Trettonbarnsmamman

Recept på pajen :-)

SOMRIG BÄRPAJ

Pajdeg:

150 g    smör eller margarin

1 dl       socker

1 st      ägg

1 tsk     bakpulver

3 dl      vetemjöl

Fyllning:

3 dl     gräddfil

1 dl     socker

1 msk  vaniljsocker

1 st     ägg

ca. 4 dl  bär

Blanda alla ingedienserna till pajdegen. Jag brukar micra smöret nån sekund så den blir lite mjuk. Platta ut degen i pajformen. Degen är lite kletig men doppar man fingertopparna i mjöl innan man plattar ut degen så fastnar den inte i fingrarna ;-)

Vispa för hand ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll i bären över pajdegen och därefter häll fyllningen över bären.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 25 – 30 min. Ta ut pajen och låt den svalna. Jag tycker att den blir godast om den får stå i kylen ett par timmar så att den blir riktigt kall :-)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Terése Wahlgren

    Hej,Mirka!
    Tänk vad mycket hat folk har o sprider,har själv drabbats av det o ja allt vi kan göra är att ignorera o sortera.

    Du är än bättre mamma än vad de flesta mammor är.
    Ni lägger all er tid på era barn.
    Finns tusentals som skickar barnen till dagis så fort det går o hellre är ute o festar o har ständigt barnen hos någon annan.

    Du är bäst Mirka låt ingen få dig att tro annat.
    Jag läser din blogg dagligen o har följt er under er tid på tv.
    Tack för att ni sprider så mycket kärlek o lycka.

    Jag bloggar om mitt liv med min man,små tjejerna,djuren o alla våra upptåg.

    Följ mig gärna på
    http://www.tezz88.wordpress.com

    1. Towe

      jag är en sån mamma som skickar till dagis…men det måste jag ju för att jag måste jobba och kunna få ihop till hyra, mat, el, försäkringar osv. Hade jag de inte på dagis/fritids hur skulle det då gå? Man kan ju inte livnära sig på bara barnbidraget….

  2. Jenny

    Har man någon vaniljvisp till pajen? eller äter man den som dne är?
    Gräddfil? inte creme fraiche?
    Spännande, denna måste jag testa! 🙂

  3. Lovisa

    Tack för ett fantastiskt recept, bakade den idag och bjöd min mor på födelsedagen, det blev riktigt uppskattat. Tack även för en givande blogg, du är fantastisk. 😉

  4. Anki

    Pajen ser jätte god ut så den kommer jag att baka en passande dag!
    Tack för receptet 😀

    Kram från ett ruggigt Skåneland

  5. Anna W

    Låter som en smarrig paj som definitivt måste provas! 🙂

    Vill också passa på att gratulera till erat tolfte mirakel – hoppas allt kommer flyta på bra! 🙂 Även om jag själv aldrig skulle komma på tanken att skaffa tolv barn så måste jag säga att jag avundas er. Vad jag har kunnat se i ”Familjen Annorlunda” och på din blogg så verkar ni vara en harmoisk familj och du och Peter verkar vara riktigt härliga föräldrar till era barn. Har inte läst de elaka kommentarerna du fått men kan bl.a. tänka mig att vissa handlar om tid. Det är något jag verkligen tycker att ni ger era barn – ni hittar på mycket tillsammans!
    Och ingen kan ju komma och säga att ni inte har plats för fler barn – erat hus verkar ju vara ”gigantiskt” 🙂

    Nej nu får jag sluta babbla 😉 Det jag ville säga var bara – lycka till med ”tolvan”, är det några som fixar det så är det ni! 🙂

    Kram

  6. Sandra

    Hej Mirka!

    Jag kikar in här emellanåt och satt som klistrad framför TV när ni var med i Familjen Annorlunda. Läste just inlägget om alla elaka kommentarer. Jag skulle strunta blankt i vad andra säger för elakt, även om jag har full förståelse för att det är lättare att säga än att faktiskt göra. Jag själv kan älta på med egna tankar rätt bra.. 😉

    MEN – det jag vill säga är att jag beundrar dig och hela din familj. Det går inte att missa all kärlek som finns bland er. Folk som skriver elaka kommentarer verkar inte ha bättre saker för sig occh gottar hellre i andra personers livsöden. Den dagen jag själv får egna barn hoppas jag få en lika mysig, kärleksfull, omtänksam och fin familj som du har.

    Grattis till nya pluset också! =)
    Kram Sandra

  7. marie

    Lite nät-KÄRLEK; Heja dej och er familj. Ni gör alldeles som ni själva vill och mår bra av. Det vet du ju redan, men självklart skulle alla bli ledsna av ett par av de kommentarer som kom sist. En del folk har för lite empati helt enkelt. Men du! Du är grym, jag blir oerhört imponerad av både dej och din familj. Kram! Och lycka till! Heja lilla tolvan också!

  8. Anette

    Hej Mirka, hittade din blogg igår 🙂 Har följt Familjen Annorlunda på TV, det gav mig perspektiv på tillvaron när jag tyckte mina två barn var jobbiga 😉 Jag tycker att ni verkar ha en sån härlig stämning och harmoni i er familj. Har just haft en riktig fajt med min 8-åring och det är en riktig pärs kan jag säga! Har ni aldrig en massa bråk mellan barnen eller mellan er vuxna och barnen? Eller valde man bara att inte visa det på TV? Vi har då två barn och det är väsen och bråk varje dag – blir snart tokig! Hur lyckas ni med tillvaron? Är imponerad av dig och din man.
    Jag kommer att fortsätta ”titta in till dig” här på bloggen 🙂
    Ha det gott.

