Spark i baken

Tävling: vinn en Crock-Pot

Vinn en Crock-Pot!
Vinn en Crock-Pot!

För ett par veckor sedan skrev jag om en fantastiskt god kyckling vi tillagade här hemma under åtta timmar i en Crock-Pot. Nu har jag fått möjligheten att tävla ut en likadan matlagningsmaskin till en av er! Crock-Pot är den enda slow cookern i Sverige, kopplas in i eluttaget (drar väldigt lite el) och tillagar maten på egen hand när du jobbar, tränar eller tar det lugnt. Har du inte turen att vinna i tävlingen finns de att köpas på Järnia.

För att tävla:
– skriv en kommentar till detta inlägg och berätta vad du skulle vilja tillaga i grytan.
– tävla på fram till den 24 februari kl 12:00. Då utser jag en vinnare.

UPDATE: 2011-02-25 – tävlingen är avslutad. Tack för alla bidrag. Vinnaren publiceras i bloggen. Håll utkik – för snart kommer en ny tävling upp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emely

    Mmm det vattnas i munnen. Kycklingälskare som jag är skulle jag laga nåt med kyckling. Kanske en enkel, krämig currygryta? Ha det bra!

  2. Annica Pettersson

    Vi är en aktiv familj men vägrar att hamna i korv och donkenträsket bara för det. Maten spelar en central roll i vår familj och planeras in i minsta ärta. Men vi äter aldrig middag före 20:00 på kvällen, efter alla träningar, hästar, hundar och katter. Vi är alltid sist i ledet att få mat och det beror på att jag envist lagar köttgrytor och annan mer krävande mat för att jag vägrar snabbmakaroner och korv. Så snälla låt våra barn få mat innan de somnar, vi behöver en Crock Pot!!!

    Vad jag skulle laga? Det jag förmodligen redan lagar, kalops, dillkött, pepparrotskött, kyckling, gulasch och fläsklägg men skillnaden är att barnen kommer i säng i tid…

  3. Emma

    Efter att ha bott i USA och firat Thanksgiving och då tradionsenligt ätit kalkon har jag flera gånger tänkt att jag ska ge mig på en kalkon här hemma. Tyvärr har det aldrig hänt pga av tidsbrist och att det känns krångligt vilket är synd för det är både gott och riktigt bra mat.

    Känns som om detta vore lösningen och då kan det kanske bli en kalkon middag hemma hos mig !

  4. Jessica

    Jag drömmer om Mammas underbara Kalops med potatis, och med hjälp av Croc-pot kommer jag slippa stå och slava vid spisen, bara öppna hälla upp, helt serverat och klart, hemlagad mat är ju bara så underbart!!

  5. Mathilda

    Skulle tillaga alla de maträtter som kräver långkok, men som jag aldrig har tid att passa på spisen. Det är länge sen jag åt kallops, dillkött, gul ärtsoppa med fläsk m.fl. men längtar ibland jättemycket efter det.
    Kan nästan känna doften från mormors kök bara vid tanken. Hon bjöd oss alltid på dessa rejäla husmanskost anrättningar.

  6. Sandra

    Eftersom jag inte gillar att stå länge och laga mat skulle den här passa mig perfekt. Jag är vegetarian så det skulle bli mest vegetariskt tillrett i den.

  7. Lillan

    Åh jag skulle jättegärna vinna. Det första jag skulle laga är en riktigt god älgstek. Låter väldigt skönt att slippa passa när maten är i ugnen och vad mört och fint det kommer bli när det lagas under så lång tid.

  8. Jacqueline

    Jag skulle definitivt laga en klassisk chili med mörkt öl, choklad och såklart riktigt mör högrev. Det är den godaste rätten jag vet – serverad med hembakta vetetortillas och gräddfil.

    Ett annat tips är att laga riktigt mjälla baby back ribs. Marinera någon dag innan i ingefära, chili, honung och olja. Otroligt gott när köttet är så mört att det släpper från benet. Ytterligare en bonus är att reven är superbilligt kött att handla. Serverar man ribsen tillsammans med cole slaw får man massa nyttigheter i sig från vitkålen och morötterna. Perfekt med D-vitamintillskott under dessa mörka vinterdagar,

    Keep up the good work, kram!

