Trettonbarnsmamman

Frånvarande

Det har varit 2 händelserika dagar så jag har varit väldigt datorfri då.

I fredags kom först Carola med familj och vi började med att fika paj som jag hade bakat i väntan på att Ammie med familj skulle komma. När de hade kommit grillade vi och hade en riktigt trevlig eftermiddag och kväll med massa fika och skratt 🙂 Jag började blöda ytterst lite under fredagen men hade inte ont eller så så det var bara att avvakta på det hela…

Ammies familj skulle stanna över till söndagmorgon och vi satt ute och njöt av solstrålarna på lördagmorgonen. Ammie tog kommandot och skötte det mesta markarbetet så att jag fick ta det lugnt 🙂 Efter frukosten kom störtblödningen! Avvaktade ca drygt en timme för att se om det skulle avta så småningom men det gjorde det inte så jag ringde till sjukhuset som ville då ha in mig. Tack och lov att Ammie med fam var hos oss så slapp vi hitta barnvakter mm. När vi kom iväg hade blödningarna ökat ännu mera…. Halvvägs till Uppsala kände jag bara hur illamåendet sköljde over mig och sa till Peter att jag mådde illa, sen vart det svart och jag svimmade. Peter försökte väcka mig och samtidigt ringa till 112…. vaknade halvt som halft efter en stund och en ambulans mötte upp oss i Uppsala för  Peter hade gasat på rejält  sista biten. Jag var helt nerblodad. Mådde bättre rätt fort efter att fått dropp mm. Jag blev undersökt omgående och det beslutades för en skrapning och en halvtimme senare var allt klart. Under tiden hade Peter åkt och handlat nya byxor till mig 🙂 Vaknade till i lugn och ro innan jag åt lite mat och testade att ta mig upp och gå på toan. När jag var pigg nog fick vi åka hem. Jag kände mig som om jag hade blivit överkörd av en buss och vilade hela kvällen så gott det gick. Tack Ammie, Conny, Kenny, Linette och Nicki för att ni tog hand om allt hemma ♥

Nu ska vi käka frukost och påbörja denna dag….. Sköt om er alla ni fina ♥

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sophie med bebis 8 på väg

    Stor kram Mirka! Hoppas du mår bättre snart.

    Och angående missfall så kan vem som helst råka ut för det då det tyvärr är vanligt oavsett om man har 1 barn eller 15. Vi väntar 8:e tätt och jag har aldrig fått ett missfall i hela mitt liv trots täta graviditeter, och det är nog inte vanligt.
    Jag hoppas ni vågar försöka igen Mirka.
    Kram

  2. Marie

    Vilken obehalig upplevelse för er båda, men vilken underbar man som på eget bevåg åker och handla byxor till dig, det är kärlek 🙂

  3. Helena 4-barns mamma (snart 5 barns mamma)..

    Hej!
    Jag är en 4-barns mamma och väntar nu mitt 5:e,fick min yngsta samma datum som ni fick er Älva..
    22 Dec 2011.
    Jag Kan säga såhär till alla som säger att ens kropp är slut av att få för många barn och därför kan man få missfall…Helt fel..
    Jag har fått ett missfall innan min son som föddes 22 dec. Innan dess har ja inte haft något missfall. Och jag har barn som e född 04,05,07 och -11 och dessutom väntar vi vårt 5:e i Oktober i år.
    jag hade turen att då ja fick mitt missfall så blödde jag inte så mkt.
    Men en kompis som inga barn har som väntade sitt första hon fick missfall och hon blödde så mkt att hon fick ligga kvar på sjukhuset i två nätter.
    (Lågt järnvärde och Blodvärde) kan göra att man blöder mkt. Det har inget med att kroppen inte orkar fler barn…

    Ska ja säga det till min andra kompis som skulle ha haft samtidigt som mig då dom var på ul så visade sig det att det var ett barn som inte skulle överleva utanför magen..att bara så du vet så orkar inte din kropp bilda ett barn.. de är de dummaste jag har hört!…
    Visst Mirka har många barn,men de spelar ingen roll om kroppen inte orkar mer så producerar den inge mer de vill säga att den tar inte ens emot så det blir en graviditet…..

