Trettonbarnsmamman

Omotiverad

Suck och stön vad omotiverad jag är idag! Har massa skolarbete att göra och först och främst ska debattartikeln renskrivas. Har suttit vid datorn och läst om ämnet jag har skrivit om, hoppas att jag får det till bra nu bara. Sen ska jag ta itu med matten, har en del att räkna 😀

Har 3 st sjuklingar hemma, allihopa har halsont och feber 🙁 Ute är det svinigt kallt…..inne med för den delen. Jag går och småfryser dagarna i ända och längtar mer och mer efter våren och värme. En liten lottovinst skulle ju duga nu så man kunde åka till nåt varmt land tills våren kommer 😉

Jag kommer att behöva läsa 2 böcker inom kort som sen ska recenseras…. Har ni tips på några bra och snabblästa böcker?? Jag älskar böcker men har lite problem med att hinna läsa de så därför får de inte vara super-tjocka 😉

Nu ska jag ta tjuren vid hornen

Kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annie

    Dom bästa böckerna jag har läst är ”hungerspelen” och ”pojken som kallades det” ingen av dom är tjocka och det går inte sluta läsa när man väl börjat.

  2. Pia

    Hejsan!
    Jag hade oxå ont om tid när jag pluggade komvux… En väldigt bra o lättläst bok, som jag kan rekomendera är ”En komikers uppväxt” av Jonas Gardell. Lätt att skriva recention på sen, för den handlar om det ”verkliga livet” lättläst-sorglig-rolig och väldigt gripande berättar han hur han växte upp.
    Där var mitt tips=) Kram/ Pia

  3. S

    Kan tipsa om ”Den besynnerliga händelsen med hunden om natten” av Mark Haddon. Gick precis en litteraturkurs och denna boken är väldigt lättläst (tog mig en halv dag att läsa!) och intressant! Lätt att skriva recension på!

  4. Maria

    Hej
    Jag läste följande bok i ett sträck gick inte att sluta.

    Varför gråter inte Emma?
    Det är en provocerande men uppriktig skildring som bryter mot den gängse bilden av hur man ska bete sig i sorgens stund. En berättelse om en helt vanlig svensk familj som i krisen visar prov på en ovanlig sammanhållning och kompromisslös kärlek.

  5. Ann

    Måste bara säga hur sjukt imponerad jag är av dig som pluggar och har så många barn. Jag har fyra barn och jobbar heltid, får inte tiden att räcka till ibland. Du är så oerhört stark och inspirerande. Önskar dig lycka till!

  6. Britt

    Vill man göra det ändå lättare för sig så kan man titta på en film som är baserad på en bok !
    Kanske lite fusk, men vad gör man när man inte har tid:)

  7. Cecilia Peters

    Har du svårt att hinna så lyssna med storytel! Har jag gjort ända sen jag fick barn och jag har bara ett. Men det är kanon!

  8. Studentan

    Kan rekommendera ”Mina drömmars stad” av Pär-Anders Fogelström. Relativt lättläst och lätt att recensera 🙂 Det finns en hel serie om du tycker de är bra 😀
    Kram!

  9. Pernilla

    David Peltzer! ”Pojken”-böckerna! Går inte att slita sig.. 1:a boken, Pojken som kallades det, är en sträckläsningsbok, svår att lägga undan.. lättläst och gripande..

  10. Maria

    Alla böcker av Lars Kepler är så sjukt spännande att man inte kan lägga dem ifrån sig. Ganska tjocka dock men mkt lättlästa. Den senaste Sandmannen läste jag på 2 dygn. Men börja från början i ordningen Hypnotisören, Paganinikontraktet, Eldsvittnet, Sandmannen. Lycka till med uppgiften!
    /Maria

  11. Malin

    Hej! Svinalängorna är en jätte bra bok! Även Morgan allings självbiografi är grymt bra! Dessa böcker är intressanta att läsa om man är intresserad av olika sociala problem..Mvh Malin

  12. Hanne

    Kul att få en massa boktips i kommentarsfältet! Här kommer några till: Yarden av Kristian Lundberg och Mäster av Alexandra Ahndoril. Fantastiskt bra och dessutom korta böcker som finns i Pocket. Kanske inte de mest lättlästa dock. Ett plus är att valen kommer att imponera på din svensklärare 🙂 Kram!

  13. Annelie

    Mitt tips är Kepler, hypnotisören, paganinikontraktet, eldvittnet och sandmannen.. De är så spännande och går inte att lägga ifrån sig, så de går snabbt att läsa dem. Själv ska jag börja på 4:e boken nu 😉

  14. Maria

    Hej!
    Några boktips från en svensklärare:
    – ”Alkemisten”
    – ”Den gamle och havet”
    – ”Pärlan”
    – ”Svinalängorna”
    – ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”

    Lycka till!
    /Maria

  15. Camilla

    Liza Marklunds böcker Gömda och asyl är inte sanna,det fick hon ta tillbaka efter mycket rabalder för två år sen.

    Jag tipsar om Felicia försvann av Felicia Feldt dotter till Anna Wahlgren,där finns det mycket man kan ta upp i en recension,inte minst med tanke på Anna Wahlgrens tidigare böcker i ämnet barnuppfostran och hurvida Felicia är helt frisk när hon skrivit boken om sin familj. Endast 186 sidor.

