Trettonbarnsmamman

SMILE :-)

Idag kom den……Älvas första riktiga leende!! Ett leende som lös upp hela hennes lilla goa ansikte och smälte mammas hjärta ordentligt ♥ Sen har hon gett oss flera goa leenden under kvällen 🙂

Tänk att man glömmer nästan bort hur det känns att få sitt barns första leende, trots att man har gått igenom det med så många barn……En helt underbar känsla är det – lika fint varje gång 🙂

 

Jag har precis fått Älva att somna och även Nellie är äntligen nere för räkning. Nu var jag i valet och kvalet: Ska jag sitta och svara på era frågor nu eller ska jag skriva ett vanligt inlägg? Jag har beslutat mig för ett vanligt inlägg så tar jag frågorna imorgon 😉 Peter har somnat i soffan och jag är bra sugen på att kasta mig raklång i soffan jag med 😀

Tack för alla era härliga kommentarer, de värmer ska ni veta ♥ När jag har dagar då jag tvivlar på saker som tex mitt bloggande eller dyl pga negativa kommentarer och liknande så tänker jag på er och hur mycket era härliga kommentarer ger mig så får jag nya krafter och kan lättare skaka av mig dålig energi som vissa lyckas sprida runt sig. Det finns vissa nackdelar med sk ”kändisskapet” – Det kommer alltid att komma vissa som vet såå mycket mer om en själv och vänder och vrider saker till det negativa, de som har sina förutfattade åsikter som oftast inte grundar sig på någon som helst fakta mm Rykten som sprider sig bakom ens rygg och de rykterna har en tendens till att växa och vridas till alla omöjliga propotioner mm. Jag har lärt mig att hantera sånt rätt bra tycker jag och även om jag blir irriterad ibland så tar jag inte åt mig längre 🙂 Jag har aldrig påstått att jag är perfekt – shit det är det minsta jag är men jag gör så gott jag kan och jag försöker att ta lärdom av de misstagen jag gör. Och så länge jag och mina nära och kära vet vad sanningen är så spelar ingenting annat någon roll 🙂

Igår var det då premiär igen och barnen satt som små ljus i sofforna och Nellie var helt fascinerad av att mamma och pappa var på tv och hon gav härliga glädjetjut så fort hon såg oss 😀 Det var en bra avsnitt tycker jag och gudans vad vi skrattade gott åt Maria och Walle – de är precis lika underbara som jag fått bild av efter alla mina chatt och sms med Maria 🙂 Maria och de flesta av hennes barn träffade vi förra våren i Karlstad på barnmässan och efter det har vi behållt kontakten och båda våra familjer kommer att medverka i barnmässan i år igen så då får vi en hel helg till att umgås ♥

Det blev inget möte med crosstrainern igår 🙁 Hade precis fått barnen i säng när Älva vaknade och var uppe i 2 timmar så efter kl. 23 hade jag varken ork eller lust till att träna…. Igårdagens middag vart en omelett med brieost på, en laxfilé med citronsås och ärtor 🙂

Idag,efter att ha lämnat barnen på dagis, åkte vi till Enköping och handlade lite mat mm och var till banken för ett litet ärende. Utanför banken blev jag stoppad av en gullig kvinna som ville säga hej 🙂

Kom hem och fick lite besök – en snabbfika han vi med innan hon var tvungen att dra vidare 🙂 Hade ett långt och alltid lika trevligt samtal med bästa Carola, vi kan verkligen snacka om allt möjligt och länge ♥

Victor har haft sin kompis Emil hos oss och Linnéa har legat i sin säng helt sänkt sen skolan….kom inte ens ner och åt middag stackaren 🙁 Peter kom hem sent, runt kl. 21. Någonting hade gått sönder på jobbet så han fick kalla dit en elektriker och blev då tvungen att vara kvar tills allt var klart…. Efter middagen har jag gjort läxor med Jennifer och Benny, tagit hand om disken och pratat i telefon med en som set oss på tv och ville bara ringa och säga hej, en trevlig kvinna som ringde en gång förra året med och vi pratade nog i nära 30 min 🙂

Dagens middag för mig blev en omelett med babyspenat, kallrökt skinka och paprika

Äter rätt mycket ägg just nu, dels så är det gott och dels så är det så enkelt att göra en omelett eller äggröra 😀

Fick hem ett paket idag, så otroligt söta kläder till Älva som en av mina läsare 🙂 Tusen tack Sandra , vilka fina kläder i härligt tyg och fasiken vad duktig du är!!

