Trettonbarnsmamman

Gästinlägg :-)

Jag har inte riktigt tid att skriva nåt nu, ska åka iväg och lämna in min skadade mobil-telefon och ska även ha lite ensamtid med Kevin och Linnéa. Vi ska försöka hitta lite nya jackor m.m åt de 😉

Men jag har en tjej, Melissa som ville gästblogga hos mig så här kommer hennes inlägg 🙂

 

TATUERADE MAMMOR
Har fått äran att gästblogga här inne hos Mirka jag som skriver heter Melissa är 23år och mamma till två prinsar Vincent född 09 och Linus född 11 När jag inte gästbloggar här inne så bloggar jag på min egen blogg http://www.melissasprinsar.com där ni får följa min vardag som mamma till grabbarna bus och allt som vi hittar på, och tro nu inte att de är en ”såndär tråkig mamma blogg” som vissa tycker/tror utan man gör faktiskt väldigt mycket mer än bara byter bajs blöjor och snyter snoriga näsor när man är mamma! Kika gärna in till oss och säg hej vettja 🙂
Nu till mitt lilla gästinlägg då, jag är en riktig funderare och kan sitta och fundera och tycka en himla massa och ibland knåpar jag ihop ett litet inlägg ang mina funderingar så även i detta fallet För ett tag sen kom jag in på en blogg där ägaren skrev att om man är mamma så ska man inte ha tatueringar eller piercingar för det ser ovårdat ut det passar helt enkelt inte in till mammarollen enligt henne Jag har just nu 4 stycken tatueringar och har planer på att göra flera samt täcka över en och göra en ny, så enligt mig så är det okej att vara mamma och även ha tatueringar jag har även haft piercingar i näsa,tunga,navel och läppen men har inga kvar då jag tog ut alla när jag blev gravid med Vincent sen har ja inte orkat sätta i dom igen och jag saknar dom inte heller Här kommer bilder på mina tatueringar som jag har just nu och som sagt fler kommer det att bli!

 Va tycker ni där ute är det okej eller inte, och kan man egentligen säga att det inte är okej jamena det är väl ändå upp till var och en hur man vill och vilken stil man har osv Sen kan man ju tycka en sak men att nästan kasta skit på mammor som har tatueringar eller piercingar bara för dom inte passar in i en mall som enligt dig är rätt är inte det lite fel?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annelie

    Jag har 6 barn och är tatuerad. Har alltid fått höra av barnens alla lärare och grannar att mina barn är väluppfostrade, otroligt duktiga i skolan och är snälla mot kompisarna. Om man inte skulle få tatuera sig för att man är mamma så ska man väl inte gå och klippa håret eller färga det heller. Eller ha snygga kläder? Ska man utplåna sig själv helt för att kunna vara en god mor? Tatueringar är konst och lite av en hobby! Gäller samma ”regler” för män, att dom inte ska vara tatuerade för då är dom sämre pappor?! Man kanske inte ska få ha hobbies heller ( fotboll, golf o.s.v) lr gå och träna för att må bättre och hålla sig frisk? Måste vara en fruktansvärt fördomsfull människa som uttalat sig om tatuerade mammor!!?

  2. Tanten i Skogen

    Jag är en tant i övre halvan av livet..En mycket ”ung i huvudet” tant med åsikter om det mesta. Jag O R K A R bara inte läsa alla kommentarer här men tror nog att det är en massa kritik mot tatueringar. Så här säger jag: Skulle kanske t o m kunna sätta nån liten tatuering på mig själv nånstans, fast jag är emot det.. Men tycker att det är precis upp till var och en att bestämma själv, oavsett om man är mamma, ung mamma , gammal mamma, eller bara ung eller gammal. Det bestämmer man själv. OCH det finns ju många jävligt snygga tatueringar. Och tycker jag det så säger jag det. Men skulle aldrig säga att nån, oavsett vem är en sämre människa för man har tatuerat sig.

  3. Tellervo

    Kul att läsa alla kommentarerna! Själv tycker jag att det kan vara snyggt med små ”stilfulla” tatueringar, men har full respekt för alla som tycker annorlunda.

