Trettonbarnsmamman

Besök hos vänner

Igår tog vi en heldag hos våra vänner Annica och Henke i Knutby 🙂 Vi packade med oss badkläder och mat och kom iväg strax före kl. 10. Det tog drygt 1 timme att köra till de och resan gick väldigt smidigt. Vi hade en kanon-dag i bästa tänkbara sällskap, barnen badade trots att det regnade i perioder. Vi grillade god mat och åt jordgubbar med grädde till efterrätt.

Tack Annica och Henke för allt ♥

image

Annica med Älva ♥

 

I lördags kom min mamma, ”pappa” och svägerska med lill-bebisen på besök 🙂 Släktens nyaste familjemedlem Emilia 3 veckor var så bedårande och väldigt lik min bror och oj vad stor Älva kändes på en gång 😀

Jag har dessvärre blivit usel på att fota de senaste dagarna….Tog inte ett enda kort på släkten och inte heller igår hos Annica …. måste skärpa mig lite tror jag 😀

Idag är det åter igen vardag och grått och regnigt…..inte så upplyftande för själen direkt 🙁 Men det är väl bara att gilla läget och göra det bästa av det med 😉

Det är några som tycker att det är ”dåligt” av mig att skriva A men inte B……

Ok…..Och ni som tycker det….tycker ni att det hade varit bättre att jag mår dåligt men försöker hålla skenet uppe i bloggen och då lotsas som att allt i mitt liv vore som dans på rosor ändå?? Jag är ledsen att jag inte för tillfället kan förtälja historien MEN jag tänker inte hålla någon falsk, lycklig min här på MIN blogg för att det inte behagar er när ni ”bara” för höra A men inte B!

Kram till alla er underbaringar ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stollan

    Ni som fördriver er tid på denna blogg kan inte ha mycket till eget liv.
    Nyfiken är ingen för att dom undrar varför B inte skrivs.
    Utan ett *gammalt* svenskt talesätt.
    Säger du A ska även B sägas:)
    Därför det finns ingenting att vara nyfiken över.
    Varje dag går att läsa att Mirka skjutstar Benny till kompis eller hämtar Jennifer hos kompis.
    Eller att hon handlat i Enköping osv. det kan vanliga männniskor med ett liv avstå.
    Själv besöker jag bloggen väldigt sporadiskt där inget nytt händer.

    Mirka! Istället för att *hugga* så fort saker inte passar dig eller du får någon form av mothugg….Ta det lugnt.
    Personligen skulle jag skrivit som vanligt..då du förmodligen gör samma saker trots tråkiga stunder då du har dina barn.
    Ingen skulle märkt om du skrev som alltid….hämtat Kevin hos kamrat och skjutsat Selin till hästen, handlade på hemvägen och fick paket på Maxi.
    Istället valde du berätta…Men endast en del och förmodöigen för att *höjja* blogg intresset där det ser ut vissa dagar dala neråt.
    Anser dig ibland *kaxig* exakt som i yngre år trots alla dina barn.
    Tragiskt….Men går sällan in då det som sagt inte skrivs något direkt av intresse.

    Ni stackare som fördriver er tid här inne är jag glad för att bloggarna finns…
    för vad f-n skulle ni annars lycka fördriva er tid och liv med.

    blir det era män som efter arbets tid slut får ta hand om hem städ och barnen….
    Man börjar undre då fler inte verkar ha ett arbets liv…..