    Tänk på hur ni uttrycker er och hur ni skriver era kommentarer..det är faktiskt en som ni skriver till och skriver om..
    Jag tycker Mirka är en gudinna som klarar av att ha så många barn tätt..
    Själv har jag sagt stopp nu efter 5:e barnet..Vill ha fler men just nu säger vi stopp på ett tag,vem vet jag hinner kanske få nåra sladdisar då jag endast är 28 år.

    Stå på dig Mirka!! Hälsa Peter och Barnen!..

    Lycka till om ni försöker igen! Håller alla tummar och tår för er!<3

    //Hellah

  4. toraa

    Usch så hemskt! Himla tur att ni hade barnvakter, ambulansen mötte upp med mera. Hoppas du får vila dig nu om du behöver. /toraa

  5. Patricia

    Hej Mirka (och Peter).
    Vilken tur i all otur att det hände en dag när Peter var ledig och ni hade besök hemma! Fy så hemskt om du varit själv med barnen.
    Hoppas verkligen du mår bättre nu och kanske känner en lättnad över att det är klart nu och kanske du kan blicka framåt.
    Styrkekramar,
    Patricia

  6. carola dahlberg

    hej Mirka ! förstår då inte hur sjukvården tänker.Drabbades själv av stört blödning då mitt barn avled i magen i v 19 ,efter jag gjort foster vattens prov i v 16 och foster vatten sedan siprat ut.(men det skulle vara normalt det )förstår hur du mår och att man befinner sej som i ett töcken då man liksom förlorar en bit av sej själv. Vill ge dej väldigt många kramar och jag tycker att du är en helt underbar person med en helt underbar familj.Läser alltid din blogg och hoppas på att du ger dej tid för återhämtning nu,för det tar tid.

  7. JLCC

    Min svägerska blödde oxå som en gris och fick åka akut in när hon fick sitt missfall och det var deras första barn och hon är inte liten och späd utan snarare mullig. Så det beror snarare på att de inte skrapade direkt!

  8. Stella

    Läser fler av era kommentarer där fler har synpunkter vad andra skrivit….
    Alla skriver inte…stackars dig…jag vart helt förstörd…OSV.

    Det finns betydligt värre saker att bli bestört över.

    Ni skriver som om Mirka skulle vara ett barn.

    Inse fakta istället för att i alla inlägg inte *våga* yttra er på sanningen.
    Ni har ingen aning av den persons yrke eller erfarenhet som skriver.

    Ni verkar helt enkelt inte ha några åsikter på rätt eller fel.
    Men jag hoppas fler av er lever ett riktigt liv.

    Låt alla ha sina åsikter. det är bloggarna till för och inte enbart solsken.
    Startas en blogg får man tåla höra åsikter som är olika.
    Det är vitsen med en blogg.

    Lägger man ut sitt liv får man tåla sanningen.
    Personligen är det något jag inte skulle välja.
    Då ett *privat* liv är skönt:)
    Vänner finns och inget som skapats genom en data.

    Kritisera inte dem som skriver annat än er.
    Där ni själva hoppar på och kritiserar dem.
    Föregå istället med gott exempel så blir livet trevligare.
    Det lyser vilka som är intrigmakerskor IRL.

    Vilken tur att alla har olika åsikter om saker och livet.
    Annars skulle det vbli tyfft i världen.

    Vilken tur att allas liv inte är en *blogg* värld utan där fler har ett eget liv:)

    Bäst jag skriver att som vuxen fått en ADHD-diagnos.
    Så slipper någon lägga ner energi att skriva en kommentar.

    Kan tänka mig att den okunskapen finns hos fler trots duktig mamma:)

    Men man kan inte vara bäst på allt.
    Personligen glad inte ha 15 barn:)
    Utan stolt över dom 2 som funnits i livet.
    Nöjd att dom idag är vuxna.

    Nej! nu ska jag till gymet.
    Senare ikväll väntar pass på friskis&svettis.

    Härligt att kunna ha en egen tid:)

    Kram och va rädda om er.

  9. Marre mamma till 3

    Inga ord från mig mer än en stor kram. Känns som att ord är överflödiga. 🙂 ta hand om er!

