Trettonbarnsmamman

Snabba tips behövs!

Jag har en sån här i kylen som måste lagas idag!

DSC01461

Har aldrig lagat mer än små laxfiléer så nu efterlyser jag tips på vad jag kan göra med denna firre???

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Britt

    Uppdatering till mitt recept Mumsig lax!
    I receptet ska det naturligtvis också saltas, vilket du gör efter du dragit bort skinnet och innan gräddblandningen slås över.

  2. madde

    Blanda philadelpiaost me västerbottensost å lägg över efter du ha kryddat fisken me salt å citronpeppar 😀 enkelt å supergott. Snabbt med 🙂

  3. madde

    Salt och citronpeppar, bre på philadelphia gräslök och in i ugnen i ca:30 min (200 grader). Var supergott:)

  4. Rosie

    Tycker det är lite kul att du tänker på att inte äta mögelost men du röker.
    Men det va inte det jag skulle föreläsa om 🙂
    Lägg den med skinnet ner strö på pesto, lägg på västebottenost o swicsh in i ugnen 220 grader till osten har fått lite färg.. servera med cremefraiche örter någonting.. samt färskpotatis..

  5. Britt

    Mumsig lax i ugn! Sätt ugnen på 200 gr. Smörj en plåt eller långpanna. Lägg laxen med skinnsidan UPP. Skjuts in i ugnen ca 5 min. Ta ut firren, dra av skinnet som ett plåster! I.och med värmen har det lossnat och nu har du en fin laxbit där man kan äta allt av den. Blanda grädde, det ska vara rätt så mycket, valfri fetthalt, ju fetare desto godare, med örter, gräslök, dill eller det man gillar bäst. Slå blandningen över laxbiten och gratinera tills den är färdig, kanske 20-30 min. Servera med den nu så goda svenska färskpotatisen och massor av dill! Lycka till!

  6. Linda

    Lägg i folie med skinn sidan neråt. Salt, citronpeppar, rödlök och lite gräslök på. Stäng folien så det blir ett paket och sätt på grillen, skinn sidan neråt. Helt underbart gott och enkelt. Mvh.från Åland

  7. Ann

    Brukar gnida in den i olja, salt, citronpeppar och dill, hälla över grädde och in i ugnen, 200 grader.
    Såsen jag brukar göra till är en absolut favorit: ( Om du inte har ingredienser hemma nu måste du prova den senare någon gång, den är så supergod till lax)

    Koka 2dl vitt matlagningsvin med en grönsaksbuljongtärning tills hälften av vätskan har kokat bort
    Häll i 2 dl grädde och 2 dl creme fraiche
    Smaka av med salt, vitpeppar och dill

    Enkelt och gott!

  8. Maria

    Enkelt 🙂
    Mortla 1 msk av vardera svartpeppar, rödpeppar och grönpeppar, smörj in filen med hummerfond, häll på kryddorna tillsammans med salt, toppa med farinsocker. In i ugnen på¨175 grader i ca 10 min eller tills den är klar. Servera med cremé fraich utblandad med citronsaft och pressad eller bara kokt potatis. SMASKENS 🙂

    LYCKA TILL 🙂

  9. Therese

    Något som också är gott är..

    1pkt fetaost som blandas ihop med en äggula. (jag brukar köra 1pkt till ca 1/3 av den bit du har)

    Sätt laxen i ugnsform, salta och på med fetaost och sen pressad citron över. Ca 200-225grader, tid har jag ingen aning. Brukar ta ut och kolla när den ser klar ut.

    Går ju även att sätta grönsaker i botten, under laxen typ paprika men då är det ju bäst med en skinnfri bit.

  10. Karin

    Lägg i ugnsform med skinnsidan ner.
    Pensla med olivolja. lägg på pressad vitlök limesaft salt peppar på hela laxsidan.

    sätt in i ugnen 175-200 grtader 20-30min

  11. Kim

    Hej!!

