Trettonbarnsmamman

Jag dog nästan….

Ja men visst förstår ni, så kändes det direkt efter ett träningspass imorse 😀 Jag hann ( <— orkade ) inte träna igårkväll, att somna som en klubbad säl i soffan vann över träningen. Så imorse skulle det banne mig tränas innan frukosten! Hmm….jag vet inte riktigt hur smart det var då jag är den hungrigaste människan som finns på morgonen. Gick upp som vanligt kl.6, gjorde frulle till barnen och såg till att de kom iväg till skolan. Älva var vaken så just då var det ingen idé att träna och jag bidade min tid – vrålhungrig – tills hon somnade kl. 9. Körde ett pass med crosstrainern och avslutade med plank-övningar och några andra övningar. Och där efter dog jag en stund på golvet 😀 Duschade snabbt när jag hade återhämtat mig så pass att benen bar mig och sen äntligen fick jag äta frukost som mera kan nog kallas för brunch 😉

Barnen fick mellis samtidigt så att jag fick behålla min mat för mig själv 😀

Men helt allvarligt så vet jag inte om jag pallar att vara utan frukost så lång tid nån mera gånger! Antingen flyttar jag på träningen eller så masar jag upp mig en halvtimme tidigare och tränar innan barnen vaknat….. Imorgon lär jag ha träningsvärk vilket jag tycker är skönt på nåt sjukt vis för det är lite som ett bevis på det arbetet man gjort 😉

Igår kväll lekte Peter och barnen pingis med Fnulis igen och nu passade jag på att fota också

Fnulis är den härligaste katt som finns ♥ Och snart får hon en kompis 😉

Våra hjärtan ( några av de ) ♥

Jag bara måste ha lite sex-snack med er också…..kan bara inte låta bli 😉 Jag får rätt ofta kommentarer och påpekanden om att vi jämförs med kaniner – ja, ni fattar nog själva vad de grundar det på 😉 Och jag blir lika full av skratt nästan varje gång någon klämmer ur sig sånt – att ens tro någonting dyligt är för mig lite hmmm…..”iq-befriat” ( inte elakt menat men kom inte på ett bättre ord 😉 )

Är det verkligen såå illa att vissa helt och fullt på allvar tror att vi gökar järnet och så fort tillfället ges och det helt grundat på antalet barn vi har…? Vojne vojne säger jag då bara – stackare som inte kan tänka längre än så 😀

Om nu sex-livet och antalet gånger någon har sex baseras på det antalet barn man väljer att få så lider jag helt klart med de som har 1 eller 2 barn för de kan ju med den tanken inte inte då ha sex mer än ytterst sällan….kanske bara haft det 2 gånger till och med….;-) Eller hur?? Många barn = mycket sex – Få barn = lite sex…..det måste ju bli så om man nu tänker som vissa verkar göra 😀

Men ni får hemskt gärna tycka och tro att vi är som kaniner, hellre det än att ni tror att vi lever som en munk och en nunna 😀 Vi har ett sex-liv som är som de flestas skulle jag gissa – en evig berg och dalbana och som en komplitering till det hela så är vi jäkligt duktiga på att pricka rätt och i resultat till det väljer vi att få dessa underbara kärleksbarn 🙂

Ja…jag vet att jag sagt att jag inte vill skriva om vårt sexliv men gjorde nyss ett litet undantag 😉

Nu ska småttingarna få lunch, själv hoppar jag över det då jag är fortfarande mätt i magen. Jag tar nog sen och fixar lite med tvätt, disk och sånt roligt i brist på annat 😀

Hoppas att ni får en fin fredag ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lola

    Jag har med jämt fått höra dom mest korkade kommentarer från folk som inte heller har med vårt sexliv & hemliv att göra. Fördomarna om man skaffar många barn är många, folk tror man lever på socialen osv. Tydligen har folk rätt att syna en i sömmarna för man har många barn tror dom, så många ggr har jag känt mig kränkt när folk häver ur sig dom mest dumma saker & snokar i just Vårt privatliv. Så när det programmet startade om just stora familjer, så kände jag mig lättad, för då kanske folk som är så sabla nyfikna, kan få sig en titt på hur det funkar, så dom kan hålla munnen stängd? Den mest kommande frågan är ”hur orkar ni ?” Ja, hur fixar man en liten familj ? Jo, som med stora! Via planering & struktur !

  2. Ann

    Hej,
    jag tycker inte att det är iq-befriat, däremot så tror jag att gemene man är rätt imponerade av att ni överhuvudtaget orkar ha ett sexliv med tanke på hur intensiva era dagar måste vara.
    Med andra ord, det är en blandning av avundsjuka och hög imp-faktor som får ”folk” att slänga ur sig dessa kommentarer.