  4. Jonna

    Snart är man unik om man inte har en tatuering. Det är väldigt många som har tatueringar männinskor man aldrig trodde skulle skaffa sig. Tycker det är snyggt med tatueringar, men det finns en del som är mindre snygga. Vill själv ha, skriva in mina barn namn ” en klassiker” men har inte råd trots ett heltidsarbete. Preoriterar annat först som känns viktigare. Skönt att man får ha en åsikt på denna bloggen utan att blogginnehavaren skriver ett försvarsinlägg och trackar alla som råkar ha en annorlunda åsikt en henne själv. Ta Mirka för en härlig blogg, jag återkommer 🙂

  5. Linda P

    Intressant att folk än i dag tror att man kan bedöma människor utifrån utseende. Det säger mer om den personen än mammor med tatueringar. Själv har jag både många och stora tatueringar OCH 5,5 års högskoleutbildning, samt 4 barn.

  6. Hanna

    Jag är lite kluven. Jag gillar vissa tatueringar på vissa människor. Om ni förstår vad jag menar?
    Jag har däremot inga som helst fördomar mot dem som gillar att tatuera sig. Det är den personens högst privata val och där har jag inget att säga till om. Folk gör väl som de vill? Jag hade i alla fall blivit lite småirriterad om någon sagt till mig att jag inte fick eller var tvungen att göra en tatuering.

    Håller också med flera av er här om att Madeleins (Stavningen?) påhopp var i överkant. Hur kan man vara så verklighetsfrånvänd att man har mage att häva ur sig så? Vad vet hon om hur man har bekostat sina tatueringar? Att bara lågavlönade eller folk på socialbidrag skulle tatuera sig stämmer ju inte alls.

    Blir så sné på sådana påhopp.

    Alla är vi fina och lika värda som vi e, med eller utan tatueringar. Så det så!

  7. tess

    men herregud du MADELENE…..att du inte skämms som du skriver.ALLA betalar vi skatt oavsätt om vi har jobb eller inte,och hur kan man vara en bättre mamma bara för att man skulle ha en högskoleutbildning och högavlönat jobb?vilken värld lever du i egentligen? du menar som då att bara för att man inte har högskoleutbildning och högavlönat jobb så är man värdelös i dina ögon och man borde inte skaffa barn om man inte har bra med pengar? vakna upp till verkligheten lilla du! ALLA kanske inte vill/klarar av att studera pga av att man inte har ett ”läsar” huvud och är duktig på studier. man är ingen sämre/bättre människa bara för att man har lite/mycke pengar. jag har 4barn och är hemma med mina yngsta barn,har inget fast jobb och ingen högskoleutbildning men nog får mina barn kläder,mat på bordet osv för det,jag föredrar att ta vara på tiden med mina barn så länge dom är små. dessutom kanske man söker jobb för fullt men dom anställer andra,förklara då hur man skall kunna få ett jobb…….sen om man är tatuerad/piercad eller inte så är ju upp till var och en,jag har 2 piercingar och skall göra en tatuering då jag sparat ihop till den. väx upp du,du verkar vara en bortskämd människa som fått pengar och inte behövt göra nåt när du var barn utan bara ”glidit” fram.

  8. Sofia

    Jag har 3 tatueringar (och fler ska det bli…)
    Jag har 5,5 års högskolestudier
    Jag har man
    Jag har två barn
    Jag har Volvo
    Jag har hus
    Jag har fast jobb
    Jag anser mig vara en typisk ”Svensson”…..TROTS tatueringar
    Så det så!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀

  9. Linn

    Jeg ville bare si at jeg liker tatoveringer,men har ingen selv. En mamma kan vel fint ha en tatovering(eller flere)og piercinger og samtidig være en bra forelder.

