Efter en jobbig natt – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Efter en jobbig natt

Jag och Älva har inte sovit så värst mycket inatt, hon har haft hög feber trots medicin och jobbigt med andningen. Ringde imorse och bokade en läkartid åt Älva och trots att de inte hade några tider så fick vi komma in på en gång – Jag bara älskar vår vårdcentral som är miljoner gånger bättre än i Märsta! Idag är inte febern lika hög och hon var till och med ganska pigg en stund imorse. Älva fick inhalera några gånger hos doktorn och en recept på luftrörsvidgande medicin 🙂 Nu sover hon och jag hoppas att hon får sova ut ordentligt nu.

image

Selina och Oliver sov över hos Jenny och Orvar och idag åkte de till Leos lekland. Jag tog med med tjejerna till doktorn och killarna stannade med kevin. Senare idag ska Kevin iväg med fritidsgården och åka skidor….eller bräda i hans fall 🙂

image

Alice och Nellie älskar att spela spel och det gör de stup i kvarten

image

En trött mamma idag men försöker hålla andan uppe i alla fall tills Peter kommer hem 😉

Idag är jag i v. 12+1 och har bf 3/9 om jag räknat det rätt. Sen kan det ju ändras lite efter vanliga ultraljudet. Sen får jag en igångsättning ca 10 dagar innan bf så någonstans runt 26/8 , vem vet kanske blir det till och med på Jennifer och Bennys födelsedag 28/8 😉 Om ca en vecka borde svaret för moderkaksprovet komma och då får man en kod ifall man vill veta vilket kön bebisen har. Vi har ju kollat könet med alla förutom Kevin och Linnéa och kommer att göra det även denna gång. Barnen är jätte nyfikna på könet och jag vill gärna veta så man hinner förbereda allt i god tid. Blir det en tjej så har vi ju alla kläder efter Älva kvar men värre är det om det blir en pojke för vi har inga pojk-plagg alls kvar 😀  Visst skulle ju en pojke kunna ha Älvas gamla kläder men nääh, genus i all ära men jag vill nog ändå inte ha för tjejiga kläder på en pojke 😉 Jennifer och Alice tycker att det borde bli en pojke nu när vi har fått två tjejer på raken och jag själv tippar nog på en till tjej, mest pga att jag får finn-attacker med jämna mellanrum och det hade jag även med Nellie och Älva. Det blir spännande oavsett och jag känner att oron har släppt nu och nu kan jag börja blicka framåt med glädje 🙂 Och ni som har frågat om bebisen ska heta Tolvan – NEJ nej nej, det ska hen inte göra 😀 Hen får heta tolvan i magen men kommer att få ett ordentligt namn när det är dags för det 🙂

Vad händer idag då hos er? Jag tänker inte göra många knop idag, försöker samla lite nya krafter ifall det blir en till jobbig natt med Älva. Det blir det vanliga myset med ungarna – Gladiatorerna och gottis 🙂 Har en påse med räkor i frysen och är lite sugen på att ta fram de och göra goda räkmackor till ikväll. Pratade med min mamma precis och de planerar att komma och hälsa på på söndag 🙂

 

image

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Hej! Jag skulle vilja säga tre saker.
  1. Hoppas lilla Älva blir bättre!
  2. Det där med tjejigt och killigt ä bara påhitt, även om bebisen blir en kille tycker jag att den skulle kun na ha Älvas gamla kläder. Fast kanske inte just kjol och klänning, om du förstår vad jag menar.
  3. Vet ni vad ni vill döpa den lilla till? Jag tycker att Tilda skulle passa till de andra barnens namn! Men det är bara ett förslag.