  9. JoHaNNa

    jag är absolut med, jag hatar att stå och laga mat, så denna maskin skulle va guld värd. spec. nu när jag håller på och går ner i vikt. då är det xtra viktigt att jag får i mej mat var 3e timme…
    jag skulle laga lammkött i den 🙂

  10. Janina

    Efter mitt allra första besök i Peking, är jag helt fast vid kinesisk matlagning, kost och hälsa! Då jag är så inspirerad och gärna sprider lite av denna glöden skulle jag servera en helstekt honungs och fem-kryddor penslad anka med mandarinpannkakor, hoisinsås, salladslök och gurkstrimlor. Till detta en auberginwok med sesamolja, ingefära, vitlök och en skvätt soja.

  11. Emma

    Vilken bra grej till köket! Jag skulle använda en Crock-Pot till att tillaga hel kyckling med härliga örtkryddor, vitlök och grönsaker. Helt fantastiskt att kunna påbörja maten på morgonen och ha den klar lagom till middag! Har funderat på att köpa en lergryta men denna känns snäppet bättre, i alla fall tryggare att lämna utan tillsyn.

  12. Hanna

    Jag skulle tillaga en hel kyckling tillsammans med vitlök, hackad chili, hackad citron, soja och färsk timjan och rosmarin. Så enkelt men så gott!

  13. elin jonsson

    Jag vill… jag vill.. vara med! Skulle veerkligen komma till nytta här hemma då vi äter sjukt mkt kyckling här hemma. Gud så skönt att få livet lite lättare som småbarnsmamma.

    *håller tummarna*

    KRAM

  14. Anna Lundkvist

    Skulle jättegärna vilja vinna denna. Tänk att komma hem och maten är klar för servering…
    Skulle nog börja med att göra en mustig köttgryta

  15. Susanne

    Jag vill gärna vinna en crockpot för att få hjälp med att komma bort från färdigmatsträsket. Jag skulle laga lammgryta i den. I den skulle jag ha lammbitar, lagerblad, vitlök, rosmarin, morötter, broccoli, blomkål, gul lök, en skvätt vin, salt och peppar.

  16. Kicki

    Låter som en dröm! Kyckling och fläskfilé i alla former är favoriter i vår familj! Vi fastnar dock lätt i samma maträtter vecka efter vecka, så en hjälp ut ur tristessen vore toppen!!!!

  17. evamar

    Om jag vinner testar jag ditt kycklingrecept allra först. Sedan blir det nog Chilireceptet på deras hemsida som står på tur. Eller älgsteken med vinbärssås. Eller kycklingsoppa på tortillavis. Eller…

    Mmmm, långsamt lagad mat får sååå mycket mer smak så den här grytan är bland de bästa nyheter jag har sett.

  18. Minna

    Jag älskar att laga mat! Tar med mig matlåda varje dag för maten som finns att köpa på mitt jobb och runt om är katastrofal. Har dock gjort slut på all matlagningsinspiration och skulle behöva lite nytänkande! Din kyckling lät fantastisk god och jag skulle vilja rocka loss i långkokens värld! Kram

  19. Maria

    Åhh jag skulle göra mig en god älgstek, då jag är från norrland och det är det godaste köttet du kan äta! lägg ner diverse grönsaker ch vips har du en fantastisk god och nyttig måltid 🙂

  20. jessica

    Åh det vore ju jätteunderbart med en croc-pot. Jag älskar verkligen att äta grytor med riktigt mört kött, goda rotfrukter osv.. har dock aldrig tid att laga det själv med plugg och allt vad det innebär, plus att det nog skulle störa mina korridorskamrater om jag tog upp vår största gryta och spisen under flera timmar en dag/kväll…

  21. Linn

    Hej, jag vet inte om du kommer ihåg mig?, mitt namn är Linn Sandström och du gjorde en intervju med mig om hur det är att vara elitidrottande pingisspelare 🙂 Haha och nu kommer vi till en av de trots allt få nackdelarna av att vara elitidrottare, nämligen att man har ont om tid. Och speciellt nu när jag och min elit- pingisspelande pojkvän ska flytta ihop i en egen lägenhet. Då vore den här uppfinningen perfekt så vi kan få i oss bra mat utan att spendera hela dagen på att laga den. Vi skulle nog laga ALLT i den, och framförallt försöka att äta varierad nyttighet kost, som kyckling, ris och bönor 🙂

  22. Pigg och alert (igen)

    Jag glömde nämna att jag är 70+ och försöker hålla både mig själv och andra pensionärer i bra form. Därför kikar jag in på din blogg då och då för att få tips, kanske mest angående maten.