  9. Sabine

    Hej Mirka!!!

    Du är helt fantastisk!!!!

    Jag är fruktansvärt avundsjuk på dig:). Som ensambarn själv var min dröm att få ett helt eget fotbollslag av barn. Dock tyckte min man att det räckte med tre och jag fick finna mig i det. Men jag har tre underbara barn och ett underbart barnbarn.
    Men jag kan än dagdrömma: – Tänk om…….jag fick ha många barn……

    Redani första avsnittet av familjen annorlunda blev jag tagen av din familj. Du och Peter var så jordnära och har en enorm barnsyn. Tänk om alla barn fick gå ut i naturen och lära sig, använda sin fantasi.

    Åhhh vad jag skulle vilja vara ett av dina barn om jag var barn igen.

    Stå på dig och tro på dig själv.

    Du är så BRAAAAA!!!!!!!

  10. Marika

    Nu är vi nyfikna på vilka som var med på bilderna 🙂 Vad sa förresten barnen om att få ett till syskon? Kramar

  11. Camilla

    Tack för att du tog av din dyrbara tid och skrev ut receptet på bloggen 🙂
    Ska genast baka den!

  12. Mikaela

    Hej Mirka! Det är första gången jag skriver till sig. Men jag läser din blogg varje dag. Har följt er i alla säsonger av familjens annorlunda. Jag själv bor i Norge (är svensk), gift med en norrman och mamma till två underbara flickor. Jag vill bara säga Tack till alla dina tips och tänkte ge dig ett: jag vet inte om du behöver detta men du kan ju tipsa Dina blogg läsare om detta. Knot genie är en hårborste som inte gör ont att borsta hår med. Mina flickor är väldigt hår ömma och denna borste har gjort hår borstningen till ett stort nöje, det var det inte förut kan man säga. De har egen hemsida, knotgenie.com. så om du har tid kan du titta där! Tack för en fin blogg. Mikaela i Norge

  13. Matilda

    Åh, så gott! Är det något jag inte kan motstå bland onyttigheter så är det pajer. SÅ gott! 🙂

    Tycker det är så tråkigt att du fått ”näthat” då du är en så underbar människa och mamma Mirka! Men det drabbar väl i princip alla som bloggar. Det är väl ett smidigt sätt för dom som mår dåligt istället för att palla sig iväg till en psykolog. Du får se lite på det vem det är som skriver så. Skulle man själv skriva nåt sånt? Nej. Varför inte? För att man mår bra och mår man bra då vill man inte göra andra människor illa. Så enkelt är det. Förstår att det är jobbigt ändå men tänk efter vem det är som skriver det. Det hade lika gärna kunnat hamnat hos någon annan. Du råkade vara där och då för den personen att spy ut sitt skit på. Det hade lika gärna kunnat hamnat hos någon annan. Det har inget med dig att göra.

  14. Ida

    Vilken härlig paj Mirka, och vilken härlig blogg!! Sitter just nu och tittar på repris av familjen annorlunda, och tanken slog mig att jag måste titta in på din blogg:) Vilken härlig mamma du är! Du ger verkligen inspiration och viljan att skaffa flera! Hihi:) Er vardag ser underbar ut!! Stor kram!

  15. Linda

    Mmm, ser underbart god ut! Och väldigt fin!

    Jag ska testa med ananasbitar istället för bär då jag har det hemma. 🙂

  16. kristina

    En paj som måste provas
    Grattis till tolvan, blir lite avundsjuk då jag ”bara” har 4 barn då jag måste förlösas med kejsarsnitt
    åter igen grattis och var rädd om denna tolfte förmånen ni får och skatta er lyckliga över de elva ni redan har

  17. Tinne

    Ser himmelskt ut. Den pajen ska jag absolut testa 🙂

    Tack för en super bra blogg, ser fram emot varje nytt inlägg från dig

    Mvh Tinne

  18. Lotta

    Hej på er! Kul att hamna härinne o läsa runt!! Blir bara så fascinerad hu ni hänger med! Haha! För mej räcker det med två små tjejer för att ibland ställa till sån oreda! Läste oxå att du oxå fått besök av såna där typer som inte har något annat för sig än att skriva en massa skit på bloggar!Försök att ignorera dom……svårt jag vet! Men dom håller bara på o kommenterar en massa elakheter på andras bloggar!!!! Ha de gott….i kylan.Kram Lotta

  19. heidi ree-johansen

    Da takker jeg og skal lage det til min kjære i så han kan kose seg til kvelden for det fortjener han 🙂

  20. Lotta

    Hej!

    Jag läser din blogg för jag är nyfiken på hur det går för dig och din stora familj! Jag läste att du blir ledsen och upprörd över elaka kommentarer, jag har inte läst kommentarerna men jag kan ju gissa att det stod något om din/er graviditet. Jag respekterar absolut ditt/ert val att få många barn så jag säger Grattis till er! Men att du får elaka kommentarer är faktiskt inte okej och det borde ju gå att stänga av vissa emailadresser eller? Jag har fyra barn och i mina kvarter så räknas vi nog som helt galna och udda människor. Här i vårat område har man 2 eller max 3 barn sedan börjar det räknas som avvikande vilket är absurt tycker jag. Jag vet inte vad jag vill säga egentligen utom att du får tänka att människor som kommenterar och skriver elaka saker har egna problem som de försöker lasta över på dig. Vad de problemen består av kan ju bara de själva veta men tyvärr drabbar det dig. Så tänkt om de som skriver elakt att det är jag som är mentalt och de som är sjuka. Lycka till med barnen och ”tolvan”.