  2. lotta karlsson

    JJag börjar med att skriva att jag verkligen hoppas att du får tillbaka fotfästet igen!
    Jag läser ofta din blogg med stort nöje och har skrivit i kommentarsfältet ett par gånger. Jag tycker om ditt sätt att dela med dig av er härliga familj!
    Med det sagt vill jag även lägga till att det är väl inte så konstigt att det blir ett intresse för vad som gnager dig? Människor engagerar ju sig eftersom dom följer dig i din blogg? Vill man inte ha respons/funderingar/tankar är kanske inte en öppen blogg det bästa för dig?
    Jag menar inget ont och tycker verkligen inte att en enda människa kan ”kräva” att få detaljer i någons privata liv! Absolut inte! Däremot tycker jag inte att det är så underligt att människor undrar. Man gör ju det automatiskt om man bryr sig.
    Hoppas allt löser sig! Lycka till!
    (Hoppas på fortsatt bloggande då jag tror att du förmedlar en positiv bild av hur det är att leva i en storfamilj) //kram Lotta

  3. Annika

    Kika gärna in på min blogg jag startade för 1 månad sedan. Den har redan växt till en av de mest lästa och största bloggarna på vimedbarn.se

    / Annika, ung blivande tvåbarnsmamma från Göteborg

  4. Kerra

    Härlig dag, och bara komma bort och glömma allt som känns jobbigt. Själv tycker jag det är jobbigt att sitta fast i detta hus, men nu flyttar vi på fredag förhoppningsvis :)om jag får nyckeln, så jag kan väl säga jag längtar! kram till dig och resten av familjen..

  5. Ellinor

    Vill bara säga att jag håller på dig& med dig! Du väljer själv vad/ hur/ när du ska skriva!! Vi som är dina trogna läsare, väntar tålmodigt & tänker mycket på er! Hoppas verkligen att allt löser sig bra& snart, för er skull! Ni är en underbar familj som ska njuta av livet& den underbara gåvan du fått; att vara mor åt snart 12 barn& ha en underbar man vid din sida! Det är väldigt få förunnat! Ta hand om varandra& allt det ”värdsliga/ materiella kommer att lösas! STOR styrke kram!!

  6. Mona-Lisa i Finland

    Att folk orkar gnälla. Klart att du skriver vad du vill och när i din blogg.
    Varför skall så många klaga och gnälla på Mirka till varje av hennes inlägg? Det förstår inte jag. Det finns ju faktiskt annan sysselsättning än att läsa bloggar, för den som hela tiden skall störa sig på allt. Lös ett korsord då istället.

    Ni verkar ha haft en fin midsommar. Kul!

    Kramar till Mirka o co

  7. Anna

    Hejsan! Det är fruktansvärt att må som du verkar göra nu och jag hoppas att det löser sig. Som många har skrivit brukar det mesta lösa sig även om allt ser nattsvart ut. Likaså vad gäller att säga A och inte B. Det är ju såklart helt upp till dig och du bör som någon tidigare skrivit tänka på vad du skriver med omsorg för din familj. Jag har läst en del i dina tidigare inlägg, 1-2 år tillbaka och det verkar som om du blir mer och mer ”populär” för antalet kommentarer tycks öka. En sådan här sak kan ju också göra att fler blir nyfikna och vill följa din blogg. PR-trick kanske??? Iallafall hoppas jag att det löser sig snart för dig och din familj!

  8. Anna-Karin

    Hej! Ett RÅD i all välmening. Sluta inte blogga för att du mår dåligt. Ifall det handlar om ekonomiska problem så är det smart att hålla bloggen igång, annars kanske besöksantalet minskar och det blir mindre pengar från Loppi. Alla bäckar små… du vet. Så håll igång, om inte annat med bilder. Hoppas allt ordnar sig för er. Kram.

  9. Mamma till 3

    De som är nyfikna och säger, varför inte a men inte b är ju samma som klankat ner på dig hela tiden. De är så nyfikna så de hänger med. Det är min förklaring för annars borde alla elaka egon vara borta. .Jag tror det är samma människor som klagar, för de har inget eget liv är olyckliga och ensamma. Hur kan de annars finnas kvar ,antingen skriver de själv, tänker inte läsa mer eller så är de förbannade och ratar hela bloggen och allt…..Mirka och Peter,allt gott till er.Halaus Teille kaikille! Låt ingen leva fan med er ! För då lever de fan många fler!!!