  23. Pigg och alert

    När vi besökte vår sons familj i USA lagade vi mycket mat i deras Croc-pot. Allt blir så himla mört och gott och sköter sig självt helt och hållet.
    Jag skulle passa på att göra grytor med högrev, rotfrukter och grönsaker medan jag leder kurser i Senior-QiGong, yoga och stavgång. Tänk så skönt att få gå direkt till matbordet efteråt och äta helt rätt och naturligt.

  24. Heidi

    Allt! Allt skulle jag laga däri! Stå och bevaka maten och aktivt laga den är inte min grej. Perfekt då att bara hiva i massa gott, lägga på locket och komma några timmar senare till en färdig middag! Då skulle till och med jag äta riktig mat till middag och inte mackor!

  25. Sara

    Hej!
    Jag skulle absolut blanda de godaste smakerna jag vet, kyckling, timljan, vitlök och en skvätt vin. Drömmer ofta om långkok men då jag bor ensam blir det aldrig att jag vill sitta hemma en hel fömiddag då jag inte vågar lämna spisen. Perfekt att träna istället så man är riktigt hungrig när man kommer hem 😉

  26. Lisa

    Hej Terese! Eftersom jag är vegeterian så kan jag inte använda den till att göra kyckling, men om jag vann en sådan gryta skulle jag ha den till att göra en riktigt god och mustig gryta på massa grönsaker, rotfrukter, bönor och linser. Och medan grytan stod och drog till sig över några timmar skulle jag baka ett gott bröd att ha till. Vilken ljuvlig middag, mer mat åt folket! 😉

  27. mathilda

    Jag skulle vilja göra älgköttsgryta! Men om jag har turen att vinna kommer denna bli en present till min mamma och pappa. Dom har precis flyttat från sin lght som dom bott i under veckorna och har nu ca 1,5 h enkel väg till jobbet. Så många gånger som dom serverat mig mat, båder som liten och vuxen vore det underbart att kunna ge dom denna så att deras mat är klart när dom kommer hem!
    Hoppas verkligen på tur!

  28. Emma Johansson

    Gulasch, riktig gulasch som jag gör från grunden, men så ska den ju koka länge länge och ofta hinner man bli hungrig innan, för man vet hur god den är…
    Soppor och grytor som ska koka länge, det skulle jag laga om jag vann!

  29. Frida

    Boeuf Bourguignon – inget snack om saken!!! Massor av högrev som blir så mört att det smälter på tungan, kopiösa mängder rödvin (alkoholen kokar ju bort), mustig oxfond och icke att förglömma: morötterna, svampen och det lilla lagerbladet! Bon appetit!

  30. Julia P

    Jag är bara 22 år men ÄLSKAR att laga mat! I grytan skulle jag laga en god kött eller vilt gryta med massor av färska örter och rödvin som får stå och puttra i en evighet! Jag hade blivit så glad om jag vann! Jag har nämligen inte så tur i spel 🙂 Men det kanske vänder?

  31. Nykropp.se

    Om jag vann denna så skulle det bli mycket stora skinkstekar med grönsaker och rotsaker. Långkok är det härligaste man kan göra och denna verkar ju vara ett grymt alternativ till att grilla under lång tid. Så det får nog bli skinkstekar, fransyskor eller bara en ordentlig kyckling. Kan inte bestämma mig! 🙂

  32. Åse

    Jag skulle som första rätt prova att laga till min rulle av kalv som ligger i frysen. Den kan vara en riktigt seg bit om man har otur, men i en Crock Pot så ska ju köttet bli så mört! Upp till bevis med andra ord.

