Trettonbarnsmamman

Bvc, andar m.m

Igår hade Älva bvc-tid….vi missade den förra tiden som var precis då vi upptäckte mitt MA och därför fick Älva nu först sina 6-månaders sprutor. Nu för tiden får ju bebisarna 2 sprutor åt gången, ett på varje lår och här på bvc är de så duktiga att de är 2st som ger sprutorna samtidigt på barnet istället för ett ben i taget. Kortare pina för de små tack vare det 🙂 Älva har vuxit som hon ska och följer sin kurva fint.

Vikt:  8115 g

Längd: 66 cm

Gjorde även 8-månaders läkarkontrollen vilket gick bara fint 🙂

Stora tjejen 🙂

Vi har löst garderobs-problemet utan att behöva köpa nya korg-satser men tack för era tips, vem vet de kommer säkert till nytta en annan gång 😉  Jag färgade mitt ljusa hår igår kväll och nu ser det bättre ut, inte riktigt så ljust som det var innan men tusen gånger bättre än efter missfärgningen så jag är nöjd 🙂

Ikväll kommer Emmelie på besök då hon är ledig imorgon, det var ett tag sen nu så vi längtar 🙂

Några var intresserade av att höra om våra ”inneboenden” 😀 Barnen har nästan från början sagt att det bor andar i huset medans vi har bara tagit det mera som struntprat. Barnen ser skuggor som går förbi, känner sig iakttagna osv men inte på något hotfullt sätt och de har börjat vänja sig även vid det. Under det gångna året har det varit några små incidenter som fått även mig och Peter att fundera och lite smått tro på barnen. En sak som hände mig var sånt som inte går att förklara på något naturligt sett.

Jag var hemma själv med Nellie och Älva. Båda tjejerna sov. Satt vid datorn i vardagsrummet, nära dörren till hallen. Bredvid databordet på golvet var våra 2 kaniner i sina burar. Det var knäpptyst i huset förutom några småljud från kaninerna när de rörde sig.

I hallen har vi stengolv. Och i hallen stog 2st stora tomma gasol-behållare. De är av metall och klånkar högt och tydligt mot stengolvet när man ställer ner de.

Helt plötsligt klånkar det till riktigt högt i hallen. Tussan ( <- ena kaninen ) hoppade till högt av ljudet – vi båda höll nog på att göra i brallan där 😀 Jag går till hallen för att se vad fasiken det var som hände. Allt såg helt vanligt ut. Jag kände på ytterdörren, tänkte att nån jäklades med mig och hade smygit in….Men dörren var låst. Ungarna sov….inte för att de hade ens kunnat lyfta dessa behållare men ändå 😉 Det var exakt sånt ljud som kommer när man ställer ner behållaren hårt på stengolvet men vem gjorde det…?? I do not know…. Jag vet i alla fall att jag inte inbillade mig det hela eftersom Tussan också hörde och reagerade på ljudet 😉

En kvinna har sagt åt oss att vi har andar i huset. Andarna är snälla och vill oss bara väl och de är glada över att vi bor i huset 🙂 Eftersom barn är oftast känsligare mot andevärlden så kan de ibland uppleva andarna lite väl närgångna, speciellt om barnen inte riktigt vet vad de ser eller känner.

Hur det verkligen ligger till är upp till var och en att bedömma …… Jag tror på kvinnan jag pratat med 😉

Kramis ♥

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tina mamma till tre

    Till tomtar o troll, hur förklarar du speglarna? Här hos oss pratar vi inte om spöken. Så därför blev jag lite förvånad när lillflickan började säga sådär… Men du får ju tro vad du vill du. 🙂

  2. tomtar o troll

    Tina mamma till tre, du kan väl inte fullaste allvar tro på spöken, barn snappar upp vad vuxna pratar om och i deras fantasi kan det bli allt möjligt tok, allt har en logisk förklaring bara man söker den istället för att tro att det spökar. Det är en stor marknad för sk. ”städare” medium o allt vad dom kallar sig, men det skapar ju arbetstillfällen i allafall.

  3. Isabelle

    Jag har också ”besök” från andevärlden. 2 ut av mina kompisar som brukar hälsa på mig känner av precis samma sak som mig när dom är hos mig och hälsar på. Har även sett en gestalt i hallen för några dagar sedan, var mitt i natten som stod och stirrade på mig. Sen har jag sett en massa skuggor på väggarna och garderobsdörren mitt emot sängen och hör massa saker i köket och hallen. Inatt såg jag en stor skugga som svissade förbi i vardagsrummet och sen såg det ut som att jag hade en gestalt utanför lägenheten också som tittade in i fönstret. Hoppas inte era barn är rädda.

  4. Tina mamma till tre

    Till dom som inte tror på ”andar”, så kan jag säga att man måste vara med om det själv för att förstå vad vi andra pratar om. Visst får man tro vad man vill, men ni går ju miste om så mycket spännande. 😀

    För ca 10 år sen så hade jag 8 speglar som blev som en stor spegel. Mitt i natten föll 7 av speglarna ner på samma gång! Hur förklarar du det?
    I samma hus så var det alltid någon som stirrade på mig hela tiden. Jag minns att det var alltid en lättnadskänsla när jag gick ut. Om jag satt i soffan så hade jag alltid koll på dörren då det kändes som att någon kom in hela tiden. Min son brukade rita konstiga teckningar som skulle föreställa hans rum, med svarta människor i.

    I huset vi bor i nu är från 1800 talet. När vi flyttade in så var det varje kväll någon som gick på vinden och mot trappan, men stannade där. Min yngsta dotter hade såna problem att somna på kvällarna, hon kom ofta till mig och sade att hon kan inte sova då det är någon som rör (smeker) henne över ryggen hela tiden. Till sist fick jag nog och gick upp på vinden och sade att den som är här måste sluta skrämma barnen (och mig 😀 ) Det lugnade ner sig. Förutom i äldsta dotterns rum där vi fått täcka för spegelväggen. :/

  5. tomtar o troll

    Om du har en tom besindunk eller gasolflaska så kan gaserna som finns kvar ge en spänning så det smäller till i behållaren det var säkert nåt sånt du hörde, att barn ser ”spöken” är ju vanligt, det finns spöken under sängen, i garderoben, i källaren och lite överallt, to.m. monster har vi haft här hemma om man ska tro fyraåringen. Men som en sunt tänkande vuxen så vet man ju att allt bara rappakalja.

  6. Micha

    Du borde ta ut ett medium, även om det bara är snälla energier där så ska det inte vara så att dem håller på. Kan iof vara energiminnen som sitter kvar i väggarna. Du kan prova att skiva citron och lägga på ett fat det kan till viss del hjälpa att få bort egergiminnerna . Men det känns mer som om det är en platsbunden person

  7. Linda

    Jag har en gång hyrt ett hus där vi absolut inte var ensamma. Det ena sovrummet kunde ingen sova i. Jag vägrade redan från början ha det rummet utan någon egentlig anledning. Det var en känsla och jag gick inte in där på de tre år vi bodde i huset. Vi hade det dock som gästrum, men ingen kunde sova där. De kunde inte förklara varför, det var bara en känsla av att vara iakttagen. Detta utan att vi sagt något innan.
    I vardagsrummet hade man alltid någon som hängde över axeln och kollade på TV med en när man satt i soffan. Inte på något vis obehagligt, bara känslan av att det hela tiden var någon som satt precis bakom dig och tittade.
    När vi satt uppe i vardagsrummet så hände det ofta att ytterdörren där nere öppnades och stängdes HÅRT. Även när dörren var låst och alltid utan att det kom någon. Första gångerna trodde vi det var någon som kom, men det var det aldrig.
    Om vi stod i köket eller tvättstugan hörde vi tydligt steg på övervåningen. Någon som gick fram och tillbaka över golvet. Aldrig otäckt det heller. Bara ett konstaterande, någon gick där uppe.

  8. Åsa

    Låter ju roligt med vättarna… som ni måste ge mutor! 🙂

    Jag tror inte ett gram på att det skulle finnas andar i vår värld. Tror bara det är en grej som blivit modern igen. FÖRR, när man inte visste bättre, var det ju inte konstigt att man trodde på andar och annat.. men IDAG borde man veta bättre. Men så är det ngn som drar upp detta och börjar tjäna pengar på det hela genom att lura folk att de har kontakt med avlidna och att de kan ”rensa ut” andar ur hus…
    Det är ju bara PENGAR i det hela.

  9. Ann-Mari

    Vi har också smått hemma. Bor i ett hus som är 240 år gammalt så vi hade väl inte väntat oss annat. I början var det lite jobbigt däremot då vättar i stallet hade sönder maskiner osv och i huset fick vi sätta stål i dörren till barnens sovrum då de väckte barnen på nätterna. Jag sa ifrån ordentligt och vi ger vättarna i stallet lite ”mutor” då och då och nu är det lugnt :o)

  10. Helena

    Vi har också besök hemma. Än vet vi inte om det stör våran dotter på 7 månader men oss skrämmer ”det”. Tv som går i gång mitt i natten, tavlor som ramlar ner på nätterna, skuggor och fotsteg. En gång när jag sov på soffan i vardagsrummet vaknade jag av att en man stod böjd över mig, jag gick inte in i vardagsrummet på 2 veckor. Sen är det dofter av cigarettrök och starka obehagskänslor. Jag vet inte, vi kanske bara är fruktansvärt mesiga. Eller är det nån som vet om sånna här gäster kan bli hotfulla och faktiskt skada oss?????

  11. Ingu

    Hej!

    Jag blir så glad när jag läser om era ”andar”.

    Har själv haft många besök, upplevelser & konstigt nog har jag aldrig blivit rädd.
    Jag TROR (för att inte uppfattas som alltför flummig vill jag betona TROR) att vissa människor är mer mottagliga för andevärlden än andra.

    Som jag förstår det är det glada, busiga, välvilligt inställda besökare hos er, även om jag fattar att ”gasoltubsincidenten” var lite ”spooky” för dig (och kaninerna).