  10. Ett litet russin

    Förr i tiden var det väl bara fängelsekunder/kriminella/folk till sjöss som hade tatueringar, så jag kan tänka mig att det är många äldre som onte tycker att det ”passar sig” att vara utsmyckad på det viset om man är förälder. Men finns det verkligen yngre människor som tycker så? Jag förstår ju om man tycker att det är fult och inte vill ha några egna tatueringar, men att man på något sätt skulle vara en kass förälder pga. vad man valt att smycka sin kropp med förstår jag inte? Ska vi alla gå runt i funktionskläder, fotriktiga skor och håret färgat i en beige nyans så fort vi blir föräldrar för att, gud förbjude, vi inte på något sätt ska sticka ut från mängden när vi är ute på barnvagnspromenad.. Rätt vad det är kan det ju komma en liten Madde eller Ester och anklaga oss för att snylta på deras pengar! Beware liksom..

  11. Bullmamma

    Men jisses vilka kommentarer! Jag är snart 60 år, tatuerad, har ett jobb, dock inte särskilt välavlönat, har flera hundra tusen på banken, har aldrig fått en krona av kommunen osv. Jag bor i ett villaområde och är antagligen den enda på hela området som har tatueringar, men än sen då? Jag anser inte att jag är white trash, som det antyds utan att det skrivs. Sluta upp att döma folk innan ni vet något om dem.

  12. Sara

    Till Madelene!

    Förstår inte hur du kan säga att du inte vill att dina skattepengar går till hennes tatuering.. Du är ju inte ensam om att betala skatt i detta land.. Sen vet du ju inte om hon inte har nåt jobb eller inte..

    Vi arbetslösa betalar också skatt på det som vi får..

    Väx upp..

  13. Mia

    Madelene: Du borde verkligen skämmas!
    Jag finner inga ord för det du skriver, det är fruktansvärt!
    Att en människa kan vara så kall.
    Fy fan…….

  14. ester

    Jag skulle skämmas om mina föräldrar vore tatuerade. Det är så fruktansvärt fult och folk med tatueringar ser smutsiga ut -i mina ögon. Jag är så himla glad att varken jag själv, mina föräldrar eller mina syskon har hakat på den här sunkiga trenden.

  15. Madelene

    Melissa: vad jobbar du med?

    Och till er som undrar vad jag menar när jag inte vill betala för andras barn; jag vill ha mina pengar för mig själv. Hänger det på 1000 kr i månaden för att ha råd att kunna skaffa barn så låt bli! Barn kostar mycket mer än så. Mina föräldrar sparade ALLA barnbidrag till mig. Pengar jag fick när jag fyllde 18. Som dessutom hade tre dubblats efter att ha placerats rätt.

    1. Lilian

      Det var det dummaste. Sparat alla barnbidrag??? Alltså behövdes de pengarna inte. Det borde vara behovsprövat med barnbidrag!!!Och VEM betalde DINA föräldrar alla pengar för deras barn???Barnbidraget är en hjälp till barnfamiljer INTE extra påslag till dem som redan har.

      1. Madelene

        ”Dem som redan har” usch så du resonerar. Varför tror du dem har? Ja dom som utbildar sig och skaffar ett fast jobb med bra lön innan dom skaffar barn. Det roliga är ju att det är en liten del av deras skattepengar dom får tillbaka i form av barnbidrag. Dom utan arbete bara lever på andras pengar! Du tycker att barnbidrag ska vara behovsprövat, jag tycker att det ska avskaffas. Jag vill inte betala för dig.

        1. Madelene

          ”alltså behövdes inte dom pengarna” Dom hade möjligheten att spara barnbidraget för att dom inte använde sina pengar till tatueringar, cigg, alkohol och annat som många förändrar väljer att lägga sin lilla lön eller ännu värre sitt soc bidrag på.

          1. Lilian

            Vill bara påpeka att jag ALDRIG tatuerat mig, rökt el. druckit alkohol,men kunde ändå inte spara barnbidraget när mina 3 barn var små. (Dom är vuxna och har egna barn alla nu)Jag tänkte inte ens en gång tanken att barnbidraget skulle användas annat än till barnens behov. OCH: Jag har alltid arbetat heltid.Varken DU eller dina föräldrasr har betalt för mig.Om alla som har fasta jobb hade vad du kallar ”bra lön” fanns det ingen som vårdade Dig och dina gelikar när ni blir gamla och sjuka,eftersom vårdpersonalen är lågavlönad. Skulle alla inom vården byta jobb för att bli högavlönade blev Du utan hjälp. Tänk lite innan du vräker ur dig trams!!!

