Trettonbarnsmamman

Årets första…..

grillning har vi haft idag:-) Det var superskönt att vara ute i det friska ett tag och framförallt så var det riktigt gott:-D
Inget slår en grillning även om det så är bara korv som grillas:-D


Pappsen förbereder….


medans barnen leker….


Nellie nöjd i vagnen:-)


Hotdogs, bratwurst och brie-ostfyllda och baconlindade chanpinjoner:-)


Med tillbehör:-D De där plastgrejorna som man sätter fast papptallriken i för att de ska bli stabilare funkar verkligen kanonbra och rekomenderas varmt! Mina kommer från Kotteshoppen och jag har inte sett de annanstans än i alla fall:-)

Morgonen gick i storstädningens tecken. Jag röjde ordentligt i de 2 barnrummen där leksakerna finns, sorterade leksakerna, kastade massor – en hel sopsäck, dammsög under och bakom allting….ja sånt som man inte gör varje dag:-) Peter tog hand om storstädningen av badrummet:-)

Jennifers kompis Wilma ska sova hos oss idag och hon kom runt kl. 14…..
Nu har jag bakat chokolate chip cookies till kvällsfikat:-)

Igår kväll gjorde vi varsina rårakor med löjrom igen:-D De åts till en film med Bruce Willis – En action fast rätt B för att vara Bruces film….inte konstigt då kanske att vi båda somnade mitt i filmen:-D:-D

Nu skall det fikas…..Önskar er alla en trevlig lördagkväll:-)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Åhh grilla!
    Men vad skönt att inte vi är dom enda som grillar mitt i vintern haha, våra grannar tittar på oss när vi grillar i januari.

    Ni har en under bar familj och tack för att ni delar med er av eran glädje.

    Jag vill själv ha många barn har 4 men vill ha en till i allafall.

    Håller även med dig om det där med ensam tid, alla pratar om, men man skaffar inte barn för att sen ha ensam tid jämt. Men ibland behövs det och då tar man det då och då.

    Hoppas ni får en jätte bra vecka!

  2. Malin

    Vilket härligt gäng! Och det är ju något alldeles speciellt med att äta utomhus – särskilt korv, tycker jag. Av någon anledning smakar det lite extra gott.

  3. Cissi

    Vad härligt det ser ut! 🙂 Själv är jag en 28 årig 3 barns mamma var av min äldsta blir 10 senn mellersta blir 8 och så har jag en snart liten 3 åring 🙂 Bor själv med mina barn med har en särbo. Jag bloggar om barnen, kärleken och allt annat i Kidzlovehappy.blogg.se 🙂 kika in vettja! <3

  4. Robin

    haha, kick ass! herre jäklar, så ni har redan börjat att grilla ute alltså? det kan jag glömma bort totalt just nu kan jag säga P: är ju 10minus ut där jag bor! (Strängnäs).

    Cheers!

  5. Tess

    Kommer ihåg när man var liten och grillade korv på pinne över öppen eld mitt i vintern 🙂 Det var härligt det! Efter korven drog man iväg i pulkabacken.

  6. Annica

    Vad mysigt att grilla redan nu! Vi har en elgrill på balkongen som använts flitigt men den brukar inte bli använd förrän det går att vistas därute utan att bli för kall. Vi har dock inglasning så det förlänger säsongen lite iallafall. För inget går upp mot grillat kött 🙂

  7. Cissa

    Åh, vad jag blev sugen på att grila nu! Tyvärr står grillen insnöad, eller numera, snarare inisad i förådet. Men jag gjorde iaf en sats BBQ-sås idag så kotletterna åtminstone smakar lite grill 😉

  8. Mirka Norrström

    Mary: Så sant så:-)

    alexandra: Ska nog kanske göra det:-D

    Emma:
    1. Hur får du & Peter ensamtid.? & när får du själv egen tid för dig själv.? Kvällarna är våran tid + de gångerna vi går ut o äter:-) Mer behöver vi inte. Jag förstår inte riktigt att det verkar vara såå viktigt för alla detta med egentid?? Det är inte viktigt för mig för jag trivs bäst i familjens sällskap:-) Men om/när jag vill ha egentid så lämnar jag barnen hemma med Peter och hittar på nåt.
    2. Vart skulel du vilja åka på semester..? en ställe med alla barn & ett bara med Peter: Med barnen – Usa och Disneyland. Med Peter – Bila runt i Usa eller till Alaska.
    3. Vad tycker/säger din närhet om att ni skaffar barn..? Roligt vad jag vet:-D
    4. Vilken graviditet var jobbigast.? När jag väntade Jennifer/Benny för jag gick upp 35kg och fick massa vätska i kroppen….

