Oj jösses då :-D – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Oj jösses då :-D

Tusen tack för alla de fina gratulationerna och lyckoönskningarna, de känns extrabra när man läser de mindre roliga kommentarerna 🙂

♥ TACK OCH KRAM ♥

Jag ids inte ens att gå in och kommentera alla dessa “åsikter” som folk har, allt de vet så himla bra trots att de inte känner oss, har aldrig träffat oss, än mindre umgåtts ( thank god for that! ) med våran familj och i verklighet sett vad vi klarar av eller inte…..

ALLA människor är olika, har olika önskemål här i livet och klarar av olika mycket. Bara för att vi är olika – gör det mig sämre då? Är just dina värderingar och åsikter de rätta? Vem ska ha rätt till att bedömma en sån sak – du? Vad roligt att vissa gör sig till vad….gudar…? Klart att ni dömande har rätt och alla andra fel hallelujah..?

Vi gör det som känns rätt för oss och vi vet att vi klarar av det. Ja, vi ville ha barn tätt för att detta blir min sista graviditet – helt bestämt. Hur bra det är att få barn tätt går ju att diskutera till dödagarna om man så vill för även där går ju folks åsikter isär 😀 Vi har fått de första barnen med några års mellanrum och senare har barnen kommit tätare så jag har liksom lite facit i handen om hur det kan fungera åt båda hållen och VI ser inget negativt med att få barn tätt. Så bara för att vissa anser motsatsen så betyder det inte att just du har rätt i det när det gäller trots allt vår familj.

Jag förstår inte riktigt varför man anklagas att vara arbetsskygg när man har många barn?  Valet till att skaffa en stor familj har ingenting med det att göra. Jag gillar att jobba, jag jobbar hårt och jag jobbar jävligt bra MEN jag prioriterar familjelivet framför en bra karriär. Att ha ett supermodernt hem, fina bilar i nyare årsmodell, utlandsresor har aldrig varit viktiga för oss, det materiella gör inte våra liv meningsfulla och ska sanningen fram så de flesta med just dessa finare materiella saker har även stora lån på dessa fina saker….vi kanske har skruttigare bilar men damn så skönt att slippa betala lån för de för de är VÅRA!

Jag respekterar andras åsikter och jag förstår att många inte förstår de valen vi gör i livet och det är helt okej för mig. Jag hoppas bara att ni respekterar våra val även om ni inte gillar det 🙂 Man behöver inte gilla andras val i livet men att visa respekt för andra har aldrig skadat någon. Döm inte mig först du har gått 10 mil i mina skor 😉 Love ♥

Jaja, nog om detta. Vi är glada över lilla pyret och det är det viktigaste för oss ♥ Jag är i början av graviditeten och har bf i slutet av jan. Jag valde att gå ut med detta så det slipper börja härja massa snack bakom ryggen mm. Nu kommer det från mig så behöver inte någon fundera på om det är sant eller inte 😀 Jag har lite illamående, speciellt när jag är hungrig. Har aldrig kräkts och hoppas på att få slippa det även denna gång 😀 Om ett par veckor ska jag göra ett VUL ( vaginalt ultraljud ) för att kolla exakt hur långt gången jag är och att allt ser bra ut för övrigt 🙂

Vi har bestämt att detta blir min sista graviditet och jag kommer att sterilisera mig så fort det går efter förlossningen och det beslutet känns bra 🙂

Sköt om er alla 🙂

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anne

  Hej ,

  Du kommer kanske inte se denna kommentar då du har såå många fina kommentarer, Men hur som helst vill jag bara säga Stort grattis till er familj, Jag tycke att det är underbart att läsa din blogg och följa dina åsikter för du är en vettig person, Jag skulle själv mer än gärna skaffa många barn för jag älskar familje livet framför allt annat ,exakt så som du skriver men tyvärr är det lite svårare för mig att bli gravid 🙁 men det kommer väl nån dag också 🙂 Verkligen stort grattis och jag hoppas du inte får en alldeles för jobbig gravitet

  kram

 2. Marie

  Grattis Mirka och Peter!

  Jag följer er fina familj och tycker det låter helt underbart att ni ska få en tolva!

  Bry er inte om illasinnade röster som prompt ska vräka ur sig ditten och datten så fort någon inte lever som de själva gör. Var och en måste själv få välja hur man vill leva sitt liv, och personligen tycker jag bara det är underbart med mångfald och att inte alla har 2,3 barn, villa, vovve, volvo you know.
  Mångfald berikar!

  Lycka till med tolvan och med de andra elva, sköt om er och fortsätt vara de härliga människor ni ger sken av att vara och låt er inte nedslås av tjuriga kommentarer:-)!

 3. Tuva

  Måste bara säga att jag är sjukt avis på dina barn som får ha så många syskon!! Själv har jag bara 3 men ett dussin fler skulle inte suttit fel. The more the merrier säger jag bara 😀

 4. Maria

  Stort grattis till plusset!

  jag är imponerad över att din kropp orkar alla dessa graviditeter. Min är totalt slut efter sju så här blir det inga fler barn även om man så hade önskat.

  Hoppas att allt kommer gå bra, härligt att du står på dig och inte låter dig “tryckas ner” av en massa dumma kommentarer. Man gör som man själv vill men en del verkar inte ha ngt liv utan lever på att kritisera och kommentera andras val.

  Stort grattis!

  Kram

 5. Tiina

  Har precis suttit och läst igenom alla kommentarer du fått på inlägget om att du är gravid igen samt även detta senaste inlägget.
  Första tanken som dök upp i mitt huvud när du berättade att du var gravid igen var “seriöst!!!” Hade väl inte väntat mig det. Men nu när jag smält det ett tag så tycker jag att det är hur kul som helst.
  Blir verkligen ledsen när jag läser alla elaka kommentarer och påhopp om bidrag hit och skatt dit. Att folk orkar bry sig om pengar när det finns så mycket värdefullare saker man kan få här i livet. Pengar är ett nödvändigt ont men långt ifrån allt här i livet.

  Jag har aldrig träffat dig och känner därför inte dig(önskar dock att jag skulle få chansen att göra det någon gång).
  Det skulle aldrig falla mig in att ha en massa åsikter om dig och sprida ut dem så offentligt som många gjort. Det är ju direkta påhopp och vissa av dem verkar verkligen vara menade att såra dig.
  Självklart får man vara beredd på att alla inte gillar de val man gör och att man därför kan få mindre roliga kommentarer när man valt att dela med sig av sitt liv i en blogg. Men att folk har mage att skriva så elaka saker gör mig ARG. Dom skulle säkert inte våga säga allt de skriver öga mot öga. Dessutom ska de först gå i dina skor innan de dömer dig.
  Var stolt över dig själv Mirka, av det lilla jag vet om dig anser jag att du är kanon och värd all kärlek du får.
  Lämpimät onnittelut odotuksen johdosta toivoo Tiina =0)

 6. Monica

  Hej o stort GRATTIS
  Beundransvärt tycker jag…
  Jag har fem barn o de är max för oss, men som du skriver gör vi olika val o vi bestämmer ju faktiskt själva hur vår familj ska se ut..Sen hur du/ni orkar förstår inte jag men jag behöver ju inte förstå de heller o jag respekterar att vi gör olika o de finns inget rätt el fel
  Tycker de är så klantigt när folk måste fälla taskiga kommentarer..Gör rent i ditt eget skithus först innan du kastar på andra liksom..Lycka till nu o ta hand om dig/er kramar Monica

 7. GinaG

  Konstig fråga att hur gör folk med 2-3 barn om ett barn hamnar på sjukhus?? Ja, vad gör man? Men lättare är det ju iaf att få 2 barn utplacerade hos någon under tiden man är på sjukhus med etta barnet. Däremot tror jag INTE det är lätt att få hjälp om man har 11 barn som måste tas hand om av ngn annan….

  Med tanke på barnvakt så är det ju nog svårt att få barnvakt om man har så stor familj. Jag märkte t.o.m. skillnad med att gå från 2 till 3 barn -> ej längre lika lätt!

 8. Linda

  Heej och GRATTIS!! KUL! Men jag som många andra skulle vilja veta vad det är som driver er att skaffa så många barn?? Kan du inte berätta hur ni tänker? Och du har ju TOK bantat nu ett tag och helt plötsligt pang med barn! Hur mår kroppen rent medicinskt igentligen när man “PISKAR” på den så som du gör?? Jag är inte dömmande bara nyfiken! Var och en får göra som dom vill med sina liv! Och IGEN GRATTIS! //Nyfiken och undrande.

