Trettonbarnsmamman

Tävling – Tefal pannkaksjärn

 

Snart är det dags för pannkaksdagen och lagom till det tävlar jag ut ett pannkaksjärn från Tefal!

 

Internationella pannkaksdagen 12 februari

Tisdagen den 12 februari är det äntligen dags för internationella pannkaksdagen, en dag som

älskas av både barn och vuxna. Ta tillfället i akt att frossa i pannkakor till både frukost, lunch

och middag – oavsett om du föredrar sylt och grädde, lönnsirap eller stuvad svamp till. Som

vanligt infaller pannkaksdagen på samma dag som fettisdagen – men varför välja mellan

pannkakan och semlan, när man faktiskt får äta båda två?

Pannkakan har funnits i flera tusen år och är idag en älskad maträtt som finns i en oändlig mängd

variationer. Från amerikanska pannkakor med lönnsirap och franska crêpes, till etiopisk ingera och

Pettsson och Findus klassiska svenska pannkakstårta. I Sverige äter vi i genomsnitt 14 pannkakor per

person och år. Traditionella svenska pannkaksrätter inkluderar pannkaka med sylt och grädde efter

ärtsoppa, ugnspannkaka med lingonsylt och gotländsk saffranspannkaka.

Visste du att:

1. Världens största pannkaka tillagades 1994 i Manchester, England. Pannkakan var 15 meter i

diameter, vägde tre ton och innehöll uppskattningsvis två miljoner kalorier.

2. Världsrekordet i att äta pannkakor tillhör ryssen Andrei Smirnov, som stoppade i sig 73 pannkakor

på en timme.

3. När man lagar pannkakor i Frankrike får man önska sig något varje gång man vänder på pannkakan

om man håller i stekpannan i ena handen och ett mynt i den andra handen.

4. William Shakespeare var väldigt förtjust i pannkakor, så pass att han ofta nämnde dem i sina pjäser.

TÄVLINGSREGLER:

 Skriv i en kommentar här under ditt absolut bästa pannkaks-minne och en kort motivering om varför du bör vinna ett pannkaksjärn från Tefal.

Tävlingen avslutas 12/2 kl. 09.00

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Åh vad jag gärna vill vinna ett pannkaksjärn! 🙂 Mitt bästa pannkaksminne var när jag var ungefär 14 år och min släkting Cecilia, som är 8 år yngre bodde hos oss en hel vecka. Mina föräldrar försökte verkligen göra allt för att hon skulle känna sig som hemma och lagade en massa goda rätter hela veckan. Sista dagen hon var hos oss, gjorde mamma och pappa pannkakor till oss. Då säger Cecilia ”Det här var första gången jag fick god mat här!!”. Haha, jag vet inte om pannkakorna var väldigt goda, eller om den andra maten helt enkelt inte var någon höjdare! 😉 Kanske skulle vi lyckas göra henne ännu nöjdare med ett riktigt pannkaksjärn! 🙂

  2. Petra Stenberg

    Jag är med! 🙂

    1. Mitt roligaste minne är när jag skulle steka för första gången. Pannkakorna blev så dåliga att alla blev som en stor hög, med de gick att äta ändå och var goda haha! 🙂

    2. Jag skulle vilja vinna för att mina pannkakor aldrig blir lagom tjocka och fina. Tror att denna skulle hjälpa mig att få fina pannkakor.

    Kram!

  3. Eleonore

    När jag var liten ville jag ha pannkakor på mitt 8års födelsedagskalas.
    Mamma ställde sig och stekte pannkakor till 10 barn och det var inte vanliga pannkakor, de var röda, blåa och gröna!
    Det kalaset talar mina barndomsvänner om än idag och de har gjort det till sina barn.

  4. Alvina

    Åh, så roligt det skulle vara ifall jag vann pannkaksjärnet! Tycker så mycket om pannkakor med sylt och vispgrädde, men min stekpanna är så dålig så det är så svårt att steka pannkakor i den. Det skulle underlätta otroligt mycket ifall jag vann pannkaksjärnet!

    Min allra bästa pannkaksminne är när jag som barn kom hem från skolan, trött och slut efter en lång dag. Då fanns inga skolskjutsar utan jag fick traska 3 km till skolan och 3 km igen.
    Min kära lilla mamma som tyvärr inte längre finns kvar i livet, brukade laga de mest fantastiska pannkakor och hemgjord hallonsylt serverades till. Vilken lycka att få komma hem till det!

  5. Biancas Mamma

    Go´dag Go´dag!

    Oj Mirka, här ska du få höra! För ca 4 år sen nu träffades jag och min nuvarande fästman varann! Han hade en liten pöjk sen tidigare, Alexander var då 3 år! Jag som hade jobbat inom restaurang och servering i många, många år skulle bjuda mina killar på pannkakor som var ”så goda!!” Oj vad jag såg framemot att visa vad jag kunde 🙂 Väl dags så blev det inge bra! Inte alls! Hur jag än gjorde så gick dem bara sönder, blev mosiga osv osv… Det blev bränt och jag tappade tålamodet! Skyllde såklart på stekpannan… På stekspaden… Ja allt! Hela rasket åkte i soporna, å´ vi åkte till det gula M.et!! Sen dess har vi inte stekt Pannkakor i vårt hus! På sin höjd har det blivit våfflor – i våffeljärnet! Idag, just idag (11/2) fyller våran dotter Bianca 2 år! Och jag önskar faktiskt att jag ska få kunna gör ett nytt försök med ett så Snyggt Pannkaksjärn från Tefal! Jag kan ju inte göra annat än att faktiskt lyckas! Eller hur!?

    Massa kramar från Riikka och familjen 🙂

  6. Ann-sofie

    Har inget bra pannkaksminne som jag kan dela med mig 🙁 när jag tänker efter så är det alldeles blankt. är väl så att man bara gjort pannkakor men det har hittills inte skapat något som man lagt i minnes banken. Men jag skulle ändå vilja vinna ett så jag kunde skapa många i framtiden, med barn och barnbarn att dela dem med så skulle de ju kunna bli hur bra som helst . 🙂

  7. Carro

    Mitt bästa minne var en vinterdag då jag och mina syskon hade varit ute och åkt skridskor och kom hem helt iskalla, då hade mamma gjort en massa pannkakor som vi åt med grädde & sylt! Kommer nog aldrig glömma det. =)

    Min motivering är: min mellersta son älskar pannkakor och skulle lätt kunna leva på bara det, men min stekpanna ät inte så bra så snälla låt mig vinna så jag kan göra goda pannkakor till honom!

  8. Sandra (husfrugan)

    Åh, pannkakor!
    Bästa minnet är så klart från barndomen, vi hade en kille i 20-års åldern som bodde tillfälligt hos oss och han lärde oss att äta pannkakor med socker och citron, så gott! Men han försökte även lära oss att äta pannkakor med kaviar! Det var det bästa tyckte han. Jag som hatade kaviar så mycket att jag inte ens kunde se tuben för att må illa. Haha:)

  9. Thea

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag var hos farmor som liten tillsammans med mina syskon o kusiner (då 9 st, nu 17) och farmor stekte pannkakor o plättar. Farfar satt och serverade oss hungriga barn och alla sjöng vi: Plättar med sylt uppå det är så gott att få, detta var första versen nu kommer andra versen…osv. I november förra året gick min älskade farmor bort och jag är så glad att mina barn har fått suttit hos sin gammelfarmor och blivit serverade hennes pannkakor, om än med mindre sång 😀
    Vi behöver ett nytt pannkakslägg, precis som de flesta andra här har jag sett 😀 men för att det ska bli pannkakor, behövs rätt verktyg.
    Tack för mig

  10. Lina Eckerström

    Ja först o främst hade jag velat vinna för att slippa psykbryt varje gång jag steker pannkakor i mitt järn här hemma. Det blir inga pannkakor utan mer en pannkaksklump. Har alltså inte det bästa järnet att jobba med nu. Ett nytt hade vart fiiiiinfint.
    Bästa minnet måste vara under alla skolutflykter man gjorde. Mamma stod varenda gång och stekte pannkakor till mej som jag kunde ha med i matlådan. Underbart gott.. och alla var sååå avundsjuka 🙂 Tack snälla mamma för det 🙂

    Ha en fin dag 🙂
    Psst.. min dotter heter oxå Älva 🙂

  11. Christina

    Hejsan:-)Ett underbart och somrigt pannkaksminne är då jag var yngre och var i Norrland hos mormor och morfar.Jag och min syster jobbade på skogsplanteringen som 15 resp 16 åringar.
    Vi var helt slutkörda efter en dag i skogen med allt ifrån regn,stekande sol,MYGG, m.m, och kom hem till dom och då hade mormor lagat först ordentlig mat och till det bjöds det sen på pannkakor,grädde och god hjortronsylt.Mums! ett underbart minneär det .

    Jag skulle verkligen vara i behov att ett fint pannkaksjärn då vi i vår familj på 2 vuxna och 5 barn älskar pannkakor <3
    p.s Grattis till ert lilla baby som är på gång!

  12. Josefine

    Ett pannkaksminne jag har är när pappa skulle prova på att göra utan recept. Smeten blev hur tjock som helst för att inte tala om pannkakan som blev tjockare än tjockast, alldeles klumpig, bränd utanpå och degig inuti. Jag som inte ville vara taskig sa ”Gud vad goda dem var” haha. Vi skrattar gott åt det idag och undrar vad som gick fel. Troligtvis trodde pappa att han tänkte smart när han tog lika många dl mjölk som mjöl men det slutade i katastrof. Idag har han lärt sig ett recept utantill och gör goda pannkakor. Skulle verkligen vilja ge honom ett riktigt pannkaksjärn då han verkligen tycker om att steka pannkakor till hela familjen vare sig det gäller frukost, lunch, middag eller mellanmål.

  13. Cathrine

    Jag erkänner, jag är värdelös på att steka pannkakor! Sen barnens farmor dog för 5 ½ år sedan har dom inte fått en pannkaka så kanske det är dax och då kan ju ett riktigt pannkaksjärn vara till stor hjälp eller hur?
    När jag växte upp bodde jag periodvis hos min mormor ,, hon gjorde världens godaste pannkisar och serverade med grädde och mylta. Mormor stog och gräddade pannkisar och jag fick sitta och röra ihop myltan. Vad mylta är ?? Hjortron och socker som röres ihop ungefär som rårörd lingonsylt fast med hjortron. Sen satt vi och åt och pratade. Min mormor dog för 9 år sedan och jag saknar henne varje dag och de stunder vi hade.

  14. Spacegirl

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag gjorde en fin pannkakstårta i somras 🙂
    Jag vill vinna därför att pannkaka är min absoluta favoriträtt och ett pannkaksjärn skulle göra att jag kunde laga pannkaka enklare!

  15. Mathilda

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag sov över hos vänner och de på morgonen hade ansträngt sig och gjort glutenfria pannkakor till frukost. Både gott och trevligt 🙂 Jag skulle vilja vinna för att jag själv inte kan steka glutenfria pannkakor men tror att jag kanske kan lära mig om jag hade ett sådant järn.
    ([email protected])

  16. Sandra - 3 barn på 3 år ♥

    Mitt bästa pannkaksminne var från när jag var liten, hos farmor fick jag alltid välja mat när jag var där och en gång valde jag såklart pannkakor! Farmor gjorde smeten och gräddade riktigt goda pannkakor.. så goda så jag åt och åt och åt.. och åt! Hon fick faktiskt göra en till smet.. jag åt, och där blev jag mätt! Det är ett härligt minne för jag skulle så gärna vilja beskriva minen på farmor och farfar när jag ÅT!! 😀 Den var näst intill oslagbar, så liten min kropp var och såå många pannkakor i magen! Underbar tid jag hade med dom ♥ OM jag vinner så skulle jag ge detta pannkaksjärn till min syster, hon har önskat sig en stekpanna med låg kant lääänge nu men aldrig fått något! Så det skulle hon få, och även hon gör underbara pannkakor så det skulle passa bättre hos henne än hos mig.;) Hoppas hoppas!