  33. Sofia Markström

    jag skulle köpa köttsorter som behöver lång tillagning, men som jag egentligen inte alls vet hur man ska tillaga… eller kanske kyckling. jag skulle starta igång långkoket på lördag förmiddag och njuta av en god middag på kvällen!

  34. Jessica

    Jag skulle garanterat laga till Pulled pork, sååå gott!!!

    Pulled pork

    1 kg fläskarré
    BBQ-sås:
    1 stor gul lök
    4 klyftor vitlök
    1 dl ketchup
    ½-1 msk chipotlepasta
    ½ dl vatten
    1 msk farinsocker
    1/2 tsk +1 nypa mald koriander
    ½ msk + ½ tsk mald spiskummin
    (1 msk whisky eller annan trevlig smakrik sprit)

    Lägg köttet i botten av en tjockbottnad kastrull med lock. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla övriga ingredienser till en smet och bred på köttet. Placera lök och vitlök ovanpå karrén. Sätt in i ugnen och värm till 125°C. Låt karrén stå i ca 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i botten av kastrullen. Slå på vatten om det behövs. Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något. Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda med såsen. Smaka av. Värm eller ljumma köttet före servering.

  35. Marre

    Jag har äntligen tjatat till mig en älgstek (hårdvaluta) och funderar på hur jag bäst ska tillaga den. Det här verkar ju alldeles perfekt!

  36. Malin A

    Åh vilket tillsälle! Jag skulle använda grytan till att göra massa grönsaker i, just för att jag är dålig på att äta färska grönsaker och hellre äter tillagade. Jag skulle även göra älgköttgrytor, kan tänka mig att köttet blir riktigt mört och fint om det tillagas i denna. Mums!

  37. Jannike

    Jag skulle laga kött av olika slag, främst större köttbitar och så fisk. Min sambo tycker alltid det blir så torrt att steka och jag håller med, men även fast jag försöker steka på svag värme blir det inte sådär jättebra. Så en sådan kanske kan hjälpa oss med det problemet 🙂

  38. Emma

    Hej!
    Åh vilken tävling!
    Jag har svårt att välja ut bara en sk att tasta, vill ju testa allt =)
    Men om jag måste så får det nog bli lax. Älskar lax men är lite trött på deteftersom jag alltid tillagar den på samma sätt så denna vinst skulle nog vara ett lyft för mitt förtsatta laxätnde =)

    Kram Emma

  39. Anna

    Å den hade jag velat vinna! Verkar ju super!
    Som egen företagare så prioriteras träningen väldigt högt och alla vet ju att träning och kost ska gå hand i hand.
    Ha det!

  40. Anna

    Så här är det Terése. Jag är sambo med en jägare, vilket innebär en del tjäder på matbordet. Tjäder liksom, vem vet hur man lagar det?! Blir så himla torrt och segt jämt, men då vore det ju ypperligt med en sån här, så det MÅSTE puttra, något som man annars inte har tid med…

  41. Emma

    Åh, kyckling, kyckling, kyckling. Och lax! Med jobb relativt långt hemifrån och instruktörsjobb kvällstid, blir tyvärr maten ibland lidande. Detta påverkar träningen och sömnen negativt och man kommer in i en ond spiral. Så denna Crock-Pot kanske skulle råda bot på det och bryta mönstret!

    Ha en fin dag, kram!

  42. Ann

    Det vill jag verkligen vinna. Jag skulle laga indiska grytor som skulle stå och puttra till man kom hem. Då hinner jag träna innan maten och barnen behöver inte vänta för länge på maten pga det. Sedan är nästan maten klar. Den är toppen. Min syster som bor i England har en och de använder sin hur mycket som helst.

