Trettonbarnsmamman

Stress, mvc mm

Voine, voine vad stressigt det blev imorse! Jag brukar kunna planera och komma iväg i god tid om jag har nån tid att passa men icke idag – det sket sig rätt ordentligt med mina planeringar:-D

Jag hade tid till Mvc kl. 9 och har ca. 20 min resa dit med bil. Idag hade jag 6 barn hemma som då givetvis skulle även med till mvc och det var rätt lugnt med tiden ända fram till alla skulle klä på sig. Vissa av barnen var fogliga och fick på sig kläderna utan några som helst problem sen hade jag någon som bara satte sig emot allt – Strumporna satt fel, strumporna skulle bytas, tröjan satt fel, inga skor dög mm! Det var nog till slut ett fint grått åskmoln ovanför mitt huvud:-D När jag väl fått kläder på ”protestanten” kom en annan gullunge och gick på toa för att bajsa, om det var inte en av de snabbaste bajsarna utan en som verkligen gillar att dra ut på skiten så att säga:-D Till slut kom vi till bilen och givetvis så började 2 av barnen bråka om sittplatserna fast det var redan bestämt vart de skulle sitta! Det skreks gällt och till slut kom det nog några blixtar ut min egen lilla åskmoln *morr* Med lite hot kom jag till slut iväg och barnen var knäpptysta i bilen yes yes yes😉 Men sena var vi och det gillas inte av mig som hatar att komma sent:-( Hann köra ikapp lite tid och kom ca 7 min sent;-)

Först blev det provtagning, bm villa ha 2 rör blod för att kolla nogrannare min blodvärden som varit låga. Hb:n låg på 107 så det har gått upp lite sen sist men bm var inte nöjd ändå…

Blodsockret och annat var bara bra:-) Nu har hon även skickat remiss till Uppsala för att få komma och diskutera en igångsättning.

 

Angående förlossningen och era olika förslag på hur vi ska kunna lösa saken om inte Emmelie kan så är det så här:

Jag lämnar INTE barnen till vem som helst, jag vill kunna vara säker på att de har det bra och framförallt att de gillar barnvakten!

Även om mina förlossningar går fort NÄR de kommer igång så eftersom det blir en igångsättning så tar det tid att få igång förlossningen och det betyder att vi är hemifrån från ca. kl. 8-9 på morgonen och hittills har de flesta barnen fötts runt kl. 19 på kvällen – Nellie föddes ju först runt kl. 01 på natten! Så barnvakt behövs dels för hela dagen när vi åker in + även ett tag dagen efter då Peter ska kunna åka in och hämta hem mig;-)

Eftersom vi har bott här bara nån månad så har vi inga såna kontakter med dagislpersonal och hur som haver så känner de inte alla barnen och speciellt Nellie som är det största ”problemet” i sammanhanget. Hon är obekväm med okända och det tar lite tid för henne att bli bekväm. Och eftersom en barnvakt behövs så pass länge så vill jag att hon ska vara bekväm;-)

Att ha någon släkting som barnvakt har aldrig funkat och vi frågar inte heller. Dels så jobbar de alla mm och dels så har de knappt passat våra barn och aldrig nånsin allihopa samtidigt och även fast jag vet att min mamma skulle säkert säga ja om jag frågade för hon ställer upp om hon kan men det är inget jag vill begära av henne då jag vet hur trött hon är efter en arbetsdag och hon blir ju inte yngre;-) Hon älskar barnen och de henne men då har vi fortfarande Nellie som inte är såå van vid henne mm;-)

Jag har en vän som följer med mig till förlossning om det behövs så den biten är fixad men helst vill jag ju att Peter kan följa med mig!

Att Emmelie skulle ta vab eller föräldrardagar kan inte jag begära av henne. Hon har länge sökt jobb och nu fått in foten och möjlighet till en längre vikariat och det handlar inte om pengarna utan arbetsgivaren kanske inte blir så lycklig om hon tar ledigt precis före jul när det verkligen inte är läge för det personal-mässigt! Det är ju inte så lätt i dagens arbetsmarknad och jag tänker inte bidra med något som kan påverka Emmelie negativt i det läget…..

Just nu har jag bestämt att ta det lugnt och inte tänka på det så värst mycket, det blir så mycket lättare när man har fått ett datum och kan planera in allt efter det;-)

Efter mvc åkte vi till Maxi och handlade inför helgen – bröd, mjölk, frukt, mat mm.

Nu ska jag röja runt lite i huset inför helgen;-)

Kramis ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Uch va jobbigt att inte få ha med sin kille på förlossningen, Jag hade inte heller det och fick ha med min mamma och visste gick det super bra det oxå, men man vill ju ändå dela den glädjen som kommer med ett nytt barn ihop med den man älskar allra mest!