  17. Elina

    ooops, glömde motiveringen!
    Våra stekpannor (båda i samma modell från IKEA) är i riktig skitkvalite! Men vi prioriterar att köpa annat då det fortfarande går att steka i stekpannan. Båda stekpannorna är rundad så allt blir inte lika stekt och när vi gör bacon så behövs olja då teflonet lossnat och allt steks fast. Skulle vara kul att kunna göra pannkakor utan problem! Och alla annan mat såklart

  18. Elina

    Jag och min kille bestämde oss för att flytta ihop, vi firade första dagen/natten med tillsammans i lägenheten med att göra pannkakor. Han var snäll och sa att om jag dukade så gjorde han pannkakor. Jag var inget jättefan av pannkakor men han ville så gärna ha det, så jag tänkte visst. När han stekt upp smeten och jag tar första tuggan av min pannkaka inser jag att min SAMBO har en dold talang. Han är en riktigt pannkakskock! Nu älskar jag pannkakor, om någon som vet hur de ska göras gör dem 🙂

  19. Samantha karinen

    Åh den skulle jag vilja vinna till min 17månaders dotter som älskar pannkaka. Ett minne för livet att hennes första ord är just pannkaka och hon tjatar varje morgon när hon vaknar om just ”pannkaka” men nu är våra stekpannor i så dåligt skick så hade verkligen varit perfekt att vinna ett nytt! Vi gräddar pannkakor flera dagar iveckan då barnen älskar de! MVH Samantha

  20. Malin

    Jag minns när jag var liten, och bodde hos mamma! Så fort det var pannkaksdags så blev jag super
    Glad och ville vara med och vända och ha sig och hjälpa till i köket 🙂
    Har ganska suddig uppväxt, maskrosbarn, men matlagningen med mamma har alltid
    Vart något jag älskat och dem minnerna är något jag alltid kommer komma ihåg!
    Idag bor jag hemifrån och har aldrig under dem här åren lagat pannkakor i min lägenhet,
    Jag har världens sämsta stekpanna där allt bara fastnar, så sist jag skulle försöka slutade det
    Med att jag hällde ut hela smeten i slasken 🙂 haha! Vore grymt om jag fick äran och vinna <3 kram

  21. Linda.j

    När jag var liten, kanske 9, 10 år, skulle jag vara snäll å hjälpa min mamma att steka pannkakor! Ställde mig glatt vid spisen och skulle vända på första pannkakan då det plötsligt smattrar till i smöret i pannan och skvätter upp en stor klick som landar mitt på min näsa! Minns att det brändes så in i bänken och senare på kvällen hade det blossat upp en blåsa stor som en tioöring! Kommer ihåg hur pinsamt jag tyckte det var i skolan dagen efter då alla undrade vad jag hade gjort;0)
    Kan fortfarande vara rädd för smör och oljeskvätt från stekpannan;0)
    /Linda.J

  22. Emelie

    mitt minne var förra veckan jag skulle för första gången göra pannkakor till 105ungar. (praktik på skola så därför) Jag gjorde i en stekpanna och ja det gick inte helt bra…
    Aldrig mer stekpanna sa jag då… Allt blev pannkaka och det sluta med färgiga gjorda frysta pannkakor….
    Därför jag vill vinna denna panna var att jag helt enkelt vill göra pannkakor igen… Inget järn inga pannkakor….

  23. Elisabeth

    Bästa pannkaksminnet är det stora berg av pannkakor mamma stod och stekte varannan torsdag
    Växte själv upp i en stor familj ,tack mamma för dom goda pannkakorna 🙂
    Det skulle vara kul att vinna så kan jag bjuda mamma på pannkakor
    Bettan

  24. Hanna

    Mitt bästa minne är när min älskade femåring (som vill äta pannkakor VARJE DAG) säger:
    – mamma när jag blir stor ska jag bli en sån som lagar mat.
    – Jag: oh va bra. Att vara kock är ett bra jobb.
    – Wille: ja för då ska jag göra pannkakor varje dag till mormor för då är hon så gammal att hon glömt hur man gör!
    Snacka om att brista ut i skratt som mamma efter den kommentaren.

    Varför jag vill vinna? Jo därför att min lille kille vill äta pannkakor eller raggmunkar varje dag och det vore bra med ett pannkaksjärn som håller 🙂
    Stekpannan börjar bli sliten nu haha!

  25. Hellen Carlbom

    Mitt bästa pannkaks minne kanske egentligen är det värsta. Vi var typ 13 år gamla och skulle göra pannkakor hemma på rasten, vi fixade och donade och smeten var perfekt. Allt flöt på tills vi skulle smaka på pannkakorna. Dom smakade BARA salt… Då visade det sej att i burken vi trodde de va socker i var de salt i. Så tänk själv, 2 koppar salt ist. för socker. Hm vi skrattade gott trots allt och gick tillbaka till skolan och tiggde till oss skolmaten iaf.

    Anledning till att jag önskar vinna detta ”järn” är att få bort de till min snart 20-åriga dotter som kommer att behöva ett när hon så smånigom bestämmer sej att flytta hemifrån. Och ”lever” på pannkakor i stort sett och verkar aldrig tröttna heller.

    Mvh// Hellen

  26. Jeanette

    Mitt bästa pannkaksminne är från när jag var liten.
    Efter varje vårmarknad och höstmarknad i Höganäs, årets först och sista i sverige (förr) samlades släkten hos mormor och morfar för att äta jästpannkakor med glass.
    Lillebrors favoritmat var mormors pannkakor och chokladplättar!
    Numera har både mormor och morfar gått bort, men pannkakor har blivit nåt som jag, lillebror och mamma äter tillsammans då och då. Givetvis efter mormors recept =)

    Jag skulle vilja vinna pannkaksjärnet för att kunna göra riktigt goda pannkakor till oss. Jag fick mormors pannkaksjärn och plättjärn när jag flyttade hemifrån, men pannkaksjärnet har gjort sitt efter nästan 25 års användande.

    Jeanette

  27. Loovas kök Lovisa Persson

    Mitt bästa pannkaksminne var faktiskt från här om dagen. jag och min bror var hemma hos mamma och vi båda har blivit ”vuxna” iaf över 18, vi satt och åt pannkakor. Jag råkade säga något som de andra tolkade som ”en pannkaka i pannan” och helt plötsligt flyger det pannkakor mellan både mig, min bror och mamma. Det kladdar ju inte lika mycket som annan mat tyckte mamma och vi kassta aldrig mat som barn så varför inte =)

    Jag vill vinna för att kunna äta massor med pannkakor med familjen igen och även kunna göra creps och pannkakstårtor åt alla jag känner!

  28. Camilla Danielsson

    Jag suger på att göra pannkakor, de blir tjocka, trasiga och degiga. Så den biten får min man sköta 🙂 Men med ett pannkaksjärn skulle kanske till och med jag lyckas?! 4 pojkar med stor aptit, många pannkakor blir det! Speciellt när de har massa kompisar hemma, gaaah mardröm!

    Mitt bästa pannkaksminne? Pappa <3 Han lagade aldrig mat, den biten stod mamma för. Det enda han gjorde var pannkakor…och vilka pannkakor sen! Tunna, tunna med frasiga kanter. Åh vad goda dom var!!! Kan än idag längta efter hans pannkakor. Mina barn pratar också alltid om morfars underbara pannkakor!!

  29. Anna Vid

    Mitt bästa pannkaksminne är hos min mormor.
    När jag sov över där fick jag alltid välja vad jag villa äta & valet var givet.
    Sen att dem var himelskt goda var bara ett +.
    Jag saknar mormors pannkakor, dem kan jag ej få mer :/

  30. Minna

    Bästa pannkaks minnet ? Bättre ställa frågan till mina barn ! Jag är inte förtjust i pannkakor & kan inte göra heller , känns som man är den enda 34 åringen som misslyckas med pannkakor ( sant) så mina barn blir överlyckliga när grannen ringer efter barnen & de får frossa i sig! Så jag borde vinna detta så jag LÄR mig !
    Håller tummar & tår eller barnen gör det !

  31. Annica

    Min dotter älskar pannkakor men jag tycker inte om att göra det så varför inte vinna denna till min dotter så hon kan göra pannkakor själv för det saknar hon att käka på morgonen istället för äggröra.

  32. Klara

    Jag skulle bli otroligt glad om jag vann. Här händer de alltför ofta att vi gör pannkaka. Barnen älskar det och min man. Jag är däremot inte alls lika förtjust men måste stå och steka. Så de skulle underlätta för mig:)

    Jag som barn älskade också pannkaka och kommer ifrån en stor familj med 5 barn där alla älskade pannkaka. Så när de gjordes pannkakor gjordes de massvis, självklart med grädde och sylt. Men på sommaren var de oftast färska bär och glass. De som jag minns bäst är när vi hade en pannkakstävling, vi åt så vi storkna. Kanske var de där som jag blev lite ”mätt” på pannkaka:)

    Tack för en rolig blogg. Och lycka till med nr 12!

  33. Sofia

    Bästa pannkakorna får man m LITE sirap i smeten 😉
    Något som pappa T lärt mig…lyckliga barndomsminne
    av våran pannkakssteksnde far…självklart vänd de bäst i luften!!!

  34. Jenny.L

    Mitt bästa pannkaksminne är när:

    Jag och en kompis skulle åka på ett läger vi var 14 år gamla och istället för att åka bil med hennes familj så bestämde vi oss för att cykla dit och tillbaka. Enkelväg var det 11 mil till platsen där lägret var.
    Vi gjorde pannkakor och tog med oss i matsäck. Efter halva vägen stannade vi och åt. Det var nig dom godaste pannkakor vi ätit i vårat liv.
    Vi cyklade resten av vägen. Var på lägret en vecka sedan cyklade vi hem igen.
    Pannkakor är goda men så goda pannkakor som vi åt då kommer vi nog aldrig mer att få äta.

    Motivering:
    jag skulle gärna vilja vinna denna eftersom pannkakor är min sons favoritmat. Så den stekpannan vi har till det börjar vara alltför välanvänd.

  35. Julia

    Hej! Jag skaffade mig faktiskt ett nytt fantastiskt pannkaksminne idag!
    Några vänner sov hos mig, och när vi insåg att det inte fanns tillräckligt med ”vanlig” frukost bestämde vi oss för att göra pannkakor. Jag kan inte beskriva känslan när 5 nyvakna tonåringar står och lagar pannkakor och fnissar, men det är nog mitt hittills bästa pannkaksminne! Och fler kommer det att bli!

    Snart är det tyvärr dags för mig att flytta hemifrån, och vad är ett nytt hem utan en pannkakslagg?!

    KRAM

  36. Eva "SjungandeMamman"

    Hej hej!

    Hade varit kul att vinna detta så jag hade en god anledning att göra pannkakor oftare! Glömmer ofta bort hur gott det är och hur lätt det är att göra ett gott mellis till dottern.

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag för många år sedan stod i ett supervarmt Israel och stekte pannkakor för att låta mina koreanska vänner få smaka på denna delikatess. Inte lika spicy som deras rätter men de gillade det! 🙂

    Ha det så bra!

  37. Sanna

    Min mormor gjorde de absolut godaste pannkakorna, eller plättarna som man säger uppe i norrland:-) Ibland brukade hon göra småplättar och då brukade jag och min pappa ha tävling om vem som kunde äta mest. Även om jag inte kan grädda lika goda pannkakor som min mormor så tycker mina barn om dem i alla fall.Men vår stekpanna är så sliten, så jag skulle bli överlycklig för ett nytt pannkaksjärn:-)

  38. Åsa

    Mitt bästa pannkaksminne är första gången min sambo gjorde pannkakor till mig.

    Vi hade träffats i en månad ungefär och han ville bjuda på något extra gott till frukost. Under tiden som ag låg och sov gick han till affären, köpte allt som behövdes + mängder av glass!
    Jag vaknade av pannkaksdoft blandat med doften av nybryggt kaffe.
    Det avr dom absolut BÄSTA pannkakorna jag någonsin ätit, älskar fortfarande hans pannkakor 🙂

  39. Ulrika

    Skulle gärna vinna . För mina barn o (gubben) är tokiga i pannkakor. Bästa pannkaka minnet är nog att min mamma lagar dom bästa pannkakorna och med hemma gjord sylt.Ha det bra.

  40. Helena

    Mitt finaste minne är när jag kom hem från BB med nummer fyra och bjöds på god middag och pannkakstårta till efterrätt. Den minsta storebrodern berättade med lysande ögon att han hade tänkt att vi kunde mosa lite av den och ge till ”bäbisen”.

  41. Cecilia 4 barns mamma

    Mitt bästa pannkaks minne är när min äldsta dotter som idag är 12 år gammal ville ha pannkaks tårta på din födelsedag bär hon fyllde 4 år eftersom hon hade sett att man kan göra det på Pettson och Findus jag som då var 23 år gammal hade aldrig gjort pannkaka i hela mitt liv så jag försökte mig på att steka pannkakor och hur jag än försökte så gick det inte så det slutade med att jag gick till affären och köpte färdiga pannkakor så hon fick sin älskade pannkaks tårta. När jag kom hem så kom jag på varför det inte gick så bra med pannkakorna då jag hade glömt att ha ägg i smeten. Efter det så är jag en hejare på pannkakor vilket är mina barns favorit mat hemma så det skulle vara guld värt att få vinna ett pannkaks järn då det är väldigt krångligt att vända pannkakorna i min panna hemma när det är så höga kanter på den.

  42. Lotta

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag fick följa med min kompis Carina hem efter skolan. Hennes mormor var den som passade Carina och hon hade gjort äppelpannkaka. Jag som inte fick pannkaka hemma då min mamma var uppvuxen på det tyckte det var såå gott.

    Numera händer det att jag blir sugen på pannkaka och som nybliven mormor vore ett sånt järn perfekt. För givetvis vill jag ge lillen ett fint äppelpannkaksminne.

