Trettonbarnsmamman

Makaronilåda med kyckling, broccoli och ostsås

Mirkas makaronilåda med kyckling, broccoli och ostsås

Jag har ingen recept på detta utan det är en egen påhitt så har inga exakta mått😉

 

Koka pasta (jag kokar för ca. 6-8 pers)

Lägg 4-5 kycklingfiléer i en ungsform och ha de i ugnen 200 grader tills de är nästan klara.

Ta ut de och skär filéerna i mindre bitar.

Stek kyckling-bitarna i rätt mycket margarin och krydda med salt och grillkrydda.

Koka så mycket broccoli som du vill ha i gratängen.

När broccolin är klar, dela de i mindre bitar.

Blanda pasta, kyckling och broccoli i en ugnsform.

Gör ostsåsen:

Smällt en klick margarin i en kastrull. Red ut med vetemjöl (vispa hela tiden).

Häll i ett par dl mjölk, låt koka upp och ha i mjölk tills såsen är lagomtjock. Ha i riven ost och rör runt tills det har smällt.

Krydda med salt och vitpeppar efter smak.

Häll såsen över gratängen.

Ställ gratängen i ugnen ca. 200-225 grader tills den fått fin färg:-)

010 - Kopia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Provade makaronilådan igår och det blev en succé för mina barn (3 och 5). Har du flera sådana lätta mattips i långpanna för tex fisk ? Vi äter dåligt med det själva. Det är kul att följa er vardag på bloggen! Lycka till med nya huset.

    1. mirkak

      Vad roligt att höra 🙂
      Jag är urusel på just fisk och skulle själv vilja ha bra recept på det då barnen gillar fisk 😉

  2. bodil jonsson

    tack för dom fina recept du delar med dej har prövat somrig paj och gratängen super gott hoppas du fortsätter att dela med dej av dina recept lycka till med tolvan kram

  3. Maja

    Men begrep ni inte att Lenas kommentar var menad till (den himmelske) FADERN, d.v.s Peter? Han har väl 13 barn? Och att han skulle tänka med huvudet som sitter på kroppen istället för huvudet som sitter på snoppen…

    Tycker det var en otroligt korkad kommentar du kom med, Lena. Vad har du med saken att göra?

    Beundrar dig Mirka, för att du så galant sköter din roll som mamma!

  4. Tina

    Jag varken Kan eller Vill laga mat. Men då jag såg detta så sa jag till min man att i helgen ska jag laga makaronilåda med kyckling och broccoli. 😀 Och det blev supergott! Tusen tack för ditt tips. 🙂

    Att vissa kommenterar duma saker gör mig så arg. Men det är ju dom som har problem med sig själva så dom söker andra att hitta fel på.
    Det skulle ju vara en helt annan sak om du inte kunde ta hand om dina barn. Men då tror jag inte du skulle blogga heller och dela med dig om ert liv.

    Tusen kramar och ha en trevlig helg.

  5. Monica

    Hahha jag förstår inte hur man får ihopa tid o ork osv men därifrån till att de är mitt bekymmer??Sköta sitt i skita i andras kanske??Vet bara att vi alla gör olika val o vad tröttsamt de är med dessa faktiskt mycket korkade kommnetarer,,visar på att folk verkligen har för mycket tid o tror dom är bäst o att deras val i livet är de rätta..gör de rättta ta en cloetta säger jag bara för nu fick jag hjärnrubbning för jag blir TRÖTT på människor som kallar sig vuxna!!!Föd hur många du vill jag behöver inte förstå de liksom du inte behöver förstå mina val men ACCEPTERA varandra!!!!!Kramar monica

  6. mammatill3

    Detta recept ska definitivt testas =) Ser jättegott ut.

    Jag tycker att om ni nu känner för att ah 11 barn eller hur många ni nu ska ha så är det er ensak. Sen att ni väljer att dela med er av ert liv till oss som läser bloggen tycker jag bara är skoj. Jag har följt er i båda säsongerna av Fam. annorlunda och jag skulle verkligen följa nästa säsong med om det kommer en.