  10. Anki

    Jag säger som många andra, det är din blogg Mirka och bara du bestämmer vad du ska skriva och när du ska skriva. Visserligen är det en offentlig blogg men du är oxå en privat människa som har dagar som är mer glädjefyllda än andra. Så är det för oss alla!
    Verkar som ni alla hade en trevlig och härlig dag! Är själv så trött på detta regnandet och allt detta blöta. Har en valpkull som jag vill kunna få vidga vyerna utomhus men då måste det få torka upp och bli lite varmare först..
    Kram från Skåneland

  11. Camilla

    hej Mirka..
    jag kan säga att jag är ett troget fan av dig att du orkar hinna med allt som händer. har följt dig sen första säsongen på tv då ni va med. Jag följer din blogg men vågar inte skriva för ens nu. tycker du gör HELT RÄTT i att inte berätta allt som du har i hjärtat just nu. du får ta den tiden du känner att du inte orkar med att skriva och sen när DU käner att du vill dela med dig så är vi nog många som kommer ge dig mer stöd än du tror på din blogg.. skickar en massa styrke kramar till dig och din familj..

  12. Johanna

    Hej Mirka, jag gillar dig och din blogg jätte mycket. Tycker det är jätte tråkigt att du/ni står inför någon tråkigt. Håller helt med dig i att du inte ska skriva vad som hänt om du inte vill. Håller oxå med om att det är bättre att skriva ut att du inte mår bra istället för att lossas. Men tycker nog det hade räckt där, det är klart du väcker stor nyfikenhet när du skriver domedagen är nära (kommer inte exakt ihåg formuleringen) mm. Det är inte illa menat bara ett tips!

  13. Ingela

    Skriv vad du vill och när du vill och hur du vill. Det är din blogg. Dom behöver inte läsa. Styrkekramar till dig.

  14. Eva

    Bättre att bara skriva A för då vet vi varför inläggen är som de är! Tids nog får vi kanske veta B, om DU vill. Annars märker vi att det löst sig när inläggen blir längre och fler 😉 Kramelikram!

  15. Ammie

    Men herregud Mirka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Har du ingen som helst lust att delge ditt liv in i minsta detalj??? Hur tänker du då? Är inte du en offentlig person? Såna har inget privatliv och du får helt klart stå ut med att folk tycker saker.

    Mirka du vet att jag skämtar eller hur. Du vet vad du har mig, vart du alltid har haft mig och vart du alltid kommer att ha mig. En vän på endast en armlängds avstånd, via telefonen då alltså. Skit i folk och vad de vill ha av dig. Du behöver ALDRIG någonsin berätta vad B är. Det är ditt liv och det delar du fritt hur du vill, med vem du vill och om du vill. De som inte kan ha överseende med att du inte är en fiktiv person kan således sluta läsa din blogg. Din blogg baseras på VERKLIGA händelse, tankar, känslor som är rätt för dig. Om vissa behöver ständig uppdatering kan de kolla på dokusåpa på TV eller köpa en skvallertidning. Kramar i mazzzzz

  16. Emma

    Fattar inte folk att du har ett privatliv? Nyfikna jäklar!!
    Önskar dig och din fina familj all lycka till!
    Efter regn kommer solsken vet du 😉
    Kram Emma

  17. Susanne i Alingsås

    Du bestämmer helt och hållet själv NÄR och OM du vill berätta! Bry dig inte om surpupporna!
    Jag hoppas innerligt att det löser sig, så du slipper vara ledsen.
    Bamsekram till dig vännen!

  18. Matilda

    Du skriver helt och hållet vad du själv vill och känner för. Känn ingen press att du måste berätta överhuvudtaget. Man behöver inte berätta allt bara för att man har en blogg. Börjar dock bli orolig att det har med dig att göra 🙁 I och med att det varken hade med Peter, barnen eller familjen att göra så är det väl bara du kvar 🙁 Bara du inte fått några tråkiga besked vad gäller dig själv. Det är väl ingen galning som jagar dig nu när du är känd. Sånt kan ju hända. Man blir lite orolig faktiskt så man kan väl förstå vissa om dom vill veta MEN du ska ju inte känna att du måste berätta för det. Kram!