        2. carro

          varken jag eller min sambo röker,dricker eller har tattuerat oss o.s.v men vi har ingen möjlighet att spara barnbidraget. jag förstår inte hur du tänker. du måste vara extremt verklighetsfrämmande och egoistisk.

    2. Monia - mamma till Tuvalie

      Det är sånna som du som glidit runt på en räkmacka med rika föräldrar som aldrig någonsin kommer förstå de som har det lite svårare och faktiskt har nytta av barnbidraget. USCH! Och kom inte och säg att man ska utbilda sig INNAN man skaffar barn, det finns vanliga svenssons med vanliga jobb som ändå utnyttjar barnbidraget för att dom behöver det helt enkelt. Och gladeligen betalar skatt för att hjälpa de som behöver – någon gång kanske de blir sjuka själv och måste leva på skattepengar.

    3. Towe

      Kan du sluta vara så naiv och korkad! Det kan hända saker i livet som gör att man inte har råd med något helt plötsligt. Man kanske blir varslad. En skilsmässa sker. Då står man där . Spara barnbidrag …vilken vanlig arbetare kan det idag? Ha förståelse för andra människor!!! Det ör osexigt att inte vara ödmjuk. Skaffa barn när man har fast jobb???? Du vet inte vad du pratar om. I glesbyggd tex kan det vara en omöjlighet. Då får man hakasig fram på det som finns för tllfället. Ska man vänta på fast tjänst skull Sverige inte ha några barn i vissa mhällen och byar. Tatuerad eller ej….tycker du kommit ifrån grundblogginlägget

  16. madelein - sexbarnsmamma

    Jag har slutat bry mig om vad andra tycker för längesedan. Skulle jag göra det hade jag lika gärna kunna bryta ihop och gräva ner mig 😛
    Det finns åsikter om allt så det är lika bra att välja sin väg och stå fast vid den oavsett.

    1. Åsa

      Word, som folk säger 😉 Majoriteten av alla människor har inget vettigare att ägna sin tankeverksamhet åt än andras eventuella tatueringar, det är därför samhället ser ut som det gör idag.

  17. ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

    oj det var väldigt blandade åsikter här och till dig MADELENE som antar en himla massa så får du gärna göra det dock så vet du inget om hur jag lever eller vad jag tjänar eller inte tjänar och varför skulle jag leva på ”dina” pengar för?
    Det är inte alla 23 åringar som har råd med ett radhus,bil,körkort osv osv men det har jag så du kan ju tänka då att jag kanske INTE lever på ”dina” pengar utan faktiskt har en rätt bra inkomst sen vad jag jobbar eller får pengarna ifrån det har ju faktiskt inte du med att göra 🙂
    Du vet ju inte vad jag gjorde innan barnen kom om jag hann jobba då tex och sparat pengar, arv eller liknande så som sagt en åsikt kan man alltid ha men att klanka ner på mig och mina barn de tycker jag inte man gör!

  18. Camilla

    Hur mår denna Madelene då?! Du kan ha åsikter om tatueringar, MEN kan ju inte bara för att hon har tatueringar hoppa på henne & säga att hon inte har jobb & att DU betalar för henne. Skäms på dig. Man kan väl ha utbildning fast att man inte gått högskolan? Å vi tjänar bra mycket mer, då vi ej har några feta studieskulder…. Tänk nästa gång….

  19. Anna/PJAK

    Hmmm mamma eller ej spelar det någon roll? Vid vissa tillfällen tycker jag inte att tatueringar passar in oavsett vem de sitter på. Dock kan man ju faktiskt placera dem så man själv väljer tillfälle när man vill visa dem. Har själv en och barn och bara gymnasieutbildning OCH en rejält bra lön som kommer med ett ännu bättre jobb. Men i ett styrelserum med ledningsgrupper på global nivå är det inte alltid lämpligt att visa tatueringen…….