    Så stå på dig och skit i om folk anser att ni gör fel som skaffar många barn. Det är ert val och som du säger själv så trivs barnen med det oxå så kör på säger jag bara 😀

    Kramar från en trebarnsmamma

  7. Irene

    hahahahhahahah 13 barn ! Vilket bra svar du kan ha 100 barn !
    Ser jättegott ut! Du borde var med i halv åtta hos mig!

  8. Åsa

    Hej Mirka

    Du är jättegullig på alla sätt och vis likaså din man och dina barn men jag måste ändå få fråga: Vad är ”vitsen” med så många barn, vad strävar ni efter?

    Mvh Åsa

    MIRKA SVARAR: Det ”roliga” är att det finns så många som tror att vi, som du skriver, strävar efter någonting speciellt när vi väljer att få många barn….
    Många behöver hitta en ursäkt till det och den enda anledningen vi har och kan ge som svar är enkelt, rätt och slätt – Vi älskar att ha alla dessa barn, vi har hjärterum för de
    alla och vi trivs med vår sätt att leva med mycket noice och stoj och framförallt kärlek! Vi har aldrig strävat efter karriärer mm som många andra tycker är viktigt, vi väljer att ge
    allt vi har till vår stora familj och så länge vi inte belastar några andra med vårt val så ser jag inte heller några fel med det;-)

  9. Allek

    LÄS! Varför? jag är helt enkelt väldigt rolig. Jag skriver lätt, okomplicerat och självironiskt. Jag skriver om mina tankar, mitt konstiga beteende, min ettåring. Min blogg är väl värd att läsa:) tjing

  10. Lotta

    Håller med Kim, gå över till vanligt smör 🙂 och minska lite på mängden om du är rädd för fettet, det finns ingenting i margarin som är hälsosamt, tvärtom… Ser för övrigt jättegott ut!

  11. Kim

    Jag trodde att du gick efter lchf förut? Då borde du känna till att man inte äter margarin om man inte är rädd för fett? Inte illa menat, förstår om det är okunskap.
    Tack för bästa bloggen, och vad vacker du var på galan! Jag vågade inte gå fram men min kompis gjorde det.

  12. Emma.E

    Oj, hjälp vad jag skrattade när jag läste Lenas kommentar! Hur hamnade den här mitt i receptet?
    En del människor är ju bra underliga och inte det minsta pålästa överhuvudtaget. Vart fick hon 13 barn och två huvuden ifrån?

    Till ämnet, receptet ser väldigt gott ut och med fördel enkelt så det måste ju provas även här hemma! Tack Mirka för att du delar med dig!

  13. Johanna

    Tack för mattipset !! Den ska jag göra till helgen 🙂

    Grymt svar till Lena.. Vissa människor ska inte yttra sig om sånt..

  14. Anna Köhler

    Mirka du gav kvinnan ett kanonbra svar

    jag är stolt över att ni finns o visar oss att oavsett hur många barn man än har så kan man få det att fungera om man vet säkert att man vill ha en stor familj eller ej
    är även stolt över din kompis Carola 🙂 ni är super 🙂
    ni är mina förebilder faktiskt.

    man ska veta att man skaffar så många barn man själv klarar av o det har du och Peter gjort även carola o perra 🙂

  15. Lena

    13 barn herregud käre himelske fader. Har du ingen sans och balans. Tänk lite med huvudet som sitter på halsen oxå.

    MIRKA SVARAR: Den himmelske fadern? har inget med detta o göra, han var inte med i tillverkningen! Vilket annat huvud syftar du på att jag tänker med…..ba så jag vet vart den sitter liksom?
    Alltså ärligt talat Lena….Vem är du till att komma här och döma mig och på vilka grunder i så fall?? Lägg din energi på såna som verkligen behöver det istället;-) Och OM man nu ska yttra sig så kan man väl ändå hålla lite koll på att få med de rätta siffrorna också – Jag har inte 13barn ÄNNU i alla fall;-)