  19. Åsa Begman

    Tycker inte alls att du ska behöva skriva ut allt som händer i din familj. Och mår man dåligt så gör man. Typiskt folk att bara vilja gotta sig i andras bekymmer. Tycker ni är en enastående familj. Jag läser din blogg med glädje. Du ger mig inspiration. Jag har bara 2 barn men tycker att det kan vara nog så jobbigt ibland. Fortsätt som ni gör. Hoppas ni får en skön sommar.///Åsa

  20. Lisa (sjubarnsmamma)

    Vet du Mirka. Vad du skriver i din blogg är helt upp till dig. Vill du skriva A så behöver du inte fortsätta med B. Så är det bara. Vi läsare har inget att kräva av dig som bloggerska. Vi ska enbart vara lyckliga över det du delar med dig av ditt liv. Det finns inga skyldigheter när man skriver i sin blogg.

    Hoppas ni har det gott. Kram kram

  21. Karin

    Hej Mirka!
    Du vet det finns folk som gnäller på allt =/
    Jag tycker det är bra att du har skrivit det du har gjort, du ska inte alls behöva ha en falsk min här på bloggen. Du väljer själv det du kan/vill skriva om, för det är din blogg.
    Var rädd om dig och din fina familj!
    Kram

  22. Sandra

    Hej Mirka!

    Följer din familj med spänning både på din blogg och på teve när tillfälle ges. Vill skicka stora och varma styrkekramar till dig i den situation som du befinner dig i.

    Kanske finns det inte ork att svara på frågor nu, men man kan alltid chansa, så jag kastar ur mig min:

    Jag har fått en fråga på hjärnan, och lyckas inte googla rätt på nätet… Vet du hur många barn den mamma som har flest barn just nu i Sverige har?

    Stor kram, igen!

  23. anna

    Skit i alla tyckare och skriv för din egen skull. Det är ju som sagt DIN blogg. Jättetråkigt att du mår dåligt och självklart vill man veta varför då man blir orolig och målar upp jobba scenarier i huvudet. Men jag förstår att man inte vill dela med sig av allt. Jag håller tummarna för er och att allt löser sig. Grattis till pricken i magen förresten!! Kram

  24. viktoria

    din blogg, du som väljer vad som ska skrivas 🙂 jag menar, vill folk inte läsa om något negativt så kan de klicka bort din blogg :p var stark nu mirka, kramar till hela familjen! 🙂

  25. Mona

    Tack själv för att du delar med dej av ditt liv,älskade programmen Familjen annorlunda hoppas det kommer tillbaka och att ni är med.Hoppas det kommer ordna sig med allt va det nu än är.Hoppas ni får en fin vecka och va rädda om varandra <3<3<3

  26. Jeanette

    Oj vad trött jag blir! Jag har inte läst kommentarerna så jag vet inte vad en del har skrivet. Dom som skriver att du ska skriva ”B” är bara nyfikna. Det är klart att du har rätt att berätta att du inte mår bra och att det är du själv som avgör om och är du vill berätta. Jag tycker att du är duktig som skriver på bin blogg över huvud taget när du inte mår bra. Kämpa på!

  27. Helena Nordin

    Låter som ni hade en härlig dag ! Hoppas det kunde få er att tänka på något annat än problem . Du har så rätt i att det är DU som väljer vad DU vill skriva i DIN blogg … Härligt med integritet <3 kram på dig

  28. Monica

    Klart att du själv måste få bestämma när du vill berätta.En del vet tydligen inte vad respekt för andra människors privatliv innebär.Glöm dem fort.Omge er bara med människor som tillför energi och som ni mår bra av.Energitjuvarna är alldeles för många.Kram och lycka till.
    Önskar bara att jag kunde hjälpa till på något sätt.