    Fia:
    * Hur ser en kväll ut hos er när barnen har kompisar på övernattning? Har ni verkligen extra sängplatser? Blir det inte väldigt stimmigit i rummet när många sover tillsammans? I tjejernas rum har vi 2 våningsängar och då alltid en extra sängplats just för kompis-besök. De kompisar som är hos oss verkar inte vantrivas för 5 öre så jag ser inga problem….
    * Hur ser DINA nätter ut? Misstänker att du aldrig får sova en hel natt… Hur många gånger är du uppe? Och vad gör du uppe? Matar Nellie eller leta rätt på barn som går i sömnen? Oftast så vaknar jag 2-4 gånger/natt. När barn kommer till vår säng, Nellie vill ha nappen, Thor kommer och ska bäddas ner i sin säng igen mm
    * Hur ser er kyl/frys ut? Är den stor eller har ni extra frys någonstans i lägenhetn? Tänker på allt du bakar, hinner ni äta upp allt eller fryser du in mycket?I lägenheten finns det 1 fullsize kyl och en fullsize frys. Vi har en egen extra fullsixe kyl. En månads handling får inte plats och just därför storhandlar vi veckovis. Det som bakas hinns sällan frysas in förutom bullar:-)
    * Väntar på spänning på hallbilder och hur ni löst annan förvaring i lägenheten…
    Och kanske på kylen/frysen…. KRAM!Ok;-)

    Linda: Härligt på alla sätt och vis:-D

    Tack alla ni andra för era kommentarer och tack mom of three boys och Neta för recepten:-)

  9. Fia

    Lite frågor:

    * Hur ser en kväll ut hos er när barnen har kompisar på övernattning? Har ni verkligen extra sängplatser? Blir det inte väldigt stimmigit i rummet när många sover tillsammans?
    * Hur ser DINA nätter ut? Misstänker att du aldrig får sova en hel natt… Hur många gånger är du uppe? Och vad gör du uppe? Matar Nellie eller leta rätt på barn som går i sömnen?
    * Hur ser er kyl/frys ut? Är den stor eller har ni extra frys någonstans i lägenhetn? Tänker på allt du bakar, hinner ni äta upp allt eller fryser du in mycket?
    * Väntar på spänning på hallbilder och hur ni löst annan förvaring i lägenheten…
    Och kanske på kylen/frysen…. KRAM!

  10. Neta

    Ni är verkligen duktiga på att sätta guldkorn på vardagen, testa detta nån gång går att göra både på grillen och i ugnen.

    ”Falska” sniglar

    24 stora champinjoner
    50 g smör
    4-6 press vitlöksklyftor
    5-6 msk hackad persilja (ung 1 påse fryst)
    salt & peppar
    ströbröd

    Vrid försiktigt loss foten på svampen och hacka den
    Rör smöret mjukt och blanda med det övriga, utom ströbröd
    Fyll hattarna, strö över ströbröd
    Gratinera i 250 gr ugn eller ställ på folieark på grilllen.
    Servera med vitt bröd

  11. Mom of three boys

    Det här "måste" du nästan prova OM du inte gjort det redan ;))

    BANANPAJ (det här också)
    6dl mjöl
    2,5dl strösocker
    4tsk vaniljsocker
    4tsk bakpulver
    2 ägg
    200g smör/margarin (rums varmt)

    4st mosade bananer (lite "klimpar" är bara bra 😉
    lite kanel

    Blanda ihop allt utom banan o kanel. Tryck ut degen i en form, spara lite för att strö över sist. Sätt i mosade bananen o strö över lite kanel. Strö sen över resten av degen. Grädda i 175 grader i 20-30min.

    SÅÅÅ gott med vaniljvisp eller glass. MMMMM!!!!! <3

    Gör dubbelsats om du vill göra en hel långpanna. Går bra att skära i bitar också.

  12. Emma

    1. Hur får du & Peter ensamtid.? & när får du själv egen tid för dig själv.?
    2. Vart skulel du vilja åka på semester..? en ställe med alla barn & ett bara med Peter
    3. Vad tycker/säger din närhet om att ni skaffar barn..?
    4. Vilken graviditet var jobbigast.?
    5.

