Trettonbarnsmamman

Tjohej

Har fullt hus idag med 3 kompisar över och leker så det går undan här kan jag lova 😀 Fnulis har börjat bli nyfiken på omgivningen och forska huset lite smått. Hon kommer att bli en utekatt men de närmaste veckorna håller vi henne inne så hon vänjer sig vid allt först. Så just nu tjajar jag mig gul och blå om att ytterdörren måste stängas om barnen går in eller ut 😀

Har matat barnen med pannkakor vilket tog sin lilla tid även om det var ”bara” 9 som skulle äta just pannkakor 😉 De stora valde att ta nudlar istället….

Jag läser ju Magdalena Graafs blogg, den är helt underbar 🙂 Igår såg jag att hon ska ha bloggträff i oktober och snabbt som attan började jag kolla med fb-vänner om nån ville sällskapa med mig dit. Hittade några sugna och ringde för att boka plats – och hamnade på en väntelista då väldigt många hade redan hunnit ringa! Nu hade jag tur och fick en plats då jag och en vän, Julia, var villiga att dela rum 🙂 På tal om en bloggträff så har jag börjat lite smått att planera en till slutet av september 🙂 Det blir nog en lite annorlunda träff men mera om det när jag funderat ut detaljerna ordentligt 😉 Finns det intresse för en träff?

Ang. det förbaskade viruset: Jag har återigen kontaktat Loppi-ansvariga och bett de läsa era kommentarer eftersom jag är inte så duktig på just den biten. Även jag får dessa varningar när jag nu har testat att gå ut på olika Loppi-bloggar och jag har gått igenom min egen dator som varnat för virus vilket Norton tagit hand om. Jag hoppas att de åtgärdar problemet för uppenbarligen finns det nåt här! Ni får gärna också maila Loppi om det 😉

Många kommer med frågor ( speciellt i min fråge-låda ) om vi tänker göra ett nytt försök för att få en tolva. Vi har beslutat att se hur det går, blir det en bebis inom en rimlig tid så är vi glada över det och tar den sista chansen  men jag tänker inte försöka hur länge som helst utan går tiden och det inte ”händer något” så får det vara så att det blir en sterilisering till slut. Så nu vet alla det och kanske jag slipper mera nyfikna frågor om det 😀

Kikar ni mycket på OS? Jag har alltid gillat att se på friidrotten, mycket för att jag i mina unga dagar älskade friidrott och var rätt duktig på vissa grenar. Peter har aldrig varit sportintresserad och sitter sällan och ser på någon sport på tv. Men nu sitter vi faktiskt båda två och tittar bara på os på kvällarna – Först när det var simning, sen friidrott och igår även damernas fotboll 😀 Och jag måste nästan säga att damernas fotboll var mera intressant att se än herrarnas – vilka tuffa tjejer helt klart! Det blir aldrig några sportnördar av oss men lite kul är det med OS allt 😀

Ni som bor i Uppsala – Vet ni om det är barnloppis på Fyris varje lördag?? Jag är så sjukt loppis-sugen just nu, det var länge sen vi skrotade på loppis nu 😀 Kanske har ni andra loppisar att tipsa om? Enköpingsbo: Vet ni när i höst tvillingloppiset är??

Nu har jag ”lite” disk att brottas med så tjohej så länge 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Härligt att ni håller henne inne i några veckor – precis som man ska göra! Se dock till att hon är ID-märkt, vaccinerad och helst kastrerad när hon går ut. Men det kanske du redan har koll på? 😉
    I vilket fall – lycka till med tösen, hon är otroligt söt!

  2. Elin

    Hej!

    Känner igen det där med eviga tjatet om att stänga ytterdörren, vi har också kattunge hemma som inte får gå ut än 🙂 Kika gärna in på min blogg!

  3. Jenny

    Bästa ni kan göra ang.katten är att just ha dörren öppen,så den själv kan börja kika ut o vänja sig när ni är ute.Den kommer att hålla sig precis vid huset i början ändå.

  4. Annelie Hedin

    Hej.Mirka,
    Jag har följt din blogg men aldrig kommenterat något.
    Jag tycker att ni är en så underbar familj.
    Jag bor i Uppsala, och ett tips på några loppisar är den på fyrispark. Barnloppisen är 1 gång i månaden, Men det är loppis där även på söndagarna året runt.Sen är det loppis på Ulva varje söndag.Ett tips är oxå Täby loppisen den håller på ända in i oktober och där är det jätte mycket barnsaker..Mvh Annelie Hedin.