    Ha det gott // Lotta

  43. Marlene

    Min farmor gjorde alltid supergoda pannkakor när vi kom och hälsade på. På sommaren satt vi alltid ute och då smakade dom extra ljuvligt! Till pannkakorna hade hon alltid sin egna hemmagjorda blåbärssylt som jag aldrig lyckats göra själv! Idag är hon gammal, trött och orkar inte göra pannkakor när vi hälsar på. Men jag kommer alltid att förknippa pannkakor till min farmor! Varje gång vi gör till våra egna barn så kommer minnena tillbaka och det är så underbart att få minnas <3

    Tyvärr har vi väldens sämsta järn att göra pannkakor i så det bränner ofta fast och tar tid. Att få vinna ett helt nytt pannkaksjärn vore underbart roligt och jag vet vad det första jag kommer att göra är – att bjuda hem farmor på ett stort pannkakskalas! Jag VET att det skulle vara uppskattat 🙂

  44. Linnea

    Mitt bästa pannkaksminne är sedan jag gick i mellanstadiet, jag hade väldigt dåligt med kompisar, så en dag kom en ny tjej i klassen som bjöd hem mig efter skolan en dag, vilket var en stor lycka för mig att äntligen få följa med någon hem efter skolan, hennes pappa möte upp oss vid bussen och följde oss hem, väl hemma kommer jag ihåg att det luktade pannkakor så få fort vi kom in i hallen. Vi satt oss tillsammans med hennes familj i deras kök och åt pannkakor, kommer ihåg hur lycklig jag var just då, få sitta där med en kompis och skratta, en kompis jag skulle ha kvar i flera år efter den dagen 🙂

    Ett pannkaksjärn skulle jag verkligen behöva så jag i mitt nya första egna hem kan göra pannkakor till mig och min familj 🙂

  45. Malle Lindström

    Mitt bästa pannkaksminne är nog när jag var liten och kom hem från skolan till ett pannkaksdoftande hus. Det var bara pappa som kunde göra ordentliga pannkakor och de är fortfarande de godaste!

    Jag har velat köpa ett pannkaksjärn länge, men det har glömts bort, andra saker har prioriterats osv. Nu skulle det ju vara toppen om jag kunde få vinna ett! Här hemma gillar alla pannkakor och jag skulle definitivt göra mer pannkakor med detta fina pannkaksjärn!

  46. Ami

    Skapar nog mitt bästa minne just nu.
    Sonen har just fyllt 18-år och han har beställt pannkakstårta, som han gjort de flesta åren. 🙂
    Har just gräddat alla pannlappar (som det heter där jag kommer ifrån) och det är ju oundvikligt att inte börja tänka på alla de gånger jag har gjort pannkakastårta tidigare födelsedagar.
    Nu står de på svalning och jag städar undan det sista, sen ska den ”monteras” och då vill nog sonen hjälpa till. 🙂 Sen kommer gästerna och då blir det nog fler roliga och glada minnen som kommer fram.

    Motivera varför jag ska vinna? Njae, jag tycker nog att vi alla är lika värda att vinna.

  47. Lisa (sjubarnsmamma)

    Jag är gärna med och tävlar. Mitt största minne med pannkakor är när jag var liten och mamma stod vid spisen och lagade pannkakor. Hon stod länge vid spisen och när hon var klar så hade hon tre stora tallrikar med högar av pannkakor. Jag kommer ihåg att jag tänkte då att det var många och att det kommer bli många över. Det blev inte så många över. Vi var många i familjen då och jag har många i min familj idag. Mina barn älskar pannkakor och med ett pannkaksjärn så hade det nog underlättat mitt jobb vid spisen.

  48. Helena

    Det bästa minnet av pannkakor är när jag hämtade min son och hans kompis Linus efter skolan ..
    Linus hatade att vara på fritids och tog alla chanser han kunde att få följa med oss hem på eftermiddagarna…
    Denna dagen satt dom i bagaget på vår gamla 245 och sjöng för full hals till Magnus Ugglas låt ” visa pattarna”
    Linus tystnar och frågar : Helena får vi pannkakor till Mellis ?
    Jag : ja varför inte 🙂
    Linus : det här är nog bästa dagen !!

    Visa pattarna nu visa rattarna nu
    Helenas pannkakor och busåkning 🙂
    Härliga 7 åringar ❤

  49. sandra - mamma till niklas & nora

    Mitt bästa pankaksminne är från när grabben var runt året och vi begav oss ut till en liten gräs plätt inne i stan och hade pankaks picknick. Var första gången det åts pankaka ute för honom så det blev både sylt och pankaka överallt:p Sedan att han vile dela med sig till divers småkryp vi såg gjorde hela upplevelsen änu mera minnesvärd.

    Tack för god tävling och roliga pankaksinfo!!!

  50. Dessie - Mamma till Alicia & Kevin

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag passade min älskade lilla stjärna. Han föddes 07 och var mitt första syskonbarn. 2010 fick han leukemi och 2011 förlorade han kampen.
    Någon gång 2009 när jag precis fått mitt första barn, Alicia, så behövde stjärnan barnvakt och det var givet att jag ställde upp. Jag fick låna en syskonvagn för att kunna ta båda barnen till lekplatsen och ha skoj. När vi kom hem så somnade min Alicia i sin vagn, och stjärnan ville äta lunch. Vi hade ätit pannkakor kvällen innan och när jag frågade stjärnan om han ville äta det till lunch så behövde jag inte lyssna efter något svar.. det räckte att titta på hans lilla ansikte som sken upp så stort och fint. Jag åt två pannkakor, stjärnan åt tre 😀 Han var så nöjd så nöjd och efter lunchen mös vi ner oss i soffan till Nicke Nyfiken i väntan på att hans föräldrar skulle hämta honom. En dag jag aldrig glömmer <3
    Idag har stjärnan två småbrödrar som jag älskar lika mycket som mina egna barn, och vinner jag det här underbara pannkaksjärnet så ska jag bjuda dom på en smaaaklig spis 🙂

    Kraam Dessie

  51. A-K

    Bästa minne vet jag inte om det är men absolut något jag aldrig glömmer. Skulle göra pannkaka till 4 små hungriga vargar under 3 år, superstressad gör jag något som inte var så klokt. Jag häller pannkaksmeten direkt på plattan, alltså utan att ställa dit någon stekpanna. Jag skyller på härdsmälta i hjärnan…., det var inte roligt att städa upp efter eländet !!!
    Har inte gjort pannkaka så många gånger efter det 😉 kanske av förståeliga skäl. Men visst vore det kul med ett riktigt pannkaksjärn !

  52. Helen

    Mitt minne är när jag va dagmamma o gjort pannkakor till dagbarnens stora glädje. Det är ju något som älskas av de flesta barn.
    Alla hade fått o ville ha lite socker ovanpå så det fick de. Men ingen ville äta mer än en tugga 🙁 .
    Inte konstigt visa det sig 🙂 Jag hade ströt salt på i stället för socker:) Men de skrattade åt sin vimsiga dagmamma o åt med god aptit sen när de fått nya:)
    Mvh Helen

  53. Annica

    Mitt minne är ingen särskild stund utan varje gång man får för sig att göra pannkakor till mina underbara ungar:) Gör man det utan att de har bett om det och de får nys om det så jublas det och lyckan är total för alla tre fullkomligt älskar pannkakor och de äter måånga var så det blir några att steka.
    Förtutom att pannkakspannan säkert är bra så vore det ett suveränt komplement till stekpannan när man ska steka många.
    Kram

  54. Sanna

    Mitt bästa minne är ifrån min barndom när vi skulle äta pannkakor hemma, och mamma stod vid spisen och stekte och vi ville färga dom med karamellfärg vilket mamma lät oss göra. Minns att jag och mina syskon som inte var gamla på den tiden tyckte det var hysteriskt roligt att se fatet som var fullt med pannkakor i regnbågens färger. Det är ett minne jag själv brukar tänka tillbaka på ibland vid de tillfällen jag äter pannkakor.

    Kram Sanna

  55. Emelie Friberg

    Mitt absolut bästa och roligaste pannkaksminne är ifrån när jag själv var liten och bodde hemma med mamma och pappa! Jag älskade pannkakor, speciellt med mormors hemmagjorda äpplemos!
    Jag ville gärna ha pannkakor till kvällsmat men det fanns också en som inte tyckte det var en lika bra idé! Min söta pappa! Han suckade högt när vi sa pannkakor! Han avskydde att stå där vis spisen och grädda pannkakor till mig och mina bröder, han tyckte det tog lång tid, kanske inte så konstigt då vi ville ha måååånga pannkakor;)
    Det roliga nu, är att jag är likadan mot min son som är 3 år, han tycker om pannkakor och äter det mer än gärna men jag kommer alltid på mig själv att säga precis som min pappa gjorde;) Det är verkligen inte kul att steka dem men oj så gott det är! Kanske blir det roligare med detta pannkaksjärn:) Vinner jag ska jag åka hem till min pappa och bjuda honom på pannkakor:)
    / Emelie

  56. Anna

    Ett vackert minne av mina 2 pojkar är att se deras njutning av att äta plättar! Att få se deras förtjusta miner och gester gör mig alldeles varm i hjärtat!

  57. Lisa Jönsson

    När jag var 9 år och var hos mina underbara gamelmormor och morfar i Skåne på semester. I och med att vi bor 80 mil i från varandra blev det alltid lyx när vi kom ner, med plätt/pankaksfest:) (för vår kära mamma avskydde att laga de hemma)
    den gången åt jag 65 plättar!! Vi pratar fortfarande om det. Minns även illamåendet mot min vilja, efter 15 år:)

  58. Anna Burman

    Min mormor gjorde de absolut godast pannkakor jag någonsin smakat!! När jag och min bror pratar om henne och om all god mat hon gjorde, kommer alltid pannkakorna upp som favorit! Så mitt bästa minne av pannkakor är tillsammans med min älskade lilla mormor<3

  59. Hanna

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag och min nuvarande man kom hem till mina föräldrar och min mamma ställer sig och gräddar pannkakor till Mathias till frukost, detta pga av att jag några veckor innan hade försökt mig på pannkakor men det s**t sig rejält. När min mamma kommer på tal är detta en av de första saker jag tänker på. (Mamma dog 2006)
    Nu har jag en egen son som fullkomligen ÄLSKAR pannkaka så jag har blivit tvungen att lära mig! Att få grädda pannkakor i en ny lagg skulle vara underbart!

  60. Kristin W

    Bästa minnet är när jag på min sexårsdag gjorde en stor pannkakstårta (med lite hjälp från min mamma) och bjöd hem mina kompisar. De hade aldrig sett en pannkakstårta och blev mäkta imponerade 🙂

    Min lille son älskar att vara med och laga mat och det vore inte dumt att steka pannkakor i ett sprillans nytt järn. Sen skulle vi mysa med pannkakor och hjortronsylt!

  61. Anna Nordin

    Mitt minne sträcker sig 6,5 år tillbaka i tiden. Långt före vår sons födelse, långt före vi gifte oss och förlovade oss. Vi hade varit ihop precis ett år och firade i en öde stuga på Öland i början på oktober. Ute var det höstrusk så vi värmde oss med goda pannkakor och crepes. Helgen blev så lyckad att resten är en lycklig saga! Nu har vår 1åring fattat tycke för pannkakor så ett järn vore toppen!

    Vi firar pannkaksdagen i Hundfjället!

  62. Annika - drömmen om 11 barn

    Åh, detta är precis vad jag behöver, så ungarna kan få FINA pannkakor istället för halvbrända och trasiga!! 🙂

    Bästa pannkaksminnet, haha, det var nog när Rasmus var lite yngre, runt 1år. Jag kom hem från att ha vart o städat på en gård, lagom trött och mör, går in till köket och möts av en underbart söt liten unge. Tänk dig en ettåring som SJÄLV käkat pannkakor med BLÅBÄRSsylt, haha, han var läcker! Sen var det pannkaksfest resten av kvällen <3

    Bild på monstret finns också: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150788419475504&set=a.10150324697125504.581500.551575503&type=3&theater 🙂

    Kram Annika
    [email protected]

  63. Ee

    Mitt bästa minne är från när jag själv var barn och vi tävlade in vem som kund äta mest pannkakor varje gång vi åt det till middag. Mina egna barn älskar pannkakor men vi får köra på helt mjölkfria pannkakor gjord på havredryck med havregrädde och sylt till. funkar lika bra som vanliga 🙂

  64. mammachoklad

    Jag har egentligen inga bra pannkaksminnen alls 🙂 Min mamma är en hejjare på att steka pannkakor och gjorde det ofta när vi var små. Grejen är den att jag ALDRIG har gillat pannkakor, så jag minns torsdagspannkakorna med fasa!!
    Däremot ÄLSKAR mina fyra barn pannkakor, och då och då måste jag ju ställa mig vid spisen och försöka mig på detta konststycke. Det slutar i sladdriga katastrofer varje gång!!
    ”Farmors är mycket godare” ”Mormors är mycket finare”
    Så gissa om jag (och barnen) skulle bli överlycklig över ett riktigt pannkaksjärn så att jag kan tävla med mamma och svärmor!!

  65. lindisha5barnsmamma

    när vi skulle göra pannkakor så trodde vi att spisen hade gått sönder men vi hade bara satt den på barnspärr när de sen var fixat ville jag visa mig duktig för barnen för de hade sett på tv att man kunde slänga upp den i luften och barnen frågade om jag kunnde det klart svarade jag så jag slängde upp upp pannkakan i luften barnen skrattade så de nästan kissade på sig pankakan hmnade på mig och på golvet. jag kan ju säga att jag tyckte inte det var så kul . .här blir det i allafall inga pannkakor kastade i luften mer.
    är jätte gärna med och tävlar om ett sånt fint pannkaks järn.

  66. lillys mamma

    mitt roligaste pankaksminne är från ja gick i lågstadiet, jag gick inte på fritids utan va ensam en stund innan mamma kom hem. jag och min tjejkompis skulle steka pannkakor åt två killar som skulle komma en stund senare.. smeten vart först för lös,så de va bara å skrapa ihop skiten och slänga.. sen så hamnade plastbyttan med smeten lite för nära värmen så fötterna på den smalt.. kommer inte ihåg om de tillslut vart några pannkakor.. men vi var ju ca 9år bara..

    min dotter på 4 älskar pannkakor i alla former och ja drar mig ofta för å göra de för ja tycker köttsmaken är så svår att få ur våran stekpanna, får slänga iaf 2pannkakor innan ja tycker dom börjar bli okej.. inte hundarna emot men inte kul å stå att steka för å slänga/ge till hundar.. så en egen pannkakspanna vore kanon..