  29. Johanna Hjorth

    Skit i dem som tycker att du måste säga vad som hänt. Du berättar det för oss om/när du känner att vi ev skulle behöva veta det.

    Ta hand om varandra <3

    Kram Johanna

  30. Lena

    Berätta inget för att du ”måste” berätta när ditt hjärta säger att du själv vill♥
    Styrkekramar i miljoner♥
    Älskar din blogg! 🙂 Kram♥ /Lena

  31. c

    Du har ju sagt massa gånger att du ska säga ”b”, men att du inte orkar nu. Jag är sådär när det händer något jobbigt. Jag kan säga att jag inte mår bra, men jag behöver bearbeta och ha saker klara för mig om jag ska berätta. Jag har kanske misstolkat dig, men tycker att man måste respektera när någon inte orkar prata om något tuff. Tyvärr har jag också varit med om människor som blivit sura för att jag inte orkar prata om ”b”.

    1. Mamma till 6

      Och många mammor med ett barn som klagar sig igenom livet också och många utan barn som klagar sig igenom livet. Bara för att man har många barn tycker folk att man inte får säga nåt gnälligt. Men vad f-n får folk utan barn det för då ?
      Till Mirka det är upp till dig vad du vill berätta och inte berätta. Gör vad som känns bäst för dig och din familj.Alla har inte rätt att veta allt.

      Kram och hoppas allt löser sig.

    2. Sofie

      Det är SÄLLAN jag ser Mirka skriva något ”klagande”.
      Livet går upp och ner och ibland när det går mer ner än upp måste man få ventilera inte sant??
      Jag antar Fia att du är en sådandär super positiv människa som aldrig någonsin klagar, eftersom du tar dig rätten att skriva en sådan positiv och upplyftande kommentar.
      Du vet inte vad det handlar om ,och inte heller jag, men har Mirka ett behov av att skriva av sig i sin blogg så anser iallafall jag att det är hennes fulla rätt.
      Hoppas det löser sig för er Mirka vad det än handlar om.

  32. Pia

    Hej

    Jag är inte förvånad över det här med säga A eller B. Bloggar är bara ett sätt att prata av sig själv utan intressse för något annat än sig själv.
    Om man då engagerar sig får man skylla sig själv, samtidigt som Mirka tackar för stödet??
    Fattar noll och ingenting om man inte tänker delge sina bloggläsare orsaken varför skriver man något om stupet och vår sista dag är kommen? Det blir ett visst intresse och stöd runt sådana uttalande fattar du inte det. Det är väl ändå inte just mot dina fantastiska bloggläsare!!


    1. När personer inte mår bra är den stora konsten att bara lyssna.
      Att prata en massa strunt som du gör är ingen konst.
      Det tillhör elementär krishantering,men det kanske är lite för svårt för dig att förstå.

    2. Ulrika

      Fattar noll vad DU skriver. Men fattar så mycket att de sista raderna av Mikas kommentar är riktade till såna som du!
      INGEN mer än du av alla ca 30 kommentarer här anser att Mirka behöver fylla på med ”B-et” om hon inte vill!! Borde inte DU då tänka ett steg längre innan du kommenterar?!?

  33. Susanne

    Hejsan!

    Inte behöver du skriva allt som sker i ditt liv
    Vad när och hur väljer du!
    Va *** tror folk att de har ¨rätten¨ att veta allt om dig ?

    Varma kramar Sanna

  34. Sandra

    Tycker det är fascinerande att folk anser sig ha ”rätt” att veta allt som händer och sker kring en bloggares liv. Tror att många har lätt för att glömma av att det faktiskt är en riktig människa som sitter och skriver och delar med sig av sitt liv. Jag hoppas att allt löser sig för er snart, vad det än är som har hänt! Kram!

