Trettonbarnsmamman

Fikastund på onsdagar

Jag åkte in till Enköping för lite ärenden idag och passade på att hälsa på Katrin och Johanna som har My House Cafét 🙂 De berättade om att de ska ha fikaträffar för föräldrarlediga på onsdagar i cafét så det vill jag tipsa vidare om här 😉

Hej alla fikasugna mammor och pappor! Vi tänker välkomna alla föräldralediga mammor och pappor till en mysig fikastund med början nästa onsdag 28/11. Mellan kl 10-12 kan ni träffas här på My house café för att fika, umgås och träffa andra föräldrar som också är föräldralediga. ALLA som är lediga onsdagar får naturligtvis komma! 🙂 Sporadiskt kommer vi att bjuda in ”gäster”, det ska bli superkul!  Dela gärna detta och sprid vidare till andra föräldrar, vi får plats med måånga barnvagnar! 🙂 Mvh Katrin och Johanna på My House

Adress:  Rådhusgatan 4 i Enköping

image

image

Jag tänker åka dit med Älva på onsdag 🙂

Jag har handlat lite saker till en julklapp. Jennifers klass försöker samla ihop lite julklappar till fattiga barn i östeuropa och vill man hjälpa till , vilket är frivilligt för varje elev, så handlar man det som står på listan så att alla paket blir ungefär likadana.

Hoppas att detta ska glädja ett barn till jul 🙂

När ändå är inne på fattigdom så skulle jag verkligen vilja på något vis att hjälpa de fattiga och utsatta barnen i Sverige! Det finns massor av barn som inte får julklappar, ordentlig mat, kläder efter behov m.m i Sverige och jag tycker att de barnen och även familjerna som av någon anledning lever väldigt fattigt har hamnat lite i skymundan då det focuseras så mycket på u-länderna 🙁  Det är ju absolut inget fel på att hjälpa de behövande i andra länder men man ska inte heller glömma de vi har i vårt eget land för mörkersiffran för de behövande i Sverige är större än man tror! Jag skulle vilja göra någonting åt saken, dra mitt strå i stacken för att hjälpa mer än bara betala en liten summa pengar då och då till någon hjälporganisation. Vi är inga miljonärer och de slantarna vi får in varje månad räcker inte alltid till att ge även till behövande men jag känner att det borde finnas andra sätt för mig att kunna hjälpa. Har tänkt på detta länge länge men kommer inte riktigt på någonting bra och därför vänder jag mig till er, mina allt för oftast så kloka läsare. Hjälp mig att komma på hur jag kan hjälpa de fattiga barnen i Sverige!  Ni får gärna maila mig om ni har några idéer 🙂

Ni som vann i Hemglass-tävlingen : Jag ska maila min kontakt-kvinna och kolla varför ni inte hört någonting ännu 😉

Jag var lite wild and grazy idag och köpte en klänning som är såå inte jag 😀 Men den är verkligen superfin och ropade tyst till mig: ”snääälla köp mig” och eftersom jag tror att den passar till mitt bruna hår så fick jag en tillfällig blackout, tappade förståndet och köpte den 😀 Ni får se den sen när jag vågar testa den på mig 😉

Nu ska jag förbereda middagen innan tjejligan ska hämtas från kören – Kramis ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    M. Kul grej du kör, så ödmjuk liksom. Du vill ha dina pengar för dig själv, jahaja…bem ska pröjsa lamdets infrastruktur, sjukvård,, skolor om alla tänker som du? Du är stor i käften och ordet ödmjukhet har du aldrig kommit i närheten av. Man kan vara stark gift, ha ett toppenjobb ena veckan, nästa har man förlorat en närstående, blivit arbetslös m.m. Så kom inte och snacka om saker du inte har en aning om. Veckans raka bitchhöger får du av mig, skäms!!!!

    1. kerstin

      Bravo kunde inte sagt det bättre själv. Du har så rätt i det du skriver.Nej ordet ödmjuk vet nog inte personen vad det är. Tips svara direkt till personen det gjorde jag, lättare att följa tråden då. bara ett litet tips.

  2. Tezz F

    Hej.
    Jag är 33 år och har under flera år levt till och från på försörjningsstöd från socialen.
    Jag har fått en del hjälp genom åren.
    Bor i Värmland.Här är några av den hjälpen jag å min familj har fått.
    Man kan inför jul ansöka till Frälsningsarmen om ett presentkort i någon av stadens två stora mataffärer,detta har jag gjort och vi har fått en julafton med mat å lite klappar till sonen.
    Vi har via socialen fått ta del av presentkort/gåvor från olika fonder/föreningar.
    Förra året fick vi 500 kronor av en Loge/kvinnoförening,då fick jag gå med en från socialen och köpa julklappar till min son,det skulle vara några nyttiga julklappar,så han fick kläder och pussel.
    Via BVC har vi också fått hjälp,kläder och presentkort till jul.
    Socialen har även de kommit med kläder från någon som skänkt dem,har även fått gardiner,dukar,mattor osv via socialen.

