Trettonbarnsmamman

Ödet…..

Det blev inte som vi vill….ödet ville annorlunda denna gång:-(
Igår började jag skriva ett långt inlägg om vår jul men denna inlägg får komma först.

Jag fick missfall igår i v.11+1:-(
Började störtblöda igår eftermiddag så det blev en tur till gynakuten i Danderyd! Missfallet var ett faktum och jag blödde enormt mycket så till slut blev jag skrapad inatt och noga observerad under hela natten då mina blodvärden sjönk jättemycket:-(
Jag blev stucken minst en gång i timmen under hela natten och ser ut som en nåldyna i armar och alla fingrarna…
På förmiddagen var hb:n på väg uppåt igen så jag fick åka hem och Linda, min goa vän kom och hämtade mig:-)

Nu är jag trött och fortfarande väldigt groggy så det blir vila för min del.
Annars mår jag bra, har gråtit och sörjt det som inte blev nåt men har även förlikat mig med missfallet. Nu låter jag kroppen ta hand om sig så får vi blicka framåt istället…..

Ett litet sent tillägg pga att många har frågat om det:
Jag har aldrig tidigare fått missfall……Det här var första gången.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. E

  Fyy, sånt är inte roligt. Fick själv MF i v.10 och skrapades dagarna innan jul. Det är verkligen skit. Jag måste fråga, du som har så många graviditeter bakom dej, har du fått mf tidigare?

  Kram

 2. Annica

  Beklagar verkligen. Jag har själv varit med om 4 missfall, 3 med min nuvarande man. Oavsett när i graviditeten det sker så är det jobbigt framförallt psykiskt. Jag önskar er all lycka i framtiden på bäbisfronten.

 3. Emma

  Vad hemskt 🙁
  Fick själv missfall två dagar innan julafton och det är svårt, men man får njuta av de barn man redan har 🙂 de är en fin blogg du har, och fina barn givetvis !

 4. Anonym

  Jag har också haft två missfall men jag vågade inte vara så öppen som du om det. På något konstigt vis kände jag att det var mitt fel, att jag orsakat det. Tänkte tankar som att det inte var meningen att jag skulle bli mamma efter jag var så "dålig". Jag skämdes till och med! Kände mig så misslyckad… Så även om jag är väldigt ledsen för er skull så är det alltid en liten lättnad eller vad man ska säga för mig när andra delar med sig. När jag ser "lyckade" personer som får missfall.
  Massor av stora kramar!

 5. Lina

  Jag beklagar verkligen er förlust. Been there done that och det är inte kul jag vet. Ta hand om er nu och se till att få vila ordentligt. Kram

 6. 4U2

  Men min vän, detta hade jag missat helt. Sänder massa varma tröstande kramar till dig!
  (vi ville ha ett barn till och när det ungefär skulle passat så var vi på semester . Vi hyrde stuga och när vi kom dit fick jag en super mens, blödde och blödde. Många år senare förstod jag att jag tydligen varit gravid och fått missfall. "Mensen" varade bara den där jobbiga dagen. Vi fick aldrig fler barn 🙁 )

  Som sagt, många varma kramar!

 7. Maria

  Beklagar verkligen! 🙁
  Har själv varit där, alldeles för många ggr tyvärr. Både tidiga och sena, det senaste i v.18.

  Ta hand om dig nu!

  Styrkekram

 8. Carolin

  vad tråkigt att du fick missfall är ledsen för eran skull ha ni fundragar på att skaffa fler barn en då? ser i alla fall fram i mot att ni kommer på tv på måndag? kram från Carolin i östersund

 9. eedaaa

  Usch! :'( måste verkligen vara skitjobbigt!
  Jag har aldrig varit med barn eller fått missfall så jag kan inte sätta mig in i situationen, men jag kan tänka mig vilken hemsk känsla det måste vara. Tur du inte hade gått längre..

  Längtar efter er i rutan!

 10. Annica

  Usch va trist.
  Hoppas verkligen du får ta din tid att sörja för det är ingen lek. Oavsett vad som har hänt innan.
  Men är det inte dags för dig att tänka på dig själv lite snart? Du har jätte fina barn och en jätte fin familj. Men du måste få din tid med. För att orka.
  Massor mer kramar och ta nu hand om dig.

 11. Jenny

  Beklagar sorgen…vet precis hur du känner dig. Jag fick också missfall i vecka 11 2006…man sörjer det så oerhört..det som aldrig blev.
  Sedan dröjde det ända till 2009 innan jag blev gravid igen, och våran andra prinsessa kom till oss i februari 2010.
  Ta hand om dig, kram!

 12. Johanna

  Usch vad tråkigt att höra att det inte blev som ni ville den här gången, måste ha varit väldigt jobbigt 🙁 Tänker på er!