  5. Malena

    Barnloppis i fyrispark är det typ en gång i månaden. Men vanlig loppis har dom varje söndag. På söndagar är det bakluckeloppis i Ulva oxå. På lördagarna kan man fyndade på loppisen på Vaksala torg:-)

  6. Lina

    Det är inte barnloppis varje lördag på fyrispark. Brukar va en eller max två i månaden. Nästa är den 25 Augusti.
    Sen är det ju vanlig loppis på fyrispark på söndagarna men då är med mest annat rassel!

  7. Loella

    Barnloppisen på fyris park brukar vara en gång per månad (så var det tidigare iallafall), det var i lördags så nästa är nog i början på sep. Sök på Google ”barnloppis Uppsala” så får du fram datum!

  8. Petra

    Hej hej
    Varit väldigt frånvarande i bloggvärlden sista tiden. Sommar o allt. Hemskt ledsen över missfallet. Stor kram vet ej mer vad man ska säga.

    Underbara bilder. Ni har en så fin familj. Du är en sann förebild.
    Stor varm kram

  9. Zara

    Hej Mirka!

    Hoppas ni kommit iordning efter semestern!
    Barnloppisarna på fyris är 25/8 å 29/9
    Sen är det vanlig loppis varje söndag tror jag.

    Ungarna hälsar oxå till allihopa!

  10. Malin

    Nästa barnloppis på fyrispark är den 25 augusti.det e ca 1 gång i månaden..det är utomhus nu om vädret tillåter.mellan 12-15 men säljarna kommer till 10 å plockar upp,många kommer då för att fynda det bästa..

  11. Anna M

    Barnloppisen på Fyris park är en gång/månad. Jag tror att det är sista lördagen varje månad, men är inte säker på det. Det var i alla fall senast nu i lördags. Jag kan verkligen rekommendera att besöka den loppisen några gånger. Vissa tillfällen finns hur mycket bra som helst och andra gånger hittar man knappt något. Så som sagt, flera besök kan vara bra.

  12. Meekatt

    Jag är sugen på bloggträff! Jag behöver något kul att se fram emot, haha.

    Här hemma är vi helt lost när det gäller OS, inte sett en enda minut. Blir mest ”I drömmarnas trädgård” och en massa annan skit, haha.

    Stor kram på dig! <3

    //Meekatt…
    http://www.meekatt.com

  13. Anneli

    Hälsningar till dig och dina från Västkusten. Läser dagligen era bravader och beundrar dig som mamma. Men har din familj någon anknytning till Finland?
    har det gött…kram

  14. Ida

    Förstår att det måste kännas lite jobbigt med allt tjat om ni tänker försöka bli gravida igen. Kan faktiskt vara ganska mysigt att kolla på OS, även om man inte är så värst sportintresserad. Men jag håller med om att friidrott är kul att kolla på. Hoppas det kommer att gå bra med er gulliga katt, hon är ju verkligen så söt.

  15. pernilla

    Barn Bakluckeloppisar Parkeringen:
    LÖRD 26/5 kl 12-15
    LÖRD 30/6 kl 12-15
    LÖRD 4/8 kl 12-15
    LÖRD 25/8 kl 12-15
    LÖRD 22/9 kl 12-15

    Stor Bakluckeloppis alla sön kl 12-15 hela sommaren tom sön 30/9. Ingen förhandsbokning. Insläpp säljare mellan 9:30 – 11:30. 100 kr/bil ca 3 meter, bil samt släp 200 kr. Vid regn inomhus, (jag avläser SMHI prognos som ges ca kl 08:00 på morgonen) då ställer vi ut bord till alla och du betalar då 150 kr. Servering.

  16. Johanna

    Jag ska stå på barnloppis den 25 augusti, en lördag vet inte om det är första efter sommaruppehållet! Jag kommer ha massa fina flickkläder att sälja… I fyrispark eller bakom maxi.. Hoppas vi ses då!

  17. Maria

    Jag hoppas ni vaccinerar katten mot kattpest och kattsnuva samt kastrerar henne, det finns över 100 tusen hemlösa katter i sverige.

    1. Ida

      jag är heller ingen sportnörd men som gammal hästtjej måste man ju följa ridsporten 😉 å naturligtvis ska katter kastreras, det finns allt för många av dem :/ sen undrar jag Mirka om ditt modersmål är svenska eller finska? hyvää päivänjatkoa! 🙂

  18. anna

    Hoppas ni slipper mer sorg när det gäller bebisbak!

    Jag var också jättesugen på Maggans träff men tyckte det var för dyrt. Din träff blev jag nyfiken på! Vad funderar du på?