Trettonbarnsmamman

(Mar)drömmar!

Jag har drömt galna drömmar inatt! Vaknade helsvettig och blev glad när jag insåg att det bara varit drömmar…..

Det var en helt vanlig måndag och jag pysslade med mitt hemma. Det knackar på dörren och där står en tjej som säger att jag visst ska åka till Stockholm med henne och i samma veva kommer Peter hem alldeles för tidigt. Han ber mig att åka och säger att det är en överraskning 🙂 Jahapp, det var väl bara att åka iväg med den mystiska tjejen. Väl i Stockholm går vi in i ett hus och kommer till en lokal som ser ut som en danslokal….jag blir misstänksam och dör en massa när Tobias, en av dansarna från Lets Dance kliver fram! WTF är det här halft skriker jag?? ”Ja men du ska ju vara med på Lets Dance, din man tackade ja åt dig!” Och där under några sekunders tystnad, medans jag försökte plocka upp hakan från golvet hann jag planera flera effektiva tortyr-metoder att utöva på maken! Vad fasiken, Peter vet ju att jag dansar aldrig, inte under några omständigheter – han vet ju att jag vill 1000 gånger hellre vara med i Fångarna på fortet….skitgubbe…. De sa att jag skulle få träna under 2 dagar med Tobias innan det var dags att kastas åt vargarna (<– tv:n)! Ja, good luck sa jag bara 😀 Och där ringde väckarklockan tack och lov….det var länge sen jag var såå tacksam och det ljudet och att ha sluppis ”se” mig själv att dansa 😀 Pjiuuh…..Peter: Skulle det någonsin hända att tv4 ringer och vill ha mig med så säger du HELL NO! Och svarar jag så tackar jag JA åt dina vägnar 😉 Så det så!

Nu lämnar vi mardrömmen bakom oss och hoppas att den aldrig besannas 😀

Igår hämtade jag ut  ett paket med nya vinterkläder till vissa av barnen 🙂 I år valde jag att beställa de från Lekmer då de hade allt jag ville ha, det går fort och smidigt att få hem sakerna och de hade lite rabatter också 🙂

Nellie fick en Didriksson-overall och Selina fick ett set från Abeko 🙂 Och tjejerna var supernöjda.

En Pippi-everall till Älva 🙂

Det blev även 3 par nya vantar – 2 Reima-vantar och 1 Abeko-vantar

Nu är det bara 2 par thermobyxor, en jacka åt Kevin och mera vantar som behövs införskaffas sen är vi redo för vintern 🙂 Jag behöver också en ny jacka kom jag på nu…dragkedjan gick sönder i min gamla jacka hmm…..måste kika på den saken nästa gång jag åker till Uppsala eller Västerås 😉

Igår byggde barnen tågbana och lekte med det i timmar 🙂

Jennifer, Benny och Alice gick runt i mössa hela dagen lång medans de hade lusmedel i håret.

Ang. löss så pratade jag igår med skolsköterskan som berättade att de hade stora problem med att bli av med lössen just på 4-klassare! Då hade jag rätt i mina misstankar om att just Benny och Jennifer är de som fått skiten först…..Fan, det har ju varit en avlusnings-helg förrförra helgen (ingen hos oss hade löss då ) och är nu uppenbart att någon/några föräldrar inte gjort sin del 🙁 Kul i jul när de flesta gör det som ska göras och tack vare någon som inte orkar,kan eller dyl så fortsätter lössen att spridas! Oansvarigt och stackars barn som måste ha fullt ös med löss i huvet nu 🙁

Nu ska jag hämta hem Linnéa snabbt innan Selina ska iväg på sin fotbolls-avslutning….

Sköt om er i höstrusket ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Strumpan

  Lavendelolja är bäst, jag brukar droppa i olja i en vattenfylld sprayflaska och varje morgon innan barnen går till skolan så sprayar jag i och låter det sitta. Min yngsta hade några löss men vi andra har klarat oss utan och det är så skönt.

