Trettonbarnsmamman

Stopp och belägg!

Nu mina vänner, innan denna rykte växer alltför mycket så vill jag klargöra alla om att jag är INTE gravid! Vet inte hur det kommer sig att någon läsare verkar tro det, antingen har hon missat mitt missfall i somras eller så antas det bara…..spela roll för jag vet bäst om den saken och jag har sagt att jag kommer att berätta för er om det skulle bli en ny graviditet 😉

 

Min bebislösa mage

Någon undrade om inte Peter hjälper till på nätterna när tex Älva är kinkig och vill inte sova. Så här är det hemma hos oss: Peter går upp senast kl. 04.30 på vardagarna så nej, jag begär inte att han ska vara uppe på natten och gå runt med Älva! Jag har en möjlighet att vila under dagen ( att jag oftast inte gör det är ju bara mitt eget fel 😉 ) Peter däremot har ingen möjlighet att ta igen sig på jobbet. På helgerna däremot så får jag sovmorgon och då går Peter upp med barnen. Det funkar bra för oss även om jag, som nu när Älva är sjuk är trött. Jag är hellre trött de jobbigare perioderna än att jag ska oroa mig att Peter skulle vara så trött efter en vaknatt att han kanske somnar bakom ratten!

Jag försöker ladda upp några foton men det verkar inte funka just nu, hur jag än försöker så går det bara inte 🙁 Får testa senare igen då….

Älva var kinkig igårkväll igen. Sov en stund för att vakna och bara skrika helt hysteriskt. Så höll hon på fram till kl. 24…. Det kändes lite som nattskräck men kan så små barn ha nattskräck?? Nellie var ju runt 2 år när hennes nattskräck började……

I helgen har vi ingenting planerat så det blir nog mest pyssel hemmavid. Mormor ska eventuellt hälsa på också 🙂

Hur ser eran helg ut?

Ska ta och plöja igenom massa mail medans barnen leker med sitt.

Kram kram ♥

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Hej!
    Jag beklagar erat missfall. Jag har ett förflutet av 14 missfall (senast v 13) och fick även en änglason i sommras, han somnade in i magen då det bara var 4 veckor kvar till BF.
    Styrkekramar till er allihop!

  2. sandra - mamma till niklas & nora

    Bebis mage? Nu har någon fått det om bakfoten tror jag 😉 Du har ju jätte snygg mage!!!

    Natt skräck kan komma även vid tidigare ålder men det är mer vanligt att det dyker upp när de närmar sig 2 årsåldern. Kanske kan vara hennes självmedvetna som har börjat utvecklats mer och tankarna flyger runt mer under natten. Testat med lite lugnande dofter i rummet under natten? Viol ska ju ha en sådan effekt. (Men ska inte testas om det finns alergiker eller astmatiker i hemmet)

    Hoppas att ni får en fin måndag!!!

  3. jannice

    å,vad tråkigt med missfall. fick också de i somras :/ med all lycka till för att ni snart blir gravida igen 🙂 du passar i brunt hår med. kram

  4. Hanna E

    Vi har också haft den uppdelningen, den som jobbar får sova (så gott det går) och den som är föräldraledig tar nätterna.
    Visst är det ett heltidsjobb att vara föräldraledig, men ofta så har man möjlighet att kunna vila lite på dagarna när barnet/barnen vilar medans man på ett arbete sällan har möjlighet till vila, vi har det inte på våra arbeten i alla fall.

    Nu när vi jobbar båda två så turas vi om lite, eller vi försöker turas om. Barnen är numera så stora och har åsikter om vem som ska ta dem på nätterna… dvs jag.

    Båda mina barn har haft något som liknar nattskräck vid ungefär 1 års ålder. Med det stora barnet var det ganska lindrigt, men jag tror inte att det har hänt mer än 1 eller 2 ggr med något av barnen.

  5. Ida

    Kan inte folk bara sluta vara så himla nyfika och lägga sig sådant som de inte har ett dugg med att göra?! Tycker det är mycket märkligt att du ska behöva försvara dig när en del inte kan låta bli att fråga om saker som faktiskt tillhör privatlivet.

  6. Tessan

    Idag har det pysslats med julkort ihop med ett gäng glada mammor som tagit sig lite barnledigt för några timmar, nu är jag hemma igen och gubben har farit iväg för att täcka över båten för vintern. Om lilltösen somnar tidigt och vi gamlingar orkar hålla oss vakna så tror jag vi ska mysa till det i soffan lite senare och se sista filmen i Sagan-om-ringen-trilogin som jag lånat hem i en förlängd version. Imorrn blir det en mestadels hemmadag med avbrott för att åka på simskola med lilltösen 🙂

  7. Jonna

    Att vara föräldraledig innbär inte att man har semester eller? Du har inte bara barn att ta hand om utan allt annat, såsom handling, städning, djur (om man har det), läxhjälp, utvecklingsamtal, tvätt ja o lite till! Det är ett heltidsjobb fast man jobbar dygnet runt och inte 8 timmar som en ”normal arbetsdag”.

  8. Kristin

    Min helg kommer att tillbringas i stallet o kolla när dottern hopptränar idag o tävlar i morgon i KM:) Ska nog baka en saffrankaka o ev. provsmaka årets glögg! Först ett varv m snabeldraken! Hoppas lillgumman blir bättre snart!

