Trettonbarnsmamman

Äntligen funkar allt :-)

Nu har jag fått alla koder m.m att fungera och kunnat lämna in resten av uppgifterna 🙂 Jag blev så himla stressad av att inget bara flöt på, det är tuffa kurs och det finns liksom inte tid för att halka efter känner jag. Satt hela dagen igår med matten för att komma ikapp den tiden jag förlorade då böckerna kom sent. Jag gillar matte men oh my god vad ringrostig jag märker att jag är 😀 Denna vecka ska jag skriva en debattartikel i svenskan och kommer inte riktigt på vad jag ska skriva om – tips någon 😉

Jag kommer inte bara att skriva om skolarbete nu i bloggen, detta är bara så nytt för mig just nu så det är skönt att lufta av sig lite 😉 Och det håller mina tankar ifrån imorgon dagens vul vilket jag är såå nervös inför….. Jag har läst alla era kommentarer om blödningar m.m i början av graviditeten och fått mera hopp om att allt är nog bra med ärtan 🙂 Det är ju vanligt att ha så här i början även om jag dsjälv har aldrig tidigare råkat ut för det. Hoppas på det bästa imorgon 🙂

Jag hade suttit och pluggat så hårt igår att jag var helt slut på kvällen. Av en slump såg jag att serien Game of thrones började igår igen och jag lyckades med nöd och näppe hålla mig vaken och se den 😀 Men den är för bra för att missas!

Älva, Selina och Alice ♥

Förkyldningarna börjar härja runt och Benny är roslig i halsen och Linnéa och Victor var så matta att de fick stanna hemma idag. Hoppas att det inte blir värre än så.

Nu måste jag ta itu med matten igen – Tjingeling och kramis ♥

PS. Om ni vill hjälpa mig att rösta på Meekatt för årets föräldrarblogg så gör ni det HÄR 😉 Man kan rösta en gång per dag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Vad skoj det låter att plugga igen! Älskar att läsa din blogg och om allt ni gör. Lycka till med VUL och pluggandes. Med vänlig hälsning, Louise

  2. Anna Hjort-Mattheopoulou

    Det kommer ga jattebra ska du se pa vul:) Jag ar ocksa sur for att ni inte ska vara med denna gang i tv. Men vem vet jag kanske inte ens kan se det langre fran Grekland, dom har ju tagit bort manga program som jag har kunnat sett. Kram ha en fin dag!

  3. Anso

    Det sägs att det läggs mer pengar på fängelselunchen än skollunchen. Jag vet ej om det är så. Men det kanske kan vara något att skriva om. Du kan ju fråga hemma vad de tycker om det.

  4. annso

    Hej Mirka.
    Ang dina blödningar så förstår jag verkligen hur orolig du är trots att läkarna säger att det är bra. Man vet ju aldrig säkert ändå och man tror tyvärr oftast det värsta då man tidigare gått igenom ett missfall.
    Själv så hade jag haft fyra missfall under livet innan mitt fjärde barn. Under graviditeten började jag blöda och jag trodde såklart att det va kört. Det visade sig att det va moderkakan som satt för ”hålet” så det var därför jag blödde.
    Under vår bröllopsdag blödde jag så mkt att i kyrkan fick jag stå prick stilla och knipa. Trots det blödde jag igenom bindor och förstörde både underkläderna och klänningen. Idag är godingen tre år och är min först födde son men dock inte min sista.
    Det jag vill säga är att du ska inte ta ut det värsta även om det är väldigt lätt att göra i din situation.
    Håller tummarna för att det går bra och att ni får ett till charmtroll.
    All lycka till er!

  5. Ida

    Du kan skriva om den press som finns kanske framför allt hos ungdomar. Pressen att klara av skolan, passa in i gänget, bli omtyckt, utseendefixering veta vad man vill med sitt liv, ja allt det som de flesta ungdomar bråttas med.

  6. Lina

    Tips på ämnen: ok med abort? Ska ensamstående få möjlighet att skaffa barn m tex donerad sperma? Ska skola/sjukvård privatiseras? Är sverige jämställt? Har kvinnor och män samma möjligheter vad det gäller lön, utbildning jobb? Är föräldraledigheten/ föräldraförsäkringen tillräckligt bra? Hur kan vi bli mer miljömedvetrna? Är miljön viktig? Hur kan vi ändra våra konsumtionsvanor och vad är vinningen med det? Varför källsortera?

  7. AnnSofi

    OM NÅGOT HELT ANNAT DU HAR JU INGEN GÖSTBOK så jag skriver här.
    Vad jag är totalt besviken att inte få följa familjen norrström i tvrutan något mer.
    Å grattis till + et. ÅÅå Jag är riktigt suris. Hoppas på en favorit i repris nästa säsong.

  8. Carina

    Skönt att du kommer in i systemet…Det blir ju så mycket lättare då.
    Det är så jobbigt att känna att man hamnar efter och det kan inte vara kul så här direkt i starten.
    Det är så kul att studera och jag önskar dig lycka till.

    Må gott mitt i ditt gravida tillstånd. Det är ju bara hur härligt som helst att ni ska ha ett till barn.

  9. Nathalie

    Abort, djurförsök, trängselskatt bra eller dåligt? Borde homosexuella få gifta sig ? Ordet Hen rätt eller fel ? Skoluniform, böneutrop osv 🙂 hoppas du hittar nått bra att skriva om!

  10. Jeanette

    skriv om barn som far illa..o ingen bryr sig det är en debatt =)
    en än gång grattis till bebisen är lite avundsjuk,,,jag vill oxå ha,men 6 får räcka tycker maken <3

    1. Monica

      Är det inte det då menar du? Sen är det en annan sak att andra tycker o tänker nån ang kan man inte göra nåt åt..

      1. Nanna Hansson

        Du har självklart helt rätt. Alla väljer ju helt själv. Man gör faktiskt som man vill! Det är så bra med Sverige. Jag tänker mer att det kan bli en bra debattartikel. Du vet man skriver lite Ja å ena sidan får man bestämma själv men å andra sidan så verkar det vara helt i sin ordning att säga nedsättande och elaka kommentarer om de som har många barn eller ännu värre om de som väljer, aktivt att INTE skaffa barn alls. Och sen kan man låta sin debatt-text liksom röra sig mellan två områden tex ett litet perspektiv, det som händer i familjen och sen jämföra i ett större perspektiv hur de olika valen påverkar samhället. Sånt brukar ”fröknar” gilla.

        Det var inte för att man inte får välja antal barn mer att det är ett”bra” ämne att debattera och det är förmodligen det Mirkas ”fröken” sen bedömer. Det gäller att ge fröken det man vill ha och inom ett ämne man på nått sätt behärskar.

        Det var bara så jag tänkte.

  11. Sharai

    Grattis till barnet!! Om debattartikel, skriv om något som berör dig/upprör dig. Kolla igenom t.ex. dagstidningar dokumentärer (senaste uppdrag granskning kanske : )) och se vad som är nytt och vad man debatterar om, om du inte håller med, skriv en debattartikel : P, när du hittat ämne google efter argument/statistik för din sak : P, ex. på sådant som jag själv skulle vara intresserad av att skriva debattartikel om nu inspirerat av pågående debatter: barnfattigdomen-en i Sverige en myt (not!), medlemskap i Nato, Allas barns rätt till en bra utbildnig (svenska skolan halkar efter mer och mer internationellt, segregation (alltid lika aktuellt), finns en massa kul att skriva om : P, om du har svårt för inledningen, hitta ett passande citat att inleda med : P alltid ett säkert kort! lycka till och hoppas det går bra!