 9. marina

  Ett stort grattis.Det är löjligt att folk lägger sig i hur många barn ni har .det är ju inte dom som ska ta hand om dom.Jag har 3barn ,skulle gärna ha skaffat fler men min man sa nej(då hadde jag fått skaffat en ny man först).Men nu har jag fått 2 barnbarn som jag passar så mycket jag kan och får ,det är jättekul.Det är kul att läsa din blogg hoppas du fortsätter.

 10. Martina

  Ja visst får alla tycka precis vad de vill! Och ni gör precis som ni vill och känner är rätt för er. Jag tycker synd om resten av barnaskaran du redan har, de måste vara svårt att hinna med allihop! Jag tänker på egentid där barnen får känna sig speciella och inte bara en i mängden, men vad vet jag du kanske får till det oxå. Jag tycker att det inte finns någon bra anledning alls att ha 12 ungar, kan inte förstå det alls faktiskt! Idioti enligt mig. Men det är min åsikt, du har en annan 🙂 Lycka till och grattis!

 11. Ellen

  Bra skrivet. Förstår inte varför folk ska klaga så mycket..? Jag menar, hade ni tyckt det var jobbigt på något sätt hade ni ju inte skaffat så många barn..
  Stort grattis igen! Ska bli kul att följa er sista graviditet 🙂

 12. Jenny

  MYCKET bra skrivet tycker jag! Visar både på integritet och intelligens =).

  Kram på dig och din familj

 13. Camilla

  Hej!
  GRATTIS, vad kul med en till liten.
  Förstår inte hur folk kan uttrycka sig så urbota dumt som dom gjorde i förra inlägget.
  Det är ert val och ert liv, tycker att både du och Peter verkar vara helt fantastiska föräldrar och era barn ser alltid så fina och harmoniska ut.
  Kram <3

 14. Stina

  Mycket stort grattis till nummer 12, hoppas själv på en 5:a, måste bara bearbeta mannen hemma 🙂

 15. Veronica

  Hej!
  Först till jag skriva grattis, önskar er all lycka:-)

  Men jag har en lite fråga.

  Tänker ni någon gång på hur de skulle bli om nått utav barnen skulle bli sjuka? Hur skulle ni klara av så många barn då om ni tvingades bo på sjukhus i ca 1 år.

  För sånt måste man av gå med i beräkningarna när man skaffar barn!

 16. Jessica H

  (Det du skrev om arbetsskygg,) hur tänker en del. Alla har rätt till åsikt men jag anser och tror själv att ta hand om en så stor familj är nog mer arbetssamt än att jobba ute med en karriär. Om inte i alla fall lika. Barn kan vara så glädjefyllt samtidigt så uttömande så man går på knäna i stort sett. Jag har själv 7 barn, varav en pojke har varit sjuk sen 1 år och senare fick diagnosen autism. Det medicinska är något annat som de ännu inte hittat helt vad det är. Jag önskar dig all lycka. Barn är livet men glöm inte bort dig själv mitt i allt. Ett bra råd jag fick när Tiam var liten av en läkare. GRATTIS 🙂 kramar.

 17. GinaG

  Hej,
  jag har en rakt på sak fråga: vad är det som driver dig/er att skaffa ett barn till nu så här tätt? Är det bara för att ni vill ha ett dussin barn tillsammans, är du jämt sugen på att vara gravid, på att ha en bebis i huset? Vill ärligt veta! Man kunde ju ha trott att det räckt med 10-11 barn….Tror helt säkert att du vill dina barn väl och tillbringar ju mycket tid med dem… Men ändå har vi alla bara 24 h/dygn. Och Peter som är på jobbet kan ju ändå inte hinna vara så mycket med alla, eller hur? Fast känner jag dig o andra storfamiljsmammor så slår ni ju bara från er när det gäller den frågan med att påstå att ‘vi andra med mindre’ barn bara jobbar jämt och inte är med våra barn! Pyttsan…

 18. Jannice Lindell

  Ert liv,ert beslut! Ni gör som ni vill! Vissa är bara avundsjuka eller har inget liv som kommenterar fula saker i bloggen:) Ni gör rätt. Mysigt med många barn! KRAM

 19. Sanna

  Tänk att så många kan ha en sån bestämd åsikt om att två vuxna människor bestämmer sig för att skaffa ett till barn. Självklart har alla rätt att ha en egen åsikt men jag tycker att man ska tänka sig för innan man framför den. Kommer det jag tycker såra den andra människan? Om svaret är ja. Behöver jag verkligen berätta för den här personen vad just jag anser vara rätt? Oftast är svaret nej. Och sitter man dessutom framför en dator har man verkligen tid på sig att fundera på vad man vill skriva. Det pratas så mycket idag om näthatet bland unga, och vad lär vi våra barn och ungdomar om vi själva som vuxna (jag antar att de flesta som kommenterar här är vuxna) skriver och klankar ner på andra på nätet.
  Själv är jag nöjd med de två barn som jag har men skulle aldrig påstå att det är rätt för alla.
  Önskar dig Mirka lycka till med “tolvan” hoppas att du får en bra graviditet och att du och din familj får en härlig sommar!:-)

  1. Anna

   Håller med dig Sanna!! Vi som vuxna måste vara bättre förebilder för våra barn och ungdomar kring hur man beter sig på nätet. Ett skrivet ord är oftast mycket hårdare och man vet aldrig hur mottagaren tolkar det.

 20. Kina

  Hej!
  Jag har kommit förbi barnafödandet själv men tycker det är kul att följa er på tv och har nyligen börjat läsa din blogg. Beundrar er med många barn för att ni orkar 🙂 och såklart måste man själv få välja hur man vill forma sitt liv, det ska ingen annan lägga sej i.
  Grattis till nummer tolv*L*

 21. Sandra

  Åh gud vad kul, grattis!!! Och verkligen bra skrivet, fattar inte att folk har ork att vara så negativa. Det ska bli spännande att följa graviditeten! Kram!

 22. maggan

  Jag tycker det verkar lite sjukt att skaffa så många barn, att man liksom aldrig blir nöjd. Det kan inte vara bra för kroppen heller. Den har inte hunnit återhämta sig från den förra graviditeten. Kan inte vara bra att ständigt vara trött och inte få sova ordentligt. Hur kan man orka vara en bra mamma om man ständigt är trött. Har läst i din blogg hur trött du varit och inte fått sova mycket nu sedan Älva föddes. Hur orkar du då bara tänka på att gå igenom det en gång till. Jag har läst om en beteendevetare som rekommenderade minst 3 år mellan syskonen. Det var det stora syskonet som blev lidande om man får barnen tätt, för då har dem inte kommit över individuationsfasen eller separationsfasen.

 23. Elenor

  Nä nu blir jag arg. tycker att ni verkar vara världens underbaraste familj.
  jag och min sambo gillar att följa din blogg även familjen annorlunda på tv och vi gillar er starkt!
  INGEN annan människa har rätt att tro sig ha åsikter om hur ni väljer att leva era liv. det är upp till var och en att se till vad som är rätt för just sin familj och vad som passar. är så trött på alla dessa SUPER människor som alltid har rätt och gärna kommenterar vad andra gör för fel.
  tycker ni gör helt rätt i att köra ert eget race, barn är underbara, familjen det viktigaste man någonsin kommer att ha. kärlek kärlek!

  STORT GRATTIS TILL ER ALLA!

 24. Karin

  Hej Mirka, eller kanske ni andra som verkar ha så många åsikter…

  Jag kan inte låta bli att undra över varför det är så många som “stör sig” på att ni nu väntar erat 12:e barn, skillnaden mellan 11 och 12 barn är ju inte så jättestor. Visst det är många barn, men det är ju 11 barn också, eller hur? Allt över 2-3 barn verkar ju ses som att man har “många” barn
  Jag kan inte minnas att det var så många åsikter när ni väntade Älva.
  Jag själv hade också kunnat tänka mig många barn till, men pga av sjukdom fick det räcka med de jag har.

  Jag är jätteimponerad av dig Mirka, du är en fantastisk kvinna, mamma och fru!
  Kram till dig!