  43. felicia

    Har ingen aning om vad man skulle kunna laga i den egentligen, för med för lite tid har jag inte riktigt kommit till stadiet att hinna utveckla min kokkonst (som kanske ändå finns?) Så jag skulle helt enkelt exprimentera hur mycket som helst:D Ska jobba i stockholm och bo själv under sommaren (om allt går som planen) och då har jag massor med dötid att öva mig igenom:)

    Ser framför mig hur en massa goda rotfrukter och en köttbit skulle kunna tillagas och eventuellt kopas ner i en gryta efter det – en gryta med paprika och chilismak, mmm
    Perfert efter ett tufft intervallpass på stockholms gator och torg:D

  44. Katarina

    Åh vad roligt det vore med en egen crock-pot! Jag har i flera år varit avundsjuk på forumkompisar i USA som har sådana då det verkar så lätt och smidigt att bara lägga ner kött eller kyckling och grönsaker och att det sedan bara lagar sig självt under tiden man är på jobbet. Jag skulle gärna testa många av de kyckling-recept jag har kikat på under åren då jag fördrar det framför kött. Gärna en gryta med färsk svamp och broccoli med lite buljongbaserad-sås.

  45. Karin J

    Jag skulle laga Bako-gryta. Bako är en etiopisk krydda med bla bockhornsklöver, rödpeppar, kyndel, basilika och kålfrö i. Den är väldigt stark men när man kokar den i 1,5-2 timmar får den en helt underbar smak! Går att göra med både kött och kyckling men jag skulle såklart blanda ner Bakokryddan i en härlig färgröra med röda paprikor, gula linser, hela tomater och spenat. Smarrigt!

  46. Marie

    Jag har en massa närproducerat nötkött i frysen som bara väntar på att bli tillagat. Eftersom det levererades i ganska rejäla bitar så är det svårt att hinna med på vardagar då jag precis börjat jobba heltid efter föräldraledigheten.

  47. Maria Nylen

    Mmmmmmm, tank er en riktigt good American style Roast, sasongens gronsaker samt potatisklyftor. Kan atas i manga dagar efter att den tillagas och nastan godare nar den statt en dag eller tva i kylskapet. Jag skulle anvanda mina amerikanska vanners recept och tanka pa dem nar jag ater den!

  48. Annelie

    Jag skulle vilja laga lite allt möjligt i den grytan, men till att börja med skulle jag testa den kycklingen som du gjorde för jag blev väldigt sugen när jag läste ditt inlägg.

  49. Johanna L

    Helt klart en mustig höstgryta med rödvin eller annan god smaksättare, gärna oxsvans som bas. På sommaren blir det fiskrätter som jag älskar, då framförallt lax. Nu till våren passar kalkon eller kyckling bra till det mesta men även något jag är oerhört svag för: RENKÖTT. Och då är jag ändå skåning. Men renkött passar till ALLT; risotto, sallad, wrap, pasta, potatis, i gratäng, till ris, ja det skulle vara soppa jag inte har testat, men ingenting är omöjligt.

  50. Madelein

    Ojojoooooj, jag skulle verkligen tillaga ALLT i den! Jag är en såndär liten latmask som blir lite lätt rastlös av att laga mat och ofta är så pass hungrig när jag väl sätter igång att jag steker/kokar på högsta värme och bränner/kokar sönder livsmedlen. Nu är jag inte heller så kräsen, så jag gillar den brända och sönderkokta maten och äter den ändå. Dock är jag ju medveten om att bränd mat är farlig och att sönderkokt mat saknar näringsämnen! Sååååå, denna Crock pot skulle ju helt enkelt va min räddning!;)

  51. carro

    ooo.. vattnas i munnen. 😉
    Kyckling, kött.. ja jag skulle slänga ner i allt som går.
    Jag är inget fan av matlagning, men gör det såklart ändå. Dock blir allting alltid för torrt.

  52. Ida

    Åh, jag skulle göra allt i den! Jag är student och har inte alltid så mycket tid eller ork att laga mat och då skulle den här vara perfekt!

  53. Ida

    Om jag vann denna skulle jag börjar med att tillaga fläskkotlett. Det är någonting som alltid blir torrt i min stekpanna. Om jag hade en sån maskin skulle man ju inte kunna skylla på mig iallafall 😉

  54. Malin

    Jag kan fasen inte laga mat, jag är superdålig på det, antingen blir min mat rå, bränd, för salt, smaklös och jag vet inte vad jag gör för fel…. allt jag kan göra själv är Pasta Rouge…

    Men jag har förstått att Crock-Pot även funkar för oss ”dummies” som inte kan någonting om matlagning, så jag hoppas verkligen att en hittar hit!!