 

 

 

Made4kids

 

Nu har mina ögon fått ett eget liv vilket betyder att det är sängen nästa 😉

Godnatt ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Hoppas att kläderna passar. Molly min älsta blev jätteglad när hon såg kläderna på din blogg 🙂
  Kan säga att vi sett första avsnittet av fam annorlunda ca 10 gånger nu
  Tom tvååringen väljer det när han får bestämma.

 2. Marie Jansson

  Hej Mirka!
  Tjoho då har jag hittat din blogg 🙂
  Min mamma och jag kollade ifall din familj skulle vara med i år med, för vi gillar er skarpt.
  Är från Säffle ifrån början så jag vet vem Maria oxå är o kan verkligen bara hålla med om att hon är så lättsam. Men det är vi värmlänningar hi hi
  Ni är så himla gulliga i din familj. Myser när jag sitter i min soffa o kollar på er. Såg dina tidigare rader om att en del skriver dumma saker. Men det vet både du o jag om att de människorna mår nog inte så bra.
  Du är bäst!
  Kramar från Marie

 3. Jana

  Ville bara skriva hur goa & gulliga ni verkar, vilket tålamod ni har både du & maken! Vi har en unge och en på väg och jag har varit orolig över hur rörigt det kommer bli & hur jobbigt det ska bli att gå och handla… Men så kollade jag på er i måndags och insåg att jag nog kommer klara det… ;)Lite perspektiv på tillvaron så att säga!

  Och sen ett stort grattis till nya huset! Måste ju vara fantastiskt skönt med såna ytor och att faktiskt kunna skicka iväg ungarna/maken till en annan toa så du får bajsa ifred! 😀

  Stor kram & grattis till lilla Älva!

 4. Annica L

  Hej Mirka,

  Ja första leendet är det inte mycket som kan slå 🙂 Underbart!

  Vilka fina kläder ni har fått. Har ingen flicka själv, men dom kläderna var så gulliga!!

  Ang. frågestunden vill jag också bara säga att bry dig inte om alla frågor om er ekonomi. Blev tröttsamt att läsa hur nyfikna folk är! Precis som att en del tycker att ”ja men dom har ju 11 barn, då MÅSTE dom ju ha ont om pengar och svårt att få det att gå ihop”. Suck för den svenska avundsjukan!
  Alla mammor gör det bästa de kan oavsett om de har 1 barn eller 11, så hur mycket pengar man har spelar väl ingen roll i sammanhanget!

  kramar

 5. Jennie

  Jag missade premiären jag längtat efter så (pga nya akutläkarbesök, jäkla baciller!!) men såg det på play igår på dagen.
  OJ så underbart, jag verkligen älskar att få följa er både på bloggen och nu också i TV igen.
  De andra familjerna verkade också supergulliga och härliga.
  Nu är det måndagslängtan hela veckorna 🙂
  Kram!
  PS: Mirka, du är en riktig snygging också till råga på allt. Hur hinner du med dig själv med så många barn undrar en sönderstressad nybliven trebarnsmorsa 🙂

 6. Lotta

  Hej Mirka!

  Jag tycker att det är så roligt att just er familj är med igen i En annorlunda Familj.Av alla familjer som varit med så känns ni så himla äkta hela tiden och ni är ju fantastiska med era barn. Vilket lugn som både du och din man utstrålar! Ser att du håller på med LCHF. Jag började i förra veckan. Du får gärna komma in på min LCHF-blogg som du hittar till genom att gå in på min vanliga blogg.