  10. Anki

    Usch, din stackare! Vet vad du fick genomgå efter som jag har varit med om något liknande själv. Förstår om Peter blev lite chockad men oftast kommer det efter åt när allt har lugnat ner sig.
    Ta hand om dig Mirka och hoppas att du kan få lite vila och få ta det lite lugnt den närmaste tiden.
    Varma kramar från Skåneland

  11. Emma

    Stakkars er att behöva vara med om detta.
    Kunde de inte hört på dig med en gång?!
    Massa krya på dig kramar och all ära till Peter som är en handlingskraftig man.

    Emma

  12. Jessica

    Tycker egentligen inte att mitt svar hör hemma här just nu med tanke på tillståndet Mirka befunnit sig i/befinner sig i MEN jag kan inte längre stillatigande läsa alla korkade kommentarer om varför hon fick missfall. Spekulationerna är många och åsikterna är många huruvida om hur många barn man ”ska” skaffa och när man ”ska” känna sig nöjd. Förmodlingen fick hon missfall därför att det var något fel på barnet, inte för att kroppen inte orkade med en graviditet till i så fall hade hon inte blivit gravid från början. Jag har själv många barn och har fått ett missfall och blev gravid igen direkt efter det och om man får missfall har knappast med att göra att kroppen burit och fött många barn eller att man blir gravid snabbt efter en barnafödsel. Alla är vi olika och allas kroppar återhämtar sig olika fort. Jag kan också ha åsikter om vissa saker men ibland kniper man helt enkelt bara KÄFT! Kan man inte glädjas med andra och vara glad för deras skull så håll tyst! Rätt till sin åsikt har man men varför inte bara knipa igen och hålla den för sig själv?
    Tycker det mest tragiska i det här är att Mirka (och Peter) fick gå igenom den otäcka händelsen i bilen in till sjukhuset, blir så förbannad på när vårdpersonalen inte lyssnar och de borde dessutom kunnat ta hänsyn till att de har så många barn där hemma och borde förstått bättre.
    Stor kram till Er!

    1. Hanna mamma till 4:a

      Håller med dig…. Men ibland anser sjukvården att när man fått ett missfall så är det bäst att kroppen får sköta processen själv utan ingrepp för tidigt…. Nu fick hon ändå skrapas men det hade kunnat gått utan…. Tror de vet vad de gör annars hade inte skickat hem henne….. Och särskillda undantag för att man har många barn eller svårt med barnvakt brukar inte ingå i sjukvårdensstadgar…

    2. toraa

      Exakt! Varför känner sig vissa tvingade att yttra sin åsikt hela tiden? Då kan de väl ha en egen blogg att skriva sina åsikter på…

  13. Helena

    Been there, done that…inte roligt alls och jag önskat dig snabb återhämtning efter detta, jag fick då rådet att inte försöka göra ny bebis på tre månader…och ja precis efter de månaderna blev jag gravid igen och allt gick som smort, kram kära Mirka.

  14. Johanna

    Började gråta när jag läste vad du gått genom. Fast jag bara ”känner dig” genom tvn och din blogg så blir man väldigt berörd. Krya på dig, var rädd om dig och hoppas du känner hur många det är som önskar dig och din fina familj all lycka!!

  15. Tina

    Hu, stackars dej Mirka….och för Peter!!!
    Lilla gumman , sköt om dej nu, och det såg jag ju nyss att du gjort,
    med jordgubbs-och blåbärspaj:)

    @)))—))— en ros till er!

  16. Monica

    Man behöver väl inte klaga hos regeringen så fort man tycker nåt..??
    Att man blöder vid ett missfall har ju inget med barnantalet o göra utan vad som var fel här var att hon blev hemskickad när hon har hög blödningsrisk..Man vet aldrig vad livet bjuder på du kan få sjukt barn nr ett tre fem sju el vad som helst..
    Varje gång du går upp ur din säng kan de va farligt:du kan dö…
    NÄ LÅT FOLK LEVA SINA LIV SOM DOM VILL INGEN AV OSS HAR NGR GARANTIER OM EN MORRONDAG:CARPE DIEM..KRAMAR FRÅN MIG

  17. maria

    Vill bara sända 1000 kramar till dig och familjen. Tänker på er! Jag blir alldeles tårögd när jag läser vad ni fick gå igen. Hoppas att du mår bättre snart.