 25. carina

  jag har 12 månader mellan mina 2 sista och det har funkat utmärkt, de är nästa son tvillingar

 26. Kattis

  Hej Mirka. Jag har aldrig kommenterar tidigare men jag har läst din blogg ett tag. Jag verkligen älskar att läsa om dig och din familj. Jag har sett alla säsonger av Familjen Annorlunda, har då alltid tyckt det varit roligast när de handlat om er familj. Ni verkar vara en så mysig om sammansvetsad familj och du och Peter verkar så harmoniska med varandra. Jag blir inspirerad av dig och din enorma drivkraft. Själv har jag två barn och kan ibland tänka på dig när kraften tryter, om du orkar och kan så borde väl jag. Du verkar vara en helt underbar person, en sån man gärna vill ha i sin närhet. Du verkar utstråla så mycket positiv energi och jag önskar er all lycka och välgång. Stort Grattis till nykomlingen.

 27. marie-louise vennerström

  Hej! Först och främst vill jag säga GRATTIS!! Se’n tycker jag det du skrev var otroligt bra!!! Ingen annan har med ert liarnv och val att göra, men det är rent sorgligt att människor kan va så elaka och missunsamma… Jag har själv 5 barn, födda mellan 2004-2008, och jag måste säga att tanken med att skaffa dom så tätt har varit helt rätt för oss. Barnen har så otroligt roligt ihop!! Man är inte arbetsskygg bara för att man har många barn-vet dom ens hur mycket jobb det är att få vardagen att gå ihop? Jag skulle gärna vilja ha fler barn, men min man tycker det räcker, och det känns som en sorg lång därinne…
  Jag brukar läsa din blogg emellenåt när jag hinner, det är jätte intressant hur en familj som är större än min har det:) Och vi har oxå fått jättemånga dumma kommentarer:(
  Lycka till med bebben:)

 28. Josefin

  Hej Mirka!
  Grattis till tolvan, det var en glad nyhet!!!
  Jag har själv 4 barn och jag var så illa tvungen att sterilisera mig efter det sista barnet pga sjukdom 🙁 iofs som en “liv försäkring” men ändå trist!!!
  Jag skulle absolut INTE rekomendera DIG att gjöra ingreppet direkt (2 mån) efter graviditet som jag fick gjöra!!!!
  Det blev bara en massa strul och komplikationer som följd tex otroligt tryck över bröstet pga att de fick använda dubbelt så mycker gas för att “blåsa” upp magen, jag fick värsta dödsångesten och trodde jag skulle dö mm mm!!! Män däremot kan fixa det mycket lättare, de behöver inte ens sövas… Om de nu tar sig i kragen och går dit frivilligt!!!
  Jag läser din blogg dagligen och det är dagens höjdpunkt ni är så härliga allihopa!!!
  mvh josefin

 29. Ullis

  Grattis!! och vilken tur även detta barn har som får komma till just er….ska följa er och er underbara familj här på bloggen, för ni gör mig glad!!

 30. Therese

  Grattis till tolvan!! Visst är det ok att folk har åsikter-men det är hur man uttrycker dem som är problemet, tycker jag. När man bloggar kan man inte bara få medhåll, men kritik ska vara saklig.

  Vi är alla olika, ni älskar barn, dessutom har ni massor av uttymme och både du Mirka och Peter verkar vara goa och snälla med barnen.

  Jag tycker dock att det är otroligt att din kropp klarar så många graviditer.

  Jag har fyra barn, tvillingarna föddes för sex veckor sedan, och jag vill ha ett till, trodde aldrig att jag skulle vilja det, för min graviditet var hemskt svår.

  Men sambon vill inte och vi är inte unga längre….men fick jag välja skulle jag gärna få ett femte och sista barn :).

 31. Matilda

  Nu är det nog min tredje kommentar till detta inlägget men jag hade mycket att säga visst 🙂 Dessa frågor om pengar. SÅ dyrt är det inte med barn. Som det låter på vissa verkar en del tro att det kostar en miljon om året att ha barn. Jag är ensamstående mamma och studerande och har inga som helst problem att få ekonomin att gå runt och då kan vi ändå göra mycket roligt, resa, hon har märkeskläder osv. SÅ dyrt är det inte med barn!! När dom är äldre lär det väl bli dyrare dock om man har fritidsaktiviteter och så.

  Det är inga som helst problem att få ekonomin att gå runt så länge man tänker ekonomiskt. Hur lite man än tjänar. Man måste tänka vart man gör av pengarna. Då är det inga problem. Ni som inte “förstår” hur andra får det att gå runt ni är ju förmodligen såna som spenderar 500 spänn om dagen på småkostnader. Som bränner pengar utan att tänka vart ni gör av det. Vissa människor är ekonomiska av sig. Dom tänker. Dom planerar. Och då räcker pengarna hur långt som helst.

 32. Kimsan

  Hej Mirka och grattis än en gång!
  Jag läste några av kommentarerna från förra inlägget och jag fattar inte att folk kan tro att de vet bäst om allt!
  Jag tycker i alla fall att det är ert val och beslut! Ni skulle ju garanterat inte skaffa fler om ni inte visste att ni klarar av det.

  Jag har själv “bara” 7 barn än så länge och troligtvis ska vi ha fler :). I alla fall så har jag fått de 5 sista på knappt 5 år så de har varit tätt, mellan nr 3 och 4 är det bara 1 år och 4 dagar och sen har det varit ca 14-15 månader emellan de andra och jag tycker det har funkat jätte bra! Mellan de tre första är det 3 år, men jag föredrar nog att ha dem tätt.

  Angående steriliseringen så är det ett stort beslut men en skönt steg att ta tror jag, när du nu har fått så många underbara barn och känner att detta blir den sista så tycker jag att det är ett bra val.

  Kram på dig
  //Kimsan

 33. Desiré

  Alla har åsikter som allt, men de viktigaste är att man själv vet var man står, struntar i alla skitsnack! jag önskar er lycka och välgång och tycker de stark gjort och fint få sån belöning i livet med många goa härliga barn! ta hand om er! kramiz

 34. Ella

  Grattis!
  Har själv prioriterat att vara hemma mycket med barnen framför annat. Förstår tyvärr att ni blir ifrågasatta då vi har fått höra kommentarer om att vi har många barn, och vi har bara fyra (och inga tättisar, så stora som är barnvakt till yngsta dessutom) – (alternativt kommentaren: med samma pappa? :O)

 35. Linda

  Stort Grattis till Tolvan Mirrka! Vad spännande det ska bli att få följa dig ännu en gång under din graviditet. Jag beundrar er som verkligen gör det ni själva vill och inte lyssnar på alla duktiga personer som vet hur livet ska vara. Jag tycker att du har så rätt i det du säger, att ingen ska dömma er, för dom känner inte er och detta är ert val, inte deras.
  Jag önskar er all Lycka till och kommer i fortsättningen se framemot, som vanligt, alla din härliga inlägg.

  Kram
  Linda

 36. helena

  Grattis grattis ! o var stolt över din fina familj
  o till alla som skriver om hur galet det är osv Att få en tolva är inget bekymmer att få noll barn när man önskar barn DET ÄR ETT BEKYMMER
  Jag skulle önska att vi gav dig Mirka o familjen kluriga förslag på namn jo jag menar att Älva var finrurligt gulligt o genomtänkt så vad kan en tolva heta hur kan få till det tolv på ett annat språk tolv som metafor tolv ja ge mirka kul ider i stället för dumma kommnetaren
  o vad det gäller barnbidrag så har varje barn ett eget barnbirag det är inte knutet till föräldrar ( mer än med ett kontonr och förvaltning ) lika stort bidrag i en eller flerbarnsfamiljer Flerbarns tillägget är inte för att kompensera stora familjer utan för att stimulera barnafödandet i vårt land det föds faktiskt för få barn för att säkra ålderdomen o pensioner till oss
  kram

 37. Jessica R

  Tycker att det är beundransvärt att ha så många barn. Har man tålamodet och vill ha så många barn så varför ska man inte få ha det då? Tänk alla dem som skaffar en-två barn och bara satsar på sin karriär och barnen får vara långa dagar på dagis och de nästan aldrig träffar sina barn. Mirka har möjligheten att gå hemma med sina barn och finnas där för dem. Ja vad spelar det för roll om hon får 11 barnbidrag? Hon har lika mycket rätt att få barnbidrag oavsett hur många barn hon har. Det finns sannerligen människor som på riktigt utnyttjar samhällets bidrag i olika former men Mirka är inte en av dem!
  Nej Mirka skaffa ni de barn ni vill ha så får folk tycka vad dem vill.
  Grattis till nummer 12 förresten!

  Kram J i skåne

 38. Therese

  Grattis till er!
  Jag är så imponerad av er! Vår lilla kille är oxå född 22 dec och tanken att skaffa en till har inte kommit, ännu… Vi går liksom runt i dvala mest hela tiden eftersom han sover så fruktansvärt dåligt på nätterna och på dagarna ska syskon ha uppmärksamheten:) Skit i vad andra säger, jag är som sagt imponerad!