    Eftersom att jag inte kan laga mat så har jag inga egna recept, men jag skulle vilja laga den här fisk och skaldjurssoppan/grytan som jag hittat receptet på hos http://www.acreto.se/Crock-Pot/Recept?i2=1&ID=72 – den verkar riktigt mumsig!

    Snälla Therese, rädda mig från färdigrätter!!

  55. Amanda

    Mat är inte min starka sida, men det skulle vara kul att vinna eftersom min mamma fyller år den 25! Det skulle vara den perfekta födelsedagspresenten eftersom hon är väldigt bra på matlagning! 😀

  56. Anna Svensson

    Perfekt för mustig vintermat!

    Jag skulle prova att långlaga oxlägg i öl med gul lök och vitlök. Som grönsak får det bli morötter och palsternacka för lite sötma. Det hela kryddas förslagsvis med lagerblad och sardeller. Till detta skulle jag servera pressad potatis och så kanske ett gott öl till maten.

    Gilllar tanken på långkok eftersom man kan ta till vara på billigare köttdelar som dessutom ofta blir enormt möra och när de tillagas på rätt sätt à la slowfood!

  57. Sofia Papadopoulos

    Åh, vilken bra tävling. Jag gör aldrig grytor för att jag tycker det verkar svårt och krångligt. Grytor blir det när mamma bjuder på söndagsmiddag och det hade varit kul att kunna bjuda igen. Antagligen blir det något med kyckling, som är en favorit, till en början.

    Grattis till din fantastiska vinst 🙂

  58. Oskar

    Jag går på idrottsgymnasium och skulle laga kycklinggryta i makapären! Vore coolt att ha maten färdig när man kom hem från träningen på kvällen!!

  59. Johanna Wallgren

    Hej! Jag har idag varit på min livs första möte med en personlig tränare! Fick många olika tips och råd om både träning och mat. Är väldigt laddad för att börja ett ”bättre” hälsoliv för mig och min familj!! En sådan här gryta hade förenklat en sund mathållning i livspusslet mellan jobb, träning, dagishämtningar mm.
    Jag hade lagat kycklinggryta med lime, kokosmjölk mm.

  60. Johanna

    Åh, jag skulle laga grytor av alla de slag. Skulle vara perfekt att maten kan stå och götta till sig själv medan vi lägger bebbarna! Kanske skulle jag på det sättet även hinna träna efteråt och ändå få riktigt bra god mat på bordet. När de blir äldre skulle man få tid till lek och ändå servera god och näringsrik mat.

  61. suzan

    Jag vill (precis som tusen andra;) också vinna denna och hoppas på tur! Det skulle vara eprfa för mig då jag knappt är hemma o hinner laga mat o mina middagar består utan proteinbars och keso.
    Jag skulle tillaga lax med massa härliga grönsaker och slänga i mängder av kryddor!mums!

  62. Tina

    Den hade varit perfekt för vårt hushåll. Vi hade garanterat lagat mkt kyckling i den och även provat på massa andra goda recept. Vi hade sparat tid, som vi kan använda till träning i stället, som hela familjen älskar!!!

  63. A-M

    Skulle experimentera för fullt med olika kötträtter och tillbehör, bara ens egna fantasi sätter gränser! Men som första rätt skulle jag tillaga lax och primörer med crème fraiche och gräslök. Till efterrätt skulle jag göra en chokladfoundue där jag doppar olika goda frukter så som jordgubbar, ananas och bananer. Mums!

  64. josefin

    Låter som en fantastisk grej! Jag skulle vilja göra en kycklinggryta med massa grönsaker, ingefära och vitlök – MUMS! perfekt när man har småbarn hemma och ingen tid över för matlagning 🙂

  65. Emma Staaf

    Självklart vill jag vara med och tävla! Om jag skulle bli den lycklige vinnare skulle jag testa att laga en kyckling, precis som du, eftersom det såg så himla gott ut och jag älskar kyckling. Crock-Pot skulle passa mig perfekt som nästan aldrig har tid att laga mat mellan skolan, träningen och pluggandet. Så nu håller jag tummarna riktigt, riktigt hårt! 🙂