    Lycka till med er fina familj från en som inte lyckats få ett enda barn trots 20 års försök ( och ja, jag har haft sex, många gånger! )

  3. annes

    Hej!
    Ja Ang sexliv så går det ju upp och ner mest hela tiden, kan tänka mig att de utan barn har mer kanintid än oss med många:) Ang frukost och träning har jag fått lära mig den hårda vägen. Nu vet jag att om man inte får i sig frukost inom ca en timme efter uppstigning är risken stor för ett rejält blodsockerfall på em. Jag kan ta slut redan vid 15-tiden och då är det nästan omöjligt att komma igen. så det är alltså ingen vinst alls med att fördröja frukosten. Ha det!

  4. Mimmi

    Men om så vore-att ni skulle vara som kaniner, det ’är väl inget fel med det. jag och min man har fyra barn, och vi har sex varje kväll, det är helt enkelt så kul.

  5. Johanna

    Kanske kommer frågorna ifrån ett gammalt tankesätt? Jag som släktforskar mycket stötte på en gammal man i mitt släktträd som hade 18 barn med tre olika kvinnor. När jag sedan talade med en gammal släkting om den här mannen så skrattade hon och sa ”ja du, de hade ju inga TV-apparater på den tiden så det fanns inte så mycket mer att göra”.

    Min mamma har också tio syskon och jag verkligen älskar vår stora släkt, det är en stor härlig blandning av människor 🙂

    Kram ja halaus!

  6. Malin

    Kam du inte äta frukost innan du tränar och den träna vid kl 9 som du beskrev? Jag tränar ofta innan jobbet om jag inte lämnar barnen på förskolan. Då går jag upp 05:20 och äter en tallrik havregrynsgröt och dricker en kopp kaffe. Sen åker jag till gymmet och börjar träningspasset 06:30. Sen när jag har kommit till jobbet efter träning och dusch äter jag något litet mer t.ex. ett kokt ägg eller lite kesella. Funkar utmärkt för mig (men säkert inte för alla)!

  7. Zandra

    Jag tror inte att antalet barn spelar så stor roll.
    Vi har fyra barn och folk säger samma saker till oss.

    Tror mer på att dom INTE har nåt sexliv som för dom lite avis.

  8. Amanda

    Intressant. Men tänk också på att det inte blir barn varje gång man har sex, så i genomsnitt har nog par med många barn sex oftare. Och det kan ju bero på en massa orsaker, bättre samliv överlag eller för mycket fritid.;) Det eller så har ni en kuslig träffsäkerhet:)

  9. Ida

    Ja en del är ju roliga alltså, men de kan ju inte på allvar tro att om man har många barn så har atomatiskt massor med sex och tvärtom. Och varför är man ens intresserad av andra människors sexliv?

  10. tezz

    duktigt att hålla sig så länge utan frukost och duktigt gjort av dig att träna 🙂
    smidigt när man kan ge barnen mellis samtidigt 😉

    hehe jaa det här med sex. det är nog mera åt andra hållet. mindre barn- mer tid finns för sex.. hehe men folk!

    trevlig helg!

  11. Lilian

    Har en kul historia apropå det du skrev. Min syster har 5 barn. När yngsta dottern gick i förskolan informerades det om hur barn blir till. Fyyy vad äckligt!! tyckte 6-åringarna då. En kamrat kom på att min systerdotter har fyra syskon och sa då: Usch din mamma och pappa har ”gjort det” 5ggr,varpå Lisa säger: Nä då bara fyra ,för Nils o. Emil är tvillingar. (Hon var smart nog att räkna ut att det var så).Dagisfröknarna (som det hette då)tyckte det var så kul,så dom berättade för min syster. Nu är Lisa 22 och har en egen son,men oj vad hon fått höra detta många gånger.

  12. Irene

    ja är det inte johovas som bara får ha sex en ggr på julafton per år ? hahahha måste vara en skröna.Jo läste om er i allas .Ni är väl som alla andra men med fler barn .

  13. Irene

    ja är det inte johovas som bara får ha sex en ggr på julafton per år ? hahahha måste vara en skröna.Jo läste om er i allas .Ni är väl som alla andra men med fler barn .