    / Maria husetfullt

  18. Jenny P

    Vet exakt vad du går igenom nu. Mitt tips är järntabletter eller järnbruk kost och så mkt vila det bara går. Önskar er all lycka och att ni får må bra resten av sommaren

  19. Maria

    Usch vilken kalabalik. Jag hoppas Peter klarar det trauma det måste varit att se dig och att din kropp orkar hela sig igen.

    Innerligt varma styrkekramar till dej, Peter och alla barnen <3

  20. Angela

    Det är ju inte klokt att dom skicka hem dig för att vänta in detta! Tur ändå att allt gick bra.
    Många kramar till dig och din fina familj!

  21. maria carlsson

    usch din stackare! det måste ha varit väldigt obehagligt! :((
    Imåndags när vi var på väg till sala körde vi förbi någon infart mot torstuna och då tänkte jag på dej 🙂

  22. Dimna.se

    Alltid något nytt hos Dimna.se! Och som vanligt kan du handla utvalda produkter från populära märket Bershka hos oss.

    Dimna.se – Kläder och skor på nätet

  23. felicia

    Usch vad otäckt. Jag hade blivit livrädd. Tur att ni hade folk där hemma som kunde passa barnen….

  24. Karin

    Hej Mirka!
    Jag har varit bortrest några dagar och ej haft tillgång till internet/dator, så nu när jag är hemma igen läser jag ikapp.
    Jag är så ledsen för er skull, jag vet hur ont det gör, det är inte så lätt att bara försöka tänka att något förmodligen var fel, det gör ont ändå =/
    Tänker på dig!
    Kram

  25. Malin

    Hoppas att du mår bra efter omständigheterna. 🙂 Skönt att ni hade folk som kunde passa barnen. Usch Peter måste blivit livrädd när du tuppade av. Gulligt av honom att han köpte nya byxor så du slapp sjukhus byxor. (Hoppas att inte bilen blev allt för ner blodad. Vila upp dig och ha det så bra. Kramar.

  26. Annmarie

    Herregud Mirka, sådan tur i oturen att både barnvakt fanns till hands o att allt gick bra till slut din stackare. Men jag förstår inte att de inte skrapade dig på en gång när det hade ställt faktum att barnet var borta. Det är slarv enl mig som arb på sjukhus o varit med om flera missfall. krya på dig nu o ta det så lugnt du bara kan //Kram fr mig.

  27. Åsa

    Oj oj oj….lilla vännen…….ja, det var kanske väntat kan man säga :-/ Tänk att sjukvården inte kan lyssna på oss INNAN nåt sånt här händer så att man SLIPPER genomgå nåt liknande…..
    Skönt att allt gick bra till slut – men stackars Peter…… <3
    Tur i oturen att ni hade besök hemma som i lugn och ro kunde ta över så ni kunde rusa iväg.
    Styrkekramar till dig och de dina <3

  28. Monica

    Men hu vad ni får vara med om men dat är tur att ni är starka.Det är för dj-t att det får vara på det här sättet naturligtvis ska vården ta hand om en omedelbart så människor slipper dessa skräckupplevelser.
    Ha det gott och vila nu upp dig lite i alla fall.
    Kramar Monica

  29. Elin Örjehall

    Hej! Hoppas du mår bättre snart! Jo jag har en fråga när kommer du att dra vinnaren på sodastrimen?:) förstår att du har annat att tänka på just nu:)!’

    Kram:)

  30. S

    Oj Mirka va ni hamnar att vara med om. Tur att du har en handlingskraftig man som tänker på allt. Ta hand om varandra, ta er tid att sörja det som inte blev och våga ta det lugnt ett tag. Fast ni verkar ha fina vänner som inte skyr att sköta ruljansen hemma hos er när det behövs. Kram!

  31. MarathonDonnan

    Åh, vad jag känner med dig! Din stackare, vilken hemsk upplevelse. Skönt ändå att du verkar har återhämtat dig såpass fort. Vilken underbar man som åkte och köpte nya byxor åt dig, stor kärlek det! Vila dig ordentligt nu (hur det nu är möjligt med huset fullt av barn) så ska du se att solen snart lyser på dig igen!