  66. Sandra - mamma till Molly

    Jag skulle vilja tillaga någon smarrig köttgryta med grönsaker och spännande kryddor. Men även kyckling i dess olika former, gryta, helkokt kyckling. Bara det finns en Crock-Pot så är det bara fantasin som sätter gränser! 🙂

  67. Maria Petri

    Jag skulle vilja prova att laga en hjortstek/rådjursstek. Det tar sådan tid och det måste verkligen vara rätt temperatur i ugnen för att köttet ska bli tillagat på rätt sätt. Är omöjligt att passa och sköta steken utan att den ska brännas och nästan kokas upp inuti. Vore underbart att få bjuda på en ”vilt-inspirerad” rätt och samtidigt prova och utmanas i en ny matlagningsform!

  68. Camilla

    Skulle börja med kyckling, å sen blir de väl bara fantasin som sätter gränserna! Blir ofta lite halv dålig middag när man kommer hem efter jobb å träning, så kanske detta är lösningen på de:)

  69. Denise

    Jag skulle vilja tillaga allt mellan himmel o jord efter min mormors recept. Min mormor gick bort för exakt 9 dagar sedan, men jag hann få ta del av alla mina favorit recept och hon hann berätta hemligheten bakom dem innan hon gick vidare. De flesta av hennes recept hade en viktig ingrediens, och det var tid ”låt det koka länge och sakta”. En crock-pot vore perfekt för att föra vidare alla mormors härliga recept 🙂

  70. Rebecca

    Den hade inte vart så dumt att vinna då jag verkligen hatar att laga mat. Att då låta maten lagas under tiden jag jobbar hade vart underbart! Det hade blivit något med kyckling och grönsaker som jag sedan bara skulle hällt upp på en tallrik och njutit av när jag kom hem från jobbet.

  71. Sophie

    Vilken rolig tävling! Jag har aldrig använt en crock pot men den verkar vara superbra! I den hade jag lagt antingen kyckling eller kanske högrev (från en ekologisk gård som ligger strax utanför gbg) med massvis av grönsaker och tex kryddat med curry. Mmm. Med lite tur kanske jag vinner! 🙂

  72. Nicke

    Jag älskar chili och har aldrig testat en sådan gjord i en crock pot. Jag skulle låta min chili stå och gosa till sig i min nya crock pot hela dagen medan jag är på jobbet så att jag när jag kom hem kan njuta av en förhoppningsvis perfekt tillagad chiligryta där köttet är så mört att det faller i bitar bara jag rör i det. Det finns många bra chilirecept för crock pot. Jag skulle utgå från det här och improvisera lite så att det blir mitt eget: http://busycooks.about.com/od/hotsouprecipes/r/crockpotchili.htm

    Jag håller mina tummar för att det här blir den första gången en kille vinner en av dina tävlingar. 🙂

  73. Malin Stensson

    Åh, vad roligt !
    Jag som saknar en järngryta & precis har fått nys om den här på jobbet (jobbar med kostrådgivning) hade blivit överlycklig om jag fick vara bland de första hälso-freaken att få testa en sån här ! Kram !

  74. Caroline

    Om jag har turen med mig, så skulle jag tillaga grytor i alla dess former, med massor med grönsaker och annat mumsigt. Kanske skulle jag äntligen också få tid att göra långkok på allt viltkött som min älskade far ständigt förser mig med. Har lite svårt i dagsläget att ta mig tid till att göra långkok och olika grytor – synd, eftersom det enligt mig är det godaste som finns!

  75. Nattis

    om jag vann skulle jag försöka mig på kyckling med massa grönsaker. Jag är totalt värdelös på matlagning i vanliga fall så crock-a-pot skulle hjälpa mig massor!

  76. Cami

    Jag vet inte om det fungerar, men jag skulle vilja göra risgrynsgröt i den. Jag är så trött på att gröten bränner fast hela tiden och jag ÄLSKAR risgrynsgröt så det skulle vara kul att testa om det fungerar. Finns mycket annat jag skulle vilja testa också 🙂

  77. Eddie

    Jag skulle få användning av min obrukade kokbok och laga allt ur dess sidor till min jätte söta flickvän, samtidigt som man kan mysa <3 Det vore helt perfekt då vi båda har en stressig vardag.