  Förresten, grattis till erat nya boende! Underbart att ni fått så stor plats och grattis till Kevin till hans egna rum! 🙂
  Kram Lotta.

 7. Madeleine

  Hej!
  tittade på er på tv, vilka underbara fina familjer ni är som har så många barn och klarar det så bra.

  Jag tror att alla familjer upplever ”kaos” några gånger, och så är det ju med barn, som jag och min man ofta säger -så är det med barn – och det är inget negativt med det.
  Tycker ni är precis lika duktiga alla familjer på tv avsnitten.

  Vilka fina kläder ni har fått till Älva, jättesöta!

  visst är det underbart med första leendet!
  omelett och ägg är jättegott! jag har lagt om kosten mycket från att ha varit vegetarian i 19 år till att äta kött nu, mycket åt LCHF hållet.

  skaka av dig alla negativa kommentarer, ofta beror det på okunskap och avundsjuka. ha det bra!

  många kramar från Madde med 4 barn tätt

 8. Ida

  Det är underbart att se er i tv-rutan igen, ni ger verkligen en bra bild av hur det är att ha en stor familj. Ni visar att det inte behöver bli kaos bara för att man är många för det tror jag är den bild många har av familjer som skiljer sig lite från mängden. Det märks att ni hinner med alla era barn och att alla får lika mycket uppmärksamhet. Det verkar vara väldigt bra ordning på er och det gör att det är väldigt roligt att följa er.

 9. Teres

  Vilket bra inlägg du har skrivit tycker jag många kloka ord:) tycker det är roligt att följa din blogg man blir så glad och man känner igen sej i mycket. Själv är jag en nybliven 5 barns mamma fick en flicka också i december:)

  Ha en bra dag !

 10. Ullis

  Hej UNDEBARA!

  Alltid lika underbart att se er (på tv) och så läser jag din blogg var dag. Jag blir lixsom glad av det och så tycker jag att du är ärlig, rolig och så full av kärlek bla. Elaka människor finns alltid men som du skriver skit i dem du vet sanningen och så länge du gör som du gör så är allt bra…eller hur 🙂 Visst var de sköna wärmlänningarna haha. // Ullis

 11. Ewi

  Jag tyckte det var skönt att TV hade lagt ”vi har för många stökiga barn” rollen på någon annan i år. Något år tyckte jag de var lite fula, (tror det var när ni köpte bord), med att bara filma när barnen busade i möblerna, och sedan klippa in när du och Peter sa att ”barnen skötte sig väl rätt bra”. I år fick ”Kaosfamiljen” den rollen (redan i avsnitt ett på IKEA), plus att de har lagt in en väldigt ”rörlig” bild av dem när de sitter i soffan, medan ni och Walle/Maria’s familjer står stilla som ljus på första bilden.

  Hur som helst, du och Peter verkar ha fått mera av ”vi har koll på läget och kan det här med många barn” rollen i år. Ni verkade jättesamlade och kompetenta på TV. Tycker det är skönt att den bilden visas, eftersom det är den bilden jag fått av dig via bloggen!

  Jag tycker du är världens tuffaste morsa som kan få så fin ordning på så många barn. Också Peter verkar jättebra på att se alla barnen (ibland är det Thor som sitter på hans axlar, ibland Nellie i famnen), så de får sitt.

  Lycka till!

 12. Camilla

  Hej Mirka!
  Nu har jag också hittat hit till din blogg efter ett tips från en annan blogg.
  Så nu har jag en hel del att läsa vilket jag ser fram emot.
  Kollar även på ”Familjen Annorlunda”, gjorde det även förra säsongen, och gillade dig och din stora fina familj med en gång.
  Måste bara få säga att du har en jättefin familj och det är beundransvärt att ha fått så många fina barn som du och din man har.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram