Trettonbarnsmamman

Helgen gick då fort

Måndag igen…..sista lediga måndagen innan skolstarten på torsdag. De flesta ser verkligen framemot skolan igen och jag ser framemot våra vanliga vardags-rutiner igen 🙂 Sommaren har inte varit den bästa på långa vägar men men man kan väl kanske hoppas på en fin höst i alla fall då 😉 Men om man nu ska leta efter nåt positivt med det kassa vädret som varit så är det helt klart en sak som är en bra resultat av det dåliga = Kantareller! Holy moses vad vi har hittat fina kantareller de senaste dagarna, rena lyxen att få äta goda kantareller i flera dagar i sträck 😀 Peter var till skogen ca. 1 timme i lördags och kom hem med dessa

De flesta var riktigt stora 🙂

Vi är i svamp-himlen för tillfället – Smörstekta kantareller till maten, kantarellstuvning till maten, svampmackor till kvällen m.m 😀 Just nu frossar vi men borde nog kanske tänka på att spara lite till vinter också 😀

Vi har stökat runt lite under lördagen, flyttat på garderober och då har jag ju givetvis gått igenom allas kläder och fått ihop en stoor kasse med kläder som jag ska orka fota och sätta ut på Tradera + 2 kassar med kläder som ska säljas på en loppis vi ska ha nästa månad 🙂 Och då har jag inte hunnit gå igenom vinterkläder eller annat som finns uppe på loftet….

Snart kan vi sätta igång med att bygga iordning 2 sovrum i kapprummet 🙂

Igår var jag iväg till Stockholm med Linnéa, Jennifer, Benny, Selina, Victor och Oliver för att se filmen Modig. Peter passade på att åka till Uppsala med Kevin, Nellie och Älva och Alice och Thor var hemma hos Leon och Naemi och lekte 🙂 Jag får alltid lite små-ångest av att köra bil inne i Stockholm även om jag vet exakt vart jag ska köra. Nu skulle jag parkera i P-huset vid Hötorget och dit hittade jag hur enkelt som helst men vilket jäkla P-hus då…..där kunde man ju nästan åka vilse ju 😀 Vi hittade biografen utan problem och ungarna tog godis och läsk som det bjöds på innan vi hittade bra platser att sitta på. Nu blev det ganska långt fram vilket inte var så skönt för min nacke….. Jag och Victor gick iväg sen för att köpa popcorn åt oss. Filmen var riktigt bra, precis som de allra flesta Disney-filmer är!

Jag tog mig ut ur Stockholm utan några större ångest-attacker och passade på att åka hem via Märsta. Åkte förbi min lillebror för att hämta upp en sak innan jag släppte av tjejerna i vårt gamla bostadsområde där de skulle hälsa på kompisar medans jag hälsade på Ammie och Conny. Efter en fika och massa trevligt snack åkte vi hemåt.

Jag råkade ut för en bil framför mig som jag störde mig enormt mycket på…..Hala vägen från Sigtuna till Bålsta hade jag denna bil framför mig och gaah, så irriterande det var! Det var en ny Peugeot sportbil som hade en chafför som inte borde sitta bakom ratten alls…..Först så körde denna bil 50 så gott som hela vägen på en väg som är bitvis 70 på och bitvis 80. Och inte nog med att han körde snigelfart så höll han på att bromsa till titt som tätt på ställen där du absolut inte behövde en inbromsning. Det kändes allmänt otryggt med denna bilist och det fanns inte en chans att köra om han heller 🙁 När vi äntligen efter några mil kom till motorvägen så körde jag om honom och såg att killen som satt bakom ratten såg inte en dag äldre ut än 16 år :-O Det fick mig att undra om denna pojk ens hade körkort…vem vet…. jag fick i alla fall lite utlopp för mitt pms-humör 😀

Just ja….Pontus, vår han-kanin flyttade i lördags också! De vi fick kaninerna av hörde av sig och eftersom deras pojke har varit såå ledsen och saknat speciellt Pontus så undrade de lite snällt om de kunde få tillbaka honom. Och det kunde jag inte säga nej till så sagt och gjort….Pontus flyttade hem igen.

Lite bilder från när vi firade Naemi 🙂

Nu ska jag fortsätta med mitt röj bland kläder och annat

Hoppas ni får  en fin måndag, kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Klicka här

    Oj vilka fina kantareller du hittat! Jag och min man gav oss ut för att plocka svamp alldeles nyligen men svampsäsongen verkar inte riktig kommit igång här än. Ha det bäst!!!

  2. Louice

    Härligt med så mycket kantareller det är ju sååååå gott till allt möjligt.
    Kul att du känner dig nöjd med sommaren trots regn men man får göra det bästa av allting. Bra med rutiner också barnen til skolan och så. Skön höst önskar jag er.

  3. Karin

    Hej Mirka!
    Ja efter allt detta regnade så finns det gott om kantareller, åhhh vad jag önskar att jag hade kunnat gå ut i skogen och plocka. Jag älskar kantareller =)

    Skoj med lite ombyggnad, vilka var det som skulle få dom två rummen? Jag förstår att det är lockande att bygga väggar göra flera rum i ert stora fina hus, men jag var så avis på erat kapprum =P

    Kram