Trettonbarnsmamman

Läsarnas bästa bull-recept!

Från Jennelie Bäckström

Jag är en tjej på 18 år som brukar göra blåbärsbullar som blir ruskigt goda! Gör bara en vanlig bulldeg, kavla ut den platt (som vanligt) häll sedan på vaniljsocker och lägg dit massa blåbär! :D  Riktigt somrig och god smak som jag verkligen rekomenderar! Hallon är också gott i, men föredrar blåbär då jag är galen i det ;)  Hoppas det smakar om du provar!

Från Sargit

Jag har fått ett recept från en kollega på jobbet på bulldeg, blir riktigt goda och går ju rätt fort o Många bullar blir det av detta recept…

3,4 L mjöl

1tsk salt

4dl socker

100g jäst

2 ägg (+1 för pensling)

500g margarin

1L röd mjölk (fast jag använder havremjölk, det blir godare)

smält margarin och låt svalna till 37grader (fingervarmt) blanda med mjölk. Blanda i övriga ingredienserna (spara 6-8dl mjöl att fördela tills degen släpper/ej kladdar). Låt degen jäsa i 15min baka ut och låt jäsa till dubbelstorlek i 60-70min före gräddning (250-275grader). Pensla m. uppvispad ägg + pärlsocker. Gräddas mitt i ugnen i 5-10min. Ifall man vill ha saffransbröd sen så lägger man till 5påsar saffran i övriga ingredienser. Lycka till!

Emmas tips

http://www.recept.nu/helene_johansson/efterratter_och_godis/mjol/kardemummaknutar/

Mallans tips

Jag brukar baka bullar med nötkräm, eller med hackad apelsinchoklad. Sååå gott :D

Liliths syltbullar

http://lilith.se/2011/10/10/craqueliner-ca-40-st/

Lenas tips

Äppelbullar. Gör en vanlig bulldeg, bred ut smör som vanligt och riv några äpplen som du blandar med kanel och socker. Jättegott!

Hannes (och flera andras) tips

Gör som vanligt med massa smör, vanilj lite socker o sen riva mandelmassa på, jättegott!

Annelis tips

http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/?p=62673

Saras tips

Här finns en massa tips på bullar http://mat-ro.blogspot.se/search/label/bullar. Det finns de med farinsocker som blir knäckiga, sommarbullar med jordgubbar eller blåbär, enkla långpannebullar med philadelphiaost, snabbjästa hockeybullar med marsankräm och många andra. Kika gärna in och få inspiration!

Malins bullar

http://malinlagar.blogg.se/2011/november/mina-bullar.html

Lottas tips

När jag bakar vaniljbullar kokar jag först upp mjölken tillsammans med kokmarsanpulver. Brukar ta en fem-sex matskedar pulver i en liter mjölk. Å så mycket vaniljsocker o lite vanligt socker blandat med smör (inte margarin!) i fyllningen. Det blir kanongoda vaniljbullar av det!

Carolines tips

Jag skickar dig ett recept på vanliga kanelbullar.. Men dessa är fantastiska! Jag har testat såå många olika recept på kanelbullar, men har aldrig tyckt att de blivit som jag vill.. Men dessa blev sååååå goda, saftiga och tack vare marsanpulvret blir fyllningen så bra.. Testa testa testa!! I love them.. Har fryst in dom direkt efter bakningen (såklart ätit några först) när man tar ut dom från frysen och värmer lite i mikron smakar de nybkta..

Bulldeg:

150 gram smör eller margarin, rumsvarmt

1,25 dl vit sirap

0,5 tsk salt

1 st ägg

5 dl mjölk

50 gram jäst för söta degar

2 tsk nystött kardemumma

15 dl vetemjöl, ca

Fyllning

200 gram smör eller margarin

1,5 dl florsocker

2 msk kanel, malen

2 msk marsánpulver

Pensling och garnering:

1 st ägg pärlsocker

Vaniljsåspulver i fyllningen gör bullarna saftigare. Pulvret binder ihop fyllningen så att den håller sig kvar i bullen.