  14. Anna-Maria

    ASG…Jo du får kalla det iq-befriat…..mamma till ETT barn som är snart 20…innebär det då en gång på 20 år asg..jisses…..ibland kommer folk med sånt som i deras egna öron SÄKERT låter fantastiskt roligt men i en annans bara korkat…..XD

  15. Matilda

    Det var ju så man tänkte när man var barn ”mamma och pappa har bara haft sex två gånger eftersom dom bara har två barn”. Hjärnan kunde inte tänka längre än så. Så med 99 % säkerhet handlar det om just barn/tonåringar som skriver sånt där. Vuxna förstår och vet bättre 🙂

    Man kan ha sex en gång på ett år och få barn den enda gången ju 🙂 Sen förstår inte jag vad det skulle vara för fel på att vara som kaniner. Vad är det för fel med det? Ha ha. Sex är något positivt för människan! Det kan inte ha något att göra med lite avundsjuka mån tro över att ni som har 11 barn har tid och ork med ett sexliv när kanske dom som har ett eller två barn inte orkar med nåt? 🙂 Alltid avundsjuka. Nästan alltid..

  16. Lotta...med nio ;)

    Haha, jag har oxå fått liknande kommentarer…att man skulle va som kaniner…o i nästa mening ojar de sig över antalet barn och undrar hur vi över huvudtaget hinner med vårt privatliv! Eh? Hur tänker folk där?

    Hoppas ni får en fin helg! Här har regnet öst ner hela natten o fram till nu.Nu skiner solen o det ser ut att bli fint igen. Vi har inte planerat något alls i helgen, det är rätt skönt att bara ta dagen som den kommer då =)

    KramKram!

  17. Lenitha Jalonen

    Haha, vi väntar vårt andra barn nu, beräknad på julafton, och vår Lex kom i september förra året, de är alltså rätt tätt inpå, och folk tror samma sak om oss. Oerhört lustigt, det var en ren lyckträff 😉 jag är bara nyfiken, hur har du mått under dina graviditeter när det har varit tätt emellan barnen? Rent kroppsligt alltså. Det är bara mitt andra nu, men har redan fått börja med kryckor, och då är det rätt långt kvar. Så nu måste vi vänta några år till nästa, även om jag egentligen inte vill, men kroppen måste få återhämta sig lite 😉 tycker att ni verkar ha en underbar familj, ni är en enorm inspiration för mig som vill ha många barn! Har sett er ett par gånger när jag bodde i Sigtuna, och ni ger mig alltid värme i hjärtat. En stor kram till hela familjen, ni är underbara! 🙂

  18. Jennie

    Ville bara passa på och säga tack! Tack för att du finns för oss mammor, här hämtar jag energi de dagar mina 3 är hopplösa och jag känner mig som den suraste mamman i hela världen.
    Tänker då att kan du klara 11 kan jag nog stå ut några timmar med mina 3. Du är en värdig förebild och verkar vara en toppenmamma.
    Sen de som ska lägga sig i sexlivet, där kan man ju undra om de haft småbarn själva? vi har våran ettåring i sovrummet och han är väldigt lättväckt!
    Så här får man vara nöjd om det blir 2ggr i mån so man får till det.

  19. Meekatt

    Hahaha, underbara du! Visst är det skönt när man måste förklara sig? 😉
    (Sex)livet är en berg och dalbana – och jag hoppas innerligt att folks sexliv speglas i annat än antalet barn!? Jävligt tragiskt för oss annars. Två gånger på 12 år. Inte konstigt att man skaffar kanin för att få in lite lust i huset, haha.

    Fnulis är ju underbar! Jag tittade nyss på min 13-åriga trötta och lata katt. Om jag hade kastat en pingisboll på henne hade hon inte ens märkt det, haha.

    Stor kram på dig!

  20. paula

    en fråga som INTE har att göra med ert sexliv eller hur många barn ni valt att skaffa =) … i erat vardagsrum är det ju rätt så högt i tak o öppet va? hur blir ljudnivån? menar INTE att era barn skriker, men barn är bran o överröstar gärna varandra, tv:n eller dyl…

  21. Carola

    Jag och min man har sju barn tillsammans och jag får ganska ofta frågan om vi inte gör något annat eller om vi inte har någon tv. Senast nu i sommar när vi var på en slälktträff så var det en som kom och talade om för mig att dom tänkte sammla ihop till en tv åt oss, men då var jag snabb och sa ja-tack görna en 50 eller 60 tum. Har inte sätt till någon tv än så dom ångrade sig nog;)
    Ha en trevlig helg
    kramis

  22. Cicci

    Haha, helt rätt o skratta åt det. 😛 Man lär väl få mindre tillfällen för sex ju mer barn man har.. o sen att folk ens har mage o yttra sig om någon annans sexliv :p men men, finns folk till allt.