Trettonbarnsmamman

Höstbesvär redan….

Jahapp, nu kommer den mindre trevliga förkyldningen på besök….inte så konstigt med tanke på det höstliknande vädret som är men det är ingen tröst 🙁

Nellie har varit snorig sen i fredags och nu är det min, Alices och Thors tur. Jag nyser och nyser och nyser och känner obehag i bihålorna, hela humöret känns lite blää just nu. Jag vill inte bli sjuk, har inte tid eller ork med det!

Och nej…det är inte allergi om nu någon skulle få för sig att säga det 😉

Jag var tvungen att akut åka till Maxi och handla mat till Älva, jag som trodde att den skulle räcka till Peter kom hem men inte det. De små fick följa med så var resten hemma med Kevin och Linnéa och gottade i sig glass 🙂

Jag har egentligen inget intressat att skriva om idag, idag är en sådan där dag när alla är mer eller mindre ur gängorna, stora som små 😉

Jag fick ett mail idag där de bad om min hjälp att sprida någonting viktigt och det vill jag hjälpa de med 🙂

TRYGGA BARNDOMEN

Barndomen är en viktig del av livet som bör förknippas med trygghet, kärlek och glädje. Det borde vara en självklarhet men kan inte alltid tas för givet. Därför lanseras idag kampanjen Trygga Barndomenpå initiativ av skokedjan Deichmann. Kampanjen vill uppmana till att uppskatta de små ögonblicken i livet, uppskatta sina nära och kära, och skänka en tanke till de barn som inte har någon att vända sig till, som inte har någon att prata med. Målet med Trygga Barndomen är att samla in pengar till BRIS. För varje krona som skänks, skänker Deichmann också en och alla pengar går oavkortat till BRIS.

Gå gärna in HÄR och läs mera om kampanjen och även hur man kan donera om man vill och dela gärna vidare detta 🙂  

Det finns oerhört många barn i Sverige som lever ett otryggt och/eller fattigt liv och tyvärr så glöms de ofta lätt bort 🙁 Jag tycker att det är jätteviktigt att hjälpa dessa barn om inte annat så med att skrida runt detta så att flera får upp ögonen för detta. Det pratas oftast mest om allt elände som finns runt om i världen – det det finns massa elände tyvärr, men vi får inte glömma behoven som finns i vårt eget land!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bondmoran

    Hörru goding, man kan inte alltid vara på topp! Då får man skriva tråkiga inlägg eller inte skriva något alls. Men visst får man dåligt samvete!! Jag hade också en sådan dag häromdagen när jag mådde pyton och då kan ju inte humöret vara strålande precis.

    Packa ner dig i soffan med en god bok eller en en film med massa snygga karlar så mår du snart bättre 😉

    Kram underbara du!
    /Bondmoran
    http://www.bondmoran.nu

  2. Monica

    Ja..Tack för du uppmärksammar detta..tycker FÖR stort fokus ligger utomlands när vi faktiskt bör se på närmre håll;stort behov här i vårt land/Monica

  3. Linn

    Jada, OS er noe vi har sett på mye,spesielt badminton og håndball:) Jeg elsker OS(eller OL som det heter på Norsk)

    Den modig filmen, jeg vil ikke vinne noen billett, for vi skal se den på Fredag i Glasgow, det blir bra tror jeg.

    Men førkjølelser…jeg ble førkjølt i dag, sitter her med tett nese og er ikke førnøyd. Jeg håper det ikke blir en ordentlig førkjølelse på dere og ikke på meg heller!
    Store hilsener fra Skottland

  4. Anri

    Tråkigt med förkyldning, krya på dig!
    En sak har jag undrad nu under senaste dagarna.. har någon av era barn nånsin skadat sig eller blivit riktigt sjuk, och blivit intagen på sjukhus? Hur har ni- med ett antal barn- fixat vardagen då?

    Jå, vi med bara fem barn har haft lite pyssel under senaste dagar. Våran yngsta barn, 1½år, träffade en olycka och ligger nu inlaggd på sjukhus, ca 1½-2 veckor. Därefter får vi hem honom, men han kommer att vara gipsat från höften till foten, så han kan inte sitta (i bilen tex). Hemma har vi ett barn med aspergers syndrom (19år), och en med adhd- och as (9år). Hittills har jag varit hemma på vardagarna, och maken har jobbat… vi måste ju ha en vuxen hemma 24/7. Nu har maken tagit ledgt från jobbet (utan lön..) så att vi får vardagen fungera..

    Men hur har ni fixat vardagen, om någon av barnen har blivit inlaggd på sjukhus?

    1. Anna

      Oj då! Stackars liten. Vad har hänt? Hoppas allt reder sig för honom och hela er familj. Har tyvärr inget bra tips att ge, tycker alltid att det är meckigt att få ihop det. Händer det nåt utöver det vanliga blir det extra klurigt. Mina barn är 12, 9, 2 år, 8mån. Ibland får de två äldsta hjälpa till med de två små. Men de har ju sina aktiviteter m.m så det kan man inte räkna med. Lycka till!

      1. Anri

        Tack Anna.. han drog ner FTV:n från bokhyllan, hamnade själv under den och bröt vänstra lårbenet. Så nu ligger han i sjukhuset, tills benet kan bli gipsat.
        Dom andra barnen har ju sina aktiviteter, plus att två av dom är lite krävande än ”vanliga” barn, och kan inte ta lika mycket ansvar än dom två andra barn (som är hemma nu).

    2. mirkak

      Stackaren som gjort illa sig 🙁 Krya på honom 🙂
      Vi har varit väldigt skonade *peppar, peppar….* när det kommer till större olyckor. Jag låg sammanlagt 5 dagar på sjukhuset med Jennifer och Benny pga RS-virus när de var ca. 8 mån och då tog Peter ut pappadagar för att vara hemma med de andra. Annars har vi haft mindre olyckor som max behövt ett sjukhus-besök över dagen. Skulle olyckan vara framme och det skulle behövas att Peter också stannar hemma så har han massa pappadagar att ta ut så det vore inget större problem. Hoppas att det löser sig för er, kram 🙂