Trettonbarnsmamman

Bättre bild

Det är garanterat inte: Vattkoppor,  nässelutslag, höstblåsor, scharlakansfeber (utslagen kommer nån dag efter febern och Thor fick feber igår kväll), svinkoppor,  tredagarsfeber ( utslag kommer efter 3-4 dagars feber).
Det som känns närmast symptomen är femte sjukan…. väntar på att vårdcentralen ska ringa mig 😉

image

 

Uppdatering: Har pratat med vårdcentralen och fick en tid imorgon så de får kolla på Thor. Tydligen har de haft några fall av femte sjukan det här året så vi får se om det är det…..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Kom in på din blogg när jag sökte just femtesjukan, så nu är jag nyfiken på ifall det var det som Thor hade? Är väldigt imponerad av dig och din familj!

  2. Nanna Hansson

    Jag tycker så synd om honom, KRYA PÅ DIG LILLA KILLEN!

    Men jag måste säga en sak till, vilka mörka, täta, långa ögonfransar! Han kommer bli klassens snygging.

  3. Viktoria

    Min lillebror hade förkylningsvirus som barn, fick då samtidigt ett utbrott av nässelfeber, de utslagen liknar mycket. Nässelfeberutslagen och nässelutslag ser inte likadana ut, har själv kroniska nässelutslag(idiopatisk urticaria).
    Femte sjukan borde inte vara nån risk för M. med tanke på alla barnen så har helt säkert den varit i huset förr och antikroppar redan finns. Skulle jag tycka/tro.
    Hoppas han inte kliar sönder sig och ni alla kryar på er!

  4. IMA

    Jag kan tänka mig ”Femte sjukan” Har haft en son som hade det på 70 talet och det var många läkare och sköterskor som undersökte, läste och slog i läkarböcker innan de kom fram till detta. Lite drugt men det var inget farligt. tog lång tid tills de bleknade helt. Började med att bli blåaktiga innifrån och sedan försvann de efter att bleknat innifrån oxå, mer och mer.

  5. Madeleine

    Min son fick Femte sjukan när han var 7-8 år. Men han var inte prickig. O vill minnas att han inte hade feber heller. Han var som en virkad röd duk i mönstret över hela kroppen. Kändes inte, men syntes. Men den kanske kan visa sig på olika vis?

  6. T

    Så där såg dottern ut och det gissade de var femte sjukan, var 3 personer inne och kikade, verkar som att det inte är supervanligt? Började på kinderna och sen vandrade det liksom över till kroppen…. Hon verkade dock inte reagera så mkt på det, fast hon var ca 3 år då….

  7. Hanna

    Eikö se entero virus ole 3dagars feber på svenska?! Ei se varmaan se ole,on ainakin ihan eri näköinen kun mulla lapset ollu enterolla..toiv saat apua toiselle huomenna:)

  8. ulrika

    Sådär såg äldsta dottern ut när hon va runt 4 år, bvc sa att det va virus prickar, tog några dagar men sen försvann dem 🙂
    Hoppas han snart är bra! Kram

  9. Maria Nilsson

    Stackarn, krya på sig. De misstänkte femte sjukan på min treåring när jag var gravid med lillasyster. Sonen såg inte ut som Thor, han var röd om kinderna, inte prickig utan flammig. Det blev ett väldigt pådrag hos Mvc eftersom det inte är så bra att bli smittad när man är gravid. De kunde analysera mina blodprov jag lämnade på inskrivningen och kom fram till att jag hade antikroppar mot femte sjukan, så det var ingen fara för mig. Om det var femte sjukan sonen hade fick vi aldrig veta. Lycka till!

  10. Tiina P

    Hej.

    Usch då! Så han ser ut. Stackars liten. Jag är ingen läkare så jag låter bli att ”ställa diagnos”. Hoppas bara att han blir bra snabbt. Krya på sig Thor.

  11. Maria

    Graviditet
    30–50 procent av alla gravida kvinnor har inte tidigare blivit smittade av viruset och saknar skydd mot att bli smittad. Om du är gravid och smittas av femte sjukan kan smittan föras över till fostret. Det kan i mycket sällsynta fall leda till att fostret blir allvarligt sjukt. Viruset orsakar dock inga missbildningar eller medfödda handikapp.

    Om du är gravid ska du ta kontakt med din barnmorska för råd om du utsatts för smitta eller om du misstänker att dina barn utsatts för smitta. Ett blodprov kan visa om du redan haft sjukdomen och därmed är immun. Gravida som inte är immuna och blivit smittade av viruset bör övervakas med extra ultraljud.

  12. Karro Gyllenflykt

    Ser ut som en kraftig allergisk reaktion…

    Har han ätit ngt han inte brukar?
    Djur?
    Femte sjukan? Kan va det…

    Ska bli intressant att se vad vc säger…

    Hoppas han mår bättre snart…

  13. yaiza

    Min systerdotter å¨kte in med ganska liknande utslag, hon hade fått dom i samband med feber och huvudvärk, det dom kom fram till på akuten var att det var allergiska utslag som vaknat av febern, det dom misstänkte var pälsdjur.
    Tydligen så kan sjukdom kicka igång en allergi och det är vanligast när man är runt 6år.

    Hoppas det går bra och ni får hjälp på VC
    kram

  14. Alexandra

    5:te sjukan kan väl vara skadlig för din baby i magen om du smittas?! Hoppas ni får veta vad han har. Det ser så sjukt ut 🙁

  15. Anna

    Jepp ! Ser precis ut som när min dotter hade 5:e sjukan ! Men dubbelkolla med VC.
    Framför allt klådstillande bör du se till att ha hemma nu.
    Det enda bra med den sjukdomen är att har man haft den så är man immun sedan!

  16. Diana - 2barns mamma från Finland

    Eddi såg precis likadan ut när han hade Entero-virus!!

    Har Thor blåsor (likadana utslag) på händer och fötter oxå?

    Då är det klassiskt entero-virus!

    Finns tyvärr inget annat du kan göra än ge kraftigt febernedsättande och antihistamin mot klådan!

      1. ann-christine haugland

        utslag på händer och fötter kommer i form av små vattenblåser efter febern gått bort..av min erfarenhet..