    Barn blir varken bättre eller sämre om föräldrarna är tatuerade eller ej. Det viktiga är vad föräldrarna har innanför pannbenet samt har hjärtat på rätta stället.

  20. Lilian

    Oj, som folk kan uttala sig! Jag tycker tatueringar är fult och ser anskrämligt ut och skulle aldrig tatuera mig MEN jag skulle heller ALDRIG tala om för någon att jag tycker han- hon ser hemsk ut för det. Och vad tusan har det med inkomst och barn att göra ???Vill inte betala för andras barn??? Hur var tänket där?

  21. Maria

    Tycker det är extremt snyggt med tatueringar och tycker inte dom har ett dugg med barnuppfostran att göra.
    Min syster är väldigt rockabilly av sig och har både många piercingar och tatueringar, hon väntar sitt tredje barn till i början av november och jag tycker hennes barn är extremt utåtricktade och väluppfostrade, nästan på ett sånt sätt som tyvärr är ovanligt idag, dom har respekt för både äldre och yngre dom lyssnar direkt när man säger till och det tycker jag inte bara för att hon är min syster för har en syster till som inte har några tatueringar och hennes barn lyssnar oftast aldrig och har oftast ingen respekt för någon.
    Så som sagt tycker inte tatueringar har ett Sk**t med barnuppfostran att göra.

  22. Emma Andersson

    Hej!

    Jag är inte sån som reagerar i första tagen men detta inlägg om att nån inte ville betala för våra barn för att vi inte har nåt jobb och är tatuerade. När man hoppas på andra barn så han man gått för långt! Vem säger att man inte prioriterar sin barn för att nån gjort en tatuering. Jag har en som ja gjorde för att hylla min dotter och föreviga henne på min kropp( som för övrigt min dotters pappa betala) även om jag är lågavlönad (arbetslös) så är min dotter det viktigaste alla mina pengar går till henne! Köper ingenting till mig! Och eftersom du själv säkert är högavlönad och högskole utbildad så får väl du barnbidrag och såna saker med antar ja. Varför ska ni få det i såna fall? När det finns barn familjer som behöver dom pengarna bättre än du! Alla strävar faktiskt inte efter att tjäna så mycket pengar som möjligt eller ha den bästa utbildning. Välbetalt jobb generar ofta till mera jobb och mindre tid med barnen. Hellre få dålig lön och kunna umgås med min dotter hela tiden! Ingen mamma är bättre bara för att den får in massa pengar på löne kontot!

  23. 25årig 3barnsmor

    Skulle man vara en sämre mamma bara för att man har tatueringar?? Jag gillar det och har själv skrivit barnens namn på mig:)

  24. Victoria

    Det här med högskoleutbildad och välbetalt jobb – hur kom det ens med i bilden angående ett inlägg om tatueringar?
    När jag var 23 hade jag förvisso bara ett barn, men två tatueringar, ingen högskoleutbildning men ett högavlönat jobb.
    Jag har fortfarande inte någon högskoleutbildning nu sex år senare men fortfarande ett högavlönat jobb, jag ser inte vitsen i att sätta mig i skolbänken för att plugga i flera år och ändå få ut samma månadslön?
    Jag fick höra av en gammal klasskompis på en återträff att det var så synd om mig som bodde kvar i samma håla, och dessutom hade fått barn redan när jag var 20!
    Sen så skröt hon om att hon minsann pluggade vidare och bodde på Södermalm!
    Den där biten med att hon lånade pengar för att kunna plugga och få en finare titel än mig medan jag jobbade och tjänade pengar missade hon tydligen?

    I mina ögon sett så finns det ingen finare tatuering än den man tillägnat sitt/sina barn och det vare sig man är högavlönad eller ej! Och det här med att tatueringar är fult – visst det finns riktigt dåliga sådana men det finns även sådana som är vackrare än många tavlor för flera miljoner..

