Trettonbarnsmamman

Jag lovar

Idag lovar jag mig själv att passa på och sova när Nellie och Älva sover på dagen! Jag måsta ta igen lite missad sömn för nu börjar det verkligen kännas att man sover ca. 4 timmar osammanhängande per natt. Idag var det inte lätt aatt komma upp och ögona bara snurrar i huvudet fortfarande. Men skolbarnen ska fås iväg till skolan så försöker väcka mig själv med en stor kopp kaffe och hoppas på att alla små sover ett tag till så jag kanske hinner vila en stund i soffan innan de vaknar till liv 😉 Jag misstänker att det blir en pyjamas-dag idag, orkar inte ens tänka på att duscha och klä på mig och jag har inga behov av att gå ut idag så skitsamma liksom 😀

trött

Dagens jag

Idag är det fredag den 13:e. Är ni vidskepliga? Jag har aldrig sett fredag den 13.e som en otursdag snarare tvärt om 🙂

Idag ska jag testa och laga zucchinilasagne till middag – någon som ätit det? Är det gott? Ska även baka en sats med Pones ( LCHF-bröd ) idag tänkte jag så jag kan ha det som alternativ  till frukosten.

Jag är lite sugen på att köpa Katrin Zytomierskas nya bok, har någon köpt den – är det värt att skaffa den? Eller finns det någon annan bra LCHF-bok med bra recept i? Det mesta går ju att hitta på nätet men jag har inte alltid möjlighet att sitta vid datorn och leta efter recept så en bok vill jag nog ha 🙂

Nog med morgonbabbel nu – om 10 minuter kommer skolbussen så jag gör mig redo för lite gos med soffan 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ewa Svensson

    Hej Mirka!! Jag heter Ewa och har följt dig ganska länge nu även tv-programmen!! jag åter enligt lchf och har gjort i några år…till och från.. jag bloggar på http://www.mittlivsomsund.se Jag kan varmt rekommendera Katrins bok då det är enkla vardags recept i den utan 700 ingredienser. Kram på dig/Ewa

  2. Theres

    Håller på o läser i Katrins bok nu och jag gillar den!Hon är som hon är,men bjuder på sig själv i bilder och text.Bra recept!

  3. Wirin

    Den lasagnen är god men blaskig tycker du ska pröva göra egen ”pasta” till lasagnen

    4 st ägg
    125 g färsskost
    1/2 dl fiberhusk

    Vispa ägggen poröst vispa samman med färskosten och husken låt svälla 10 min Kavla ut tunt på oljat bakplåtspapper grädda 10 min i 150 grader

  4. Anita

    Håller med de andra som skrivit här. Anna Halléns böcker och Åses hemsida. Där finns mycket att både läsa och få inspiration i form av recept. har även hittat http://mariannslchf.se/ Du som gillar att baka, Mariann kommer när som ut med en bakbok. 🙂

  5. Anneli

    Hej!!
    Kan tipda om en nu kokbok om LCHF av Klara Desser. Vet flera som testat recept från den. En bok med härliga bilder, har själv bara bläffrat i den, men funderar skarpt på att köpa den!

  6. Mia

    Ett annat sätt om man nu vill gå ner i vikt eller äta ”bättre” är ju att undvika fett och socker så pass man bara kan!

    Jag gick själv ner 12kg på 4 månader pga det.

    Och vad hände? Jo jag åt MERA mat.
    Behöll vikten tack vare att kroppen hängde med i svängarna och då all ”onödig” vikt var borta, stannade jag på en normalvikt.

    Inget jag själv kan anse som att banta eller så.
    Man lägger bara om sin kost, tänker på VAD man äter.
    Man ”får” ju äta ketchup, men man behöver kanske inte överdriva mängden… osv.

    Då kan man ändå äta sånt man gillar…
    Äta normala frukostar tex.

    Som jag själv anser är mycket bättre än att svälta sin kropp eller äta hel äckliga saker 😉

    Men visst, trivs man med att lägga om sin kost helt o hållet, bara äta musmiddagar man eg. inte vill så kan man ju göra det.
    Alla gör ju va de vill 🙂

  7. Karin

    Jag har Anna Hallens böcker, superbra recept. Tycker mycket om hennes nyaste bok LCHF för kvinnor.
    Katrins bok skulle jag själv inte köpa..

  8. rebecca

    Anna Halléns böcker ska du satsa på. Hon är otroligt inspirerande. Hon har släppt två böcker o den tredje ska komma ut i slutet på januari/början på februari o den riktar sig åt hela familjen.
    Recepten är lätta och mkt goda. Hennes hemsida är oxå jättebra men hon uppdaterar inte så mkt där utan lägger ut det mesta på Facebook.