    Så mitt tips till alla er som vill hjälpa till: kontakta ert socialkontor och fråga om de har någon som jobbar med barnfamiljer som kan ta emot det ni vill skänka.Även BVC kan ni kontakta,då dessa jobbar med barnfamiljer och ser vilka som har det dåligt ställt.
    Eller någon av kyrkorna i er stad kanske även någon skolpersonal kan skicka saker vidare.

    jag är otroligt tacksam för allt jag fått och all den hjälp man kan få om man bara vågar be om den.Inte alla som vågar och vill vända sig till socialen då det är pinsamt/skämmigt.

    LYCKA TILL till alla er som vill hjälpa de fattiga här i Sverige,det betyder mycket för den som får gåvan.

    Och till Mirka,TACK för en underbar blogg med din underbara familj. <3

    1. Sussie

      Tack för ditt inlägg. Hur är din situation nu? Har funderat mkt på att jag vill hjälpa på famljer på min hemort och fick nu en knuff i den riktningen. Bor oxå i Värmland.

  3. evelina

    när jag var liten fick min mamma en lägenhet av socialen,den var helt tom och vi sov på skummadrasser (tre barn)jag skar upp min hand när jag skulle sno bröd mitt i natten för att jag var så hungrig.vi är svenskar vi bor i sverige och hade inget.kommer ihåg alla besök hos sos när hon tiggde pengar,hade min ensamstående mamma börjat knarka eller supa så hade det varit kört! fattigdom FINNS i sverige med men den syns inte……

    1. M

      Evelina, tråkigt attläsa om hur jävligt du har haft det. Jag lider med dig och dina syskon men jag har svårt att tycka synd om din mamma! Hur tänkte hon när hon satte 3 barn till världen? När man skaffar barn ska man se till att ha ett uppstyrt liv. Boende, jobb etc.

      1. Victoria

        M, du får mig att må illa!
        Hur kan du först påstå att du lider med Evelina för att sen i samma mening såga hennes mamma med fotknölarna?!
        Du är en feg människa som inte ens vågar skriva ut ditt namn.
        Håller med Kerstin, flytta till Monaco om du inte vill att dina pengar ska gå till dom som behöver dom!
        En kurs i medmänsklighet borde du få i julklapp!

  4. Emma

    Hej! Bra tänkt, de finns så många barn i Sverige som har
    de dåligt ställt. I min kommun kan man lämna kläder
    till kyrkan som dem ger till behövande. Man kan även lämna till
    Öppna förskolan oxå o dem lämnar oxå vidare. Hoppas du får ngn bra ide!
    Ni e en fin familj. Kram o trevlig helg

  5. M

    Det finns ingen barnfattidom i Sverige jämfört med i U-länder! Barn i Sverige har tak över huvudet, kläder på kroppen, mat, fri sjukvård och tandvård samt gratis utbildning!!!! Sen finns det barn sin har outbildade, arbetslösa, missbrukare etc till föräldrar och därför inte har det senaste märkeskläderna, och åker till Thailand över jul. Annat är det i Afrika där barn lever på 1 dl ris per dag, brist på rent vatten, bor i en hydda, klädda i tygsäckar, dör av influensa för att det inte finns varken medicin eller sjukvård. Det är fattigdom! Komma och snacka om fattigdom i Sverige! Det finns inte!!!!!

    1. kerstin

      Du vet verkligen inte vad du pratar om. det finns banfattigdom i Sverige och den är inte jämförbar med den som finns i U-länderna. Nu pratar vi Sverige inte U-länder här. bara för att barnen i U-länderna har det fruktansvärt eller svårare så betyder det inte att det finns barn i Sverige som också har det otroligt svårt och lever i fattigdom. Finns många familjer som har det svårt att få pengarna att räcka till mat, finns många föreningar som delar ut matkassar till fattiga barnfamiljer. man kan inte stoppa huvudet i sanden som du gör och skita i de barn som har det svårt i Sverige för att det finns de som har de svårare utanför Sveriges gränser. Jag vet familjer som haft det så svårt att de inte kunnat betala hyran och blivit vräkta, de bor idag inneboende hos den enes förälder, familjer som inte haft mat på bordet varje dag, familjer som inte haft råd med kläder åt sina barn etc etc. Tycker du är grym som skriver som du gör.