    Vet du, jag tänker även tanken att dina ofödda barn kanske hann få en själ…
    Ja, det strider förstås mot all jävla vetenskap, men är det inte en rätt mysig tanke att de barn du aldrig hann träffa i LIVET, inte bara finns bevarade i ditt hjärta, utan kanske faktiskt (på sitt sätt) deltar i ert dagliga familjeliv…?
    Kanske tycker du jag är helt jävla dum i huvudet som skriver så här, hoppas verkligen inte du tar illa upp, menar inte att strö salt i sår.

    Tvärtom.

    Jag menar det som en liten, liten rofylld glädjetanke.
    En sån där tanke som man behåller för sig själv, som man förstår är för korkad att dela med sig av till andra.
    Men som får en själv att le inombords en smula.

    För övrigt har jag aldrig sett ett enda program av ”Det Okända” eller liknande.
    Anledningen är att jag tror det finns så mycket humbug, båg, utnyttjande, geschäft i ”branschen”.

    Det enda som är ”på riktigt” är ens egna upplevelser.
    Och de upplever man ju.
    Hur oförklarliga de än må vara.

    Kramen!
    /Ingu

  12. lillys mamma

    jag ser och känner allt för ofta sånt, gillar de inte alls, och vill inte tro.. men när jag en kväll skulle stnga rullgardinen vid nattning och ser nån stå och titta ut genom fönstret vart ja arg å rev i, då blev de lugnare.. sen åker vi ofta förbi en olycksplats (en kille som dan före midsommar afton förra året slungades ur bilen och dog) så ser ja överkroppen på en person i grå-blå tröja ”åka” över gatan precis nr vi passerat den platsen (är blommor och smågrejjer kvar på platsen) och sen när ja tala o de för mamam sa hon att de hängt en gråblå tröja på staketet där(hans kläder flög av när han åkte ut ur bilen) och sen såg ja tröjan några gånger, å nu är den borta.. ja fick lite sått panik när vi skulle åka förbi där sen, men de är en väg vi åker flera gånger i veckan.. mellan gävle och furuvik..

    våran dotter stirrade ofta in i ett hörn och babblade på i sovrummet förr, ja kunde inte amma henne så hon såg de hörnet, å de hängde inget där heller.. å så har hon pratat o nån titt som tett som vi inte vet vem de är, å hon går inte på dagis så.. men så länge de inte är hotfullt är de väl okej, även om ja tycker de är obehagligt..

  13. Mila

    Tveksamt om de är bättre att ta båda samtidigt?!? Jag var varit med om båda, när dem tar samtidigt så blir det dubbel smärta, min tjej skrek hysteriskt i säkert 30min efter. Andra gången tog vi fört en spruta lugnade henne satt och prata lekte efter några minuter tog vi nästa och det gick hur bra som helst! Så ris för att ta båda samtidigt!

  14. Kerran

    Ok! Då får vi snart se, Mirka med familj på tv.Det finns många sätt att fånga andras uppmärksamhet på! Får vara väldigt glad att *andarna* inte bor hemma hos oss.
    Var inte det där en skola innan er?! Då borde dom märkt andarna också?
    Kanske har ni ett förflutet som gör att dem besöker er.

    1. mirkak

      Kommer inte att se oss i tv igen….absolut inte pga andarna i alla fall 😀
      Vårt hus har varit en bygdegård så det är ju lite svårt att veta om någon har upplevt någonting i huset de senaste 100 åren 😉
      Hade vi haft ett förflutet så hade vi väl kännt av andarna innan också…logiskt tänkt 😉

  15. Becca

    Jag tror fullt ut på att det finns andar , vi gar dom vi vårat hus och jag har pratat med en person som kan kontakta andar här hemma med massa folk och då fick jag reda på att en gammal släktingar som jag aldrig träffad vakar över mig ända sen jag var nyfödd..
    Tur att dom är snälla alla är inte det:))

  16. Louise

    Vad spännande:-).
    Vi har också besök hemma hos oss ibland.
    I vårt vardagsrum har vi speglar som bildar en stor spegel och det var innan jag fick order att stänga den en portal mellan vår lägenhet och andesidan.
    Vi hade ett jäkla rännande av andar hela dagarna och nätterna.
    Har en pojke som är bunden till Max och en man som är bunden till mig och lägenheten, jag är mannens ljus i mörkret.
    Jag är inte rädd för jag vet att de är här och tittar till oss.
    En sak hände mig för ett par år sedan.
    De äldsta barnen satt i sovrummet och drack välling och tvn gick på av sig själv.
    Fick reda på att vi har ett litet barn som springer runt och busar här.
    Jag tror på detta:-) det är min religion:-).
    Och jag älskar Det okända men kollar nästan bara när Terry är med han är bäst:-)

    Ha en fortsatt bra dag.

    Kram på er

  17. Sandra

    Vi har också haft inneboende här hemma… men mina barn blev väldigt skrämda och negativt påverkade, och jag med för den delen! Efter ca 1 år kallade jag in ”proffs” för att få dessa vräkta.