    Salt o peppar sedan blanda creame fraise med feta ost häll över laxen i med den i ugnen.. Servera med potatis å palsernakamos eller bara potatis med sallad.. Skitgott.. Kram Kim

  12. Helena

    Hejsan,Jag brukar ha citronpeppar,salt,el pepparmix på,lägg i ungnsform,skär lite olika paprikor,och en halv purjo,strö över och sist men inte minst,sen häller du på grädde,in i ugen på 250 gr,ca 15-20 min.Jätte gott,Lycka Till.Kram

  13. Marika

    Inkokt lax med dillsås:

    1 kg lax
    1 l vatten
    2 msk vinäger
    3 tsk salt
    5 st vitpepparkorn
    2 st kryddpepparkorn
    1 st liten gul lök
    3 st dillkvistar

    Dela löken och blanda samman allt utom laxen. Koka upp lagen och låt sjuda några minuter så smakerna kommer fram. Lägg i laxen och låt sjuda i ca 10 min eller tills laxen är genomkokt.
    Serveras varm eller kall.

    Sås:
    100 gram smör
    1 dl mjöl
    1 l standard mjölk
    1 dl majonnäs
    Dill efter smak
    Salt och peppar

    Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl och häll i mjölken i omgångar tills såsen blir slät. Blanda ner majonnäsen, dillen och kryddorna och smaka av.

    Kall sås:
    Gräddfil
    Citron
    Dill
    salt och peppar

    Toppengott recept som varmt rekommenderas 🙂

  14. L

    Ett supergott alternativ är att hälla på Sweet Chili sås på laxen, det blir verkligen underbart gott. Det är barnvänlig dessutom eftersom det blir en relativt söt och god smak, servera med bandpasta eller nypotatis. Hur underbart som helst är det! Mejla om du vill ha hela recceptet.

  15. Anna

    Hej!

    Jättebra blogg:-)

    Ta på citronpeppar och in i ugnen bara men ta bort det svarta hårda under laxen annars kan du göra fiskgryta med lax. Då tar du antingen gryt/soppgrönsaker som man kan köpa eller bara de grönsaker du har hemma, morot väldigt bra. Jag brukar använda knorrs fiskbuljong 2 st och kokar upp 1 l vatten till det. Fisken har jag redan skurit i små bitar, skalat och hackat lök, morötter och gjort i ordning 2 vitlöksklyftor i vitlökspressare. Fisk, lök och morööter (eller ev andra hackade grönsaker steks och sen lägger man i det i det kokande vattnet med fiskbuljongerna.

    Jag brukar även ha i 2 dl ris i grytan som jag sköljer av och lägger i samtidigt som det andra i vattnet. Jag kan även ha i färsk broccoli som man skär i små bitar. Vitlöken pressar du ner efter att allt har kokat en liten stund eller i samma stund som du lägger i det andra, det väljer du själv. Allt detta kokas/sjuder i ca 20 min

    OBS Kolla till så att det inte bränns, jag brukar ha på medelhög värme men då och då sänker jag lite.

    Detta är mina förslag.

    Kram och tack för en kanon blogg!

  16. Maria Piteå

    jag brukar bara ungssteka den du saltar och om du vill kan du använda citronpeppar och så in i ungen på 200grader tror jag ja brukar ha i ca 20min sen serverar du potatis till. (jag gillar inte lax har svårt för smaken men det där är enda sättet jag tycker fisken blir riktigt god på) kolla på internet efter ungsstekt lax bara om du är intresserad så får du mer exakt värme och tid. lovar att det blir supergott och det lär säkert dina barn också äta

  17. Elin - Mamma till Melvin

    Strö ut grovsalt i en långpanna och lägg laxen med skinnsidan nedåt. Krydda med salt, citronpeppar och dill. Låt stå i ugnen 20-25 min i 200grader. Severa med potatis/couscous och sås

    MIRKA SVARAR: Enkelt verkar det som 🙂 Tack 😉

  18. sandra

    Blanda creme fraiche, valfri mögelost, färsk basilika (ganska mycket), citronpeppar och salt. Bred över och kör i ugnen en halvtimme på 200 grader. Servera med ris =) Enkelt och supergott!
    För barnvänligare variant kan man ju ta vanlig ost..

    MIRKA SVARAR: Låter gott, men blir den barn-varianten då eftersom jag inte får äta mögelost 😉