  35. Lena

    Hej bloggande Mirka,
    du verkar ha en jobbig tid just nu och det är helt….helt upp till dig om du vill dela orsaken med läsare eller om du väljer att ha det för dig själv. Skriv A, skriv B eller skriv ingenting….gör det som känna rätt för dig och din familj.
    Hoppas att livet kommer upp på grusvägen igen…efter att vara på väg ner i diket….
    varma hälsningar
    Mortuta

  36. Pinglan

    Tappar hakan när jag läser att folk ”kräver” att du berättar :O Hur tänker ni!???? Som Mirka själv förklarar så är det hennes blogg och hon väljer in i minsta detalj vad hon väljer att dela med sig av. Att man undrar vad det kan vara som har hänt är helt naturligt, det gör jag oxå men det är hennes val. Hade mycket att skriva men tappar orden för jag blir bokstavligen chockad att man kan vara så oförskämd. Till dig/er Mirka så hoppas jag att er kris har lättat och att ni ser ljuset i tunneln igen. Kraaam på dig!!!

  37. Ida

    Det är ju bara du själv som kan bestämma vad du vill skriva i bloggen. Tycker absolut inte du ska hålla skenet upp för läsarnas skull, mycket bättre att du är ärlig med hur du mår. Men hoppas det snart känns bättre för er vad det än handlar om.


  38. Varför inte bara acceptera att någon mår dåligt och är ledsen.Man har ingen skyldighet vare sig på en blogg eller IRL att berätta något som man själv inte vill.
    Däremot kan det kännas lättare att bara få säga att man inte mår bra men att det är av privat karaktär.
    De som klagar gör det enbart av nyfikenhet och inte av omsorg om er familj.
    Hoppas givetvis att det kommer kännas bättre när det gått en tid.
    Det är skillnad i en blogg att vara personlig och privat.Dessutom har ni många barn som ni oxå måste visa omsorg och respekt.

  39. Towe

    A och inte B……herregud vad folk är nyfikna! Ibland delar man med sig av sig i sin blogg ibland inte. Så är det ju bara. Regn regn och regn…suck säger jag bara. Hoppas solen kommer för att stanna snart.

  40. Nadja Fridström

    Hej strunta i vad alla andra tycker..Ibland är det skönt att skriva av sig och givetvis vill man inte öppna hela sitt hjärta och liv till främlingar..Man vet ju inte vem som sitter där och läser..Och Enköping som är en så liten stad..då går skitsnacket på en gång..Du gör rätt i det du gör..Alltid finns det någon som ska kommentera dåliga saker..Kram Nadja

  41. maria

    Jag förstår inte varför folk måste ha så mycket åsikter, och svårt att acceptera att det är din blogg. Det är klart att du måste få skriva hur du känner utan att behöva berätta varför. Förstår inte varför det skulle vara så svårt att acceptera.

    Det låter som ni har haft en väldigt trevlig dag.

    Jag håller tummarna att vad det än är som gör dig ledsen att det löser sig snart, allt brukar ordna sig.

    Många kramar/
    Maria

  42. Sara

    Du väljer självklart själv vad du vill skriva och inte skriva, det är – som du skriver själv – DIN blogg! Många kramar till er alla <3 Du är väldigt rik på kärlek!

  43. Annika - drömmen om 11 barn

    Skit i såna nötter… Du skriver precis vad DU vill skriva, oavsett om det gör folk irriterade eller förbannat nyfikna. Folk älskar att gotta sig i andras bekymmer och ledsamheter…
    Tycker dom att du är ”dålig” för det så kan dom väl tycka det då, då behöver dom inte läsa då om det är så hemskt synd om dom!

    Låter iallafall som du haft en väldigt skön helg ändå, trots att du inte varit på topp med allt! <3

    Kramar!

  44. Louice Glamberger

    Mirka bry dig inte om dumma kommentarer om att du inte kan säga vad det är som trycker dig. De får väl lugna sig och inte läsa bloggen då kanske. Det är ju din ensak att avgöra vad som är bäst för dig och din familj. Hopp om bättre tider.