 2. Katarina

  Kanske lite ofint att använda kommentarsfältet, men måste tipsa om MiniMinis grymma värvarutmaning. Värva 10 ”gillare” till MiniMinis Facebook-sida så får du ett jättefint halsband. Värva 20 så får du valfri vara ur butiken. Börja med att själv gilla MiniMini.se på Facebook och läs mer om utmaningen där. Kör hårt!

  http://www.minimini.se

 3. jaana

  Hej..Tyvärr så är de jätte många föräldrar som inte kollar sina barns hårbotten då de är lustider,precis som skrivet tidigare inläggen att- kliar de inte så finns de inga.Vilket är helt galet tänk av dem…
  ang mardrömmen så tänkte jag skriva och fråga-att inte du är med? åt dej,då de var lets danse tvprogram som gick..

 4. Anette

  Löss tips…..
  När det gicj löss på mina barns skola…. så kollade jag lite huskurer…
  Löss gillar inte lavendel…. så jag blandade lavendelolja i vanligt shampo…. givetvis fick man ju kamma o hålla koll oxå…. men fick inga löss…. 🙂

 5. Kim

  Om det bara är blixtlåset som gått sönder brukar man kunna lämna den till skräddaren/kemtvätten så fixar dem det för 200-300 kr så slipper man köpa en ny jacka 😀

 6. Lena

  Hej, jag måste bara fråga, skall ni inte sänka taket i allrummet?? Jag tänker på värmekostnaden måste bli riktigt sura pengar:)) men visst är det mysigt med högt i taket. Men vi har sänkt våra vill lixom inte elda till kråkorna:) jätte fina vinterkläder 🙂

 7. Tiina P

  Huuuvaligen usch och blä för löss. Oansvarigt att vissa föräldrar låter bli att kolla sina barn. Hoppas att ni slipper dem framöver………..

  Angående vinterkläder är jag nyfiken på om du någonsin köpt något från Travalle (REMU)?
  Jag passade på att fynda förra vinterns vinteroverall våren 11 för hela 25 € till grabben och den var KANONBRA.(ordinarie pris 70€)
  I våras hade jag inte lika tur på rean (Prisma i Finland) och hittade tyvärr ingen i rätt storlek.
  Tur jag har föräldrar som besöker finland oftare än mig. Min pappa kom häromdagen hem därifrån och med sig hade han en kanonsnygg REMU-overall till grabben. Dock på ordinarie pris men det är det värt. Bara nyfiken på om du har köpt något i det märket någon gång och vad du i så fall upplevt kvalitetsmässigt.

  Tack för en bra blogg /Tiina

 8. Gunilla

  Tyvärr så kollar inte alla föräldrar med luskam. När min yngsta gick i trean så florerade lössen så länge att skolsköterskan tog barnen ett och ett och luskammade. Då först tog det stopp med detta elände.

 9. Mimmi

  Det är jag som har plockat och packat de kläders åt dig! 🙂 Har själv stor familj och har följt familjen annorlunda nästan slaviskt, har varit en helig timme för mig och mamma och vi har alltid tyckt att er familj verkar så mysig! Därför blev jag riktigt glad en dg på jobbet när jag fick uppdraget att plocka ihop kläderna till er! Riktigt fina blev barnen med !

 10. Ulrika

  Hej!
  Jag tänkte bara tipsa sig om en sida på FB som heter Min lilla mormor och jag.
  Jag har aldrig varit till hennes lilla bod uppe i Dalarna men jag kom och tänka på dig då jag såg alla änglarna!
  Tyvärr kan man inte beställa från henne men vem vet,du kanske kan ha en bloggträff där uppe med!! (inte så långt att åka heller!!)^_^
  Må Så Gott!

 11. ann

  hvad kul….så skal jeg kigge med i år. Gider ellers ikke se alle de der udsendelser år efter år efter år…vi gør en undtagelse!!! 😀
  Kram

 12. Jennie

  På skolan där mina barn går gick det löss hela förra terminen! peppar peppar… så fick inte mina det någon gång, men där var det i 3an och 4an de hade svårast att bli av med dem!
  Tror tyvärr att många tänker att kliar det inte så finns de inte, men vad fel de har!!! samma sak att korthåriga killar inte får dem. Uppenbarligen så finns det i alla hår och det borde alla vuxna förstå så man kan hjälpa sitt barn att bli av med dessa hemska kryp!