  67. Sofie

    Mitt bästa minne, eller minnen.. är från när vi var små, vår gamlafarmor bodde en lite bit från oss men mamma lätt oss cykla dit. Vi fick alltid pannkakor när vi kom oavsett tid – dom smakade alltid gudomligt! Hon blev 102 år gammal innan hon lämnade oss, sedan dess har jag försökt få mina pannkakor lika goda och fina som
    hennes. Kanske kan detta järn hjälpa mig på traven då jag än inte lyckats.. 🙂 kram till familjen! (jag är gravid jag med men i v21) tycker det är så härligt o läsa om din familj!

  68. Ammis85

    Bästa pannkaksminne är från när jag var liten och mamma gräddade pannkakor till mig och mina syskon. Då de är äldre än mig och hade flyttat hemifrån innan jag fyllt 5 så var det inte så ofta de kom på middag. Men när det vankades pannkakor DÅ kom de! Alla syskon var samlade. Jag skulle behöva en pannkakslagg då jag nu använder vanliga stekpannan vilket oftast resulterar i 5 mm tjocka pannkakor vilket inte är det roligaste.

  69. Linda

    Jag förolämpade min dagmamma när jag var 7 år, som envist stod och stekte pannkakor till en pannkakstårta, jag tyckte hon hade hållit på i evigheter med stekandet och jag sa ”va lite du har gjort”. Gissar på att jag traskade på dagmammans nerver den gången, minns att hon blev arg. Det är ju rätt tröstlöst att få till en höjd på en stapel med platta pannkakor!

    Jag vill vinna den här tävlingen för att min gamla stekpanna håller på o ge med sig och den är väldigt tung och otymplig! Väntar tredje barnet och det lär ju knappast bli färre pannkakor framöver i mitt hus:)

  70. Cissi J

    Hej! Min 11 åriga son har gluten. Så när jag steker pannkakor så får jag ju alltid använda två st pannor. En för gluten o en för vanliga. Skulle bli jätte glad att vinna detta
    skulle underlätta när man lagar mat.
    Kram

  71. Tessan

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag som barn var på kalas och alla vi barn på kalaset fick göra våra egna pannkakor, vi tillagade dem på en vedspis och fick vända dem i luften, det var sååå spännande och förbjudet och roligt för inte tilläts man göra så i köket därhemma 😉

    Varför jag bör vinna ett pannkaksjärn, alla i familjen älskar pannkakor men det blir sällan det då det tar så himla lång tid att steka åt 8 personer och enda stekpannan som funkar till det är en liten pluttig panna så det skulle vara en lättnad att få utökat arsenalen med en riktig pannkakspanna. Vinner vi skulle jag fira genom att låta ungarna få göra som när jag var på kalas som liten 😀

  72. Ulrica

    Jag lyckas aaaldrig steka pannkakor och karln jag har tjatar om ’riktiga’ pannkisar och med ett bra järn kanske tillochmed jag kan lyckas?!?! 🙂
    annars får det bli plättar i vanlig ordning om inte karln tar saken i egna händer och fixar! 😉
    vore ju rart att bli serverad någon gång och med ett nytt järn kan han ju inte säga nej till sin gravida hormonstinna fästmö? ;p
    Må gott!

  73. Katarina

    Jag har tre barn och tre barnbarn och det konstiga är att under deras liv har min äldste son aldrig fått en hel pannkaka gjord av mig! Alla andra får fina hela och gyllenbruna men när det är hans ”tur” blir det trasiga och brända plättar/pannkakor! Fattar inget! Sonen är nu 42 år och jag kan fortfarande inte grädda hans pannkakor hela!

  74. Karin Frid

    Mitt bästa pannkaksminne är från skoltiden, när Farmor och Farfar hämtade mig på skolan och jag fick sitta bak i bilen och äta pannkakor som Farmor gjort! Vi åkte ofta till Öland tillsammans! Är gärna med och tävlar! Kram!

  75. Aina Salmi

    Tyvärr har jag inget speciellt minne jag kan komma på, men önskar innerligt att jag ändå har chans att vinna då det är precis vad jag behöver! Har 4 plätt älskande ungar och en totalt värdelös stekpanna! Får använda mig av min lilla (även den värdelös, vind och sned) då den iaf inte bränner fast skiten, men att steka små plättar till 4 hungriga barn tar sin tid! Den här hade varit guld värd och jag kan lova att jag hade överraskat barnen med favorit maten oftare!:)

  76. susanna

    Första gången jag gjorde pannkakor var när jag var gravid med våran son som nu är 6 månader. Det gick åt skogen jag kastade både det som inte alls såg ut som pannkaka och smeten och bröt ihopp fullständigt. Jag skulle ju öva på att göra pannkaka till vårt blivande barn.. jag har inte gjort pannkakor sen mitt lilla hormon sammanbrott hahaha

  77. Felicia

    Mitt absolut bästa pannkaks minne var när jag var liten & jag tjatade så himla mycket på mamma om att få en pannkaks tårta eftersom Findus alltid fick det när han fyllde år. Och när jag väl fyllde år så hade min älskade mamma gjort det till mig! lyckan var total, det var den bästa födelsedagen och allt tack vare min mamma! Jag skulle vilja vinna den här för att ge till mamma, hon förtjänar den helt klart! Och med den här kan vi få ännu fler mysiga pannkaks minnen ihop.

  78. Anna

    Min mamma gjorde alltid plättar när jag var liten för hon påstod att hon inte kunde göra pannkakor. En gång när jag var sjuk så kom min mormor hem och passade mig och då gjorde hon riktiga pannkakor till lunch. Jag tyckte det var så lyxigt att få riktiga pannkakor att äta. Minnet sitter i trots att jag inte var gammal när det hände.
    Så nu har jag lärt mig att göra riktiga pannkakor till min dotter så att hon får det hemma. För när hon är hos mormor så får hon plättar för min mamma gör fortfarande inte pannkakor trots att jag snart fyller 30år. 😀

  79. Tanja

    Farmors spenatpannkakor var underbara. Intet ont anandes mumsade vi barnbarn gröna pannkakor utan att veta att det vart just spenat i dem! Nyttiga och roliga på samma gång, kan det bli bättre?! 🙂

  80. Maria

    Vill gärna vinna ett som alla andra..
    Mitt minne är från skolan tror jag gick i fyran.
    Vi hade en väldigt liten klass på bara 5 personer jag och fyra killar.
    När det va pannkaka till lunch tävlade vi alltid om vem som kunde äta mest.
    Den gången vann jag =) Fick i mig 17 st men efter det fick jag gå hem eftersom jag mådde så illa.

  81. Jennie Hansen Karlsson

    Mitt bästa minne måste vara när jag faktiskt lärde mig och lyckades göra fina hela pannkakor. Vi har 2 st sådana tefaljärn när vi steker pannkakor. Pratade med världens bästa dagisfröken idag om just pannkakor. Hon har inget pannkaksjärn. Så om jag har turen att vinna så ska hon få detta så hon kan överraska sina barn med pannkakor. Det är hon mer än väl värd:-)/Jennie

  82. Emma Hem

    Det måste ju ändå vara den gången när jag var knappt 6 år gammal. Jag skulle få ett syskon till och önskade mig såå en syster eftersom jag ”endast” hade en lillebror sen innan.

    Dagen kom och lillasyskonet anläder. Jag och min bror är lämnade hos vår farmor och farfar där även vår äldre kusin var på besök. Pappa ringer och berättar att vi fått en lillebror. Jag minns än hur besviken jag blev över att ha fått en bror till. Ingen lillasyster.. Som ”tröst” stekte min farmor och kusin pannkakor till oss efter det!

    P.s. Några år senare kom lillasyster med 🙂

  83. Towe Holmberg

    Mitt bästa minne av pannkakan är när jag träffade min nuvarande sambo som är familjens pannkakskung. Han hade med sig till bot ett gammalt järn från sin mormor. Mina barn ropar inte längre ”mamma kan vi få pannkakor” eftersom mina ALLTID går sönder, blir för tjocka eller bränns vid, så därför tror jag att det skulle underlätta om jag vann ett pannkaksjärn från Tefal så jag kan försöka återta första platsen i pannkaksstekning här hemma;)
    Hälsingar
    Towe

  84. Helena

    Mitt absolut bästa pannkaksminne är från min barndom. När min morfar var barnvakt så stekte han ofta plättar, och det var inga små mängder. Alla gatan barn var välkomna in i vårt kök för att äta plättar med sylt! Mitt bland alla barn stod min morfar, iförd slips och förkläde och stekte för glatta livet samtidigt som han visslade och sjöng! Min morfar, han hade en ”plättfabrik”, det visste alla våra grannar och alla var välkomna för att smaka. Det räkte alltid åt alla!

    Jag har fem barn som alla älskar pannkakor och både de och jag skulle bli jätteglada om vi vann ett pannkaksjärn så att gräddningen blir ännu bättre!

  85. Elisabeth Johansson

    Mitt bästa pannkaksminne är från när jag var tonåring. Vi var 10 pers i hushållet plus alla mina vänner så sammanlagt var vi oftast ca 20 barn och ungdomar i huset dagligen och på helgerna kom släkt och vänner till familjen på besök så då var vi ca 30 pers. Jag beundrar mamma starkt som orkade. Hon stekte pannkakor till alla för brinnande livet samtidigt som hon visslade och sjöng 🙂 Vi fik ställa oss i kö och den kön ringlade ut i trädgården, vi fick två pannkakor, sylt och grädde och fick sen köa för nästa omgång osv. Det är ett minne för livet med den glädjen och gemenskapen och framför allt beundran till min mamma <3 Min motivering till att jag vill vinna är att jag fortsätter med traditionen och gör som mamma för min son och hans vänner som är så härliga fina tonåringar som visar tacksamhet och glädje över allt man gör för dom <3

  86. Anne-Marie

    När jag var barn så var vi mycket vid vår sommarstuga ute till havs. Det var mycket för mamma att packa, vi var åtta barn, så när vi väl kom i bilen så hade hon tid att gå igenom ifall vi glömt nåt. Många gånger fick vi svänga om efter nån kilometer, och oftast var det kaffe eller ägg till plättsmeten hon glömt.
    Ofta, ofta stod hon i lilla köket och gräddade småplättar åt oss, med fönstret öppet för att vädra. Varje gång vi var vid stugan på sensommaren så plockade jag en liter blåbär att ha på plättarna, älskar ännu bärplockning.

    Nu på senare år när vi åker hem till släkten och ut till stugan använder vi Muurikkan, och oj så mycket enklare o mer effektivt det är. Vilket också behövs, för nu har min mamma 38 barnbarn, så det blir rejäla laddningar.

    Jag kommer också från Finland, och vi pratade om småplättar och storpättar. Pannkaka gör man i ugnen. Plättar räknas mer som efterrätt där.

    När jag nu gräddar plättar så använder jag två pannor, en med laktosfritt, och en med vanlig mjölk. Vi har sju barn så det blir många storplättar. Stekpannorna jag har är med höga kanter, så det är inte helt lätt, vore suveränt att vinna och få testa denna.

    vänliga hälsningar/ Anne-Marie

  87. Jennie Lilja

    Pannkaka Pannkaka på spisen där, säg vem som godast är. Jo mammas pannkaka med sylt det visst är.
    Denna ramsa sa alltid min mamma när hon gjorde sina special pannkakor och nu säger vi samma hemma hos oss. Vi älskar pannkakor

  88. Miriam Oksanen

    Mitt bästa/värsta pannkaksminne är från förra vintern. Min son skulle fylla 8 år och önskade sig en pannkakstårta i stället för en vanlig tårta. Så jag ställde mig och stekte en MASSA pannkakor och tänkte att jag skulle göra en jättestor fin tårta till honom. Vi skulle åka till vår husvagn och fira honom där med våra vänner och bekanta. Så när pannkakorna var stekta så la jag folie över dom och packade in i bakluckan på bilen tillsammans med alla andra ingredienser och saker om skulle med. Sen hoppade vi alla in i bilen tillsammans med vår hund och vi åkte mot campingen. När vi kommer fram och jag börjar packa upp allt så hittar jag en TOM pannkakstallrik med ett halvt folieark kvar.Vår kära lilla vovsing Baloo hade haft pannkaksorgie i bakluckan under resan utan att vi märkt nåt. Detta slutade med tårar och allmän katastrof. Men allt löste sig till slut. Fick göra pannkakstårta dagen efter med köpepannkakor. (kunde inte steka nya i vagnen) Men i dag är det ett roligt minne som hela familjen skrattar åt.

  89. Sara / Få lite matro

    Mitt bästa pannkaksminne var när jag hittade ett perfekt pannkaksrecept utan ägg och mjölk till mina ägg- och mjölkallergiska barn. Innan hade jag använt ett vanligt recept men uteslutit äggen och ersatt mjölken och de pannkakorna blev rejält kladdiga. Men nu har jag ett recept som gör frasigt goda pannkakor trots avsaknande av både ägg och mjölk.

    Jag vill vinna så att jag nu, när jag äntligen har ett bra recept, kan steka ännu godare pannkakor till mina barn.

