Trettonbarnsmamman

Livstecken

Jag ger ifrån mig ett litet livstecken….jag lever men mår fortfarande rätt skit. Inte riktigt lika dålig som igår, för fy fasiken så dålig jag var igår – riktigt jäkla sjuk var jag 🙁 Förkylningen är något bättre, det är inte lika tungt i huvudet idag men jag har fortfarande rejält förkyld. Värst är det med magen. Jag har haft såna hemska kramper sen igår och toabesöken avlöser varann. Idag har jag fortfarande kramperna kvar men slipper springa till toan lika ofta. Snacka om en snabb-bantning jag fick – 2 kg på dryga 1  dygn. Hoppas att det ger med sig snart för annars tynar jag bort helt. Peter tjatar på mig att jag ska dricka blåbärssoppa m.m vilket jag försöker göra men just nu smakar allt bara skit och matlusten är totalt borta.

Victor stackaren är också fortfarande lika dålig 🙁 Han får inte behålla någonting utan det kommer ut direkt från nåt av hållen. Inga andra har ännu visat några sjukdomstecken men det lär nog komma inom några dagar.

Jag tänkte gå ut i friska luften en stund, kanske man piggnar till något då. Thor och Nellie behöver också luftas lite så vi passar på nu när Älva sover 🙂

Myser i mina nya kläder jag beställt från Rutstore 🙂

Ett par sköna, lösa jeans och den underbara Usa-koftan + mössan som verkligen behövs nu när jag fryser massor 🙂

Sliten men försöker piggna till

Jag hoppas att ni slipper dessa jobbiga sjukdomar som kommer med hösten! Är så glad att vi inte filmar iår, det hade ju varit mindre kul att ha en filmteam hemma när man mår som värst och speciellt när magsjukan går runt 😀 Tänka sig vilken tur vi hade under de 3 åren vi hade inspelningar att vi inte var sjuka alls förutom lite förkylningar förra året….

Nä, nu går vi ut ett tag och njuter av det fina höstvädret 😉 Kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Majsan

    Fick lov att kika på kläderna och vips hade jag beställt fem plagg, bla samma kofta som du har. Tog small (har i vanliga fall 38) och de passade perfekt. Tack för tipset, kommer garanterat att handla fler gånger därifrån. Å snabbt levererat, beställde i fredags och i går kom paketet.

  2. Sanna

    Vilken fin golvlampa man ser bakom dig på en bild. Vart har du köpt den och vad för pris?
    Kan du ta en bild på den i lägga ut på bloggen så man får se lite närmare på den?
    Med vänlig hälsning, Sanna

  3. Linda

    Så synd att ni inte är med i år.gillade er famijl och har sett fram emot en ny säsong. Hade varit kul åxa att hur ni hantrer sjukdomar, någor som i svårt famliljer som vi med två barn. men hur fixar ni det med 11???

  4. Titti Jönsson

    Hej!
    Usch, när inget annat hjälper brukar vi försöka med vätskeersättning.

    Krya på er!

    Recept på vätskeersättning till vuxna
    •1 liter kokt och avsvalnat vatten
    •6 teskedar strösocker
    •0,5 tesked salt.
    Blanda 1 liter kokt och avsvalnat vatten med 6 teskedar strösocker och 0,5 tesked salt.

    Om du tycker att vätskeersättningen smakar illa kan du smaksätta med några droppar pressad citron eller 2 teskedar koncentrerad apelsinjuice.

    Vätskeersättningen dricks sval eller rumstempererad. Den kan förvaras högst ett dygn i kylskåp.

    Barn och vätskeersättning
    Till barn ska du välja apotekens färdigblandade vätskeersättning och undvika att ge hemgjord vätskeersättning. Om blandningen inte blir exakt korrekt finns det risk för att salthalten kan bli för hög vilket är skadligt för barn.

    Det viktigaste är att barnet får i sig vätska. Om det absolut inte går att få i barnet vätskeersättning kan du prova att med tesked ge saft eller annan dryck som barnet tycker om.

    När det gäller barn kan det ibland vara svårt att få i dem vätska över huvudtaget så försök med det som fungerar. Håll barnet under uppsikt, kolla barnets allmäntillstånd och att det kissar.

  5. Katrin

    Prova resorb det brukar funka för mig om jag är magsjuk så man kommer igång igen.Det fungerar som vätskeersättning , tror att det även finns för barn också

  6. Jullan

    Jag blir sällan sjuk, det går flera år mellan gångerna! lanlse beror det på min stadiga träning:)
    Men när jag blir sjuk….målar jag mig garanterat inte….Gå, bara är jag:)

  7. A-K

    i ert läge är allt av socker energi osv av godo. Se till att få i er något. Energin dalar så fort och sen blir det svårt att komma upp. Så ät drick eller helst båda. Stor kram till er alla.

  8. Terese

    Ja blåbärs soppa är rikt på C-vitamin o de kan ge lös mage,provivas drycker med bra bakterier är ett säkert kort o såååå goda:-)goda

    Krya på dig vännen.

  9. Caroline A

    Fina kläder! 🙂
    Hoppas ni snart är friska igen och att inte fler i familjen drabbas.
    Magsjuka är det värsta tänkbara, har fobi för det.
    Både att få det själv och att övriga familjen får det.
    Känner mig sjuk och mår illa bara jag hör ordet magsjuka.
    Vidrigt! 🙁

    Krya på er nu!
    Kram.

  10. Ann-Christin

    Har precis legat i magsjuka med 1 dygns feber…jag drack avslagen coca cola, dvs ingen kolsyra kvar och så började jag äta lite grillad kyckling. Ett knep som jag har provat ett antal gånger, även på barnen och det har funkat ganska bra. Krya på er!

  11. chatrin

    Hej Mirka!
    har ochså kollat in dessa plagg på rutstore, men jag har varit lite osäker på storleken på tröjan. vilken storlek har du på den? Är den stor i storleken?

    Krya på dig!
    Kram

  12. Annelie

    Hej! Krya på er allihopa och hoppas att eländet inte ska drabba er alla. Vill bara dela med mig av en erfarenhet och det är att blåbärssoppa kan fungera tvärtom för en del, min son blir ännu sämre i magen. Kanske det gäller dig också. Det var faktiskt en läkare som upplyste mig om detta.
    Kram!