 39. Birgitta

  Bra skrivet Mirka och stort grattis till tolvan!
  Jag tycker du och Peter har en fantastisk familj och gör mer och vettiga saker tillsammans med era barn än många som har 1,2 eller 3 barn

  Många kramar till er bägge!

 40. Karin

  Grattis till 7-åringen!!! 🙂
  Mirka Tack för att du delar med dig av ditt liv!
  Det måste kännas svårt också att ta beslutet att detta är din sista graviditet, men jag tycker du är fantastisk!
  Kram

 41. Rita Lindgren

  Bra skrivet Mirka. Grattis till tolvan! Har själv 6 barn, 14 barnbarn o 11 bonusbarnbarn. Det är helt underbart med stor familj. Önskar er all lycka.

 42. sara

  Shit vad skoj! Grattis!
  Skulle allt vilja ha en till men fick i feb. o de va den första så får nog mjukstarta med henne 😉

  Ska ni ta reda på kön o de som ni gjorde med Älva? De kanske är 2??;)

  Lycka till, jag vill se massa magbilder o massa update;);)

 43. Bettan

  Glöm heller inte att dina åsikter inte är dina barns åsikt.
  Självklart får dom avstå från saker för att du och peter väljer många barn.
  Små barn är små bekymmer och stora barn större bekymmer.
  Vi lever i en hård värd med många prövningar.
  Barn har det inte lätt idag och därför är vissa saker viktigt.

  Du tänker endast på vad du och Peter vill.

  Men kul om dina barn dansa och vart jääääääätte glada åt tolvan när knappt elvan utvecklats.

  Du undvek däremot frågan! Varför låter du aldrig dom små barnen få vara småttingar:?

  1. Hmm

   “Bettan” Du är inte bara lite dryg du, du bor ju här och bara kommer med spydigheter. Sköt ditt liv, ut och rör på dig eller lägg din tid på dina barn istället för att hacka på andra. Nu har du kommenterat i flera olika namn, Tro mig dina kommentarer lyser igenom!
   Sköt ditt och skit i andra du, du verkar otroligt bitter och ingen man vill ha i sin närhet. Hoppas du är snällare mot dina barn än vad du är mot andra för du verkar vara en väldigt inskränkt och bitter typ.

 44. Linn

  Ojoj, en til?? Gratulerer så mye med nummer tolv;)
  Det var overraskende og jeg er kjempeglad på deres vegne!
  Om det er dårlige kommentarer, skit i dem, det er ditt liv og din familie!
  Men jeg vil bare si tusen takk for at du vil dele av livet ditt med oss lesere 🙂

 45. Bettan

  Snälla Mirka!
  Varför komentera något du anser inte vara fel?! Sånt slösar jag aldrig energi över.
  Kan heller inte läsa någon anklagaelse över att du är arbets skygg? kanske något du fått höra ridigare i livet och tog för givet…Däremot näms pensionen vilken baseras på arbetes livet.
  Vilket kan vara bra att ha på ålderdomen om inte bidrag är att föerdra även då.

  Helt riktigt lever alla som dom vill.
  Angående utlandsresa var ni väl på en sån i programmet! varför?
  Dessutom har väl du åkt någon vinnar resa nyligen du såg väldigt mycket fram emot och åkte gjorde du också:)
  Sen blir det lite resa här och där också ganska nyligen vilken du också såg upp till väldigt mycke.

  Menar du att alla som arbetar med barn inte prioriterar sin familj/barn så sitter du i en galen tunna.
  Arbetar gör dom för att klara den försörjning barnen behöver och inte genom bidrag från staten som försörjer.
  Barn har aktiviteter och dom är inte gratis oavsett om det är ridning gymnastik fotboll eller hockey så kostar allt.
  Nu vet inte jag vilka slags aktiviteter alla dina större barn gör och kostnaden.
  Men att det är viktigt…Det vet jag.

  Själv är jag glad att idag få ta hand om mig själv när barnen idag är vuxna och utflugna
  Även om jag tillät mig det även när dom var små.
  Men på ett annat sätt för nu kommer jag och går som jag vill.

  Nu har du ett koppel anhängare som följer din blogg dygnet runt.
  och tycker det är jätte roligt när 12 ska komma.
  Att dom inte heller verkar ha en sysselsättning går inte ta miste på av klock slag
  och sällan har såna egna åsikter utan följer stormen.

  Bidrag väljer en del hela livet medans andra väljer arbete och pension när den dagen är framme
  då ingen kan leva på enbart kärlek sex utan det krävs lite mer.

  Lovar inte gömma mig bakom en skärm som vissa snillen skriver utan bestämde att när jag nästa gång besöker min vännina som har land vid Enköping….Helt enkelt komma in och morsa på er.
  Då jag inte tillhör majoriteten *fegis* men vågar ha åsikter.

  Glad att ni längtar efter 12:an och glad själv slippa den biten.
  Men låt oss som både har det matriella arbete aktiviteter fin bil häftig hoj kärlek sex familje liv men också en d-a bra pension en dag avgöra den biten…
  Leva på bidrag är ingen höjdare.

  Dessutom ser även vi dig genom en data skärm och där syns inte allt:) utan naturligtvis det bästa:)

  Sen vill jag säga till er som inte begriper! en bloggare får lära sig ta ris och ros…kanske något ni bör lära er så sluta lajja bodygards:)

  Kramiz till er alla glada och naturligtvis minrde galad:(

 46. Ylva

  Hej Mirka,
  och Grattis! Hur många barn man skaffar är självklart upp till var och en. Låt dig inte påverkas av idiotiska kommentarer från folk som vill styra över andras liv eftersom dom förmodligen inte har något eget 😉 Min mor är den yngsta i en syskonskara av 16 barn. Nu är hon 78år och har “bara” sex syskon kvar i livet. Min mor pratar ofta om sin barndom och vilken fin gemenskap dom hade och har fortfarande. Själv har jag tre underbara barn och fyra barnbarn. Lycka till!

 47. Pernilla Ström

  Härligt! Grattis till graviditeten. Jag läser din blogg ofta. Hoppas få se mer av dig och din underbara familj. Min 10-årige son och jag sitter alltid klistarade vid tv:n när det är familjen annorlunda. Jag beundrar er verkligen. Skit i alla avundsjuka idioter och njut av livet! Kram från en två-barns mamma

 48. Johanna Wensund

  Grattis underbara familj till ännu en medlem i “klanen”! Blir ledsen när jag läser folks taskiga kommentarer, inte deras sak att l
  ägga sig i! Att de ens kan med att lägga sig i hur ni försörjer er… Kramar till er och lilla bulan!

 49. Anna

  ÄÄÄhh skit i de dumma kommentarerna…det är era liv och era val…och arbetsskygg??? Var det dummaste jag har hört…blir genuint arg. !!! Nä njut av din graviditet och dina fina ungar !!!! Grattis =))

 50. Malin

  Jättegrattis till hela familjen. Vad roligt att “avsluta” med dussinet jämt, eller det kanske blir ett bagardussin 😉

 51. Johanna

  Jag tycker du är häftig Mirka! Stort grattis till ert 12:e Mirakel! Dina barn kommer säkert betala tillbaka allt de fått i barnbidrag i skatt när de sedan blir vuxna så det tycker jag folk inte behöver gnälla över. Jag är imponerad av er familj och drömmer om att själv få minst 5 barn men det verkar vara svårt nog att få första 🙂 Kram!

 52. Tjejen

  Grattis Mirkka, väntar själv nr 1 i december…efter flera ivf o är avis på dej som är så fertil 🙂 japp. Familjen annorlunda är ett trevligt program, sett alla. Kram

 53. fembarnsmamma

  stort grattis till er:)
  Jag känner inte er, men ni verkar underbara:)
  Varje barn är en gåva o en lycka:) lycka till o kramar:)

  _________________________
  I added cool smileys to this message… if you don’t see them go to: http://s.exps.me

 54. Anki

  Grattis ännu en gång Mirka! Jag tycker att ni är så fantastiska som har valt en stor familj!
  Själv har jag två underbara barn och har börjat längta efter en trea 🙂

  Kramar

 55. Lisa (sjubarnsmamma)

  Arbetsskygg? Är det någon som arbetar så är det väl ändå de föräldrar som går hemma och har hand om barn och hem!!! Vi som går hemma har inget vanligt jobb och vi har inga arbetstider som de flesta har. VI har ett 24 timmars pass.