    Trevlig helg! //Sara

  90. monika gustavsson

    När jag som ny förälskad 15-åring gräddade pannkakor, fyllde med stuvning och värmde i ugnen likt crepes. Dessa åt jag och kärleken under tystnad i soffan, första måltiden tillsammans. Det var underbart och pinsamt. Nu 18 år senare har vi gått skilda vägar, men under denna tid fick vi två underbara döttrar och tillsammans gräddade vi många pannkakor. Jag vill vinna eftersom jag för två år sedan fick diagnosen celiaki (glutenintolerans) och behöver ett eget pannkaksjärn!

    mvh
    Mamma Monika

  91. Anna/PJAK

    Mitt roligaste/finaste minne är när min kusin och jag åt ikapp plättar hemma hos mormor och morfar kommer in lagom med nyplockade blåbär. Som var solvarma. Kan lyckan bli bättre?

    Mitt mest tragiska/komiska minne är när min mor står och steker plättar i över en timme för att min bror och jag ska få äta så många vi vill. Pappa äter också. När mamma sedan ska sätta sig ner och äta har pappa ätit upp alla för det vore ju synd om några skulle behöva kastas.

    Jag skulle vilja vinna så jag kan ge det till dottern. (Dvs jag vill gärna behålla mitt egna.)

  92. Nathalie

    Min nästan-tvååring ÄLSKAR pannkakor, och faktiskt så var det det första han åt med riktigt god aptit vid ett årsåldern (bortsett från bröstmjölk/ersättning/välling). Kommer än idag ihåg hur lyckligt mammahjärtat blev när han som annars mest spottade ut allt han fick i munnen fick smaka ugnspannkaka av en av sina småkompisar. Ugen sken som en sol och smaskade glatt i sig! Fortfarande är pannkaka hans absoluta favoriträtt som han lätt skulle kunna äta alla dagar i veckan om han fick. Denna mamma kan dock inte steka plättar/pannkakor i den vanliga stekpannan utan att allt bara blir bränt eller en enda sörja, så vi hade verkligen blivit glada över att få vinna ett riktigt pannkaksjärn 🙂

  93. Lisen Sundh

    En gång om året stod min far i köket och det var på sommaren när det hade varit skolavslutning. Hela min uppväxt, från förskola till gymnasiet så tog han alltid ledig när vi hade skolavslutning. När vi kom hem gjorde han pannkakstårta, en tradition som följde med oss hela uppväxten. Kommer alltid att minnas när han glad kom ut med en stor pannkakstårta med jätte mycket sylt och grädde. Oslagbart.

  94. Carina

    Mitt bästa pannkakasminne är att min dotter som nu är 15år ville ha små pannkakor när hon fyllde 6år så istället för att göra tårta till släkten stod jag och gräddade små pannkakor på en smet som var gjord på 5 liter mjölk… många pannkakor blev det och en väldigt glad dotter som fick precis vad hon önskade sig.

  95. Tezz

    Åh jag har ett minne från när jag gjorde pannkakor åt min dotter som nu är 4 år!! Hon var väl en sisådär 1-1,5 oälskase pannkakor!! Jag kastade upp en pannkaka och vände den i luften och hela hon bara skrattade och log<3 än idag älskar hon när jag vänder dom i luften!!
    Min son som nu är 1,5 älskar även han också pannkakor så ett pannkaksjärn skulle användas flitigt här hemma!! Hoppas på vinst!!

  96. Terese

    Glömmer aldrig när jag och min syster var hos mormor en sommar och hon stekte pannkakor till oss. På nåt vis hade en pannkaka gått sönder så att det såg ut som två ögon och en mun och min lillasyster såg pannkakan och höll upp den. Sen började hon gråta och vågade inte äta pannkakan för hon tyckte synd om den. Hihi! Jag fick mig ett gott skratt och extra många pannkakor till mig 🙂

  97. Carina

    Jag minns så väl hur pappa stod och blandade pannkaksmet på några liter mjölk och stekte i 2 pannor för att hinna med när jag och mina 2 syskon satt och tävlade om vem som kunde äta flest.Pappa fick sno åt sig en och en annan medans han stekte :). Sedan har jag fått veta att jag gick omkring i grannskapet och talade om att jag fick pannkakor av pappa varje kväll när mamma jobbade :). Därför så skulle jag vilja vinna pannan så att jag kan steka fina pannkakor till mina barn,då mina stekpannor inte är riktigt så bra till just pannkakor. Sånu håller jag tummarna.

  98. Malin

    Mitt bästa pannkaks minne är när jag och maken hade födelsedags kalas ett år. Vi skulle bjuda på pannkakstårta och det blev uppskattat av alla gäster. MEN min svärfar blev så till sig av glädje att han lyckades äta upp halva tårtan själv!! Den var gjord på normal stora pannkakor och det var nog 20 stycken pannkakor på höjden. Fyllningen var vispad grädde med hallonsylt.
    Skulle gärna vilja vinna pannkakslaggen, för svärfar fyller år i maj och vinner jag kan jag överraska honom med en pannkakstårta igen:-) Tror han skulle bli väldigt glad då!
    Ha en härlig dag!
    Kram

  99. Anna

    Hej jag är 34 år men jag kommer aldrig växa ifrån pannkakor, jag fullkomligen älskar pannkakor. Mamma är bäst på att göra pannkakor, med hallonsylt o vaniljglass serverade hon dom.. mums! Håller tummar o tår!

  100. Angelica

    När min 11 månaders dotter hade varit magsjuk och matvägrat i två veckor. Hade provat allt och var nära att be om att få inne inlagd på barnavd för att hon skulle börja äta. Vi skulle äta pannkaka till middag. Skörde upp en och la på hennes tillrik tillsammans med hallon. Hon åt och åt och åt. 1,5 pannkaka senare rapade hon ljudligt och klappade händerna. Äntligen så åt hon! 🙂

    Hon tycker om pannkaka fortfarande 🙂

  101. Anna

    Hej ! Mitt finaste pannkaksminne är från när jag var yngre och min mamma gjorde massor av supergoda pannkakor till mig cv mina syskon. Sedan på med glass, sylt och grädde om man ville det. Efter varje gång så kändes det som om magen skulle sprängas, men goda var den . Mums. !Nu har jag egna barn och lilltjejen på ett år älskar pannkakor. Problemet är att jag inte kan göra pannkakor. De blir en pannkaksboll istället för en platt pannkaka..
    Nu jag önskar mig ett pannkaksjärn från tefal, så jag kan göra tjejerna glada. Med denna så kanske jag kan lära mig göra pannkakor och slippa kanterna som finns på ett vanligt stekjärn.

    Hoppas på vinst som plus på kanten var det ett fint järn.

  102. Mamma till fyra pojkar

    Vårsol och skotertur ute i naturen – Värmande eld och LJUVLIGT doftande pannkakor till både stora och små! ååååh va gott! Pannkakor är smaskiga men att steka och äta dom ute — hallelujah!

    Så Tefal-pannkaksjärnet hade verkligen varit lyxigt! Lite mer lyx till vårt lyxiga uteliv! =)

  103. Cajsa

    Varje söndag gjorde min pappa alltid pannkaka till frukost åt mig när jag va mindre, världens godaste pannkakor! Med härligt frasiga kanter.
    Saknar både honom och hans pannkakor och jag hoppas änglarna nu får njuta av den söndagslyxen <3

  104. Frida

    Mitt bästa minne är alla kalla pannkakor med strösocker på jag ätit ute i skogen med mina föräldrar som liten. De var alltid extra goda på en mossig sten.

    Jag skulle så gärna vilja vinna för jag kan vara sämst i Sverige på att steka hela pannkakor men kanske ett riktigt pannkake-lagg kunde göra underverk! Då skulle barnen bli glada om de fick hela och inte brända pannkakor.

  105. Agnes Grape

    Mitt bästa pannkaksminne är från jobbet. Jag jobbar som förskollärare och vi skulle göra pannkakstårta åt en pojke som fyllt år. Hans mamma hade gräddat pannkakorna och jag skulle sätta ihop pannkakstårtan. Det var många pannkakor och tårtan blev väldigt hög, ville ju använda alla pannkakor hon gräddat! Den blev mastig och riktigt god. Och födelsedagsbarnet, han älskade pannkakstårtan och alla åt med god aptit. Det minnet lever jag länge på.

  106. Guro

    Mitt bästa pannkaksminne är från jag var liten och sov över hos mormor och morfar. Varje morgon gick mormor upp och stekte pannkakor till frukost. Glömmer aldrig den lukten och dom mysiga stunderna 🙂 Jag hoppas att jag kan vinna denna för att jag är värdelös på att steka pannkakor. Spelar ingen roll vad jag gör – dom blir inte bra.. Barnen älskar pannkakor och jag med, men varje gång vi ska göra dom blir det katastrof!! Kanske denna kan hjälpa oss? 🙂

  107. Gudrun

    Mitt härligaste pannkaksminne är när min systerson satt i sin barnstol och gräddade pannkakor
    tillsammans med sin mormor.Han är nu vuxen,har tre härliga grabbar och har ett stort intresse för matlagning.Pannkakorna gräddas däremot för det mesta av mig (moster).
    Skulle vara jättekul att vinna en så modern lagg.

  108. Kristin

    OMG! Mitt bästa pannkaksminne måste bli dagens, inte visste jag att det finns en alldeles egen pannkaksdag!! Älskar pannkakor, hårdstekta med sylt och grädde

  109. Inga-Lill

    Hej Kul tävling!
    Mitt bästa minne är ett riktigt pannkaks-sommarminne;0)
    Det var när jag och min bästis åkte med tåg till min moster i Skövde själva. Detta var
    många år sedan vi var 9 år.
    Vi tänkte göra en överraskning så vi tänkte överraska med Pannkaks tårta!
    Det värsta var att vi inte visste hur man gjorde pannkakssmet…men vi ville inte avslöja någonting…så vi ville inte be om hjälp heller!Fick inte till smeten så lätt… det tog lååång tid vi hällde i mer mjöl mer mjöl och sen lite till men det var ändå för lite.
    Så tillslut kom min gulliga moster och hjälpte oss med smeten.Vi stekte pannkakorna vispade grädde, tog fram sylt,gick sedan ut i hennes trädgård och plockade solvarma smultron som dekorerade med!Vi var så nöjda men rädda att alla ”tårtlager” skulle kana av så fort man ställde den på bordet.Det skedde oxå oj sicket gott skratt vi fick jag min bästis ,min moster och hennes man;0)

  110. Helena

    Ett minne som vi skrattar åt fortfarande fast killen det handlar om är idag 19 år. Han är vårt barnbarn och var ca 3 år. Vi brukade ibland göra pannkakor när han hälsade på. Denna gång ville han göra själv och vi fick inte vara med. Han grejade ute i köket, men fick plötsligt höra signaturmelodin till Bolibompa. Han kom som ett skott och skulle titta. Vi gick ut i köket… Kylskåpsdörren på vid gavel, 3 ägg låg på stolsdynan och mjölken stod på golvet ihop med vispen,en skåpdörr stod öppen, han skulle väl ta fram en skål. Det såg komiskt ut.Han skulle nog bli glad över en pannkakslagg som studentpresent.

  111. Josefine

    Mitt bästa och äldsta pannkaksminne är ifrån när jag var ca 2-3 år och pappa skulle steka pannkakor med mig i köket, jag satt i min stol och såg när han tog fram alla ingredienser men när han skulle börja säger jag: pappa, ägg också!. Han hade glömt dem ;)Ett pannkaksjärn har ett tag stått på önskelistan men har inte haft råd nu under studetiden.. Hoppas få steka vinna och bjuda pappa på pannkakor.

  112. Ulrika Reinholdsson

    Mina bästa pannkaksminnen är när jag var cirka 11-12 år och mina småsyskon blev hungriga och förldrarna inte var hemma och dessutom ville inte de två äldre systrarna göra något 😉 Då ställer sig min 5 år yngre syster och steker pannkakor till sig själv och den 4 år yngre lillebrodern. /Ulrika

  113. Son of Mother

    Ja måste bara berätta om min knäppa mamma, när jag var lite mindre (nu är jag 18) så älskade jag pannkakor, (ja, det gör jag nu också) Men en dag frågade jag mam vad vi skulle äta. ”Pannkaka” svarar hon. Men sen börjar hon, byter ut varenda vokal som finns mot a:et i pannkaka, det blev ”pinnkiki, punnkuku, pännkäka. pönnkökö, pennkeke, ponnkoko, osv, hon tramsade på och till slut höll vi på båda två, sjöng och skrålade de där orden och det slutade med att vi nästan grät av skratt. Trots att jag är äldre nu så kan hon börja likadant och då bubblar det av lycka i mig, men jag brukar få henne att sluta för annars bryter man bara ihop, å hon bryr sig inte om ifall nån annan hör heller..Men jag blir glad av min knäppis till mor..

  114. mamonymus

    Jag och en klasskompis tog som 14-åringar på oss att steka pannkakor till hela klassen till en utflykt. Det var mitt eget förslag och jag minns att jag insisterade på det. Vi var 32 i klassen och alla skulle ha 4 var. Vi fick låna hemkunskapssalen och det tog en evighet. Efter det hatar jag att steka pannkakor. Men det är ändå ett fint minne eftersom vi hade med en Guns n Roses skiva som vi spelade på högsta volym samtidigt som vi dansade och sjöng.