  16. Helen

    Jag läser massor och två av mina senaste favoriter är Senor Peregrino av Cecilia Samartin och Den frusna trädgården av Kristin Hannah. Två böcker som berör och är svåra att lägga ifrån sig.

    Lycka till!

  17. Sofia

    Hej!

    jag kan starkt rekomendera Katarina von Bredow, hennes böcker är grymt bra, ioförsig är jag ungdom men jag rekomenderar henne.”Syskonkärlek” är den bästa boken 🙂

  18. Gabriella

    Röstar också på Alkemisten, kort lätt läst och oerhört rekommenderad av massa människor. Det är en liten bok men med mycket värde. Skulle tro att den är super lätt att både läsa och recensera 🙂 Lycka till med pluggande och dina små sjuklingar 🙂

  19. Hanna

    Om du inte läst Kate Mortons: ”Den gömda trädgården” kan jag verkligen rekommendera den.
    Den bästa bok jag någonsin har läst. Men blir väldigt berörd, börjar man är det svårt att sluta. Googla och läs vad den handlar om, hoppas du inte blir besviken. Lycka till och grattis till den lill* i magen 🙂

  20. Hanna

    Om du inte läst Kate Mortons: ”Den gömda trädgården” kan jag verkligen rekommendera den.
    Den bästa bok jag någonsin har läst. Men blir väldigt berörd, börjar man är det svårt att sluta. Googla och läs vad den handlar om, hoppas du inte blir besviken. Lycka till och grattis till den lill* i magen 🙂

  21. Melanie - mamma till Dennis, Jonna och Viktor

    Har precis läst ”Till offer åt Molok” av Åsa Larsson, den var inte tjock och rätt så lättläst utan att för den delen tappa sin spänning och intresse.

  22. Linnea

    Linda Olssons böcker, de är jättebra, en svensk författare och inte så tjocka utan går snabbt att läsa. Hon har skrivit två eller tre böcker. ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” är en av de bästa jag någonsin läst. ”Sonat till Miriam” och ”Det goda inom dig” är också bra, men ta Det goda inom dig och Nu vill jag sjunga… om du ska välja två.

  23. mammax4 i Finland

    Kan rekommendera Janet Evanovich böcker om Stephanie Plum. Det är roliga och lättsamma. Torey Hayden (stavas det så…) skriver om sitt jobb bland utsatta barn. Jätteintressant och gripande läsning.

    1. Sara

      Håller med, hennes böcker är verkligen underhållande! Jag saknar dock nummer 9 i serien, har resterande böcker i pocketformat.

  24. madde

    Det bästa tipset på lättläst och underhållande är Martina Haags romaner, lättlästa, roliga och jättebra. Hälsningar från Missångerträsk, I en annan del av Bromma samt Underbar och älskad av alla.

  25. Lisa

    Har precis läst ut Hungerspelen. Den var så sjukt spännande och det hände verkligen nåt hela tiden så det tog mig bara tre dagar att bli klar. Men jag har kanske lite mer tid över än vad du har också 🙂 Kan iaf rekommendera den!

  26. Tessan

    Har ett super boktips! Alkemisten av Paolo Coelho, den är jättetunn 😉 och jättebra 🙂 Annars är inte tunna böcker min starka sida, brukar mest läsa tegelstenar när jag hinner/orkar läsa… Hundraåringen är rolig, Bridget Jones dagbok likaså, och ”Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också bra) är jätterolig och för mig är roliga böcker=lättlästa böcker 😀 så de kan jag rekommendera alla tre och de är alla relativt tunna böcker iaf 😀

  27. Nanna Hansson

    Schackspelerskan av Bertina Henrichs

    Mycket kort bok, 141 sid. Lättläst text med eftertänksamt innehåll.

    Handlar om grekiska hotellstäderskan Eleni gift, två barn som lever ett traditionellt, gammaldags liv och börjar intressera sig för ett schackspelande par som bor på hotellet, vilket leder henne ut i sitt livs äventyr.

  28. Ninna

    ”Alkemisten” av Paulo Coelho. Han skriver i en berättande form, lättläst som om boken berättar själv och man behöver bara lyssna 🙂 En ny ”bekantskap” för mig är Mikael Niemi, har just läst ”Fallvatten” skriven av honom. En lätt/snabbläst bok om en katastrof i Norrland… Är själv inne i en febril läsperiod, tycker man om att läsa har man aldrig tråkigt 🙂

  29. annso

    Alla Liza Marklunds böcker är att rekommendera. Camilla Läckberg, Henning Mankell likaså. Sen finns det en serie böcker, Hammarby serien som är klart läsvärda.
    Lycka till.

  30. Malin

    Lättläst, rolig och samtidigt tänkvärd bok är ”Jag ska egentligen inte jobba här”. Handlar om en ung tjej med skådespelardrömmar som flyttar till Stockholm. För att försörja sig jobbar hon timmar på ett äldreboende. En härlig berättelse om hennes möten med äldre. Kan säkert passa dig!

  31. Therese

    Hejsan! Tycker du skall läsa Gömda, Asyl och Mias hemlighet. Alla finns i ljusböcker så du kan lyssna på dem:) Böckerna är så j*vla bra och intressanta så man inte kan lägga ifrpn sig dem:) Det är sanna berättelser. Författare är Liza Marklund! Krya på er där hemma! 🙂 kram Therese