  78. Katarina

    Jag skulle tillaga en otroligt fin majskyckling med smak av citron och rosmarin. Till det skulle jag laga en risotto med sparris och mycket parmesanost.

    En Crock-Pot skulle hjälpa mig och min pojkvän otroligt mycket då vi bor i min lilla 1:a på 33 kvm vilket ibland gör det svårt att laga middagar med för många moment. Med en Crock-Pot blir det mindre stök i det pyttelilla köket.

  79. Helena

    Jag skulle tillaga alla älgstekar som ligger i frysen och jag inte vet vad jag ska göra av! Denna maskin måste ju funka jättebra när man stressar mellan jobbet och träning! Finns aldrig tid till att laga nån ”riktig” mat på veckorna, utan blir alltid nånting snabbt, och då är det svårt att alltid få till nyttig och bra mat!

  80. Erika

    Åh, underbart! Jag var au pair i USA förut och min värdfamilj hade en sån där fantastisk maskin. Min värdmamma gjorde pulled pork i den, en köttbit (fläsk antar jag?) fick ligga hur länge som helst tillsammans med rotsaker och lök (och nån bbq-sås) och sen ”drog” man lixom isär köttet med två gafflar. Blev hur mört och underbart gott som helst. Det skulle jag göra, dels för att det var så himla gott men också för att jag saknar USA och min värdfamilj och det skulle få mig att minnas dem ännu mer för en dag 🙂

  81. Julia Lindfors

    Sedan jag flyttade hemifrån har jag flera gånger fått ett riktigt sug efter att laga en riktigt god och saftig gryta. Men som studerande har man ju inte världens mest välutrustade kök, så jag har inte någon kastrull som är tillräckligt stor för att laga gryta i. Men jag kan bra tänka mig att denna Crock-Pot är som gjord för smarriga grytor. Mmm, det började precis kurra i magen av tanken på gryta!

  82. Camilla

    En äkta mexikansk chili. Med kött så mört att det smälter på tungan. Bland det godaste man kan äta, men tålamodskrävande att tillaga!

  83. helena j

    det första jag skulle göra är en mustig älggryta i denna crock pot, Sedan skulle jag nog testa alla olika former av kött och grönsaker…

  84. Ann Franzén

    Eftersom jag kokar mycket Kyckling och den där skulle passa mig utmärkt. Jag skulle göra en inre nötstek som en lyxig middag åt min pojkvän om jag hade en crock-pot. Tänk att göra en god curry kyckling med kokosmjölk m.m. Yumm!

  85. Jessica

    Storkok av alla dess slag för att sspara tid för hela min jättefamilj. Inte lätt att alltid få tid med träningen med 3 barn men denna skulle spara enormt med tid!

  86. Emma

    Blev så glad när jag fick reda på att den kommit till Sverige! Jag var i USA i tre månader i höstas och använde familjens slow cooker nästan varje gång det var min tur att laga mat! Lagade mest kyckling rätter och böngrytor i den, mycket gott! Och det bästa var att jag kunde göra massa under tiden. Det kallar jag för effektivitet!

  87. Linn

    Jag skulle tillaga lammsteken jag har i frysen men inte kan tillaga, har ingen termometer heller, är en fattig student. Så detta skulle vara ett perfekt redskapet att tillaga denna underbara lammstek som jag fick i julklapp av min farbror som är kock. Håller tummarna för att jag vinner! Tack för en bra blogg!

  88. Matilda

    Hej Therese!

    Om jag skulle vara lyckosten den här gången så skulle jag laga kyckling i alla dess former. Kyckling är nämligen min favorit! En Crock-Pot skulle jag mer än gärna vilja testa på i min stressiga vardag där både plugg, helgjobb och massvis med sen eftermiddags/kvällsträning tar upp all min tid 🙂 Nu håller jag alla tummar och tår och hoppas på att kycklingen i frysen snart ska bli tillagad på ett helt för mig nytt sätt!! 🙂

  89. Petra

    Åhh vad jag vill vinna!! Om jag blir den lyckliga kommer jag att laga grytor fullproppade med nyttigheter och massor av järn. Jag är gravid och behöver ladda på järndepåerna rejält:) Hoppas på tur!!