    Vinner jag järnet ska jag ge mig på en jätteladdning pannkakor igen och sätta på Guns n Roses på Spotify.

  115. jessica

    Mitt bästa minne är nog nästan varje vecka:) barnen älskar pannkakor och har jag inget bättre hemma slänger jag ihop en smet å gräddar pannkakor till middag:) bästa är att även jag å mannen älskar pannkakor, ibland med bara sylt ibland med sylt å grädde eller kanske lite glass:)

    Jag skulle så gärna vilja vinna för min man fyller 25 år den 11/2 å han har önskat sig denna stekpanna sååå länge, han e ”laga mat tokig” 🙂
    Så detta hade blivit den alldra bästa 25 års presenten å att få se hans lycliga ansikte hade gjort värmt mitt hjärta:)

    håller nu mina tummar å tår:)
    Kram

  116. Tess

    Det jag förknippar pannkakor med är en gammal dejt jag hade.
    Jag skulle laga crepes, pannkakor med fyllning. Dock råkade jag ta salt istället för socker i smeten, något som upptäcktes först när vi satt vid middagsbordet.
    Inte så lyckat men roligt nu i efterhand 🙂

    Skulle behöva ett nytt järn där smeten inte fastnar i. Tefal är pålitliga!

  117. Nadja

    Mitt absoluta bästa och finaste pannkaks minne är när jag som barn hälsade på min gammelfarmor. Gammelfarmor bjöd alltid på pannkakor och blev hon trött så satt hon på en stod vid spisen och hon stekte dem i ett hav av smör. Hur jag än gör idag så får jag aldrig fram samma smak och jag kan även drömma om det ibland. När mamma inte var i närheten eller inte såg så smög gammelfarmor till socker. Alltid när vi hade ätit pannkakor så spelade vi svälta svin och för varje gång jag skulle eller nära förlora så smög gammelfarmor till mig kort så vi kunde fortsätta spela.

  118. Heidi

    Mitt bästa minne är mormors pannkakor med egen gjort honung som hennes bror Olle skickade varje år från Åbo. Pannkakorna var fantastiskt goda och honungen från Olle som vi algrid hade träffat var magisk. Mormor var 150 cm lång, rund och hade skostorlek 33. Hon pratade med en speciell dialekt från mellersta finland. Mormor var kärlek. Hon dog för tre år sedan och saknaden efter henne och pannkakorna är stor. Nu har jag själv tre små barn och saknar en bra pannkakspanna. Sonen vill att ska ha lika bra panna som hos svärmor för där man kan kasta pannkakorna i luften 😉

  119. Karolina

    Jag har ett lite annorlunda pannkaksminne. När jag var liten avskydde min mamma att steka pannkakor. Till våran stora sorg. Vi bodde i ett område där det fanns många igelkottar. Å hör och häpna, dom stekte mamma gladeligen pannkakor till, och dom älskade det! Vi hade fullt av de små raringarna på tomten. 🙂
    Nu har jag själv fått en dotter, som älskar pannkakor. Å hon har nog samma charm som igelkottarna för mormor steker ibland pannkakor till henne flera gånger i vecka. En smidig panna att steka i vore toppen!
    Kram

  120. Fredrica

    Mitt bästa minne är nog när jag och min allra närmsta vän tillsammans gjorde en stor brunch där så klart pannkakor var med. Ingen av oss är speciellt begåvade i köket vilket resulterade i förskräckligt fula pannkakor som dock var goda. Skulle hemskt gärna vinna och faktiskt ge bort till min allra finaste pannkaksälskande vän. Den är hon värd och mycket mer!

  121. Anna

    Pannkakor är bästa utflyktsmaten! När jag tänker på pannkakor, då minns jag alla de gånger jag var på utfärd med skolan. När det var dags att plocka fram matsäcken tog jag stolt fram mina 10 rullade syltpannkakor och njöt. Runt omkring satt kompisarna med sina pastasallader och mackor och var gröna av avund. Jag njöt av pannkakorna och jag njöt av uppmärksamheten, jag som i övrigt var en mycket blyg tjej som aldrig annars drog uppmärksamhet till mig. Men just då, då riktades allas blickar på mig!
    Idag, nu när mina små pojkar åker på utfärd, gissa vad de får med sig i matsäcken? Jag ska verkligen ”ge järnet” för att ge dom samma goda upplevelse. =)

  122. Anna - Ottos mamma

    Jag kan inte steka pannkakor, verkligen KAN INTE. Fick tom. en extra lektion
    i hemkunskapen…utan något vidare resultat. Men nu
    nästan 20 år senare har jag en 2-åring (och en man) som älskar pannkakor…
    Kanske skulle den vara till stor hjälp för mig 😉

  123. Jannice

    Mitt bästa pannkaks minne är när jag som kolloledare står och steker pannkakor till 35 st hungrig barn som varit ute och haft skattjakt. Lyckan när dom kommer in och ser berget av pannkakor var värt slitet vid spisen 🙂

    Med 5 st barn så slits det ut ngr stekpannor. Skulle evrkligen behöva ett nytt då allt fastnar i den jag har nu.

    Kram

  124. Sarah

    Mitt bästa pannkaksminne är från när jag var liten och min mamma som var ensamstående med tre barn hade inte råd att köpa sylt. Istället fick vi pressad citron och lite socker på ( det som fanns hemma med andra ord). Nu i vuxen ålder tycker jag fortfarande att mammas pannkakor är godast med socker och citron.

  125. Johanna Andersson

    Innan jag lärde mig själv att göra pannkakor tyckte jag det var väldigt äckligt, men sen tycker jag om det och min Sambo och min dotter gillar pannkakor men vi äter det bara två gånger om året för att det alltid går så dåligt för mig att steka dom, små blir dom med som plättar och sen blir det kanske fyra var av en dubbel smet. kramar Johanna med familj

  126. Emma

    Mitt bästa pannkakasminne är när jag äntligen hittade ett recept på glutenfria pannkakor som faktiskt var goda!! Både jag och min son älskar pannkakor så det blev en glädjens dag då även jag efter min celiaki diagnos kunde äta pannkakor igen!
    Jag vill vinna för att den 12/2 är min födelsedag, och detta vore ju den bästa presenten av alla!!! Är en ensamstående studerande mamma som sliter hårt, detta pannkaksjärn skulle ju underlätta våra pannkakstorsdagar här hemma 🙂
    Emma 🙂

  127. Johanna Eriksson

    Min underbara Mormor gör världens godaste pannkakor och när vi var små bråkade alltid jag och min syster om vem som skulle få den första pannkakan eftersom den var godast.
    Då stekte Mormor först en pannkaka och stängde sedan av plattan, lät stekpannan kallna och gjorde en till!
    Finaste Mormor!
    Det är mitt bästa pannkakssminne.
    Tack för en bra blogg och grattis till bebben i magen 🙂

  128. Agnetha Andersson

    Mina bästa pannkaksminnen har jag ifrån när jag och min lillebror var små och hälsade på hos farmor. Hon gjorde alltid jättegoda pannkakor med riktigt smör, och till fick vi jordgubbssylt, socker och vispgrädde. Hon fick alltid göra dubbel sats, vi fick äta å mycket vi ville. Det var riktigt kalas varenda gång 🙂 Tyvärr har farmor flyttat till himlen, och jag har aldrig lyckats laga pannkakor själv. Det stora problemet är att vända på pannkakorna som alltid fastnar i pannan… Därför skulle jag bli jätteglad om jag vann Tefals fina pannkaksjärn så jag kan bjuda brorsan på barndomsminnen!

  129. Lonnie

    Hej! Jag är äldst bland många syskon o fick tidigt ansvaret att passa dem o ibland laga mat till dem. För att göra vardagen lite roligare så färgade jag pannkakorna med karamellfärg. Hälften röda o andra hälften gröna. Alltid lika roligt! 😉
    Priset skulle passa mig o familjen super bra då mina pannkakor oftas glöms på plattan o bränns. / Lonnie

  130. Annica

    Mitt bästa minne är från när jag & mina kusiner på pappas sida (jag + 11 st) alltid hade pannkakstävling hos farmor/mormor & farfar/morfar, återkommande goda minnen 🙂
    Hämtade hinkvis med mjölk från tanken i ladugården & farmor/mormor stekte pannkakor tills bokstavligen f*n tog henne 🙂 Vet inte hur många pannkakor vi fick i oss men tänker på det varje gång nu i vuxen ålder när jag äter pannkakor & jag blir alldeles varm i hjärtat.
    Så jag själv skulle vilja vinna denna pannkakslagg så jag kan fixa pannkakor till mina 7 syskonbarn & lära dom hur en riktig pannkaks-ätar-tävling ska gå till 🙂 & så att dom kan skapa sig ett eget pannkaksminne med moster/faster!

    Ha det fint! Kram

  131. Jennie

    Måste det vara mitt bästa pannkaksminne?! Ska vara riktigt ärlig. Har en dotter som ÄLSKAR pannkaka och då menar jag ÄÄÄLSKAR! Jag är kokerska men kan INTE steka pannkaka. Misslyckas jämt! Vinner jag detta järn så kanske jag faktiskt kan lyckas och göra henne glad! Annars får väl gubben fortsätta steka även om jag är övertygad om att det är vår stekpanna som gör att jag inte lyckas!

  132. Marianne Andersson

    Vårt bästa minne är kalla pannkaksrullar, den perfekta maten att ta med när vi åker på äventyr, fyllning efter smak tex sylt, äppelmos eller dylikt. Alla i vår familj skulle bli glada över ett nytt pannkaksjärn och möta våren med mycket pannkakor i magen.

  133. Jenny

    Mitt bästa minne var när jag stod och gjorde en pannkakstårta till min son som fyllde år. Han ville inte ha någon ”vanlig” tårta utan pannkakstårta. När jag överraskade honom på morgonen med denna tårta och se glädjen i hans ögon var mitt finaste minne. Kram Jenny

  134. Anna mamma åt Victor

    Mitt bästa pannkaks minne är från då ja va liten, och vid våran sommarstuga finns de mängder av blåbär så på sommarn då man va där så plocka man alltid en massa blåbär och sen fick mormor stå å steka blåbärspannkaka i mängder 🙂
    plocka även en massa blåbär så hon fick göra blåbärspannkaka på vintern med så man kunde minnas tillbaka då man satt i stugan å åt så man blev alldeles blå runt ansiktet 🙂
    Jag skulle vilja vinna detta pannkaksjärn så jag till sommarn kan gå ut i skogen och plocka blåbär med min son som då fyller 3 och sen laga blåbärspannkaka åt han, som ja minns de 🙂

  135. Tina Feuk

    Mitt bästa pannkaksminne är när min mamma alltid gjorde pannkakstårta till skolavslutningarna, när man fick det serverat, då var det sommarlov! <3

    Jag vill vinna detta järn då min underbare man är en riktig pannkaksälskare och han kan faktiskt gå upp vilken tid som helst på dygnet för att göra just pannkakor om han blir riktigt sugen! =) Ett bra järn hade varit ett plus i kanten.

  136. Anja

    När man som barn hemma hade soppa med pannkakor till efterrät. Man tog en sked soppa sedan var man jättemätt och man hade ju smakat. När efterrätten sedna dukades fram var man hungrig igen och åt massvis med glädje och god aptit.

  137. Madde

    Bästa pannkaksminnet för mig måste vara då jag står och gräddar pannkakor och barnen tror att pannkakorna är klara. De sätter sig vid matbordet och barnen busar och pratar med varandra. Helt plötsligt så roparmin äldsta tös på mig och jag tittar mot köksbordet. Då har min minsta flicka som då är runt 1 år somnat i sin matstol, stackaren…. Tyckte nog att mamma tog för lång tid på sig att grädda pannkakor. Men det tar ju sin lilla tid att grädda en massa, speciellt om ens stekjärn är frpn 1999 då man tog studenten. Hi hi…..

  138. Linda Hellman

    Mitt bästa minne är när jag va mindre å boken om Persson å Findus som skulle laga pannkaks tårta. I boken följde med en plansch med receptet å en stor bild. Gissa vad jag å min syster tvingade mamma att laga ett bra tag framöver. Jag skulle villa vinna för att mina barn älskar pannkakor årdret ärvas lättlagat, men jag har ingen bra panna att laga det i. I min fastnar dom bara.

  139. Iaia

    Mitt pannkaksminne är när jag var 6 år och kom hem från lekis, mamma stekte pannkakor och det var inte klart när jag kom hem och dessutom gillade jag inte pannkakor, så jag klampar i trappen till mitt rum skriver en lapp till mamma och kastar ner för trappen. Jag var så arg så jag skrev jövlar baklänges :-). Motiverar med om jag vinner ett pannkaksjärn kan jag se till att ha pannkakorna klara innan jag får lappar med jövlar på ;-).