  Ingen annan än ni bestämmer hur många barn ni ska ha. Alla har vi våra åsikter och alla får vi ha de åsikter vi har men att säga vad som är bäst för en annan familj kan man inte göra. Det vet ingen annan än den det gäller.

  Jag har 7 barn och jag tycker att det räcker mer än väl men jag är ändå mycket glad över att ni ska ha nr 12. Njut av familjen. Barn är livet och de berikar ens liv. Du är rik Mirka och det är många som skulle vilja vara i din sits.

  Kram på dig. Jag hoppas få träffa er en dag. Det var ju på tal förra året men vi fick sorg i familjen. Kanske kan det bli av längre fram. Hade varit hur roligt som helst att få träffa dig och din underbara familj.

 56. malin.broman

  hej och grattis:)tycker inte du ska ta till dej vad folk skriver.jag har kommit på att folk är avundjuka när dom kommenterar antalet barn man har,har 5 st.dom kanske har en karl som tycker det räcker med 2 st barn.eller så är dom för bekväma själva för att ha fler än 2 barn,då kan man ju inte lämna bort dom,som om man skaffar barn för att lämna bort dom så gör då inte jag:)

 57. Meekatt

  Ja, Hallefuckinglujah till det Mirka! Underbara du!
  Hatten av för att du orkar bemöta all idioti!

  Så skönt att du mår ok! Då kan du fortsätta ligga på soffan och äta chips hela dagarna. För en stor familj sköter sig ju HELT själv. DET är ju inte ALLS ett arbete… 😉

  Kram på dig vännen!!

  //Meekatt…

 58. Emma

  Stort grattis till tolvan! Jag håller tummarna för att allt går bra och beundrar er för ert tålamod och er ork. Själv hade jag inte orkat men tycker det är fantastiskt att ni gör det!

 59. Christer Eklund

  BRA skrivet!

  Man får alltid välja det man kan. Även om det sticker andra i ögonen. Så stå på dig! Har följt dig på Familjen Annorlunda och här på bloggarna du har skrivit. Även om jag är en av de “tysta” läsarna som inte skriver kommentarer. Bara läser och tänker efter innan jag skriver. KÄMPA!

 60. Linda Rodin Norlander

  Grattis till “bakningen”!! Hoppas att allt verkligen går bra för dig även denna gång.

  En rak och ärlig sak från mig var ren och skär avundsjuka, då min högsta önskan är att få bli gravid.
  Vi håller på med ivf-behandling och när jag läste att ni skulle ha en till, tyckte JAG att det var sååå orättvist.
  Men för det missunnar jag dig inte och känner glädje för dig!

  Kram

 61. Malin

  Ja givetvis ska du skita i alla dumma kommentarer. Att folk orkar!??
  Glad för er skull! Varje barn är en gåva och lycka. Sen om man har ett eller hundra.
  Grattis och KRAM 🙂

 62. Maria Winge

  STORT GRATTIS till Er stora familj.
  Jag beundrar verkligen Er som orkar med så många barn. Jag har “bara” fyra och för mig räcker det bra. Jag har även väldigt tätt mellan de första och mellan dom sista 9 år och det tycker jag är tråkigt för den yngsta. Men man gör så gott man kan. Ni gör allt så bra. Var stolt över er familj 🙂 / Maria

 63. Måna

  Bra skrivet av dig!
  Jag kan bara säga att jag är IMPONERAD av dig/er.
  Att vara hemma med barn på heltid,kan oftast vara mer krävande än många jobb!
  En stark kvinna och en underbar mamma,det är jag säker på att du är!:-)
  Å jag fortsätter följa din sköna blogg!

 64. Lena

  Visst är det roligt för er med er 12:a eftersom ni vill leva så här och vill ha många barn. Grattis får man väl säga!
  Har läst många av kommentarerna du fått och visst låter många oerhört negativa. Tror dock inte att alla menar illa utan mycket handlar nog om att man inte förstår varför man vill ha så många barn och framför allt hur man hinner med. Kan ärligt säga att även jag undrar hur man hinner. Mina barn är idag vuxna och jag har barnbarn, men jag har uppfostrat två egna och två styvbarn som var ganska ofta hos oss och jag tyckte att jag hade svårt att få tiden att räcka till dessa fyra. Men hittar man de rätta rutinerna och man har viljan så går väl det mesta antar jag:)

 65. Ingela

  Hurra Mirka och Peter!!!! Härliga nyheter och vi här hemma blev glada över en till
  Familjen annorlunda medlem-:)))
  Ni gör som Ni vill och är grym som förälder!!!
  Att ha en stor familj är värt mer än utlandsresor och dyra bilar-:))

  Vet du Mirka, jag tror Ni får tvillingar som avslut hihi!!!

 66. Ninni

  Grattis! Beundrar dej verkligen, ni är en sån fin familj. Bry dej inte om vad folk tycker och tänker, det viktigaste är att man lever sitt liv som man själv vill. För mej kändes tre barn passligt, nu när jag är några år över 40 ( barnen är 12,14,16 år) kan jag faktist ångra lite att vi inte satsade på några till. Lycka till, kommer fortsätta följa med er familj.

 67. Ida

  Grattis vad roligt för er att det blir en liten till 🙂

  Jag väntar mitt första barn och ska också ha i januari nästa år. Kul att kunna följa din graviditet och kunna “gemföra” med min.
  All lycka till er!
  Kram

 68. Helene

  -16 personer?= hur går det med en lön? jag tror inte på att ni klarar det utan hjälp. Vi har bra inkomster, inget fantastiskt hem och inga fina bilar, en tv och normala mobiltelefoner och inte märkeskläder men vi hade det tufft att klara 6 personer på våra löner.

  Så länge ni klarar er utan alla bidrag är det fine men annars är jag den som betalar för dig……… och hopppas du får tid att jobba någon gång och göra detsamma…….

  1. Emma

   Vilka bidrag menar du då? Barnbidrag får ju alla i Sverige. Vad spelar det dig för roll om de får 11 barnbidrag eller om de 11 barnbidragen är delade på fem olika familjer?

   De äger huset, har uppenbarligen sparat till kontantinsats. Mirka skriver att de inte ens har billån. Jag tror att en stor del är att de inte har lån och avbetalningar som många andra.

  2. Carolina 3 barnsmamma

   Är det värsta ni stör er på, att de får 11 barnbidrag??!!! Sjukt! Hade ni själva haft lika många barn hade ni fått lika mycket, låt de själva få bestämma hur många barn de vill ha! Det är ju inte så att det enda de lever på är bidrag….

   Grattis till er och hoppas allt går bra med “tolvan” =)

   Carolina

   1. Nancy

    Tycker synd om dig verkligen som betalar skatt… Du är så patetisk ärligt talat. Du verkar ha för mycket fritid så Gå skaffa dig ett till jobb “svart” så slipper du betala skatt och vi slipper läsa ditt patetiska kommentar. tycker synd om dig som inte ha blivit lärd att glädjas med andra men vad ska man säga..??? Svenska avundsjuka!!?

  3. Susanne

   Helene:
   Mirka har nog säkert föräldrapenning plus att Peter tjänar ganska bra.(Har Mirka själv sagt i bloggen vid ett tillfälle.)Dom har bott i hyreslägenhet förut som kanske inte har varit jättedyr. Dom verkar vara ekonomiska och har levt sparsamt har jag fått en uppfattning av. Mirka och Peter ligger nog inte samhället till last med några andra bidrag. Dom har barnbidrag som alla andra med barn oavsett om man har ett barn eller 12 st barn. Detta är min uppfattning. Hoppas du kan tänka i dessa banor.

   Susanne i Karlstad

   Kram till dig Mirka och grattis till babyn!

  4. Kajsa

   Helen, 6 personer som ska klara sig på 2 löner. Herregud! Jag hoppas verkligen inte mina pengar går åt till att betala dagisplatser/skola/fritids eller liknade för din familj! Bostadsbidrag, det hoppas jag att du inte heller har, för det är ju jag som får betala det med!

  5. Mamma till 6

   Barnbidrag får alla med barn. Även ni som jobbar och även dom som är rik och lever i överflöd. Och mina skattepengar får hellre gå till någon med fler barn som behöver pengarna än till någon som inte behöver för att dom redan har hur mycket som helst av den varan men ändå får barnbidrag.
   Och stort GRATTIS till er Mirka.
   Jag skull gärna haft fler barn men mannen tycker det är bra nu.

