Trettonbarnsmamman

En (o)vana….

Det börjar bli en vana/ovana det här att sitta och skriva inlägg mitt i natten 😀 Men har inte så mycket annat för mig när Älva äter och somnar in i famnen och jag vill vara säker på att hon somnat in ordentligt innan jag lägger ner henne så att jag *peppar peppar…* får sova ett par timmar i streck 😀 Det brukar funka bra fram till småtimmarna och hon sover upp till 4 timmar i streck då, vaknar och bara äter och sover sen 2-3 timmar till 🙂 Just nu är vi inte uppe före kl.10 på morgonen och jag känner mig utvilad …. värre blir det när jag måste upp kl. 6 när skolan börjar….

 

Idag åkte vi till Västerås som planerat. Vi besökte Toys r us först för att kolla in deras rea och blev mååånga hundralappar fattigare men gjorde också bra fynd 🙂 Sen åkte vi vidare till Ikea för att käka lite korv och passade på att handla billiga pepparkakor mm. De reade även ut såna kit med pepparkakshus-sats men barnen fick 5 st såna av den snälla killen som jobbade där och lyckliga blev de så imorgon lär det bli pepparkaks-husbygge 😀 Vi delade på oss och Peter tog med sig ett gäng in till Ikea för att köpa mera ljus då vårt förråd börjat sina och vi vill kunna tända massa ljus på kvällarna. Jag och resten av barnen gick till Citygross och började med mathandeln där. Vi hann bli nästan klara när Peter kom och efter en runda till i affären så var vi äntligen klara för att åka hem. Det blev lite bråttom då vi ville hinna hem innan gladiatorerna började. Älva vaknade lagom när bilen började rulla och hon var inte glad, hon skrek och skrek så jag var rädd att hon skulle tappa andan till slut så jag svängde av den första bästa avfarten från motorvägen för att kunna stanna och ge henne mat…. Hittade ett bra ställe att stå med bilen och mata henne och vad händer … Jag hinner bara kliva ur bilen så tystnar Älva och sover så sött 😀 Snabbt som attan sätter jag mig bakom ratten och fortsätter vår färd hem 😀 Hon vaknade lagom när vi var hemma så det vart matning direkt medans de andra fick ta hand om matkassarna.

 

Vad roligt att många av er vill se Evas familj på tv och det hade jag också gärna gjort ♥ men tyvärr så är inte de en av de nya familjerna 🙁 Eva har fått frågan om att medverka 2 gånger men av vissa skäl så har de varit tvugna till att tacka nej vilket är jättetråkigt men men….nångång i framtiden kanske 😉

Nu satsar jag på att komma isäng

godnatt ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. frida

    Åh snälla mirka, kan du inte gå tillbaka till ätt blogga med vänsterställd text istället för centrerad, blir så jobbigt ätt läsa från mobil med centrerad… 🙂

  2. tezz

    ja det där är väl typiskt. men skönt att du kunde köra vidare !
    hoppas att ni har det bra !
    och stort grattis till Älva !
    riktigt charmigt namn tycker jag verkligen !
    ser fram emot att se på familjen annorlunda när det börjar igen ! har följt det sen det startade !

  3. Sara

    Hej Har föllt er sen första gången ni var med i TV och ser mycket fram emot att se er i tv rutan, för att ladda upp lite så sitter jag nu och ser på gamla avsnitt på er. Tack för att du delar oss erat liv.

  4. Ami

    -> Tove
    Jag brukar ta med två termosar, en med hett vatten och en med kallt vatten, och sen blandade jag vatten till ersättning och senare vällning från dem och blandade i pulver. Funkade jättebra och det körde ajg även med under nätterna.

    Och har man funderingar över att avnända vanligt kallt vatten från kranen kan man koka och kyla vattnet innan man häller i det i termosen.

    Jag har fått rapporter om att den där flask- och burkvärmaren inte är mycket att ha då den tar lång tid. Kan kanske vara bra att ha i bilen när barnen blir lite större och börjar klara av att vänta ltie med mat.

  5. Kerra

    Som sagt ska bli kul att följa er igen i familjen anorlunda, tack för en bra blogg. ps håller med synd ej Eva med familj kunde vara med i programmet, men de går fler tåg förhoppningsvis 🙂

  6. Tove

    2 frågor:

    1: Åker ni 2 bilar när ni ska iväg eller har ni köpt en buss? 🙂
    2: Har du något tips för uppvärmning av barnmat när man är på resande fot? Jag får barn nr 4 om ca 6 veckor så jag skulle behöva ett tips på det, om det finns något. Amma har jag tänkt göra så länge det går, men vis av erfarenhet så vet jag att det brukar skita sig 🙁

  7. Trillingmamma, gravid och sexbarnsmor

    Hej vännen!

    kanske ska börja joina dig mitt i natten. Av någon anledning så har jag också ett vaket barn, fast på fel sida ;-). Nu är det ”bara” nitton dagar kvar…….

    Hoppas ni alla mår bra. Här har det fanimej snöat. Jag grinar och barnen jublar. En liten Tassimo på det så kan jag säkert stå ut hahahaha.

    Hälsa alla underbara så gott!!! Och massor med kramar på er från alla oss Silverlantzare

  8. Sussan

    Godmorgon =)

    Åh jag gillar dig skarpt, så kul o läsa om er, lika trevlig i verkligheten är du me, träffade dig på barnmässan i Karlstad förra året 😉

    Trist att Evas familj varit tvugna att tacka nej, hade varit kul o se dem i tv, då återstår det o se om jag gissat rätt på andra familjen 😉 minns inte nu vad hennes blogg heter, men tror du träffat dem 😉

    Nu är det dags för jobb, segt o gå upp kl 5 efter 21 dagars ledighet, så jag förstår dig att det blir jobbigt o gå upp kl 6 när skolan börjar =)

    Kram o ha en härlig dag