  140. Ellen

    Älskar verkligen att baka och göra mat 🙂
    Min lillebror ääälskar när jag gör pannkakor till honom och han ber om det varje kväll vi är ensamma ^^ Han älskar just mina och det peppar mig enormt<3 Det här skulle verkligen hjälpa mig att lyckas bättre. Och sen så kommer jag snart få en kusin och den kanske kommer gilla det lika mycket! Vi blir ju trots allt släkt 🙂

  141. marie eriksson

    en sommar när jag var 13 år ville jag inte följa med förldrarna ut på landet rena tråkigheten långt till allt så varje dag skulle jag ha pannkaka vilket morsan tyckte va tråkigt att laga men det blev att jag åt pannkakor i 4 veckor men jag gillart fortfarande men vi äter de sällan då vi är 8 personer i familjen och det tar tid att fixa pannkakor men när vi gör de då är de smaskens för alla

  142. Malin T

    När jag började göra pannkakor blev de alltid söndriga och låg i en stor hög. Mina systrar sa: ”åh blir det pannkakshög till kvällsmat” :o)

    Nu har jag något bättre teknik men pannkaksjärnet skulle underlätta stekandet av dem till min dotter som ääääälskar pannkakor, förhoppningsvis kommer tvåan i magen att bli lika galen i pannkakor med!

  143. Malin

    Bästa pannkaksminnet måste vara när min son fick pannkaka första gången. Han var runt ett år och sa mer, mer hela tiden 🙂

  144. Maddis

    Jag har inget bästa minne då jag är helt världelös på att steka pannkakor , de går alltid sönder:) vill gärna lära mig så jag kan steka pannkakor till barnen och så att maken min slipper någon gång 🙂 och med ett riktigt pannkaksjärn så har jag alla förutsättningarna att lyckas!!!

  145. Kerstin Johansson

    Det är när min mamma pappa bakade pannkakor till oss barn
    sen flytade man hemifrån men fick dom inte så goda som dom
    har nu fått den gamla stekpannan som dom hadde men den är så tung
    så därför vill ja ha turen att få en ny

  146. Madelein - Mother of six

    Bästa pannkaksminnena kommer från när jag själv var liten. Det var inte så ofta vi åt det så det blev som fest varenda gång 🙂
    Jag vill vinna för att mina ungar älskar pannakakor och det här skulle underlätta stekandet.

  147. Maja.k

    Åh, pannkaks minnen! Det finns så många men det bästa och roligaste är nog när jag och min äldre syster hade ett riktigt pannkakskrig! Det var ganska dramatiskt och det flög pannkakor över hela köket, mor och far var inte så glada men kul hade vi i alla fall!:)
    Jag vill vinna så att jag kan bjuda min kära syster på min fantastiska pannkakor! ( det var jag som gjorde dom innan kriget haha)

  148. Maja.k

    Åh, pannkaks minnen! Det finns så många men det bästa och roligaste är nog när jag och min äldre syster hade ett riktigt pannkakskrig! Det var ganska dramatiskt och det flög pannkakor över hela köket, mor och far var inte så glada men kul hade vi i alla fall!:)

  149. Madde - Lukas

    Mitt bästa pannkaks minne är från när jag var liten och bodde hemma hos min pappa.
    Han var helt värdelös på att laga mat men pannkaka kunde han laga minnsan.
    Vi åt säkert pannkaka 4-5 dagar i veckan och det var såklart supergott =)
    Har fått receptet flera gånger på hans underbara pannkakor men det blir inte samma sak.
    Vinner jag pannkaksjärnet så kommer jag åka hem till min kära pappa och be han bjuda mig på sina underbara pannkakor =)

  150. Amanda Appel

    Hej Mirka! Jag fullkomligt älskar pannkakor och har gjort det sen jag var liten. När jag var mindre var jag väldigt kräsen och tyckte inte om någon mat – förutom pannkaka. Eftersom jag inte åt på dagis så ville mamma att jag skulle äta ordentligt när jag kom hem, efter att mamma försökt med maten som de andra åt så stallde hon sig tillslut och stekte pannkakor till mig. Det blev så att jag åt pannkakor nästintill varje dag och inte har jag tröttnat för det! Nu äter vi fortfarande pannkakor hemma varje torsdag och då det är dags för mig att flytta hemifrån i mars skulle det vara perfekt som inflyttningspresent att vinna ett pannkaksjärn så att jag kan fortsätta äta min favoriträtt på torsdagar och alla andra dagar i veckan!
    Lycka till med graviditeten, kram!

  151. Sofia

    Mitt bästa pannkaksminne var när jag och min storebror hade bjudit över våra kompisar över helgen för att få se Stockholm. Jag var i 15 årsåldern och min storebror två år äldre. De visade sig att vi hade för lite mjöl i smeten så pannkakorna gick sönder hela tiden så när jag visade dem runt i huset så blev min storebror så sur på att pannkakorna gick sönder att han stekte de svarta och stekhårda så att det skulle gå att vända. Herregud vad vi skrattade när vi kom tillbaka till köket och såg alla svarta pannkakor. De slutade med att vi fick göra en till omgång och jag fick ta över gräddandet.

  152. Anna

    Mitt bästa pannkaksminne var när jag var 9 år gammal och skulle på skolutflykt. Hade tjatat på mamma och pappa att få ta med mig pannkakor som matsäck men ingen av dem orkade ställa sig och steka kvällen innan utflykten. Till slut lyckades jag övertala pappa om att få steka själv så det gjorde jag. Det var nog första gången jag stekte pannkakor så de blev jättetjocka och säkert inte så goda heller, men jag var sååå mallig dagen efter när det var matsäcksdags. MINA pannkakor!

  153. Cecilia

    Bästa pannkaks minnet är är nog den gången jag testade göra amerikanska pannkakor det är nu det bästa jag vet och tillsammans med sirap och rikligt med smör på toppen finns det inget bättre.
    Och jag hoppas vinna järnet då det hade varit en underbar födelsedags paket fyller år den 12e februari såklart 🙂

  154. Ella

    Mitt är helt nytt 🙂 jag och 5 årige sonen har lång sovmorgon en dag i veckan, då beställer han alltid plättar som vi äter med sylt och grädde, riktiga myslångmornar brukar vi ha <3
    Men min stekpanna börjar vara nött och beläggningen börjar släppa, så en ny stekpanna gör plättar vore toppen, så vi kan fortsätta med våra långmysmornar 🙂

    Kommer även ihåg när jag var ung hur jag och mamma diskuterade om det heter plättar eller pannkakor – dialektalt? Plättar – tunna, pannkaka – i ugn.

  155. jessamy

    Det var när min mormor levde och gjorde pannkakor till frukost åt mig som bad. Mamma var jättearg men mormor bara skrattade.
    Jag behöver en för att jag lyckas aldrig steka pannkakor till mina barn och jag vill ge dom samma upplevelse som jag fick 🙂

  156. Erika

    Mitt bästa pannkaksminne är från min studietid nu.. hade varit ifrån min närmaste vän här uppe under hela sommaren och när vi båda var på plats igen så köpte vi alla ingredienser som behövs (insklusive grädde och sylt) också frossade vi pannkakor =)

  157. isabella

    Hej!
    Mitt bästa pannkaks minne är när jag och min kompis skulle göra pannkakor, det var då länge sedan typ 3 år sedan och nu är jag 13 år. Men vi hade sätt på en klipp där det gjorde pannkakor och sen kastade de upp pannkakorna i luften. 🙂 Då ville vi också göra det, men ett problem var att min kompis föräldrar inte var hemma just då men vi bestämde oss för att göra pannkakor ändå men det blev en katastrof. Det var mjöl över allt det låg någon pannkakor på golvet mm. Sen kom hennes pappa hem och då fick vi städa hela köket! Hahaha men det blev goda pannkakor i alla fall! Jag kommer aldrig glömma den dagen! 🙂 🙂 Det var mitt bästa pannkaks minne och jag skulle JÄTTE gärna vilja vinna detta pannkaksgärn för snart fyller min syster år och hon ÄLSKAR pannkakor så jag tänkte att skulle överraska henne med pannkakor på sängen men jag har ett problem….vi har inget gärna som jag kan använda för att göra pannkakor…mamma säger att det typ är fel material. 🙁
    HOPPAS HOPPAS jag vinner! <3 Ps en JÄTTE bra blogg!

  158. Stina

    Hej. När jag var liten ville jag ha pannkakstårta när jag fyllde år men fick aldrig det. För ett par år sen när jag fyllde 40 gjorde jag det själv. Det var flera som sa att det hade de velat haft när de var barn. Bästa tårtan någonsin. 🙂

  159. Johanna

    Jag har inga pannkaksminnen från när jag var barn, mina föräldrar gjorde nämligen alltid plättar. Mina egna barn har däremot fått hålla tillgodo med pannkakor, plättar innebär ju väldigt mycket vändande. Mitt minne är därför en dag i somras, barnen hade varsin kompis hemma och vi hade köpt hem jordgubbar och åt dessa med pannkakorna. Solen sken, barnen var lyckliga, maten var god och livet var härligt.
    Varför ska just jag vinna då? Kanske för att jag just nu inte har något bra pannkaksjärn?!

  160. Christina Olsson

    Mitt bästa pannkaksminne är när vi var med vår lille son och hälsade på hos en släkting. Tidigare när jag försökt bjuda på pannkakor hemma så vägrade han äta, han smakade-men ville inte äta mer sen.
    Vid blev vid detta besök bjudna på pannkakor och jag sa att min son Max inte gillar pannkakor.
    Fick bara till svar att ALLA barn gillar väl pannkakor?
    Hursomhellst så serverade hon pannkakorna och vi testade att ge även Max pannkakor…..han var vid den tiden 2 år gammal och smällde i sig drygt två stycken pannkakor!
    Hur kan man tolka detta? Kanske att jag inte är någon hejare på att göra pannkakor!

    Tror kanske att jag skulle våga testa att göra pannkakor igen om jag fick ett nytt fint pannkaksjärn 🙂

  161. Cornelia 12 år

    Mitt bästa pannkaksminne var nog för ett år sedan. Då var jag och min familj hos mormor och morfar som bor uppe i fjällen. Då stekte jag plättar till alla. Det blev säkert runt 50 plättar sammanlagt. Jag hade allt möjligt på glass,blåbär,honung,kardemumma… Det var riktigt kul och gott. Jag har ett stort mat och bak-intresse och det skulle vara fantastiskt att vinna den fina pannkakspannan så att man får den perfekta pannkakan! Lycka till med graviditeten!:)

  162. Linnea

    Pannkaka för mig är likamed min mamma. Ingen kunde steka pannkakor som hon. Min mamma levde med cancer i tretton år av sitt 59åriga liv. Mammas sista dag hemma var den 12 december 2011, den dagen gick urkrafterna in och min mamma stekte sina goda tunna pannkakor till oss som var samlade. Tio dagar senare somnade hon in. Jag kan fortfarande minnas de sista pannkakorna, doften och smaken. Jag önskar att mina framtida barn älskar mina pannkakor lika mycket som jag älskade min mammas! Jag saknar dem och min pannkaksmamma! <3

  163. Ann-Sofi

    Mitt bästa minne är när vi skulle sova hos farmor och mamma hade sagt till min bror att han inte fick tjata om att farmor skulle göra några. Men min bror är listig och säger :- Farmor visst är det konstigt att Ann-Sofi börjar tycka om pannkakor mer och mer 🙂 han tjata inte om men vi fick pannkakor 🙂

    Då mina killar är tokiga i pannkakor och det lagas minst 2-3 gånger i veckan här så hade den varit perfekt att vinna

    Kram Ann-Sofi

  164. Joanna

    Hej! Vill jättegärna vinna denna panna! Jag kommer från en familj där varken mamma eller pappa gillar att steka pannkakor… När jag var liten blev det ofta ungspannkaka eller små pannkakor på ett amerikanskt plättjärn. Nu bor jag själv och har inget bra järn att göra pannkakorna i… De få gångerna vi lagat pannkakor har jag försökt att vända på dem i luften… Vissa gånger har det gått bra andra inte…… Haha!
    Jag beundrar verkligen dig när du steker pannkakor till alla i din familj. Ska säga det till min mamma eller pappa när de inte orkar steka till max 6 personer…. Haha!

    Kram från Joanna

  165. Malin

    Hej Mirka!

    Mitt bästa pannkaksminne är ett minne som blivit gott med åren, men som jag, vid tiden då det begav sig, inte alls fann särskilt lustigt. Det var på min 10-årsdag och samma dag flyttade min mormor, så alla hjälpte till med denna flytt. Och då glömdes jag bort….tills mormor kom ihåg mig och ställde till med pannkakskalas för hela sällskapet! Ett idag mycket kärt minne.

    Nu önskar jag kunna bjuda mina döttrar på pannkakskalas när de fyller 10 år framöver; kanske kan bli en tradition, vem vet!

    Kram Malin

  166. Olivia

    Det bästa pannkaksminnet måste vara när jag och min kompis lagade pannkakor. Pannkakan hade fastnat i stekpannan och när den väl släppte när vi vände den, då for den upp och satte sig i taket. Oj vad vi skrattade då 😀

    Ha det bra!

    /Olivia

  167. Sara

    När jag fick min önskan uppfylld och fick pannkakstårta när jag fyllde 10 år. Det var stor lycka när jag själv fick uppleva detta då jag läst om det i boken om Petson och Findus! Jag minns den som mycket smarrig! =) Hälsar Sara

  168. Cecilia

    Mitt bästa minne är när min son efter flera dagars matvägran blir överlycklig över mina pannkakor och åt och åt och åt. Det värmde i mammas hjärta att se honom äta med så god aptit. Nu ber han alltid om pannkaka om han är sjuk för han tror de är magiska och hjälper honom mot det onda. Lilla gubben <3 jag vill inna ett järn för att enklare kunna göra pannkakorna till min fina familj:)

  169. Britta Högström

    1. Jag sitter med bästa väninnan och våra barn i en ljuvlig trädgård i maj.
    Hög efter hög med supergoda äkta amerikanska pannkakor serveras oss med lönnsirap och glass.
    Pannkakor har aldrig smakat så gott som då.