  32. Susanne

    Lilla gumman, ryser obehagligt av det du gått igenom… Var det inte det du skrev skulle hända! Man känner sin kropp bäst själv! Var rädd om dej nu och vila så mycket du kan! Styrkekramar från mej

  33. Stollan

    Herregud! Varför gnäller alla???
    Skriv till eran regering och berätta era synpunkter.

    Allt gick bra men kunde gått sämre.
    En varnings klocka kanske att kroppen inte orkar fler barn
    vilket ingen vågar skriva.

    Mirka! Är en späd tjej och allt har sin gräns.
    Tänk om något otäckt hänt och Peter ensam ska ta hand om alla barnen.

    Njut av livet och alla dom friska barn som redan finns.
    Tänk om detta aldrig hade hänt och ett sjukt barn vilken tar all tid kommit.

    Man ska glädjas åt den familj man har för man vet aldrig hur allt snabbt kan förändras.

    Ta inte illa upp….Mirka!
    varma kramar och krya på dig.

    1. Monica

      Man behöver väl inte klaga hos regeringen så fort man tycker nåt..??
      Att man blöder vid ett missfall har ju inget med barnantalet o göra utan vad som var fel här var att hon blev hemskickad när hon har hög blödningsrisk..Man vet aldrig vad livet bjuder på du kan få sjukt barn nr ett tre fem sju el vad som helst..
      Varje gång du går upp ur din säng kan de va farligt:du kan dö…
      NÄ LÅT FOLK LEVA SINA LIV SOM DOM VILL INGEN AV OSS HAR NGR GARANTIER OM EN MORRONDAG:CARPE DIEM..KRAMAR FRÅN MIG

      1. Regina

        På ”stollans” kommentar verkar det som om missfall är något ovanligt och onaturligt. Jag är strax över 20 och har haft 2 missfall, inga barn tidigare. Har min kropp redan tröttnat då? Nej. Det är inget fel på min kropp, missfallen har berott på embryot självt. Så mycket som en tredjedel av alla påbörjade graviditeter slutar i missfall, även om det ofta sker innan man ens upptäckt graviditeten. Sällan går det att säga vad missfallet berodde på.

        Så, alla förståsigpåare, överlåt de medicinska bedömningarna till Mirkas barnmorska/läkare.

        Skäms på er, ni som lägger er i sådant ni inte vet något om,

        och kram på dig Mirka!

  34. Ingela

    Oj vilket projekt Mirka men jag blir glad att höra att det gick bra, otäckt lät det.
    Ni är underbara Du och Peter.. All lycka till er<3

    Stor kram

    Ps visst är det härligt med riktiga vänner 🙂

  35. Caroline A

    Skönt att allt gick bra till slut, otäckt att du svimmade.
    Men som sagt tur att det slutade väl.
    Kram till dig, sköt om dig nu och ta det lugnt.
    Hälsa familjen! 🙂

  36. LILITH - Borderline & mamma

    Vilken tur i oturen att allt slutade bra. Men hade de lyssnat på dig ifrån början så hade det här inte behövt hända alls.
    Lägg nu fokus ett tag på att ta hand om dig och återhämta dig, både fysiskt och psykiskt.

  37. Lisbeth

    Men herregud ska det gå till så här????? Fattar inte sjukvården i dag, skönt att det fixa sig för dig. Ta det nu lungt och vila. Ett STORT grattis till dig med.
    Kram!

  38. ann

    Godt at du klarede den, at Peter var snabb…det skulle aldrig være sket! Jeg er rystet og min oro over svensk vård er ikke blevet bedre 🙁 Sørgeligt

  39. Jennie

    Tänker på er! Många kramar till hela din fina familj! Bry dig inte ett dugg om vad andra skriver och tycker. Peter och du vet helt klart vad som är bäst för er familj!

  40. Monica

    Skönt att de gick bra men så ska de väl ändå inte få gå till?Du skulle ju fått hjälp direkt :de kunde slutat illa:var rädd om dig <3 massa varma kramar Monica

  41. Eva

    Tänk nu till hur din kropp svarat på ännu en för snabb graviditet upp på den senaste. Var rädd om dig och din familj och låt nu kroppen få vila från allt ett tag.

