Trettonbarnsmamman

Snart helg igen :-)

Igår fick vi trevligt besök av…….

image

Och nu är frysen fylld med glass, lagom till helgen att gotta oss med 🙂 I Märsta kom hemglass utanför huset varannan vecka men här ute på landet funkar det inte så och jag blev så glad att Hemglass har börjat med en ny online-tjänst där man gör sin beställning på deras hemsida och får sedan glassen hemkört till dörren inom 48 timmar! Hur bra som helst 🙂

Idag har jag och alla små ( förskolan har planeringsdag ) varit iväg och postat massa paket + handlat lite nytt. Köpte donken till barnen för lunch och själv fick jag med mig en grillad kyckling från Maxi och den räcker både till lunch och middag 🙂

Pojkarna fick någonting som de sett på reklam i tv och snackat om – Monsuno heter det och är det nyaste efter Bakugan m.m.

Det blir ett gäng glada pojkar idag 😀

Jag ska förbereda maten lite tidigare idag då jag ska hämta Jennifer och Alice från kören och Selina från en kompis och senare åker vi och hämtar hem vår nya lilla katt 🙂 Imorgon är det studiedag i skolan så alla barnen är lediga. På kvällen ska jag köra Linnéa till en kompis kalas i Märsta och hon blir kvar där över natten 🙂 Och på lördag har ska vi till tvillingklubbens barnloppis i Enköping 🙂

Jag ringde vårdcentralen igår angående Victor och det var som ett trollspö för idag mår han jättebra 😀 Hoppas att det håller i sig också…. Jag själv är fortfarande supertäppt men annars mår jag bara bra 🙂 Ikväll blir det tv för hela slanten: Först är det kockduellen sen det bästa, Hela Sverige bakar där min nyfunna vän Nina är med och sist Breaking news där Gunilla från Hollywood-fruar ska vara med idag  🙂

Angående Hela Sverige bakar – kommer några av er ihåg att ni tyckte att jag skulle söka dit? Jag vågade inte göra det, bara tanken skrämde livet ur mig 😀 Men nu efter att ha sett första avsnittet så ångrar jag det lite grann, jag borde nog ha haft lite mera stake i mig och sökt, det ser jätteroligt ut och de andra verkar vara lika mycket glada amatörer som jag är 🙂 Men jag är supernöjd just nu med att heja på Nina som jag så klart vill ska vinna!

Jag saknar min träning, kom ju igång så fint innan jag blev sjuk 🙁 Men det är ingen idé att börja med det ännu när jag har så tungt med att andas….och jag som har fått hem nya, fina träningskläder och allt….

Jaja….nu är det slut-slöat för min del, middag ska fixas m.m.

Kramens ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Christell

  Hej Mirka

  Jag brukar besöka din blogg då och då och tycker alltid att det är lika stärkande att läsa om din vardag med alla dina barn. Jag har visserligen bara ett barn, men en himla massa hundar och folk undrar alltid om jag är riktigt klok och hur jag hinner med min son, alla hundar, hemmet och jobbet. Själv ser jag inga som helst problem med det. Alla mår bra och är glada. Man hinner helt enkelt så mycket man vill, anser jag. Mitt hem måste inte se ut som i en inredningstidning och jag måste inte laga kockliknande mat varje dag. Vi har kul tillsammans i min familj och det är det viktigaste, tycker jag.

  Fortsätt i samma anda! Jag imponeras av dig!

 2. Madelene

  Jag hoppas du inte tar illa vid dig nu och svarar på detta. Ni verkar konsumera mängder med glass godis och fika. I var och varannat inlägg fikas det och läsk får barnen dricka till vardags. Pannkakor äts också var och varannan dag till middag. Knappast hälsosamt till barn som växer. Hur tänker du? Dina tre äldsta barn har redan några kg för mycket. Och tänderna tar stryk av allt socker. Det vet jag att du känner till så tanken med detta är inte att gnälla men jag bara undrar hur du tänker.

  1. mirkak

   Nu vet jag inte, men i ärlighets namn så verkar du inte läsa min blogg så värst bra eller ofta eller så överdriver du med ”var och varannan dag”?
   Okej, så här är det i genomsnitt hos oss:
   Pannkakor äter barnen ca. en gång varannan vecka MAX.
   Godis max en gång i veckan men oftast mera sällan då vi föredrar att köpa ostbågar, popcorn och sånt till helgmyset.
   Glass har vi inte köpt på 1 år i den mängden vi gjorde nu. Köper ibland big pack-glass och det äts kanske 2 gånger i månaden.
   Fika kan det ibland bli 2-3 gånger i veckan men oftast kanske en gång varannan vecka. Och när jag tex bakar fika så är det tex en muffins var de får för mera räcker det inte till om inte jag bakar dubbla/trippla satser 😀
   Läsk (<– kola) är det Peter som dricker 1 glas till middagen. Men barnen får det bara ibland, lite oftare på somrarna när man grillar men sällan annars.
   Jag tar inte illa vid mig av din undran MEN man behöver inte överdriva saker 😉
   Tror absolut inte att våra barn äter mera sötsaker än många andra barn och jag tror absolut inte att deras extra kilon har med det att göra utan det ligger mera i generna. Jag var knubbig änta till sen tonår, Kevin var knubbig men är allt annat än det nu vid 15-års ålder. Visst, man ska inte proppa i de massa sötsaker men jag kommer aldrig att ta bort allt onyttigt från de då jag tror att det blir fel om man förbjuder nåt sånt för då blir allt sött ännu mera åtråvärt!

  2. S

   Jag tycker att det känns sisådär att läsa när vuxna (antar jag?) anmärker på barns/tonåringars vikt i bloggar. What´s up med det?? Det är troligen en hel del yngre som läser, vi vuxna måste ta vårt ansvar och vara bra förebilder också på nätet. Det är ju inte bara Mirka som läser kommentarerna här, det gör ju också antagligen hennes man, barn, vänner, andra unga och vuxna… Bloggen handlar om helt underbara människor, ge dem cred för DET istället 😉

 3. Maria husetfullt

  Gott att fylla frysen med glass.
  Det kommer säkert en till säsong av Hela Sverige bakar och då kanske du vill söka. Ser väldigt roligt ut , får lust att baka själv jag som bakar så sällan. Men jag hade verkligen inte klarat av att vara med, är inget bra på att baka.

  Skönt att ni mår bättre nu. Det är fruktansvärt jobbigt med dunder förkylning och magkrångel.

  Jag har en tävling på min blogg om du vill tävla. Tänker att det kanske är roligt att tävla och inte bara vara den som håller i tävlingar. Det är ingen märkvärdig tävling, bara en liten en. Titta in om du vill.

  Hoppas att ni får vara friska nu. Det är så jobbigt med alla baciller som går.

  / Maria

 4. mia

  hej !!

  ja den där glass bilen kommer inte ofta inte, men när den kommer så handlas det för barnen älskar glass här hemma.
  och nu är dom ju lediga till måndag så det blir att mysa och så, och sen gå på mikels mässan i örsundsbro på söndag det längtar mina barn till.
  ha det så gött och en riktigt skön kväll och krya på dig….

  kram / mia 😉 😉