    Hade jag kännt er och era barn så hade ja och min sambo gladligen vart barnvakt åt era barn så att sambon din kunde vara med på förlossningen!!

    Hoppas verkligen att det löser sig på nåt sätt!

  2. Terese Palmgren

    Hej
    Kan ni inte be att bli igångsatta på en lördag, om du nu ändå ska bli igångsatt. Då kanske det underlättar med att få ledigt från jobb (om hon nu inte har ett helgjobb). Vad jag vill säga är nog att prata med förlossningskliniken och berätta att ni inte har barnvakt om du inte får lov att bli igångsatt på den dagen som passar er.
    Ha det bra!

  3. Ann-Caroline

    Tycker du är en sån fin människa,du sätter alltid dina barns välmående i första hand! Lycka till med allt nu och med” Älvan”

  4. Mamma till 6 barn

    Hej Mirka! Vi har ju 6 barn och 3 av dem har jag varit inne på förlossningen utan att ha varken sambo eller vän med som stöd. Sambon var hemma och passade barnen. Dina barn klarar sig utan dig den lilla tiden du behöver vara inne och föda elvan- och du klarar att föda själv om du måste och utan Peter- även om det är så du allra helst vill ha det. Förlossningspersonalen tar hand om dig.
    Annars kanske du kan ha en hemfödsel? Det är ngt förlossningspersonalen frågat mig om men det har inte blivit av- mest för grannarnas skull 😉 hehe… Lycka till med elvan och kramisar ♥

  5. Neta

    Förstår ditt dilemma och om Emelie börjar nytt jobb med nya intryck kanske hon behöver få vila på sina lediga dagar också.
    Förstår också ditt resonemang runt släkten, vi har också haft det så att farmor/mormor jobbat och då kan man inte begära att dom ska vara barnvakt. Och inte till så många om man inte är van.
    Ställ in dig på att ha din vän med i stället och blir det annorlunda så ta det som en bonus.

  6. Petronella

    Jag blir så imponerad av ditt mod och kloka inställning! Tänker ändå att en arbetsgivare borde tänka med hjärtat och ge ledigt vid ett sådant här tillfälle. Allt gott:-)

  7. Anna H

    Hej! Fin blogg och väldigt rolig att läsa eftersom jag själv har småbarn. Läste om att du hade problem med halsbränna. Jag har nyss (för 3 veckor sen) fött min nyaste gullunge och hade jobbig halsbränna sista månaderna. Testade de flesta sorterna, den enda som funkade mot slutet var Novaluzid. Påminner om Link som inte säljs längre. Inte en sån konstig som skummar i munnen utan den verkar längre ner. Ville bara dela med mig :-). Lycka till med graviditeten och den kommande förlossningen. /Anna

  8. Emma

    Jag har en kompis som har tid för igångsättning nu på lördag så man kan få en tid på helgen också. Hoppas det löser sig! Klart du vill ha Peter med dig!

  9. Carola (Stolt Mamma)

    Det är ju så trevligt när alla sätter tvärsidan till 😉
    Å jag tänkte inte på att hon nyss fått jobbet, så nej det är klart att du inte kan begära det …
    Jag vet ju att jag läste det, men så kan det va när man inte tänker klart 😉
    Det löser sig på ett eller annat sätt, busan ska ju ut men man vill ju ha älsklingen sin vid sidan om…och storasyskonen i tryggt förvar.

    Ha en trevlig helg.
    Kram Carola

  10. Anna

    Tänkte just på det, som tidigare kommentar säger; ni kanske kan förklara era omständigheter kring det här och försöka kunna lägga in en igångsättning då Emelie har ledig dag? helg, eller varadag beroende på hur hon jobbar. Jag tror nog att de kan vara så pass samarbetsvilliga, då de ju också bör tycka att det absolut bästa är att ha sin man med på förlossningen.
    Trevlig helg!

  11. Carola wetterholm

    Funderar på hur sjukhuset ställer sig till att sätta igång på en helg ? Om E inte jobbar helg förstås . Antagligen gillas det inte men med de omständigheterna så kanske 🙂 som du säger , när du fått datum är det enklare att planera !

  12. Annica L

    Hej Mirka,

    Jag förstår verkligen ditt resonemang kring barnvakt, jag hade heller INTE lämnat mina barn till någon tillfälligt inhyrd främling el dylikt. Barnen ska vara bekväma och trygga och jag tycker du resonerar helt rätt!

    Även kring Emmelie, självklart ska hon jobba när hon nu fått chansen.
    Jag hoppas ändå det löser sig, men som du själv säger, när ni har fått ett datum kan ni planera i lugn och ro:)

    kramar Annica