GÖR SÅ HÄR 1. Rör matfettet, sirapen och saltet vitt och poröst. Rör ner ägget. 2. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den ljumma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst. 3. Klicka ner ett par matskedar av matfettsblandningen i bunken, tillsätt kardemumman. Blanda ner 10 dl av mjölet och arbeta snabbt samman till en slät men ganska lös deg. Täck bunken med en bakduk och låt degen vila i ca 30 minuter. 4. Fyllning: Rör samman alla ingredienserna till en slät massa medan degen vilar. 5. Tillsätt resten av matfettsblandningen till degen och blanda ner det sparade mjölet, eller så mycket att degen är blank och smidig efter knådning. 6. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och kavla ut en rektangulär platta. Bre på fyllningen och rulla samman. 7. Skär upp rullen i skivor och lägg över dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, eller ca 30 minuter. 8. Sätt ugnen på 250 grader. 9. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö sedan över lite pärlsocker. 10. Grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter. 11. Tips! När bullarna ska läggas på plåten kan du lossa lite lätt på degänden och stoppa in den under bullen. På så vis får du höga fina bullar eftersom du ”låst” dem så att de inte kan rulla upp sig under jäsning och gräddning.

Emelies tips

Gör degen från mjölpaketet, men byt ut mjölken mot havremjölk. Bullarna blir så mycket saftigare och godare, och dessutom mjölkfria om man byter ut smöret. De är lika saftiga om man fryser in dem. Toppenbra! Vanliga bullar kan ha en tendens att bli lite väl torra efter frysning :)  Ett annat tips är att ha så lite mjöl som möjligt utan att degen blir allt för kladdig. Då blir de också mycket godare:)

Susannes tips

Använd lite kesella ;)  mkt saftigare blir det och godare;) sen så brukar jag använda laktosfri röd mjölk mkt godare med den mjölken ;)

Carros tips

Ja brukar göra ” vanlig” bulldeg. Kavla ut och sen har ja på en gegga av Philadelphiaost smör och vaniljsocker.. Mums

Kimberleys tips

Min mamma brukar ofta exprementera med fyllningen till bullarna. Vaniljkräm (marsansås) och rå socker. Riven mandelmassa är också gott. Men framför allt med råsocker. Dom blir skit goda.

Lindas tips

Soyamjölk!!½! WOW Säger jag och de som äter mina bullar…

Ingredienser

1/2 paket jäst (à 50 g)

50 g smör eller margarin

3 dl mjölk

1/2 dl socker

1 krm salt

8 dl vetemjöl

Fyllning

50 g smör eller margarin

2 tsk malen kanel

1/2 dl socker

Pensling ägg pärlsocker

Jeanettes tips

http://tokigafamiljen.blogg.se/lagarmat/?tmp=14075759

Lindas tips

Har inget nytt recept på bulldeg men byt ut till att riva 200g mandelmassa och strö ca 2 dl frusna hallon över. Blir härliga sommarbullar :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. MIA

  Hejsan Mirka
  Ja vill gratulera till bebisen i magen och även grattis i förskott på torsdag blir vi båda 40 år.
  Även ja väntar barn blir bara mitt tredje barn om allt går vägen.
  Vilken vecka är du i?
  Ja går in i vecka 16
  mvh mia Marie-Louise andersson

 2. Anki

  Tack Mirka för att du har samlat alla olika bullrecept som du har fått. Ska själv spara och bestämma mig för vilken variant jag ska baka i veckan…

  Kramiz från Skåneland

 3. Helena

  Kära Mirka, alltid generös och omsorgsfull i det du delar med oss läsare, tack.msom LCHF kunnig vet du säkert att man skippar margarinet och använder äkta smör…..kram ❤❤❤