      1. M

        Du bör ta dig en funderare varför det blev som det blev för dessa familjer du känner. Har dessa människor utbildning, arbete och bostad innan dom skaffade barn? Det finns massor med bidrag man kan snylta av i Sosse Sverige. Det ska mycket till innan man blir vräkt. Då har dom lagt pengarna på annat än hyra!

        Jag är så trött på att betala för andra. Vill ha mina pengar för mig själv. Däremot skänker jag pengar till barn i u-länder. Tyck du att jag är en grym människa. -Du känner inte mig. Nä nu ska jag käka en god brunch på Grand och ta mig ett glas Champagne med min familj. Trevlig helg!

        1. kerstin

          Ja de la pengar på mat för de prioriterade det före hyran. Det ska inte mycket till för att bli vräkt idag det räcker med att inte betala hyran en längre tid så blir man vräkt. Ja tur att det finns bidrag i sosse Sverige som du kallar det men när den regering som sitter idag styr så blir folk fattigare och det är svårare att få bidrag, soc tom hänvisar till organisationer så som Majblomman. Snylta på man betalar skatt i Sverige och en viss del går till bidrag för den som hamnar i fattigdom eller i en ekonomisk kris har du hört talas om uppsägning någon gång? Vad du än har för utbildning eller yrke så kan man bli uppsagd och jobb växer inte på träd idag.
          Du är trött att betala för andra men det är okey att en del av skattepengarna går till barn i fattig länder, men inte okey att en del av skattepengarna går till bidrag för de som har de svårt i Sverige. nej jag känner inte dig men ditt resonemang är grymt och felaktigt då det finns barnfattigdom i Sverige. Sen betalar alla skatt och det går även till gratis skola har du inga barn så betalar du för andras barn eller hur? Om du en dag blir utan jobb hamnar i ekonomiskt kris så har Sverige ett skyddsnät för det genom våra skattepengar. Alla sitter och betalar skatt oavsett om du har jobb eller inte. tror även att alla har en sak i hjärnan de inte vill betala skatt till. Om du vill ha dina pengar för dig själv så ska du flytta till skatteparadiset Monaco. Här i Sverige värnar vi om varandra och de som har det svårt kan få den hjälp de behöver. men den regering som sitter idag har gjort att fattiga har blivit fattigare, se sparkar på de som redan ligger ned. inte för att jag är sosse men ser hellre att de sitter vid makten. De är iallfall mänskliga och vill att alla ska ha de bra i samhället.

  6. Tvåbarnsmamma i Sjöstan

    Du kanske kunde ta hjälp av dina läsare och samla in kläder och leksaker som de inte använder längre, och sedan skicka vidare till någon organisation som hjälper fattiga barnfamiljer i Sverige?

  7. Marie

    Bra tänkt det där med att hjälpa barn här i Sverige. Det finns de som har det tuffare än man tror. Frälsningsarmen kan man skänka pengar till, de gör ofantligt mycket för ensamma människor och barnfamiljer som har det svårt. (Jag vet).
    Så håller jag med ”Linda” som skriver att ni skulle kunna bli en bra kontaktfamilj. Det är många barn som inte har fått vara med om det allra enklaste. Pga sjukdom eller andra tråkigheter.

  8. Linda

    Hej Mirka! Jag tycker att eran familj verkar vara en väldigt fin och kärleksfullfamilj!! Så jag föreslår att ni skulle bli kontaktfamilj vi socialen. Som kontaktfamilj tar ni i mot ett barn varannan helg eller en helg i månaden. Där kan ni verkligen göra en insats för ett barn som har svårigheter i sin egen familj ofta är det ensamstående föräldrar som kanske inte har det så fet.Skulle vara fantastiskt för ett sådant barn att komma hem till er och leka med alla era fina barn och följa med er på utflykter som ni gör eller bara vara med er i vardagen kanske grilla eller göra en skogsutflykt. Jag tror i alla fall att eran familj har mycket att ge för ett barn som behöver en kontaktfamilj!

  9. madelein - sexbarnsmamma

    Ja, det finns så mycket man kan göra. Idag var jag och Milla och hjälpte till på en second hand där alla pengar oavkotat går till ensamstående mammor i Sydafrika. Du skulle kunna ordna en jätteloppis där alla pengar går till att hjälpa barnhemsbarn eller de mest fattiga. Särskilt nu när TV har en dokumentärserie om fattigdom i världen.