  9. Linda P

    Tyvärr kan så här små barn ha nattskräck, min Olli har det och det hade hennes storebror med.
    Vi har samma överenskommelse, jag och min man. Jag tycker att viktigast är att alla får mest möjliga sömn, sen löser alla familjer det olika.
    Snygg du blev i håret!

  10. Annika

    Herregud! Hur lyckas du ha så platt och fin mage efter alla graviditeter!? Jag har det kämpigt efter ett barn! Heja Mirka!

  11. Ida Bergqvist Karlsson

    Måste vara skriva att du är skit snygg i hårfärgen. Passar dig super bra!

    Sen har du helt rätt i att det är du och fin man dom bestämmer hur ni väljer att göra med barnen nattetid!!

  12. Sophia Nivard

    Hej Mirka!
    Vi har likadant här jag tar nätter och min man e uppe o jobbar o jag får sovmorgon folk säger jag e dum o skämmer bort men jag är ju föräldraledig förstår inte hur de tänker..
    Hoppas snart Älva mår bättre snart. De hittade inte infektionen på vår lilla tjej 8 månader men högt Crp o mycket dåligt allmän tillstånd som kom snabbt ledde till sjukhusvistelse m dropp och antibiotika intravenöst.. Hon är pigg nu men inatt kräkte storasyster så nu får vi se hoppas vi andra slipper men den chansen är väl minimal även om det bara var en gång.
    Vad jag tänkte var att om Älva inte mår bättre kanske ett CRP hade varit bra om hon kanske har en infektion som sitter någonstans de inte ser.. Men kanske tog de det när ni var på vårdcentralen.
    Ha en skön helg här ska vi hålla tummen och hoppas vi slipper mera magsjuka!
    Din blogg e bäst!!

  13. Hanna

    Helt rätt Mirka,förstår inte alls folk som tycker att den som arbetar ska behöva hjälpa till på nätterna,jösses man har ju själv valt vem som ska hemma & FöraldrarLEDIG:) skulle aldrig komma på ens tanken att be min man om sån sak,är ju han som ska orka arbeta dagen efter så vi har mat på bordet,vi kan alltid ta igen sömnbristen när barnet sover på dagn men vad skulle grabbarna kunna göra,knappast att dom får ta en middagslur på jobbet liksom!

  14. Delina

    Förlåt mig jag har totalt missat att du fått missfall minns bara att du hade fått de positiva testet. så jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag tog för givet eller vad man ska säga. hoppas du inte tog illa vid dig!

    MVH

  15. Camilla

    Hej Mirka!
    Min son har haft nattskräck sen han var ca 6månader och har det fortfarande i perioder så det kan komma väldigt tidigt. Oftast får dom det för att dom är övertrötta när dom lägger sig eller oroliga. Min sons attacker kan hålla på upp till 20 minuter och det är väldigt läskigt. Hoppas inte Älva har det. Man känner sig så maktlös. Kram

  16. Maria

    Stackars den människa som inte förstår att Peter jobbar 😉
    Jag hoppas verkligen att Älva blir frisk snart så du blir lite piggare.
    I natt är det jobb för mig. 13 tim 🙁 men det ska nog gå och i morgon en liten fest med ”gamla” klasskamrater.
    Det blir nog en rolig helg.
    Hoppas ni också får en helt underbar helg 🙂
    By the way, du passar superbra i mörkt hår 🙂

  17. Carro Ö

    Tror personen ifråga enbart undrade i all välmening gällande varför Peter ej är uppe på nätterna.. För det finns faktiskt dom som inte alls har ngn sådan ”överenskommelse” som ni har,utan där det enbart tas för givet att den ena parten ska sköta i princip allt med barnen,oavsett om den personen också jobbar.. Känner ett par som tyvärr har det så.. =/

  18. Josefin Lundberg

    Vår son hade väldigt mycket nattskräck från 10 månaders ålder till ca 1,5 år. Sen la det av. Alla barn följer ju inte normen!
    Ha en trevlig helg!

  19. EWi

    Det kanske är tänderna? Älvas har ju börjat komma nu om jag förstod dig rätt? Min lilla kille (9månader) får sina två och två i taget, och det var rent ut sagt en för j*vlig skrik-fest igår kväll p.g.a. tänder!! I vanliga fall är det knorr och gråt, men han somnar om. Gråter liksom lite av och till och sover oroligt av tänderna, men igår var det rena tjolajbans cirkus illvrålade läääänge (till slut gav jag Alvedon fast jag inte brukar det och då lugnade han sig efter en kvart).

  20. Camilla

    Exakt så har vi oxå gjort under åren med barnen, varför ska pappan som jobbar gå upp? Mmm nä inte ok. Sedan är det vä en annan sak om båda jobbar å man måste upp på natten.

    Trevlig helg!

    Här vankas jobb!

  21. Evelina

    Jag bara älskar din blogg;) Jag får så mycket insperation från din blogg. Är en ung mammq på 22 år. en pojke 24 månader och en tös på 8 månader;)

  22. Alexandra

    Precis så har vi det här hemma också 🙂 Gubben min har inte behövt ta barnen en endaste natt sedan första föddes för 6,5 år sedan..Jag går hemma med de fyra barnen medan sambon har tidiga morgnar och har jättesvårt att somna om om han blir väckt. Tycker det funkar jättebra men många vänner fattar inte att jag är så ”snäll” ?? Kram till er 🙂

  23. madelein

    Nattskräck är ingen höjdare! min äldste son hade det i många år. Försvann när han var runt åtta nio. Vet inte hur tidigt det kan börja faktiskt. Min var runt fyra tror jag.