  6. Tess

   Är väl inte svårt att klara med lite planering?
   Spelar väl ingen roll hur mycket de får in eller var pengarna kommer ifrån sålänge de är lagliga?
   Billigt boende och enkel levnarsstandard kommer man långt på!

  7. Monica

   Märkligt,vi klarar 7 pers på min mans lön o lever inte direkt fattigt..De handlar om prioriteringar här i livet:man kan inte ha allt men varje familj väljer de dom tycker är viktigt

 69. Helene

  Synd bara att du är likadan som de negativa kommentarerna. “Ni har aldrig träffat mig – thank god” förutsätter du att de är elaka människor i grunden eller har de bara en annan åsikt? du sa ju att det var ok med olika åsikter? jag kan bara känna att det faktiskt är samhället som bidrar en hel del till era barn och det är ju inte dina skattepengar det betalas med? man har väl rätt att tycka att ens skatt kanske ska gå till en hel del annat än barnbidrag? och om ni inte sparar till pensionen själva så får du inget eller mycket lite och då är det samhället igen som ska betala?

  Hur kan din man klara alla barn med sin inkomst? han har ju andra barn själv med så hur många försörjer han? 15-

  1. Johanna

   Har du tänkt på att Mirkas barn blir skattebetalare sen och kommer kanske betala för din vård då du blir gammal kommer du vara en dålig människa för de?

  2. Kajsa

   Du, man betalar väl skatt på föräldrapenningen också, och Peter betalar ju skatt han också. Så vad är det du vill säga?
   Säger samma sak jag också, tänk så mycket skatt det blir sen när Mirkas och Peters “alla” barn jobbar, då kanske det är Du som är i behov av vård eller liknade, du kanske inte ska ha rätt till den då pga av din missunsamhet…

  3. Linnea

   Hur kan du skriva “jag kanske inte vill att alla skattepengar ska gå till barnbidrag”. Då kanske inte jag vill att mina skattepengar ska gå till dina läkarbesök. Alltså så kan man inte säga. Det är superbra att skattepengarna finns och jag är mer än gärna med och bidrar till att andra ska kunna gå billigt till läkaren och även få barnbidrag till varje barn så att jag själv vet att jag kan få det när jag är i behov. Någon gång i livet kommer du att behöva ta “extra mycket del av skattepengarna”. Och vet du, barnbidragsdelen som Mirka och Peter får för att de har fler barn är vad som kanske är vanligt är en piss i havet. Ingen kommer att bli drabbad pga av deras vilja att ha många barn

 70. 5mamma

  Ett stort GRATTIS till dig och din familj. Jag är enb avundsjuk:-) har ju själv hunnit bli för gammal troligtvis.

 71. Matilda

  Det där med att du är arbetsskygg vad får folk för sig alltså 🙂 Ja man är jättearbetsskygg när man har 11 barn. Det enda man gör det är att ligga på soffan och inte gör någonting. Eller hur? 🙂 Många har en märklig uppfattning om att jobba = jobba utanför hemmet och få lön från en arbetsgivare. Alla som varit hemma en dag med barn vet väl om att jobba hemma med barn är hundra gånger tuffare än att gå till jobbet. Det är rena semestern att gå till jobbet.

  Jag säger som Dr Phil alltid brukar: Att vara hemma med barn är som att ha TVÅ HELTIDSJOBB. 24 timmar om dygnet.

 72. Catarina

  Tolvbert …haha Bra namn väl om det blir en gosse ??

  Lite skoj bara……stor fin kram till er

 73. AnnaHjort

  Håller med de föregående talarna, mycket bra formulerat! dessutom är det väl ingen annan än ni som vet hur mycket ni orkar och hur ni vill ha det! Du är en klok, vacker och fantastisk kvinna. Tyvärr sticker det i ögonen på en del som då tråkigt nog bara måste kritisera negativt. Trist!

  Du har en underbar familj, med väldigt fina barn. Stort grattis återigen och lycka till med graviditeten! Styrkekramar till dig!!

  Ps. Det räcker med 4 barn för att folk ska hålla på att ramla av pinnen. Ibland finns det de som är riktigt oförskämda. När jag kommer med min lilla flock får jag ofta höra: “OOOJ, vilken STOOOR skara barn!”

 74. Camilla

  Jätte grattis!!!
  Ska bli kul att följa dig och din familj på bloggen!
  Rötägg finns överallt som tror dem vet bäst!!!
  Jag känner inte er, men fått känslan av att ni är en underbar familj;-)
  Lycka till nu!!
  Kram

 75. Therese

  GRATTIS till ännu en liten, förstår att det känns underbart även om det gick lite för fort..:) Passerade ert hus idag, hade ni vart ute tror jag minnsann jag stannat och sagt hej.. 🙂
  Ha en fin fin kväll..// Therese från Enköping

 76. Anna

  Haha, arbetsskygg om man har många barn… Jo jag tackar… Bjud in dem o ta hand om er tvätt en dag så ska du få se vem som är arbetsskygg:))

 77. Jenny

  Din man kan väl sterilisera sig istället. Så slipper du alla biverkningar som kan uppstå efter en kvinnlig sterilisering.

 78. Elin

  Jag och min sambo följde “familjen annorlunda” slaviskt nu senaste säsongen. Ni var vår favoritfamilj och min sambo älskar din man och vill bli en lika pappa som han. Ofta när vi åker förbi stooooora hus eller liknande brukar vi på något vis börja prata om er, att ni är så coola och modiga och tänk om man vågade. Vi väntar vårat första gemensamma barn, han har två sedan innan jag har inget. VIlket innebär att i oktober blir det tre barn här hemma, tre katter och en hund. Och vet du ? Det skrämmer mig, hur fan ska jag hinna med och orka? Sen läser jag din blogg, hur du verkar ta allt med en klackspak och jävlar vad det ger mig hopp och tro att jag kanske, om jag har tur, kommer bli åtminstonde hälften så lycklig som ni verkar vara. Lycka till med “tolvan” <3

 79. Linda

  Hej och grattis! Tänk vad folk ska lägga sig i och tycka. Har “bara” sex barn men får ofta kommentarer om det! Ska tydligen finnas en fb grupp för folk med många barn, vet du vad den heter och hur man blir medlem?
  Linda

 80. Carro

  Stå på er och lyssna inte på alla negativa människor. Klart ni ska göra det som känns rätt för er. Tycker det är roligt att läsa om er familjer med många barn, allvarligt förstår jag inte hur ni orkar och ni verkar vara så lugna o underbara 😉 Själv har jag ett barn och mitt humör är verkligen upp o ner ibland….
  Stort Lycka till till bebis nr 12 🙂

 81. Kerra

  Bra skrivet,hoppas den lilla 12an kommer den 27e januari då e ju både Leon och min Filippa födda 🙂 stort grattis igen till er alla, ps häla Peter och gratta honom, toppen kul..kraaam.

 82. Camilla

  Du e FÖR snygg och fräsch, det sticker i ögon på folk å se detta!
  BAMSEKRAM och STORT GRATTIS!

 83. Jenny

  Så härligt!! Grattis igen, känns det vemodigt att det blir det sista eller känns det mest skönt att ni har bestämt att detta blir den sista? Ska hursomhelst bli sjukt kul att föja er under din graviditet, stort lycka till och många kramar från mig till er!!

 84. Mira

  Hej Mirka!
  Grattis och Lycka Till.Bra skrivet av dig! Läs/lyssna ej på all skit folk kan häva ur sig.Klart att ni vet bäst vad ni klarar och som det verkar så klarar ni det galant! Kram

 85. Christina

  Väldigt bra skrivet.

  Sitter och kollar på repriserna av programmet på eftermiddagarna nu då jagär mammaledig med mitt 3:e barn. Har förövrigt tätt mellan mina 3, har 15 mån åt båda hållen. I alla fall så sa jag till min sambo häromdagen att jag tyckte ni verkade vara ett sånt skönt par med avslappnad inställning till livet.

 86. Amanda & Berntyboy -09

  STORT grattis till er! 😀 Åh har suttit här vid datorn och väntat på detta 😉 hihi! Så underbart!! Blir så trött på att folk ska ha åsikter om just allt. :S Men men, de är väl mest missnöjda över sig själva 😉
  Kram till er alla! 😀

 87. Johanna

  Sköt dig själv och skit i andra är ett rätt bra ordspråk 🙂
  Fattar inte att ni fixar det men beundrar det!
  Stort grattis till kommande 12a 🙂

 88. Åsa

  bra skrivet.ja så bra skrivet att jag lånar en del till min sida på facebook om det är ok?ALLA människor är olika, har olika önskemål här i livet och klarar av olika mycket. Bara för att vi är olika – gör det mig sämre då? Är just dina värderingar och åsikter de rätta? Vem ska ha rätt till att bedömma en sån sak – du? dessa ord är det ok?!