    2. Ja, varför ska just jag vinna
    Jo, Tefal skulle göra mig till en pannkaksgudinna
    Så lätt det skulle va
    att steka pannkakor på rad
    bjuda barn och bästa väninnan

  170. Louise

    Hos min mormor på somrarna när vi var i hennes sommarstuga.
    Minns att hennes brandvarnare alltid gick igång av allt oset, det var sommar det och pannkakor i massor:-).

    Jag skulle vilja vinna detta då jag står med en liten stekpanna och steker pannkakor och jag får ofta slänga en del då det fastnar i botten, även om jag bara har 3 barn så är de otåliga när de misslyckas.
    Hoppas på vinst och håller nu alla tummar och tår.
    Ha en fortsatt bra dag och kväll.

  171. Malin Nilsson

    Även fast hon finns idag, min farmor, så finns inte sinnet eller orken till att laga pannkakor. Farmor lagade de perfekta pannkakorna till mig när jag var liten. Det hände ofta att hon fick hämta mig på förskolan då jag var sjuk, då lagade hon alltid pannkakor till mig. Gud vad jag saknar att göra allt de med farmor som jag gjorde då när hon orkade mer, och gud vad jag saknar hennes pannkakor, kan känna doften och smaken i munnen.
    Med detta pannkaksjärn vill jag ge min farmor en pannkaksupplevelse, innan det är försent. Det är hon värd efter allt hon gjort för mig. Av henne har jag lärt mig att ta vara på varje dag och varje stund, för imorgon kan det vara försent. Farmor, det är din tur att få smaka på min pannkaka! <3

  172. Paulina Hedin

    Mitt bästa pannkaks-minne är när jag skulle styla för min dåvarande pojkvän å kasta upp pannkakan i luften för att den sedan skulle i stekpannan igen men det hela sluta med att jag fick en varm pannkaka i ansiktet och stekpannan vart tom. Det hela blev bara pannkaka utav allt som man brukar säga hahaha
    Efter det har jag lärt mig att aldrig styla mer…
    Jag vill vinna den för att jag ska kunna flra mina barndoms traditoner vidare till mina barn. Då var ddt alltid pannkaka på torsdagar med vispadgrädde och sylt. Och ddt vore helt perfekt om man kunde ha denna pannkaksjärn… Vem vet det kanske går lättare att styla med denna än med än vanlig stekpanna det vet vi aldrig om jag inte vinner 🙂 Kanske blir en favorit i repris eller så kanske jag lyckas att kasta upp pannkakan i luften och sedan tillbaka i pannkaksjärnet och inte i ansiktet haha

  173. Eva

    Mitt bästa pannkaksminne är från när jag själv var ett litet barn. Min mormor bjöd alltid på världens godaste pannkakor som vi fick innan vi skulle åka hem. Oftast fick vi hemmagjord hallonsylt till. <3 Skulle vara toppen att vinna då våra fem killar älskar pannkakor och det tar väldigt lång tid att steka 3 satser smet med en stekpanna. 🙂

  174. Sophie

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag var liten och bodde hemma hos mamma, när det blev pannkakor över så brukade vi ha på socker sedan rulla pannkakorna och äta dom kalla dagen efter dom var gräddade och jag älskade det som barn.
    Jag skulle bli jätteglad om jag vann! Skulle behövas så jag kan steka pannkakor i 2 stekpannor åt gången, tar sådan tid att steka i en panna när man är 10 personer.
    Kram

  175. Julia Lindström

    Mitt bästa pannkaksminne är när min mormor kom upp till BB med pannkakor, det var dom godaste pannkakorna jag har ätit i hela mitt liv! Jag vet inte varför jag borde vinna den över någon annan här, jag är rätt stolt över att jag har lyckats börja plugga på folkhögskola nu och läser in mina gymnasiebetyg, att lyckas med det här och att plugga är en av de roligaste stunderna i mitt liv!

  176. Anna Hermansson

    Jag har egentligen två bästa minnen, det ena är min mormors gudomligt goda pannkakor, ingen har hittills kommit i närheten av dem. Frasiga och med hennes egen sylt på. Saknar! Sen det andra är min totala förvåning när min pappa gjorde fläskpannkaka i skogen till mina barn och mig. Det har han aldrig gjort när jag var liten, visste inte att han hade såna matlagningshemligheter. Det var så gott, jag och barnen åt och njöt av den utomhusmåltiden. Jag vill vinna laggen och ge till min pappa för att han överraskade mig så. Anna B Hermansson Älvdalen

  177. Blondiie

    Mitt varmaste hjärta som värmer mig är när min son vaknade upp på sjukhuset 4 år gammal efter en jobbig tid på sjukhus och det första han bad om att få äta var mammas pannkakor!
    Han fick börja med en sjukhuspannkana och efter det så ställde jag mig i köket på avdelningen och stekte pannkakor till barnen! sååå uppskattat och de är nog de kärleksfullaste pannkakor jag någonsin lagat….

  178. Ellen

    Mitt bästa pannkaksminne är från när jag och min syssling var som tajtast. Det var en sommar för ett par år sedan, och hennes mamma hade gjort pannkakor till oss. Vi hade så kul den där dagen, och skrattade så mycket när vi åt att jag satte pannkakorna i halsen säkert 3 gånger.

    Jag vill vinna pannkaksjärnet för att det skulle vara grymt att ta med när jag i framtiden flyttar hemifrån!

  179. Lena Valli

    Sen natt på resande fot vid ett busstopp i Thailand. Bananpannkaka med kondenserad mjölk, smakade ljuvligt. Drömmer fortfarande, efter många år, om att få äta dem igen.
    Vill vinna för att kunna utöka min pannkaksrepertoar, pröva på både förrätts-, varmrätts- och efterrättsrecept. Kanske lyckas jag göra en bananpannkaka…

  180. Elin

    Mitt bästa pannkakas minne är när jag hade misslyckas en gång med att göra pannkakor! Och sen lyckades jag! Då vart jag jätteglad!

  181. Elin V

    Mitt bästa minne är från när min största tjej var tre år och hade varit sjuk i influensa i flera dagar där jag fått tvinga i henne vätskeersättning. Ingen mat ville hon ha… Men när jag gjorde pannkakor och dukade fram, och sa att hon slapp äta (orkade inte tjata mer) satte hon sig och tryckte utan problem i sig fem pannkakor på raken… Då slog mitt hjärta några extra slag 😉

  182. sölvi

    Ett njutbart och härligt pannkaksminne, är från mitt barndomshem i Norge…Där brukade vi alltid fullständigt ”dränka” våra pannkakor i sirap! Dräglar bara jag tänker på det, det är SÅ skitgodt, slår allt annat!
    min man och jag är kontaktfamilj varannan helg, til två små pannkaksälskande troll, så vi skulle behöva ett sådant järn.För det blir en hel del pannkaksstekande här !
    Mvh.Sölvi

  183. mona-lisa

    mitt bästa pannkaksminne är när pappa står vid spisen å steker pannkakor, som är en stor favorit. för att både jag å min bror skulle vara nöjda fick han köra 2 järn… brorsans pannkakor skulle alltid va blekare än blekast, knappt stelnade medans jag ville och vill fortfarande ha dem lite gyllenbruna med knapriga å goda kanter… än idag är pannkakor standard när jag kommer till pappa, men nu är det barnen som vill ha=)

    jag skulle vilja vinna järnet för att barnen älskar det. det går hem vid varenda kompisträff å fikapauser! ingen blir för gammal för pannkakor=) mums!

  184. Sandra

    När jag och min kompis stekte pannkakor på hemkunskapen och hällde sylt på pannkakan och vände den i stekpannan:)
    Jag vill vinna för att vårat gamla pannkakajärn var så gammalt och rostigt så vi va tvungna och kasta det förra veckan, så detta skulle bli perfekt om jag skulle vinna!
    Då slipper vi köpa nytt och då kan jag äntligen få äta mina älskade pannkakor igen:)
    Kram kram

  185. Marie kylen

    Mitt pannkaksminne är nog när jag första ggn fick lära mig att steka pannkakor o skulle se om jag kunde kasta upp sen i luften o vända.. Det som hände va att den inte hamnade tillbax i pannan utan pladask i huvudet på en bäbis som satt på golvet breve o lekte.. Bäbis blev skit rädd o jag med i den stund..
    Älskar pannkakor men steker dom inte ofta alls då jag faktiskt inte äger en sån smidig panna..
    Har en med hög kant o det går inte nästan… Blir ungspannkaka mkt o det är inte alls hott..
    Håller tummen för en vinst till mig..

  186. Taina-Lena Al-Qudah

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag var i tio årsåldern då jag och några kompisar frågade grannens mamma om vi fick göra pannkakor. Hon sa ja, och vi gjorde för ett helt kompani, men vi åt inte dem utan gick ut och klädde en kompis mammas bil med pannkakorna för hon älskade pannkakor. Mamman bara skrattade.
    Detta glömmer jag aldrig….

    Mvh Taina-Lena

  187. Caroline Wilsson

    Mitt bästa pannkaksminne är när jag var liten och jag och min lillebror var hemma hos farmor och farfar. Eftersom farmor jobbade så gjorde farfar lunchen och det enda han kunde laga var pannkakor och oj vilka pannkakor han gjorde, de var gudomliga! 🙂 Tyvärr lever inte min älskade farfar idag så min son har aldrig fått smaka på hans underbara pannkakor med perfekt frasiga kanter, därför skulle jag så gärna vilja vinna detta järn så att jag kan återuppliva minnen från den tid som var den bästa i mitt liv och låta min son få äta världens bästa pannkakor! 🙂

  188. Isabella

    Mitt bästa pannkaksminne är från Spanien. När jag var runt 8 år åkte hela familjen till Spanien på semester. En kväll hade vi bestämt oss för att äta ute och letade efter en restaurang som kunde falla oss alla i smaken. Och där på en liten kullerstensgata hittar vi pannkakshuset! En underbart vacker restaurang med pannkakor i alla storlekar och smaker. Lyckan var total för mig och mina syskon. Till och med mamma och pappa njöt av de välgjorda pannkakorna. Jag minns det som om det vore igår. Det hade vart helt underbart att samla familjen igen och bjuda dom på ett riktigt pannkakskalas!

  189. Sandra Muhren johansson

    Mitt bästa pannkaksminne är när ja i julas gjorde pannkakor till min minsta kusin (8år) och fick kommentaren att de va dem bästa pannkakorna i världen, bättre än mammas!
    Jag tycker ja e värd denna fina panna eftersom jag varje torsdag hela året steker pannkakor på jobbet, ett par hundra stycken varje vecka! Så en sån här fin panna hade gjort de roligt oh även få steka hemma, en fin frukost till mitt hjärta! 🙂

  190. Beatrice

    Mitt bästa minne är när jag och min kusin var hos farmor och farfar och farmor jobbade då fick vi alltid små plättar för det var de farfar kunde laga med deras magiska chokladsås.
    Som vi på senare år fick veta egentligen är kakao, socker och vatten men vi trodde ju det var nåt i den som barn vi var.
    Skulle älska att vinna denna pannkaksjärn för just nu är vi tvungen att göra ugnspannkaka jämt för stekpannan fastnar det vara i och har tittat på ett sådant järn när vi verkligen älskar pannkaka 😀

  191. Emma H

    Mitt roligaste pannkaks-minne är Då min mamma skulle göra (gör, fortfarande) Tjockpannkaka, och hon misslyckas Alltid 😀 . Hur hon än gör efter alla konsten regler så blir de bara ”pannkaka” av allt ;). Så skall de serveras pannkaka hos dem nu så stå pappa för matlagningen!!!
    Så jag skulle gärna vilja vinna detta fina pannkaksjärn till min Mor, som ett minne från alla hennes försök till Tjockpankaka!!! Älskade mamma <3

    Tack för en underbar tävling 😉

    Kram
    Emma Hagman

  192. Alicia

    Så länge jag kan minnas har vi haft pannkakstävlingar i skolan. Dagarna räknades ner till det äntligen var fredag (vi brukade få dem på fredagar) och man skippade gärna frukosten hemma för att få plats med så många som möjligt. Denna fredagen hade vi precis haft idrott innan matrasten och det pratades vilt i omklädningsrummet om hur många man skulle få ner. ”Jag klarar nog sju stycken” ”Fyra är max för mig alltså, annars mår jag illa” ”Äsch vilka mesar ni är, jag klarar lätt tio stycken” Alla triggade varandra och när vi äntligen satt i matsalen, blöta i håret och med rosiga kinder redo att hugga in. Knepet (vilka alla har lärt sig vid det här laget) är att äta så fort som möjligt för att inte hinna känna efter om man är mätt, det slutade med att sju stycken av oss (utav tio tävlande) gick till skolsköterskan och bad om att få åka hem tidigt eftersom vi hade så ont i magen. Lär man sig av sina misstag? nej. Vi tävlar fortfarande och jag äter pannkakor så ofta jag får chansen, det enda är att jag har fortfarande svårt att vända på dem (pga för höga kanter på stekjärnet?) så hur perfekt är inte det där järnet då?

  193. Jennie edinge

    Jag skulle vilja vinna för att ge det till min man som är den som får det stora nöjet här hemma att steka pannkakor.. Han hade blivit så glad över att få ett riktigt bra järn:)