 13. Beata

  Hej Mirka!
  Usch vad ledsen jag blev för er skull, vad jobbigt det måste vara:(. Skickar styrkekramar till dig och ta hand om varandra, vila så gott du kan och ta nya tag, du är så beundransvärt stark!
  Kramar från Beata!

 14. Mona

  Åh stackare måste vara jobbigt när du gått så långt. Önskar er lycka till vid nästa försök och ta det lugnt så du blir återställd.
  Ha en God fortsättning och Gott nytt år

 15. Hanna mamma till 4

  NÄÄÄ vad tråkigt:(
  Tänker på er♥
  Hade själv ett missfall julen 08 oxå i V.11 fick se på ultraljudet att det var tvillingar och det tog ett bra tag att sörja.. Men turligt nog blev vi gravida ganska direkt..Lilltjejen föddes i okt-09..
  Men missfall är en upplevelse man gärna vill slippa det sitter i tankarna fortfarande.
  Ta nu väl hand om dig krama!!

 16. Ulrika

  Är så ledsen för din skull, kram! Följer din blogg och ser fram emot måndag och nya avsnitt på tv4, även mina två flickor som är 6 resp. 8 år, de älskar er familj!

 17. Karin

  Fy så ledsamt. Jag lider med dig och kan förstå hur du mår. Har själv haft 3 missfall…
  Ta hand om dig, och hoppas du snart känner dig lite starkare.
  Tänker på dig.
  Kram

 18. Madde

  Beklagar En tår faller från min kind Vila upp er och som jag såg att någon annan skrev, tror ändå att det kommer en liten elva någon gång.

  Kram på er!!!

 19. Charlotte

  Det var jättetråkigt att höra. Jag har inte haft missfall men jag har förlorat ett barn som bara var fyra dagar gammal. Så mina tankar är hos er på ett särskilt sätt.

 20. Malin

  Beklagar djupt! Vet hur det känns.. hade hela 5 mf innan vi fick till vårt första älskade barn!!
  Det är en sorg som ingen annan ändå!:(
  Låt dig få tid att sörja och läka! Så ska du se att eran 11a kommer när h*n är redo!:)
  kraam

 21. Anja

  Åh nej… Så fruktansvärt tråkigt… Kan bara försöka föreställa mig hur det känns. Tänker på dig/er och hoppas att du mår bättre snart.

 22. Carita

  Beklagar er stora förlust, det är en stor sorg att få mf/ma. Man börjar älska det lilla barnet direkt man får sitt plus på stickan. Har haft ett mf och ett ma och det är oerhört jobbigt och man måste få sörja efter det.
  Ta hand om dig. kram från Carita, mamma till 5 barn.

 23. Carro

  Tänker på dig! vet hur det känns, spela ingen roll att man har många barn. Varje missfall känns och kroppen ta stryk av det. Krya på dig! Massa kramar
  Carro

 24. Marianne

  Hej Mirka! Jag blir väldigt ledsen när jag får höra om ditt missfall, jag fick ett missfall i maj i år när jag var i vecka 11 och det är tungt man är så ledsen.. Jag blev gravid igen och denna gången verkar det gå bra ska ha en plutt i slutet av mars. Hoppas att du repar dig snart och kan se framåt igen och att ni om ni vill satsar på en graviditet till. Tänker på dig!! Många kramar…

 25. sargit

  Vad tråkigt att höra, vet inte vad jag kan skriva då jag vet att inte mycket är till någon tröst…
  Jag är ledsen för er skull.
  Många kramar till er alla.

 26. Elin A

  Vad tråkigt att läsa om missfallet:( Skönt att du fick bra hjälp på sjukhuset och att blodvärdet steg igen. försök vila så mycket du kan även om det är svårt med familjen runt omkring.
  Kram till er alla.

 27. Fia

  Beklagar verkligen ert missfall! Fick själv missfall i v15 i påskas. Önskar er lycka till i framtiden och hoppas på en liten elva om ni fortfarande vill! Ta hand om varandra! Er familj verkar helt underbar!
  Massor av styrkekramar!

 28. Anneli . E

  Huva va hemskt så ledsen för er skull kramar i massor tänker på er varje minut.
  Det är när någonting fruktanasvärt händer man verkligen vill bo närmare saknar er i massor.

 29. Kim - Mamma till Bo

  Jag beklagar verkligen att du behövde vara med om detta!
  Jag vill bara säga att du verkar vara en så fantastisk mor till dina tio fina barn! Jag känner mig alltid så lycklig när jag läser om er vardag!
  Kram på dig
  Kim

 30. Tove Kathrine

  Så trist! Det var virkelig vondt å høre. Jeg har også opplevd dette, og vet hvordan du har det nå. Men livet må gå videre, og kanskje venter en liten skatt på deg i nær fremtid.