 89. Tina Theander

  Åååå! stort grattis till dig och Peter. Ni är lyckligt lottade. Själv bakar jag första och sista förhoppningsvis om det inte blir ett missfall till. Men har kommit 25 veckor nu, och allt har sett bra ut hitills.

 90. eva

  Tänk att så fort folk inte förstår o undrar så ska man sköta sitt o inte bry sig! Jag frågar för jag undrar verkligen men det har man inte rätt till minsann,utan man måste bara skriva grattis o va kul…

 91. Sofie

  Stort grattis till graviditeten! Kul att få följa er på bloggen. Tycker ni verkar vara så härliga! Stort lycka tillbed allt!

 92. Ellinor

  Bra skrivet! Jag är glad att få ta del av ert liv genom bloggen & tycker vi är fantastiska! Hejja familjen N!! <3

 93. MT

  Bra skrivet!! Du är en klok o vacker kvinna o jag är glad över att du bjuder in oss i ditt liv genom bloggen, tack! MT

 94. M@lin

  Shit va bra skrivet!!
  kan även tänka mig att de som “tycker” mest om dig & din familj.
  Är de som sitter med några få barn eller inga alls.
  För mycket fritid med andra ord.
  Imorgon är det bf nr 4 för en annan.
  Det blir vår sista, då ja älskar barnen men att “jobba” skulle vara lättare 😉
  Ser lite fram emot rater, lunch & få åka bil till jobbet 😉 hahaha
  Men det viktigaste jobbet någonsin är allt man gör med & för ens familj.
  Älskar att du har skin på näsan & kör på ert.
  Ni verkar helsköna..
  Må du få njuta utav sista Tolvan nu..
  Du ÄR grym kvinna!!

 95. Kattis

  Hur kom ni fram till beslutet att det är just du som kommer att sterilisera dig? Trots allt ett betydligt mindre ingrepp om mannen gör det. Själva varit i samma situation (dock ej pga av antal barn) då vi kom fram till samma definitiva beslut men råddes att min man skulle sterilisera sig just pga av det extremt enkla och riskfria ingreppet som det ju är på män och att landstingen där vi bor ogärna steriliserar kvinnor.

  1. Monica

   De tänkte jag oxå på..PÅ mannen görs de under lokalbedövning medans kvinnan sövs o de blir riktig operation:kanske mest praktiskt att mannen gör de?Bara ett tips o en tanke

 96. Jenny

  Ett stort grattis Mirka o Peter vad roligt med ännu ett barn, tycker att ni är fantastiska med era barn, läser din blogg dagligen, ha d bra o lycka till med graviditeten!!!

 97. Jenny

  Grattis till ert nya “bakande”!
  Du arbets skygg hoppas det va ett skämt för då vet man inte vilket arbete det är att driva ett familje “Företag”…..
  Det kan va semester ist att gå i väg och jobba 😉 Hoppas du kan njuta av denna graviditeten och än en gång GRATTIS. Kramisar från Jenny i Västragötalands län.

 98. camilla

  Stort grattis till tolvan! Älva och den nya bebisen kommer säkert bli tajta ihop. Min lilla Alice är 5 månader nu som Älva. Hade tänkt ge henne ett syskon men väntar nog ett tag till med det.

 99. Mona

  Hej Mirka och Grattis, håller tummarna att allt går bra! Bra att du säger ifrån till alla idioter som orkar hålla på att skicka dumma kommentarer, det är som du säger ert val. Kommer följa dig som vanligt, älskar din blogg och tycker ni är en härlig familj. Kram

 100. Ann-sofie (mamma till alexander)

  jag tycker ni har en underbart stor och juvlig familj:) jag har följt er i familjen annorlunda och på din blogg:) jag bara älskar er familj som e så sammansvetsad och alla leker med alla:) jag tycker de e jätte kul att ni ska ha en tolfte bebis och ni gör de för att ni vill och ingen annan vill de e det som räknas så än en gång ett jätte grattis till er 🙂 kanske en liten personlig fråga bara ? kommer de inte kännas konstigt att sterilisera sig de måste ha varit ett tufft beslut? alla lycko kramar till er 🙂 <3

 101. Lottiz

  Grattis Mirka. Härligt med en stor familj 😀
  Skönt att du står på dig och inte tar åt dig över elaka kommentarer. Det är bara du som kan leva ditt liv och ingen annan. Stor kram

 102. Marie Björnram

  Hej Mirka!
  Mycket BRA skrivet =) Tycker bara att det är synd att vissa måste ge elaka kommentarer,
  dom ska väl glädjas med er i stället för att vara elaka och kanske avundsjuka..
  Jag är jätteglad för eran skull och önskar er all lycka =)
  Hoppas du kommer mår bra under graviditeten!
  kram Marie

 103. Anne

  Hej, Mirka!
  Peter har väl 15 barn då eran tolva föds? Träffa han sina andra tre barn något och hittar på roliga saker även med dem? Umgås ni med Peters mamma och syskon något? om inte varför? Vad arbetade du med innan du blev föräldrarledig? Vad arbetar Peter med? Vad tycker din mamma, pappa och syskon om att ni skall ha ytterliggare ett barn till?

  1. Matilda

   Om du läser bloggen så ser du har dom har jättebra kontakt med Peters 3 andra barn. Emelie är ju med i bloggen väldigt ofta och så sent som för någon dag sedan bara så var både Emelie och Daniel med på bild i bloggen. Daniel bor ju längre ner i landet så det är ju inte konstigt att dom inte kan träffas ofta. Det tredje barnet är det Mikaela hon heter hon kanske inte vill vara med i bloggen. Alla vill inte det. Det är bara att läsa bloggen så ser du att Peter träffar och har bra kontakt med sina andra barn 🙂

 104. Maria "Mia" Rydin

  Kunde inte sagt det bättre själv. Har alltid undrat hur folk orkar lägga ner så mycket energi på andra och vad andra gör el inte. Lycka till och njut ordentligt av din sista graviditet, det skulle jag gjort! kram

 105. Matilda

  Förstår inte vad det finns för folk. Man blir ju glad när någon är gravid oavsett om det är det tolfte barnet eller det första. Det är ju det bästa som finns att det föds barn till världen. Det är bara att föda på! 🙂

  Sen måste någon som kommer ha fött 12 barn få nån sorts medalj av nåt slag. Jag funderar på om jag orkar gå igenom en andra graviditet då det gjorde SÅ ont. Och du kommer ha gjort det 12 gånger om. Helt otroligt.

 106. Sandra

  Ett stort grattis till er 😀 .. Vad kul med ytterliggare ett barn.. Har ett barn själv på 2 mån, men vill mer än gärna ha flera :)).. Lycka till med allt..

 107. Susanna

  Väl rutet.
  Barn är en gåva och alla som har fler än ett barn vet att man har precis lika mycket kärlek att ge till alla sina barn 🙂
  Själv skulle jag aldrig skaffa såmånga barn, är en riktig vekling jämfört med dig 😉 Men jag beundrar er!

  En liten sidonot bara, är det inte ett betydligt enklare ingrepp att sterilisera sig som man? Bara undrar 🙂

 108. Emma

  Det som stör mig är att veta att den dyra skatten vi betalar går till dig, som har valt att inte jobba och istället ha en massa barn.

  1. Johanna

   Fast å andra sidan har ju både Mirka och Peter skapat en herrans massa nya skattebetalare som i framtiden kommer betala in tolv gånger mer skatt än vad du gör nu. Det jämnar nog allt ut sig ska du se.

  2. Towe

   Vad är du för bitter människa och hoppa på på det där viset. Som om det skulle drabba skattebetalarna att folk skaffar många barn. Barnen blir ju vuxna en dag. Hur många barn har du själv? Inga? Tycker det var en onödig kommentar och dessutom handlar det nog inte om en stor summa pengar. Vad är pengar när man har många barn som ger kärlek.Tror man är mer lycklig med många barn än inga alls.

 109. Michaela Lejonberg

  Förstår inte folk som inte kan sköta sig själva och skita i andra! Det är erat val om ni vill ha så många barn!