  10. Sara

    Hej!! I min kommun där jag bor är det en tjej som brukar ha en insamling av julsaker, julklappar, vinterkläder m.m. den kontaktar hon socialen som i sin tur bjuder i ett antal famlijer i kommunen som har det väääldigt dåligt ställt så får dom komma sen och prova och välja ut saker dom vill ha. Ska man ha en insamling kan man ju även ta kontakt med matäffärer så kan nog dom sponsra med mat, blöjor, tvättmedel m.m.
    Prova, kontakta kommunen!
    Tack för en bra blogg!!!
    / Sara

  11. Louise Bäck

    Hej! Jag är hemkunskapslärare och eleverna bakar varje jul lussekatter. Istället för att mumsa i oss allt själva så skänker vi allt vi bakar till frälsningsarmen. Frälsningsarmen i sin tur lägger lussekatter i sina matvarukassar som dom skänker till behövande familjer.
    Eleverna tycker att det här var en jättebra ide och vi har haft många bra diskussioner om att alla i sverige inte har råd med julmat och klappar.

    Ett enkelt sätt att hjälpa!!!

  12. Anna

    Det finns fonder för barn bosatta i Sverige En som jag kan tipsa om är http://www.majblomman.se
    Du kanske kan göra lite reklam för dem ….
    Barn hjälper barn, i vår Kommun är det Scouterna som säljer åt lokala majblommeföreningen .
    Där kan man få hjälp med bidrag till olika saker som glasögon julklappar resor osv…

  13. madde

    Hej! Jag tycker det är ett jättebra projekt Jennifers klass har. Jag skulle gärna vilja veta lite mer om projektet och köpa sakerna som står på listan. Och sedan skicka det hem till dig om du vill ta på dig att lämna in det till skolan. Eller få adressen till skolan och skicka det dit med posten. Skulle vara glad om jag fick chans att också skänka ett paket till något barn. 🙂 Tack på förhand.

  14. Lotta

    Stadsmissionen finns i många städer och även frälsningsarmen, de brukar hjälpa lokalt. Kontakta dem och kolla om det finns något man kan hjälpa till. Kanske hembakat bröd till jul eller urväxta vinterkläder.

  15. Marie Wennberg

    Det första jag tänker på är stockholms stadsmission.Dom gör mycket för familjer med barn och även hemlösa. Gå gärna in på deras hemsida och kolla runt lite.Man kan även lämna in kläder och div saker. Antingen säljer dom sakerna i deras affärer runt omkring sthlm och pengarna därifrån går till dom som inte har så mkt. Gå gärna in där och kolla. http://stockholmsstadsmission.se/

    1. Eva Andersson

      Tänkte på samma sak. Jag ska själv köpa julklappar och skänka bort till Stadsmissionen i Göteborg. Jag tänker köpa leksaker, presentkort och biobiljetter m.m. och så lämnar jag det till dom på Stadsmissionen och dom lämnar det vidare i Jul till olika familjer. Känns som en bra insats! =)
      Eva

  16. Sophia Nivard

    Hej!
    Hoppas du får några kloka idéer och kan dela med dig.
    Skulle med vilja bidra m något. Viktigt att barnen som har det lite bättre med får se att alla inte har det lika bra..
    Trevlig helg!

  17. Susanne

    Hej Mirka, jag tycker precis som du när det gäller våra barn här i sverige som har det tufft. Vet inte riktigt vad man kan göra, men jag skulle med vilja göra något. Egentligen borde varje kommun ta tag i detta problemet med stöd från våra skattepengar bl a. Men det verkar vara svårt. Jag förstår inte varför alla ska ha barnbidrag heller, bättre att de som verkligen har det knapert får mer i barnbidrag. Hoppas nån av dina läsare har någon bra idé!

  18. alexandra

    hej!
    Jag ska skänka julklappar till: http://www.letsmakeadifference.se/julklappsinsamling-2012/stockholm-13198011
    Har aldrig gjort det men sen jag fick mitt första barn har jag börjat inse lite mer om den faktiska verkligheten för många barn i Sverige! Det finns många ställen man kan lämna in julklappar, eller saker överhuvudtaget till barn/familjer i sverige, man måste bara hitta de. Hoppas du hittar npgot bra ställe att göra en skillnad på 🙂

  19. Linda

    Helt rätt tänkt! Många familjer behöver hjälp i sverige så man borde hjälpa dom först.. Man kanske skulle ha en insamling här i närheten (västmanland) och samla in allt från prylar till kläder för dom som har det svårt. Vad vet jag? kram Linda.

  20. Eva

    Hej hej, prova med att kontakta det lokala Röda kors kontoret , bör väl vara Enköping kanske
    eller Frälsningsarmén, på min hemort ordnar dessa insamlingar både till Sverige och andra länder.