  13. lollo

    Åhhh nu fick ni mig att längta till sommaren.
    Har en koloni mellan sambons föräldrars område och vårt område…
    Men sommaren är ju inte så långt borta om man tänker efter…när sambon grävt upp jorden där vi odlar så går det undan:-)
    Ha en bra dag.

  14. Kimsan

    Å va härligt att du har en blogg! Som många andra familjer och mammor så är jag en av dem som följer familjen annorlunda och jag tycker att er familj och den i Älvdalen som inte är med i år är de två mest intressanta och roligaste!
    Själv så har jag också en ganska stor familj! Jag är 26 år och min man 28 år och vi har nyss fått vårt 6:e barn!
    Jag har också en blogg och du får jätte gärna kika in och kommentera om du har tid och lust!
    Ser att du har två par tvillingar! Jag har alltid velat ha tvillingar men det känns som det aldrig kommer att bli så, även om jag är jätte glad för de barn jag har så skulle det vara skoj att prova på tvillingar! Hur tyckte du det var att få tvillingar???
    Ha det bäst!
    Kram Kimsan

  15. Åsa

    Härligt med årets första grillning, vi premiärgrillade oxå igår, det är konstigt men allt smakar så extra gott vid grillning utomhus 🙂
    Tror jag måste införskaffa sådanna plastgrejjor till paptallrikar, verkar ju som om de fungerar 🙂
    Vi städade bort julen igår 😀
    Ha en bra söndag mvh Åsa

  16. Caroline S

    Om det är några som skall ha tio barn så är det ni.Jag tycker ni håller på med barna hela tiden fixar och grejar,inget verkar vara jobbigt för er!!
    Jag följer din blogg varje dag,bara din blogg eftersom den är sååå braaaaaaa!!!! Tack för rolig läsning Kram Caroline S

  17. Linda

    Hej vad kul att se fler som grillar mitt i vintern, vi hade också premiär igår o tusan vad gott det är, tack för en bra blogg….

  18. alexandra

    Jättemysigt att grilla på vintern. Du som gillar att baka borde gå in på matklubben.se. Det finns jättegoda recept på cupcakes och andra smarriga saker. Kram.

  19. Ulrika

    Vaknade imorse och mådde pyton, ville verkligen bara dra täcket över huvudet men jag hade två små flickor som ville ha frukost så det var bara att stiga upp, väntar mitt femte barn och undrar vad jag håller på med helt slut av all gravkomp. så sätter man sig och läser din blogg å jag bara får sånna skuldkänslor av allt ni gör med era barn och din otroliga energi och tänk att du har än så länge 6barn mer du är helt fantastisk i mina ögon, pluss att jag gillar eran utegård som ni har själv så sitter man på 8våningen i sollentuna ( ska inte klaga för jag älskar stället där vi bor på) men ända att bara gå ut och grilla, det såg verkligen gott ut mums. Dags att ta itu med tvätten , men ha det så gott du och din underbara familj.

  20. Lovisa

    Min nya blogg där jag skriver om min sjukdom catch 22 och allt jag har varit med om som 18åring flicka.
    Skriver om min sjukdom passa på och läs och kommentera.

  21. Anonym

    wow så jag uppskattar det du gör. superfint att dina barn har en så duktig mamma som du,lika duktig vill jag också bli nån dag! =)

  22. Mirka Norrström

    Sanna: Receptet på kakorna finns under kategorin "recept":-)

    Matilda: Champinjonerna var riktigt goda:-D

    Birgitta: :-D:-D Du är för roligt:-D Har ingen morgonrock så det blir inte slottet för mig:-D

    Hanna: 🙂

    mamma x 4: Visst är det gott:-D Gillar inte blåmögelost så lär aldrig ens testa det:-D

  23. mamma x 4 i finland

    Oj, champignoner med ost och bacon runt är ju sååå gott! Provade med blåmögelost en gång och det var ingen höjdare precis.

  24. Hanna i Norrland

    Mysigt att grilla =) Det gjorde vi här hemma för två veckor sen!

    Får såna härliga minnen när jag ser er lägenhet för där bodde min farmor och farfar när jag var liten ! =) (inte just i er lägenhet, men i det området)

    Ha en fin kväll!

  25. Birgitta å Kocken

    Så Häärligt! Rårakor, jo du må tro att vi dräglar!
    Vi ska tillbringa lite tid på slottet i kväll. Kan man ha morgonrock? Jodå, sa Kocken. Ha en skön lördagkväll
    Kramizzar♥