  Och varför skulle du vara arbetsskygg? Du har 11 barn att ta hand om är inte det arbetsamt i sig! Jag har bara 1 barn och tycker det är skitjobbigt ibland, iofs så har han ett funktionshinder (autism) så det blir mer jobb och mer kämpande och jag har dragit på mig en utmattningsdepression utan att ens ha ett jobb… trodde inte man kunde det… jodå det kunde man visst! Jag beundrar er som klarar att ha så många barn och de är så fina allihopa!!

  Och det är klokt som du säger att prioritera familjen, ni verkar ah så mycket kul tillsammans och ni gör så mycket med barnen! Finns dom med bara 2-3 barn som inte gör nåt alls med sina barn! Jag gör inte alls mkt aktiviteter med min son, men det är just pga funktionsnedsättning, man får prioritera och tänka ett par gånger om det funkar eller inte, bara att åka på kalas kan va ett helt företag ibland med han! Ibland när jag tycker det är jobbigt så brukar jag tänka, “jag har bara ett barn, tänk på dom som har flera” och det kan göra att det inte känns så jobbigt!

  Grattis till lilla tolvan! Hoppas allt går bra! Önskar er all lycka till den lilla godingen som ska komma till er! Hoppas allt går vägen!

 110. Neta

  Bra rutet och vad mysigt med en avslutningsbebis :)Förstår att du tar steriliseringen då Ps ITP väl gör ingrepp väldigt onödiga. Hoppas han är någorlunda ok i det nu.
  Gratulera födelsedagsbarnet så gott och nästa gång jag ser dig på Kvantum ska jag pipa fram ett litet Grattis.
  kram från hon i rullstol.

 111. Linn

  GRATTIS 😀 😀 😀 barn är de bästa som finns så jag förstår dig att du vill ha måååånga 😀
  jätte grattis 😀

  men varför ska du strilisera dig? tänk om du ångrar dig o aldrig någonsin mer kommer få en chans att bli gravid? :'(


  1. En fråga som kvinna bara,varför steriliserar sig inte din man istället?Det är ju ett långt mer lindrigare ingrepp?
   grattis till det nya lilla livet som är på väg!

   1. Natalie Haglund

    Mirka ,
    Det är mycket ovanligt att kvinnor tillåts sterelisera sig i Sverige. Vi har ett barn och kämpade för att få henne i 9 år, nu har min man en dotter sedan innan som är 15. Han ville inte ha fler barn o inte jag heller, jag sa åxå att jag ville stereliser mig men det fick jag inte mycket med tanke på att man får myket problem med hormonerna då. Det blev maken som gjorde det en procedur som tog 15 min och han funkade precis som vanligt efteråt. Lite öm men inget annat. Han får utlösning som vanligt med den innehåller inga spermier!

    Kolla upp detta! Lycka till!

 112. Cissi

  Grattis!

  Helt fantastiskt! Så bra skrivit ditt inägg var. Du är min stora idol och jag följer din blogg varje dag. Att få 12 barn är helt fantastiskt, jag skulle gärna med ha många barn men med 4 kejsarsnitt bakom mig blir det max 1 barn till.

  Grattis underbara Mirka och grattis till en fin underbar familj med massvis med kärlek!

 113. Anna

  Hej
  Vilket härligt och ärligt inlägg. Skönt höra fler med samma inställning att prioritera familjelivet framför karriär 🙂
  Blev så glad över läsa detta i lägg. Trist att läsa negativa saker men ibland är det så att det alltid finns andra som vet så mycket mer om sig själv utan att de känner en!
  Stort grattis igen till ert tillskott och härliga familj 🙂

 114. weronica

  Stort grattis även här!!
  Folk ska skita i om ni så skulle skaffa 5 till…Nu gav du ju information som ingen egentligen har med att göra…folk kan gott få undra om det kommer ytterligare barn 😉 men förstår att man vill slippa skitsnack och rykten…
  Du har ju blivit en kändis och är så go som ger oss möjlighet att dagligen läsa om ert liv, men så tråkigt att folk ska
  tycka och tala om ditten o datten för er…:-( dom persornerna behöver inte läsa här!! Jag läser här dagligen för att jag
  har gillat er på tv och tycker det är häftigt att ni är en så stor familj!!
  Grattis igen och hoppas att graviditeten går smidigt! <3
  //Weronica

 115. Åsa

  Klart ni gör det som passar er, men folk har alltid kommentarer. Så även du.

  Hur kommer det sig att ni valt att DU ska sterilisera dig och inte Peter? Kanske skulle ni göra det båda två? Ingen av er behöver ju fler barn nu 😉 (och det ska jag med en twist av ironi över allas kommentarer…)

 116. -eedaaa-

  Underbart skrivet! Du gör precis det som känns rätt för just dig och din familj! Ingen utomstående ska komma och tro dom ska “bestämma” över er.
  Självklart kan man ha åsikter, men dom kan man hålla för sig själva!

 117. Marita Andersson

  “Döm mig inte förrän du gått 10 mil i mina skor” – det hade jag inte hört förut – så klockrent!

 118. Kathe

  Hej!!!
  Grattis till det väntande nya pyret.. Vad roligt!! Som du själv skrev skit i alla andra.. Det är ni ooch er familj det handlar om.. Jag saknar er på tv.. Känns trots allt som om man kände er alltså eftersom vi har fått följa er allesammans. Lycka till och hoppas innerligt att vi får följa er en säsong till…

 119. Sofie

  Ett jätte stort grattis vill jag börja med.
  Beundrar dig och Peter för att ni orkar. Har själv 2 barn med 18 månader emellan och det är mycket. Att ni älskar era barn är ingen som kan tveka om.
  Tycker ni är underbara och starka.

  tolvan kommer bli en lyckligt lottad liten bebis 🙂

 120. Birgitta

  Håller med Sofia! Du vet, vad jag sagt förut! Skönt att du/ni inte bryr er om vad andra tycker♥
  Kramar om♥

 121. Frida

  Jag förstår fullt ditt/erat beslut att skaffa ännu ett barn. Barn förgyller livet och det finns inget som kan få en att må så bra som sina barn. jag har “bara” 2 barn och jag skulle kunna tänka mig 2 till minst 😉
  Men tyvärr tycker min man att det räcker med 2…. 🙁
  Jag önskar er alla lycka med bakelsen i magen.

  /FRIDA

 122. Tess

  Sålänge folk kan stå för sin åsikt både här och IRL så är det ju bra!? Alla har ju rätt att tycka och tänka oavsett vad det gäller för nåt. Men att kasta ut sig elaka kommentarer bara för att de sitter bakom en skärm är inte speciellt positivt.
  Spännande att gå in i er sista graviditet, måste kännas lite vemodigt va 🙂
  Även spännande och se om det avslutas med tvillingar eller inte 🙂

 123. sofia

  Så bra skrivet. Vem har rätt att döma någon och än mindre tala om för andra hur de ska leva. Så många gånger jag har fått tampas med att försöka rättfärdiga mina åsikter, till vilken nytta egentligen. Det finns alltid någon som inte gillar mitt sätt att leva. Jag som du har inga ambitioner att skaffa de nyaste bilar, eller ha de modernaste möblerna. Jag anser inte att materiella ting gör mina barn lyckligare. Däremot tycker jag om att ge dom kärlek,upplevelser och kunskap om att alla är vi olika och måste få så vara. Jag ägnar all min tid tillsammans med min familj och trivs så. Dock har jag studerat under mina barn småbarns tid vilket jag sett som positivt, då jag kunnat själv bestämma när jag ska sätta mig ner med läxorna och kunnat ägna mer tid åt barnen. Karriär är inte viktigt, men att få leva det lev jag trivs i tillsammans med de jag älskar.

  Jag säger bara go girl, det är ditt liv och ingen har rätt att tala om vad som är bra för dig.

  Kram

 124. Ida

  Det är ju jätteroligt att ni ska få en liten tolva. Är ju en verkligen en gåva för barnen att ha många syskon. Ni vet ju själva vad som passar er familj bäst. Massor med grattis!

  1. Gunvor

   Hej MIRKA. jÄTTEBRA SKRIVET. fOLK HAR SÅ MYCKET ÅSIKTER OM ALLT. hÅLLER MED ATT DET ÄR BARN OCH BARNBARN OCH DET JORDNARA SOM GER LIVSKVALITE. hAR HAFT ALLT ,MEN VAD BETYDER DET MATRIELLA INGET. hÅLLER PÅ DIG OCH DIN HÄRLIGA FAMILJ. kRAM TILL ER OCH LYCKA TILL MED MAGEN.