  25. Ing-Marie Mårth

    Hej!
    Tack för trevligt inlägg. För ett antal år sedan när det började bli ”inne” med tatueringar på alla var vi nog många som rynkade på näsan. Men i takt med att det syns på fler och fler och en del tatueringar är rena konstverken tycker jag det är häftigt. Har dock inga själv. Skulle jag göra en nu skulle det kännas som att göra det bara för att alla andra gör det. En annan aspekt är ju att väldigt många ungdomar har tatueringar idag så de behöver inte känna sig ensamma. Nä, stå på er och gör det ni känner är bäst för er. Oavsett vad man själv tycker sä är det ju upp till var och en. Smaken är ju som baken delad, tack och lov för det. Ha det så gott. Oj, nu glömde jag ju nästan; vilka fina tatueringar du har.
    Kramar

  26. Helena

    Hej allesammans, jag blir förvånad över att du Mirka låter detta bli ett blogginlägg, ett riktigt ointressant tema. I dagens Sverige har vi större problem med barnfattigdom och barn som far illa på andra sätt. Tatueringar eller inte är ett i – landsproblem som heter duga! Lite tråkig känner jag mig allt som skriver detta men får man nu säga sin åsikt här så gör jag det, kram till familjen Norrström!!!

    1. Emma

      Amen herregud!! Så bara för att världen är full av problem så kan man inte skriva om annat? Snacka om deprimerande liv..

      1. Helena

        Man får mer än gärna fokusera på vad man vill men om man väljer att ta in gästbloggare på en av sveriges största mammablogg tycker jag det finns mer behjärtansvärda ämnen att diskutera och eftersom man fick säga sin åsikt här så gjorde jag det. Så typiskt att man börjar jiddra om att någon inte har ett liv om man har annan åsikt, så lågt, så taskigt, så onödigt!!!

    2. Ida

      Så bara för att det finns en massa problem och elände både i Sverige och runt om i världen så kan man inte kunna fokusera på något annat? Hur skulle det bli om man jämt gick omkring och tänkte på allt elände som finns? Det som du uppfattar som ointressant kanske många andra tycker är både intressant och roligt och känner man att det är ett oviktigt ämne som diskuteras så kan man ju sluta läsa.

  27. Majsan

    Var och en har rätt till sin åsikt. Känner bara att jag måste få säga ngt om högavlönat jobb, högskoleutbildning och tatuering. Med ett lågavlönat jobb så kan man faktiskt tatuera sig ändå, pengar går att spara, både till barnen och mig/oss själva. Dessutom kan man få pengar när man tex fyller år som man kan spendera på sig själv. Själv har jag en tatuering, är mamma till två barn, högskoleutbildning utan högavlönat jobb…

  28. Anna, 6 barn under 7 år

    Upp till var och en om man vill ha tatuering eller inte, sedan man blivit mamma. Har själv en som jag gjorde när jag blev 18, bara för att jag visa mamma att det var jag som bestämde, att jag var vuxen. Det var 22 år sedan och det är aldrig någon som har någon kommentar om min tatuering trots att jag är 6barnmamma. Är det någon som har kommentarer om det är en pappa som har tatueringar??

    Mvh Anna
    6 barn under 7 år

  29. Madelene

    Jag hade aldrig orkat kommentera folks tatueringar, men nu när du frågar så…. Jag vet att jag kommer bli påhoppad men alla har rätt till en åsikt. Tatueringar är riktigt fult. Om du är 23 år och tvåbarnsmamma tvivlar jag på att du har någon högskoleutbildning och därav inte något högavlönat jobb. Om du ens har ett jobb? Är fet inte viktigare att lägga pengar på dina avkommor än på fula tatueringar? Jag vill inte att mina skattepengar ska gå till dig och andra Morsor som prioriterar tatueringar. Jag vill inte betala för era ungar.

    1. Towe

      vad menar du med att du inte vill betala för våra ungar? Det gör vi själva! Stick till Monaco då om du inte vill betala skatt här i Sverige!

    2. Emma

      Vad fan vet du om vad hon tjänar? Min 24 åriga kompis med barn tjänar nog bra mycket mer än dig vill jag lova, med tanke på att jag VET hur hög lön hon har. Så sköt dig själv och skit i vad andra väljer att lägga sina pengar på.