 31. Jenny

  Hej!
  Otroligt tråkigt att höra. Så här i juletider vill man inte vara med om en massa jobbiga saker. Vet hur du/ni känner er i denna stund och familjehögtid då vi hade en sent missfall (v19) julen 2007. Ta nu stöd av varandra ordentligt och hoppas att allt blir som ni vill inom en snar framtid.
  KRAM Jenny

 32. Ellenor

  Jag kan säga att jag vet hur du känner dig. Har själv gått igenom tre missfall. Det är en stor sorg och jätte jobbigt. Jag tänker på er och skickar en stor bamse kram till er alla.

 33. Marie

  Usch vad tråkigt Mirka:( Men jag vet hur det känns, har själv mist ett barn i v. 37!!
  Ta väl hand om er o låt detta läka innan ni gör ett nytt försök…kramar i massor!!

 34. Linnea

  Neeej stackare!!! hoppas ni blir gladare snart <33 kommer det bli fler barn efter detta?
  vill bara säga att ni är den roligaste familjen att titta på i tv! 😀 kram

 35. Helena

  Beklagar verkligen!
  Vet hur det känns, så vila och tänk på dig ett tag (även fast det är svårt).

  Ta hand om varandra!

 36. Maria Mamma till 4

  Beklagar verkligen förlusten. Har själv varit där. Dock några veckor tidigare. nån mening med det finns det ju och även om man måste tänka att det inte var meningen denna gång, så måste man oxå få sörja. STOR kram till dej och din familj som verkar helt underbar. Jag är ärldst i en syskonskaa på 10, så vet hur härligt det är med stor familj.:-) Och vilka åsikter folk runt om har… 🙂

 37. Monica

  Hej,misstänkte de redan då jag såg ditt inlägg på fb men hoppades att min känsla var fel..Beklagar,vet att man gör upp planer med en gång o att man faktiskt blir väldigt ledsen fastänn de är tidiga veckor..Så massa kramar till dig/er..Samtidigt kanske de är kroppens sätt att säga i från att jag orkar inte mer just nu?=?Bara en tanke o inget ont menat..Ta hand om dig nu så ordnar sig allt till de bästa så småningom//Kram Monica L

 38. Eva

  Åhhh nej!!! vad tråkigt, jag beklagar så hemskt mycket!!! Jag fick själv missfall i v16 i slutet på oktober så jag vet hur tufft det är 🙁 Vi hänger i samma tråd i ett annat forum så jag har tänkt på hur det gått för dig, väldigt tråkigt!!Sköt nu om dig o sen se framåt som du sa. Stor kram!!!

 39. Helena

  Usch vad tråkigt! Jag lider med er, är gravid själv & hade blivit jätte ledsen om de inte gått vägen.. De är bara att se framåt och de går säkert igen om ni vill 🙂
  KRAM till er alla

 40. Marianne / Vasa

  Va tråkigt. Jag har själv gått igenom flera missfall så jag vet nog hur du känner dig nu.
  Styrkekramar till dig och din familj.

 41. Trillingmamman

  Det är verkligen beklagligt det som hänt Mirka, och det gör nog ont i själen länge. Kan inte föreställa mig hur det känns eftersom jag aldrig har varit med om det själv. Men inget jag önskar någon att det hände, inte ens min värsta fiende.

  Jag hoppas innerligt att du tillåter dig själv att sörja och bearbeta det som har hänt också, det är ett sätt att gå vidare med. Men du är stark och du blickar framåt. Det är tufft av dig! Beundransvärt!

  Jag hoppas också i och med att du går ut med detta på bloggen att "folk" kan respektera sorgen och skita i och slänga ur sig elaka kommentarer till dig. Allt sådant är respektlöst i mina ögon.

  Vi sänder de varmaste kramarna och tanke till er Mirka och Peter!

 42. Helena

  Vad hemskt! Man börjar ju älska det där lilla livet så fort gravtestet visat positivt… Hoppas du hittar tiden till att ta vara på dig själv och att läka.
  Kram Helena

 43. Madeleine

  Ånej verkligen jättetråkigt, jag lider med dig har själv gått igenom två missfall och det är verkligen inte roligt.
  Må så gott å se till att familjen tar hand om dig lite extra. KRAM

 44. SL

  Gud vad tråkigt 🙁 Hoppas det kan bli ett barn längre fram ändå.
  Ska bli jätteroligt att få se er i rutan igen. Ta hand om dig och familjen!

 45. sanna

  Det var jätte tråket att det bliv så. Hoppas att du mår bra snart. Jag vet ej hur det känns men jag kan ana mig hur det känns. Ta hand pm dig nu.

 46. Ingela

  Beklagar Mirka:-( Men som du skriver ödet ville annat denna gång och Ni får blicka framåt..Det kommer nog komma en 11:a ändå tror jag..Vila dig nu så gott det går och sänder en stoor styrkekram!!!

 47. Linda

  Vad sorgligt! Jag har varit där själv och många med oss, det är så fruktansvärt jobbigt. Hoppas att du får en massa kramar och kärlek av din fina familj och att du mår bra snart, även om det tar ett tag psykiskt.

  Massa kramar