  9. Sars

    Hej
    Jag har Anna hallens LCHF husmanskost är mycket goda recept i den. Haft andra men denna tycker jag hittills är bäst

  10. Bella

    Jag skulle INTE köpa Katrins bok om jag var du, köp någon som vet vad dom verkligen pratar om istället. Inte bara vill sälja böcker och synas…

  11. Åsa

    Hej Mirka
    Jag äter Lchf sen drygt 2 månader. Den bästa kokboken jag har(har flera) tycker jag är ”Lchf husmanskost”
    Ser fram emot att se er i rutan igen.
    Kram

  12. pilla82

    Nä, inte heller en LCHF anhängare. Kan inte vara bra för kroppen att äta bara fett. Lite socker är OK. Hjärnan behöver kolhydrater. Min fundering är hur mår dom inre organen av att bara äta fett?

  13. Lisette

    Hejsan!
    Jag har köpt Katrins bok, visst skriver hon lite konstigt. Men man blir ju extra peppad då. Jag tycker recepten är bra också då jag gjort massor av den maten.
    Tycker fredagen den 13:e är en turdag då vårt 2:a barn föddes fredagen den 13:e maj 2005. <3
    Kram

  14. Gizze

    Tror på att man ska äta Allt….i lagom dos…..sägs ju nu att LCHF inte är bra, inte vet jag..men stora pengar vill de alltid tjäna på allt…så jag äter det jag är sugen på!
    Fredagen den 13:e ja…..
    Säger inget förrän den är över…
    Önskar er en fin dag!
    Gizze

  15. Anna

    Hej! Den lasagnen är min favorit! Gillar den skarp….mättar dock inte lika mycket som en vanlig. Men riktigt god!

  16. Ewi

    Vad jag hörde skall Katrins recept vara ok, men själva texten väldigt… speciell. Typ att man skall klaga och racka ner på sig själv så länge man är tjock. Vet inte om det är särskilt sunt. Jag är dock ingen LCHF anhängare, så vet inte heller vilka bra alternativ som finns. Jag är mera Olga Rönnberg fantast, hon som också är en av tränarna i Biggest Loser i år. Hon är 5 barns mamma, och ser ändå sådär fit ut!

  17. Lillafruluva

    Zucchinilasagne är jättegott!! Jag brukar använda osthyveln till zucchinin. Lycka till!
    Vet hur det är med för lite sömn! Känns som huvudet ska sprängas här. Har lovat de stora barnen att gå på bio i em. Så jag får väl vila då 😉
    Trevlig helg!!

  18. absolutthjemme.wordpress.com

    Hei Mirka!

    Jeg er norsk og min familie er med i en serie som snart kommer på tv, en lignende serie som ”Familjen Annorlunda”. Jeg fulgte med på det på nett.tv. Dere er en kjempesøt familie. Jeg har seks barn , men ønsker meg flere barn. Det er morsomt å følge hva som skjer hos dere. En liten stund etter at jeg hadde sett alle episodene der var med i, fikk jeg en telefon med forespørsel om å være med i et nesten tilsvarende program. Det var jo kjempegøy!

    Vel, gratuelerer med den lille, jeg var gravid med nr 7 men mistet i uke 9. Men vi håper å få flere og det gjør vi sikkert.

    Barna deres er kjempesøte!
    Ha en fin dag, klem fra Norge:)

  19. Lina

    Jag rekommenderar INTE Katrins bok. Visserligen är recepten i slutet ok, men den delen hon har skrivit är inte ett dugg läsvärt. Vet inte hur många gånger hon har skrivit att fett är äckligt, att man ska se sig i spegeln varje morgon och säga att sitt fett är äckligt. Nä usch.
    Kolla Adlibris, de har många vettiga rena LCHF böcker med enbart recept i.

  20. Anette

    Tänkte skriva att vad kul att Familjen Annorlunda börjar igen och framförallt att NI är med:)). Gillar er familj skarpt! Ska bli kul att se ert nya hus i tv.

    Lägg ja gärna ut nya recept om du hittar några bra på LCHF. Kör lite det själv kombinerat med GI. Tänkte prova broccolimoset nån dag faktiskt:).

  21. Helene

    Kan verkligen rekommendera Katrins bok, riktigt bra skriven och fina bilder och recept. Jag kommer ha den på kökshyllan jämt och prova alla recept!

  22. Ingela

    Innan jul körde lite lchf och blir ju peppad på börja om igen
    Lägg gärna ut recept-:)
    Idag är en bra dag och ingen otursdag, så mys på med dom små..
    Kram

  23. Suzanna

    Visst är det härligt att ha en innedag och springa runt i pyjamas. Det här med fredagen den 13:onde tror jag inte på. Kanske ska köpa en triss och se om man vinner istället?

    Du är urduktig! Fortsätt så! Ha en bra dag!!