    3. Anna

      Usch vilket påhopp! Du betalar inte mer för andras ungar än vad andra som betalar skatt gör! Så länge barnen inte far illa och får vad de behöver pengamässigt (dvs. kläder, mat, möbler..) så är det väl upp till vilken lrälder som helst att slänga pengar på tatueringar om man vill det!! Sen behöver andra inte tycka att det är snyggt, det är ju en smaksak!
      Och om du tror att man måste ha högskoleutbildning för att få ett högavlönat arbete så har du helt fel!!

    4. Jenny

      Så himla låg och kränkande kommentar. Har du aldrig unnat dig något? Bara för att DU inte gillar tatueringar vilket du har all rätt att inte göra, så betyder ju inte det att tatuerade människor inte gör det. Du kanske gillar att unna dig ett par nya skor, ett par dyra jeans, en spa-behandling, en weekend bortrest någonstans. Men vet du vad, inget håller så länge som en tatuering! Så det är en investering för resten av livet och SÅ dyrt är det faktiskt inte att tatuera sig.

      Sen vill jag bara slå ett slag för att alla människor vill inte ha en högskoleutbildning. Jag fick barn när jag var 21, då hade jag redan drivit företag i 4 år samtidigt som skolan och har nu egen butik med anställda och möjlighet att ta ut den lön jag behöver (och mer om jag vill). Jag har absolut inga planer på att vidareutbilda mig. Sen bygger ju samhället på att många faktiskt inte utbildar sig, alla jobb är jobb och någon ska ju sitta i kassan på ICA, leverera post, servera mat på restauranger. Dom är inte sämre människor.
      Hoppa av din höga häst.

    5. kerstin

      vad då inte vill betala för era ungar????? En tatuering är ett smycke och man betalar för det smycket själv. Det betalas inte av dina skattepengar.Tycker folk ska få avgöra själv vad de lägger pengar på. Då kan du ju sluta dricka te/kaffe(läsk eller saft och lägga dessa pengar på dina barn istället, sluta med godis eller snask, slutta att köpa kläder till dig själv, handla bara när de hänger i trasor, inga tidningar, inga böcker, aldrig bio, ingen träning på gym lägg allt på barnen.

    6. Ida

      Man behöver ingen högskoleutbildning för att ha en hög inkomst! DU verkar helt pantad 🙂 Eller så är det bara ren avundsjuka för att du själv inte har råd attt skaffa några 🙂

  30. Malin

    Klart man kan ha 🙂 har själv 3 st 😉
    Dina var/är superfina 😉
    Att folk orkar lägga ner tid på att irritera sig på hur andra
    Lever och ser ut:/ här har de pratatas om mig och
    min familj i över 19 år nu ;( först för att jag var 14 då vi fick
    vår första son, sen för att vi har många barn (vi har8) och sen för att jag har samma gubbe ännu ,
    vi har varit ilag i 21 1/2 år och hoppas att vi minst kommer vara olagliga länge till 😉
    Så rätt skönt att ingen kommenterat mina tatueringar 😉
    stå på er mammor 😉

  31. Ida

    Jag förstår faktiskt inte alls varför det inte skulle passa att ha tatueringar och piercingar när man har barn, det har ju inget att göra med hur man är som mamma. Jag tycker det är jättesnyggt med både tatueringar och piercingar, tycker inte alls det ser ovårdat ut. Det kommer alltid att finnas en massa fördomar, men det är ju inget att bry sig om. Man har ju ha rätt att göra precis som man själv vill.

  32. Marie

    Den på svanken var riktigt snygg :))

    En del kan då klaga på allt,vad gör det om en mamma är peircad och tatuerad? Nä gör vad du vill med din kropp 🙂

  33. Linda

    Jag är 34 och har fem killar i ålder snart ett år upp till elva är. Är tatuerad på rygg, armar, hals, hand, och ben. Är piercad oxå i läppen. Det var det värsta jag hört att man skulle vara sämre förälder bara för man är tatuerad. Haha skrattretande. Fler tatueringar är på gång och inte blir jag sämre förälder för det. Kramar

  34. Jenny

    Själklart ska tatuerade människor bli mammor och självklart ska mammor tatuera sig!
    Det är en ickefråga verkligen. Måste varit någon mossig gammal rugguggla som vaknat på fel sida och pep efter luft! 🙂 Det är viktigt som mamma att vara en god förebild för sina barn och lära dem att de får se ut hur de vill och bryta påtvingade normer och ideal. Det är viktigt att vara en bra förebild för sina barn och lära dem att inte döma efter utseende och att inte lägga näsan i blöt när det inte är deras business. Människor ser olika ut och har olika smak och har en inget vänligt att säga om någon annans utseende så ska en hålla käft. Åter igen, här bör vi som mammor föregå med gott exemple. Att påstå elaka saker om någon på grundval av dess utseende är mobbning. Mobbning är ondskefullt och får förödande konsekvenser för de som drabbas. Långvarigt psykiskt ibland även fysisk lidande. I värsta fall tar den mobbade livet av sig. Detta är fakta. Och därför är det oerhört viktigt att vi som föräldrar föregår med gott exempel, så den rugguggla som påstod att mammarollen och tatueringar/piercingar inte går ihop har fått hela mammarollen om bakfoten. Det som inte går ihop är att vara en bra mamma och döma och kritisera andra mammor för deras utseende. Det som inte går ihop med att vara en bra mamma är att lära sina barn att ha fördomar om andra människor och vara så ytlig att en hänger upp sig på andras tatueringar, med vilken hon inte har något att göra!! Kram/Jenny

  35. Mikaela

    Skit i Vad andra tycker. Såna människor är Inger att lyssna på. Stå på alla mammor, tatuerade eller ej! Kram

  36. Mikaela

    Herregud vilka åsikter en del har! Jag har 2 tatueringar, är mamma till Två, och dessuten jobbar jag som förskolelärare

  37. Maria husetfullt

    Såklart att en mamma kan ha tatueringar. Vilka egenskaper man har som förälder sitter inte i utseendet. En tatuerad förälder kan vara lika toppen bra som en otatuerad.

    /Maria husetfullt

  38. Lisa

    Det är klart att man ska få ha tatueringar om man är mamma. Annars så skulle man väl kunna klanka ner på alla som har tatueringar? Jag menar, alla är vi människor, alla har vi olika stilar, så det där med att en del kollar snett på en bara för att man har tatueringar och är mamma, det är så töntigt! 🙂
    Jag tycker det är heelt okej med tatueringar, det är riktigt fint 🙂

  39. Tommy

    Självklart så ska den som vill tatuera sej göra det. Så länge man uppfyller alla kriterier som lagar om ålder mm 🙂 Oavsett om man är mamma eller mormor. Din svanktatuering är fin.
    Detsamma gäller piercingar och annan body art.

  40. Emma

    Jag är tatuerad, piercad och dessutom en ung mamma. 21 år och 2 barnsmamma.
    Dessa tre ihop gör att folk har väldigt mycket fördomar emot mig.
    Att jag skulle va sämre ön någon annan mamma osv.
    Men jävlar va fel dom har!
    Jag är inte ett dugg sämre.

    Så mitt svar är; självklart är det okej med tatuerade mammor!

  41. ann

    Såklart kan en mamma ha tatoveringer. Strunt i andres meninger. Folk har sgu så travlt med hvad andre gør og ikke gør. Forfærdeligt 🙁
    Kigger ind til dig.
    Kram

  42. Towe

    Wow vilka snygga. Jag gillar tatueringar. Jag gaddade mig för första gången när jag var 43. Är 45 nu:) Vem bryr sig vad andra tycker. Min sambo har hur många som helst. När jag skulle föda mitt femte barn på juldagen förra året så satt sambon och barnmorskan och masserade min rygg och pratade tatueringar för hon gillade våra. Det var bästa avslappningen ever. Hälsningar en tatuerad 5-barnsmorsa