Trettonbarnsmamman

Lite babbel

Har väl egentligen inget jätteviktigt att skriva om då livet bara lunkar på här i sin sakta mak 😀 Vi fortsätter med att njuta av ledigheten och att bara umgås. Vi fortsätter med att spela olika sällskapspel och vissa spelar de nya ps3-spelen. Book of spells är riktigt roligt och Linnéa, som typ aldrig spelar tv-spel har suttit helt trollbunden av den 😀 Imorse testade barnen Sportchampions 2 och hade riktigt roligt med bowlingen 😀 Rekomenderar verkligen de båda spelen!

Jag har gått runt och fotat lite på våra tomtar och lite andra jul-saker för snart åker de ner i lådorna igen 😀 Julen i all ära men fasiken så skönt när den är över 😉

Älskar tomtar och Amaryllis 🙂

Lilla lingon-korgen har Victor gjort i skolan 🙂

När Älva fyllde år fick hon bla en underbar pall från Bonde of Sweden.  En helt underbar liten pall, bara för Älva 🙂

Snart är det nyårs-afton och denna skitår är till slut över! Jag hoppas verkligen på att nästa år blir så mycket bättre 🙂 Hur ska ni fira nyår? Själva? Med vänner/släkt? Med/utan raketer? Vi skulle ha firat med Evas familj men tyvärr har de fått besök av skitsjuka så det blir inget 🙁 Så vi firar för oss själva med massa god mat och annat gott 🙂 Det blir inga raketer hos oss, tycker att det är som att kasta pengarna i sjön! Och de flesta barnen lär ändå sova innan tolv-slaget….jag brukar oftast också ha hunnit somna 😀

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Millan

    Tack Mirka för en fin blogg som du delat med dig under 2012. Önksar dig och din familj ett riktigt gott och hälsosamt år 2013, hoppas det blir bättre än det du nu tycker var dåligt med 2012. Själv kommer jag att fira nyår ensammen i år men ändå med en bit god mat och en massa smällare runt husknuten för folk är ju helt galna när det gäller smällare här vid nyår.
    Kram

  2. Ellinor

    Vilken fin pall! :-). Önskar er allt det bästa i det nya året! Det har ni förtjänat! Jag jobbar tidigt idag, tidigt imorgon, så det blir en lugn kväll med min lilla familj& en del av släkten som bor 100 m bort, så vi firar in tolvslaget m dom. Mysigt& inte slänga pengar på raketer dessutom tycker jag inte om de OCH vi tänker på djur& natur!

  3. lola

    önskar dig och din familj ett gott slut och gott nytt år själv ska jag försöka hinna fira lite med familjen innan det är dags för jobb jobbar natt på ett äldreboende. hoppas du o din familj får ett bättre år en detta ni haft.

  4. Viktoria

    Hej Mirka!
    Så fin pall lilla Älva fått 🙂 Jättesöt! Nyår tillbringar vi med en av mina systrar. Ute i skogen. Lite god mat och trevligt tillsammans. Ska inte skjuta raketer men dock tycker jag det är mysigt med fontäner i olika färger 🙂 Så lite men lagom, men raketer, nej, med tanke på hundarna så får man faktiskt ta hänsyn. Och min Nathalie tycker inte alls om smällar. Och då blir det heller inte kul. Sen att smälla pengar i luften (?) nej tack!

    Skulle vara jätteroligt att få träffa dej. Ska du på bloggmingel på Kolmården?
    Funderar på att anmäla mej dit. Jag har ju fått fart på bloggandet ju 🙂 Jättekul! Men skulle också vilja smycka den och göra den hemtrevligare, men är inte så hajj på sånt 🙁

    HA det riktigt gott och sköt om er 🙂

    KRAMAR till hela eran familj <3

  5. Mikaela

    Hej Mirka!

    Vi ska fira med vänner hemma hos de i år! Vi firar alltid tillsammans med de men vi turas om varannat år! Det blir alltid kalkon och massa annat gott till. Vi har raketer men de brukar vi skjuta upp lite tidigt på kvällen eftersom inte alla är vakna kl 12

  6. Lotta m nio

    Jag är kanske lite fjantig, men jag vägrar köpa smällare o raketer! Dels tycker jag synd om djur (å folk!) som är rädda och dels är det så jäkla mycket pengar för något så kortvarigt. Ungarna tycker det är fint att kolla på o det är ju sant, men köpa själv, aldrig 😉

    Vi ska nog bara vara hemma här o ta det lugnt. Nåt gott att äta, lite godis, kolla på TV o antagligen somna innan tolvslaget 😉

    Min äldste son är i Sälen o firar med kompisar och självklart är man lite nojjig över det….man vet väl hur unga grabbar o tjejer är 😉 Man har ju varit ung själv liksom, haha 😉

    Jag önskar Dig o Familjen ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att det här kommande året blir bra på alla sätt o vis 🙂

    Kramkram!

  7. Kristin

    Jag ska fira med min mamma, syster och våra barn, det blir fondue och en massa gotta! Inga smällare då det är för dyrt och så finns det både häst och hund i familjen. Skålar i dricka då jag ska jobba 07.00 på nyårsdagen! Gott nytt år!

  8. Trillingmamma och sjubarnsmor

    Hej vännen!

    Ja skitsjuka var det rätta ordvalet ;-)… hahaha. Det börjar bli bättre hos en del men fortfarande kvar. Leon fick feber igår och hade dryga 39 grader. Själv börjar jag känna av lite ont i magen också så jag antar att nyårsafton blir den dag jag ligger på. Eller inte alls kan man hoppas.

