Trettonbarnsmamman

Jag fick ett mail….

En av mina läsare mailade mig här om dagen och bad om lite hjälp. Jag blev väldigt rörd av hennes mail och vill självklart hjälpa till 🙂

Kopierar mailet rakt av:

Jag heter Karin och är en av dina flitiga läsare. Har följt bloggen i över ett år nu. En av dagens höjdpunkter är att när jag får slå mig ned vid datorn och läsa om dig och din fina familj.

Själv har jag 2 barn. Min dotter, snart 7 år, har drabbats av narkolepsi efter svininfluensavaccinet. En sjukdom som förändrat livet för både henne och hela familjen. Det är ofrivilliga sömnattacker när som helst, t.ex. vid matbordet, när hon går, åker skidor, när vi handlar, mm. Ett av de jobbigast symtomen är kataplexier. Då tappar hon muskelstyrkan. Detta kommer nästan alltid när hon skrattar och innebär ibland att hon ramlar ihop på golvet eller att hon sjunker under vattnet om hon råkar skratta i badet. Andra symtom är mardrömmar, hallucinationer, vredesutbrott, muntorrhet, mycket dålig nattsömn och ofrivilliga rörelser med tungan.

Vi föräldrar till barn som fått narkolepsi efter svininfluensavaccinet har startat Narkolepsiföreningen. Vi är en idéell förening som kämpar för att våra barn ska få ett drägligt liv. I september var vi 60 medlemmar, vid årsskiftet 120 och vi ökar drastiskt hela tiden. Vi vet att många familjer fortfarande famlar runt i vården och inte får en korrekt diagnos, och en del som fått diagnos vet inte om att föreningen finns.
Igår hade vi det första årsmötet. På vägen hem funderade jag mycket över vad jag skulle kunna bidra med. Så slog det mig att jag kunde skriva till dig och be om hjälp, eftersom du når många.

På vår hemsida: www.narkolepsiforeningen.se kan man läsa mer. Under fliken ”Ge gåva” finns föreningens bangironummer (773-8503). Vi tar tacksamt emot små och stora bidrag. Vi jobbar bl.a. med information, stöd och träffar till drabbade familjer.

Jag har givetvis hört talas om narkolepsi men jag har inte funderat så mycket på det *skäms* När jag läste Karins mail så fick jag en ordentlig tankeställare: fasiken, vi vaccinerade oss allihopa i familjen, tänk om någon av oss hade drabbats av narkolepsi! Jag är tacksam över att vi har klarat oss men lider oerhört med de som faktiskt har drabbats! Vilken hemsk sjukdom de fått pga att de trodde att de gjorde någonting bra när de vaccinerade sig 🙁  Hjälp Karin att sprida vidare detta är ni snälla ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro Ö

    Jag har aldrig tänkt på det särskilt mycket,men när jag var gravid med min son som idag är 2 1/2 år,så var jag hos min BM på kontroll när jag var i v.36+4..Hon gav mig då en spruta med vaccinet mot svininfluensa..3 timmar senare så fick jag en rejäl sammandragning och sen började det forsa ut blod mellan benen på mig! Sonen fick plockas ut samma dag med kejsarsnitt för att min moderkaka hade lossnat..Fick aldrig veta varför detta hände,men sprutan har alltid funnits bak i huvudet och nu när jag läste ”Camilla 31 år & blivande 9 barnsmamma”s inlägg så börjar man ju tänka på det igen,ifall det var sprutan eller bara slumpen…?

  2. Nina Holgersson

    vi tog inte vaccinet på våra barn efter som jag inte tyckte det var tillräckligt ut provat.
    och på mej själv skulle jag aldrig ha taget det fast jag är överviktig och var gravid med nr 3.
    Min sambo hade funderingar men efter som han har allergier så va han tvungen att åka in till sjukhuset och få det av en läkare och sen bli övervakad , då ran det med ut i sanden.
    Glad är jag för det för min kusins barn är drabbat och hon mår inte bra. / Nina

  3. Johanna89

    Hur länge kan det dröja innan man får någon/några komplikationer efter sprutan?? Någon som vet?? Tack

  4. Åsa

    Det livmoderhalscancer vaccin vi nu uppmanas ge våra flickor sägs innehålla en av de substanser som fanns i svininfluensa vacinet…
    Hur ska alla göra med detta?

  5. Camilla 31 år & blivande 9 barnsmamma

    Jag tog sprutan som gravid men ville ju egentligen inte ta den ,men efter mycket tryck från BM och allmänheten så gjorde jag det endå..

    Det var den enda av alla graviditeter som jag hade en massa proppar i moderkakan,
    kan ju inte bevisa att det var på grund av den men det sitter i märjen att varför just den graviditeten då jag tog sprutan..

    Nu gick det ju bra den gången men man kan ju undra varför han kom så fort som han gjorde ,vile han ut av nån anledning?

    Jag tar den inte igen..

    Mvh camilla

  6. Sylwia

    Hej.
    Har en nära väninna vars ena son drabbades efter svininfluensa vaccinet, hela deras tillvaro slogs i spillror.
    Så vad glad jag blir när jag ser att du tar upp det, självklart sprider vi det vidare och hjälper till så gott vi kan!
    kram

  7. Carina

    Vilken ångest jag hade när jag tog beslutet om jag skulle vacinera eller inte.
    Man vill ju göra det rätta för sina barn och oavsett vad man valde så gjorde man ju bara det man trodde var bäst för barnen.

    Jag ska sprida detta vidare och se vad jag själv kan bidra med.
    Kan inte tänka mig hur man ska känna sig som förälder när ens barn drabbats av något sådant pga att man tagit ett beslut som man trodde var det bästa.

  8. MT

    Hej! Jag fick så mycket ”skit” av vänner o bekanta för att jag inte vaccinerade mina barn mot svininfluensan när det var aktuellt för ett par år sedan men jag är SÅ glad över att jag stod emot trycket den gången och följde magkänslan med tanke på hur många barn som blev sjuka efteråt just pga av vaccinet… Mycket hellre att mina barn har influensa 1-2 veckor än att de får hela livet förstört pga sömnsjuka. /MT

    1. Linda ;)

      MT, jag måste bara bemöta din kommentar med att, jag förstår hur du känner, jag fick också fruktansvärt mycket skit av både vänner och bekanta, man var oansvarig mot resten av sveriges befolkning för att man valde att inte vaccinera sig och sina barn med ett vaccin som inte tidigare var beprövat.
      Men jag lider med verkligen med dom som drabbats, hoppas dom får någon upprättelse av svenska staten.