och kolla mailen från gmail…
    Det är ju rätt jobbigt att byra mailadress tänkte jag med alla registreringar hit och dit…

    Härligt med bra besked ha en bra dag i solen!