    1. Ulrika

      Men vänta, hur tänkte du när du skrev den där elaka kommentaren?? Du har väl absolut inte någon som helst aning om vad missfallet berodde på. Alla gravida kvinnor kan drabbas av missfall, oavsett om man haft många barn tidigare eller inga alls. Hur kan man vara så tanklös att man skriver något som du gjordè??

      Har man inte något snällt att skriva behöver man inte skriva alls, grrr.

      Sådär nu har jag måst varit arg den här dagen också. Till Mirka, krya på dig och styrkekramar till dig och din familj. Jag är helt övertyga om att du känner din kropp allra bäst.

      1. sandra

        Håller fullständigt me ulrika! hur kan man vara så j***a taktlös o skriva nåt sånt!! inte vad mirka o peter behöver höra just nu…. Alltså blir så förbannad! ska man skriva nåt sånt behöver man inte skriva alls….. Medmänsklighet!!!! Vet du eva vad det är!!!
        Mirka o peter! Ta hand om er! Kram <3

        1. millan

          Men halååå,vad är det för elakt med de? Jag läste mer en omtänksam kommentar från en bloggläsare.De behöver inte vara så att kroppen motarbetat graviditeten,men de KAN faktiskt vara så…Jag tycker inte att Evas kommentar var elak alls…Jag sänder också mina tankar till Mirka och Peter.Vsr rädda om varann,och det ni har.

    2. sofie

      Men snälla Eva Tror du att den här komentaren som kommer stärka Mirka och Peter i det de går igenom just nu?

      Mina tankar går till er Mirka och Peter.

      1. linda

        jag tycker inte det va en elak kommentar! Hon skriver ju faktist att dom ska vara rädda om sig och ta hand om varandra :-/ Vad är det som är elakt med det?? Det kanske faktist va för tätt på,det vet inte jag det vet nog bara hennes kropp. Jag lider men Mirka och Peter ! Stackars er! Sänder TUSEN kramar och varma tankar till er..

  42. Petra O

    Men din stackare 🙁 Tänk om dom gjort skrapningen på en gång så hade det ju aldrig hänt! Peter måste ju blivit riktigt chockad när du tuppade av!
    Hoppas att ni allihop mår bra nu, många kramar <3

  43. Marie

    Hej Mirka.
    Läser din blogg sporadiskt efter alla säsonger med Familjen Annorlunda. Läste nu om ditt missfall och ville bara skicka en ”krya på dej” hälsning.
    Kram Marie

  44. Minna

    Usch vad jobbigt! Tur du har en bra man och fina vänner som tar hand om barnen! Många kramar till fina dig er din familj! <3

  45. Marie Björnram

    Hej fina Mirka!

    Fy vad otäckt det låter, hoppas du mår bättre nu!
    Skickar styrkekramar till dig =)

    Kram Marie

  46. Britt Thormeyer

    Tur att ni hade barnvakt,och att allt gick bra ändå.Ta det nu lugnt o vila dej.Kramar i massor.Du är en underbar kvinna,mamma.

  47. IMA

    ♥♥♥
    När man behöver hjälpen är den närmast kan man säga i ditt fall. Kram till dig och se till att vila så gott du kan, men du har ju en helt fantastisk familj.

  48. Helen.K

    Mirka & Peter och alla underbara barn!

    Skickar över tusen STYRKE KRAMAR till hela familjen.
    Var rädda om varandra och jag måste säga att ni är en underbar familj!
    Kramiz

  49. Karin

    Hej
    Känns så onödigt. Jag tycker du kunde fått göra skrapningen direkt då hade du/ni sluppit allt detta. Tänker på dig/er!

    Kram

  50. Caroline K

    Vad fint att ni hade så många vänner där när det hände, men fruktansvärt att det behövde hända överhuvudtaget. Det var ju precis det här du sa till läkaren att du var orolig över!
    Men jag är glad att du mår bra och att du nu inte behöver gå och oroa dig längre. Är så himla mycket lättare att samla ihop sig och gå vidare när den värsta delen är över. Varma kramar <3