 2. Johanna

  En kollega som är SSK berättade för mig en gång att hon för många år sen träffat en äldre man som hette TOLVE, just för att han var nr.12 i en syskonskara. Fint och härligt tycker jag! Om ni får en pojke så lär han nog vara rätt ensam om det namnet 😉 Stort Lycka till med allt vad graviditet och familj innebär! 🙂

 3. Cecilia

  Jag kommenterar inte dina inlägg så ofta men jag läser och känner stor beundran till din familj som står i vått och torrt tillsammans.. Hoppas ni alla blir friska och håller er friska 🙂 kram och tack för en älskvärd blogg

 4. Carola Wetterholm

  Hej <3
  Har akkis ändrat sina rutiner tro? Jag har aldrig fått veta kön på mkp
  De säger att det inte görs… Lika surt varje gång 🙁 men de kanske
  gett med sig nu?!
  Hoppas 🙂
  Skönt att allt ser fint ut med skrutten och hoppas
  " min" lilla älva kryar på sig 🙂
  Försök vila 🙂
  Kram !!

  1. mirkak
   mirkak

   Hmm, du har säkert rätt Carola….dessvärre i så fall 😀 Jag har tagit för givet att de har samma rutiner som KS men då vet jag bättre nu. Då kanske det blir en hemlighet fram till förlossningen denna gång då 😀

 5. Monika

  26/8 tycker jag är ett jättebra datum, det råkar vara min egen födelsedag 😉 Själv väntar jag första barnet, en flicka med bf 12/5, så det närmar sig med stormsteg! Fler barn efter den här blir det inte, men min sambo har två barn sen innan så vi blir ju ändå en trebarnsfamilj 🙂

 6. Anna

  Hejdu! Jag håller just på att sortera undan bebiskläder som inte skall användas mer – det är INTE lätt! Jag tror att jag bearbetar en slags sorg och saknad över de bebisar mina barn var (när de hade kläderna) och inte kommer att vara igen – samtidigt som jag sorterar… 🙂
  Min senaste är en liten (efterlängtad) tjej, mina två andra är killar – jag tycker lite som du att “nån måtta får det vara” när det gäller genus och klädfärger. Inte skall lilltjejen ha skjortor och allt för mycket blåa kläder! 😀
  Det är ju för övrigt på kläderna man ser om det är en pojke eller flicka första fem åren… det och frisyren i och för sig. 🙂
  Därför åker alla allt för “pojkiga” kläder i högen som skall till Röda Korset eller Blocket (har inte kommit så långt ännu).

 7. Christina

  Min son 6mån hade hög feber o jobbigt att andas. Det var RS-virus. Vi blev inlagda på sjukhus för att få inhalera och syrgas för att syresätta blodet bättre!
  Hoppas Älva kryar på sig! Hoppas det inte är RS för er oxå…elakt virus!

 8. Yvonne

  Vad roligt att allt är bra med dig och kroken i magen,hoppas att Älvan blir frisk snart, ta hand om dig, och vila så mycket som det bara går,tur att du har en toppen mann,och så duktiga större barn,som hjälper dig.

 9. Susanne

  Hej, hoppas Älva mår bättre snart! Tror du har en liten kille i magen!! Här blir det fredagsmys med oxfilé o gratäng som mannen lagar, brukar bli gott. Väldigt bra ordspråk…

 10. Anne

  Jag är sååååååååååååå glad för din skull, att graviditeten går så BRA och att det går framåt! Snart är h*n här, tiden går så fort! 😀

  Själv har jag inga barn än (är 23 år), men längtar såå :)) Fast tolv blir det nog inte, haha!

  Ha det bra!

 11. Linda

  Stackars liten hoppas hon blir bättre snart inte kul när de små mår dåligt.
  Här har dagen varit lugn jobbar 50%, gravid i vecka 24 med nr 5 en liten tjej. Har 3 tjejer och 1 kille i åldrarna 18,17,10 och 6 år. Ensam med den här lilla, pappan drog för 3 veckor sen med en ny. 🙁
  Men jag är stark fixar det bättre utan honom, familj och vänner hjälper mig 🙂

  Ha en skön helg
  //Linda

 12. åsa

  Härligt att allt verkar så bra med den lilla i magen 🙂 Jag tippar på att det är en kille jag.

  kramar å trevlig helg!

 13. Linn

  Jeg ønsker Alva god bedring, of at det blir godt med søvn på alle i natt. Det er ikke skolefri i Skottland,men det er Fredag og helg. Vi har ingen planer for helgen,bare det vanlige..datteren skal på dansing og turn/gym og det er vel det hele. Men vi skal vel få til noe koselig alikevel!