    Några raketer kommer jag inte heller att smälla av. Sova står högt på schemat :-). Hoppas ändå att ni får ett riktigt fint nyår. Vi hörs per telefon <3! Hälsa alla så gott!!

    Kramar i massor

  9. Lena

    Jag firar själv med min katt:) Ska vara hundvakt också så det blir lite skoj. Hoppas min katt kommer att komma överens med dom två vovvarna. Det är första gången jag är själv men det går bra det med. Hoppas det inte blir allt för mycket smällande häromkring bara för jag vet inte om hundarna är rädda…min katt är lite rädd för smällar ibland. Brukar gömma sig under någon säng. Jag önskar att folk höll sig till att smälla bara runt tolvslaget och sen är det över. Det blir så jobbigt för många djur när det smäller så länge.
    Ha ett riktigt Gott Nytt År!

  10. Ebba Tander

    Halloj
    Vi ska vita nyår med grannarna och det blir raketer här men det är inte vi som köper dom det är grannens mamma kille och en annan. Det öre väldigt dyrt med alla raketer för dom köper raketer för ca 10.000kr (var kommer allå pengar ifrån?)
    men annars blir det nog riktigt lungt på nyår.
    Är det någon åldersgränns med att ha en blogg på loppi och kostar det något?
    God fortsättning & gott nytt år // Ebba

  11. Louise

    Här ska vi fira med min syster jag och barnen, sambon med sina föräldrar så i år delar vi på oss.
    Blir nog bara lite tacos och så sen en och annan raket sen vet jag inte mer.

    Ha en bra kväll.

  12. Tinne

    Hejsan!!

    Vi ska bara sitta hemma själv i år på nyår, eftersom hela familjen har lyckats få löss så här i julledigheten, och då vill ingen leka med oss 🙁 Tråkigt, men vi får göra det bästa av situationen. Ska göra fondue och duka fint, sen mysa framför tv:n med gottis och skicka upp några svävande lycktor (Precis som i Trassel som min äldsta dotter säger)
    Vi kommer få det jättemysigt trots ensamheten….

    Tack för en super trevlig blogg 🙂

  13. Gumman

    Goa Mirka (och Peter)!

    Vilken underbart härlig familj ni är. Har läst bloggen tidigare men nu hittat hit igen!
    Jag önskar jag vare yngre och hade massor av barn! Som tur är har jag ett barnbarn, som vi ägnar mycket tid (och som älskar min sambo) och vi hoppas att fler barnbarn kommer, både på min och hans sida (vi har två barn vardera). Barnbarnet, 21 månader, är det ljuvligaste vi kan tänkas oss, och vi hittar på massor med honom, han älskar att vara utomhus så bra utomhuskläder gäller (samt ombyte) =). Nyårsafton firar vi utan raketer, naturligtvis, då vi har en massa olika djur och vi säkert kommer att sova vid 00-slaget (sambon har jour)!
    Ha det gott familjen Norrström och ett Gott Nytt År!

  14. Sophie

    Det blir jag själv har ingen så ensam
    Och tomtebloss
    Önskade smällare hade inte tillverkas och fyverkrier son endast syns men inte hörs
    Det skjuter året runt här
    Och människor och djuren är livrädda
    Ingen respekt längre

  15. mariam

    Va härligt att läsa att ni ska inte ha smällare/raketer. Vi har aldrig haft och överlevt ,sparat pengar och det som viktigast inte skrämt hundarna. Gott Nytt År till hela familjen.

  16. Susanne

    Vi firar med god mat o skålar i cola med ett par vänner som vi inte träffat på ett tag. Utan krav o förväntningar, man kan bara vara. Ev blir det hämtning av tonåringar på natten sen. Det har varit skitår för oss oxå o hoppas verkligen det nya året blir bra!!! Gott nytt år till dej o din härliga familj! Kram kram

  17. Karin

    Hej Mirka!
    Jag vet inte alls hur vi ska fira nyår. Jag gillar inte såna helger som det liksom förväntas att det ska vara toppenkul allting, allt blir så uppförstorat på nåt vis. Svårt att beskriva, nu kommer säkert nån tycka att det blir vad man gör det till. Och ja, det brukar bli bäst så =)

    Vi brukar äta nån god mat, titta lite tv, spela nåt spel, ibland har vi umgåtts med några vänner eller grannar, vi skjuter inga raketer, vi brukar skåla i nån god cider =)
    Ja, det är nog i stort hur vi firar =)

    Kram

  18. madelein - sexbarnsmamma

    Vi firar hemma. Min mamma kommer, vi skålar i trocadero och köper kanske en lykta eller två. raketerna får alla andra bränna pengar på 😉
    Vi brukar äta lite extra gott och vänta in tolvslaget. Här sover inte en endaste unge, har vi tur har de slocknat vid 02 haha

  19. Sandra Wiklund 4 barns mamman

    Hejsan på er =)
    Nyår blir med goda vänner. men raketer det blir det INTE då jag tycker för det första att det är för dyrt, sedan sover dom flesta ändå 12 slaget här plus att jag tycker synd om alla små/stora hundar som är så rädd för dessa raketer sedan är jag så rädd alla dessa olyckor raketer haft en tendens att skapa. eller okunskap jag vet inte. Fin pall Älva har fått =) en sådan skulle man haft.
    Önskar er ett fint slut på 2012 och en bra start på 2013.