På söndag är det alla hjärtans dag. Därför kör vi en tävling här i bloggen där vinsten är något som är bra både för dig själv och för din eventuella partner (även singlar får tävla). Jag tävlar ut sex flaskor från Vital Health Foods med Elixir – en blandning av sju superfrukter och bär. Elixir är en näringsbomb som bland annat innehåller Maca. Maca är Inkaindianernas heliga kärleksrot som sägs ha afrodisiska egenskaper (kanske främst för att den är rik på näringsämnen).
Sex vinnare kammar hem varsin flaska.
För att tävla:
– skriv en kommentar till detta inlägg och berätta vad du skulle bjuda din partner på om du lagade en romantisk middag. Har du ingen partner så får du fantisera om att du bjöd någon som du är intresserad av på middag.
– tävla på fram till måndagen den 15 februari kl 12:00. Då drar jag sex vinnare.
(- var noga med att använda rätt mejladress när du lämnar kommentaren, för det är via den som jag kontaktar varje vinnare.)
UPDATE: Tack för alla bidrag – och middagstips. Vinnarna är nu dragna och följande kommentarer vann: Therese #1, Emi #5, Maria #10, Miranda #16, Emma #23 och Elli #29. Ni är även kontaktade via mejl.
Jag skulle bjuda min man på samma meny vi åt på vår första dejt.
Till förrätt skulle jag laga en risotto med karljohan svamp
Varmrätten skulle bestå av grillad tonfiskfile med wasabicreme och vildris
Till efterrätt en dubbel espresso och några bitar mörk choklad
jag tjuvstartade och lagade alla hjärtans dag-middagen igår; bulgursallad m bacon, kyckling, babyspenat, körsbärstomater, avocado, oliver, rödlök och gorgonzoladressing. till det drack vi varsitt glas gott rött vin och efter maten blev det bläbärstryffel doppad i vit choklad som jag hade fått av honom <3
Hej!
Jag skulle bjuda på
förrätt: en räkröra i form av crème fraiche, räkor, och salt&peppar på en bit rostat bröd. Toppad med dill.
huvudrätt: Hemmagjord fiskgratäng med färskpressad potatis och morötter.
efterrätt: En enkel fruktsallad, gärna med mycket ananas och en klick chokladglass till det
mums!
Hej!
Jag skippar förrätten, går direkt på efterrätten med färsk mango och vaniljyoghurtglass. Efter det äta huvudrätten som består av rostade rotfrukter med fläskfile´och cognacssås!
Oj, nu blev jag hungrig av att läsa allas menyer, måste gå och ta en kvällsmacka;-)
Önskar dig en underbar Alla-hjärtans dag!
Hälsningar Veronica ([email protected])
Jag skulle satsa på en mysig Fondue-kväll. Smält ost i en gryta där man doppar alla sorters grönsaker och brödbitar. Vore gott med grillade auberginer och paprika och lite svamp. Sen till efterrätt blir det självklart Choklad-fondue. Då doppar vi jordgubbar, kiwi, mango och banan i smält choklad. Förutom att det är otroligt gott så är det en rolig grej att göra tillsammans!
Jag skulle bjuda på till förätt en sallad med soltorkade tomater och kideny bönor.
Till huvudrätt: Kyckligfile tillagad i ugn med fullkornsris och tzatsiki
Efterrätt – mango med lite vanlijglass
Kram
Men var finns det annars att köpa? Hemsidan i länken verkade in sälja det online iaf
Kram
Förrätt: Avokado och räkor, enkelt, nyttigt och gott!
Huvudrätt: Tomat och pastasoppa med vitlök och hembakat fullkornsbröd med nötter och russin.
Efterrätt: Hemmagjorda chockladpraliner.
Synd att man typ precis blivit ”dumpad” innan alla hjärtans dag. Jag får väl smyga ner lite elixir i någons drink på krogen 😉
Nä, men skulle jag bjuda på middag till den jag varit kär i så hade det blivit…
Förrätt; rostat bröd med skagenröra + massa räkor och avokadoskivor över.
Huvudrätt; kärlekspasta som innehåller pastahjärtan, rökt lax, crème fraiche, dill, citron och sen toppar man med stenbitsrom.
Efterrätt; smördegshjärtan med hallon
Förrätt: En kryddig räksoppa
Huvudrätt: Potatisgratäng och kycklingfilé fylld med feta och soltorkad tomat
Efterrätt: Fruktsallad med riven choklad över
Lätt att svara på då middagen är planerad in i minsta detalj redan. Vitlökssoppa med tomatbruchetta, saffransrisotto med skaldjur och lakritspannacotta med hallongele och citronmousse. Vi äter nyttigt till vardags men när det är fest så slår vi till på stort!
Vi kommer laga en romantisk middag tillsammans så klart 🙂 (firar 2 år på söndag) och det blir ugnsstekt lax med potatis, vitvinssås och sallad, något gott att dricka till och någon god efterrätt, typ kladdkaka. Inte så avancerat men gott!
Alla middagar med min man är väldigt speciella, vad vi än äter, eftersom vi nästan aldrig har möjlighet att äta middag ihop pga mitt jobb (kvällstid). Jobbar också tyvärr kväll på alla hjärtans dag, så inte ens då får vi äta middag ihop.
Men skulle jag laga middag åt honom skulle det bli enchiladas, för det är hans favoriträtt och jag älskar den också. Vi gör den gärna ganska het, med sambal oelek i. Jag gjorde den på hans födelsedag då jag var ledig, mycket uppskattat!
Jag älskar att laga mat och baka så jag skulle definitivt slå till stort om jag nu hade en partner, men jag misströstar inte!
Jag skulle göra hjärtformade rostbröd med lite creme fraiche, rom och räkor till efterrätt. Till huvudrätt skulle jag göra en varm kycklingsallad med saffranssås – MUMS säger jag bara. För att avsluta det hela skulle jag göra vaniljpannacotta med tropiska frukter och med någon nougattryffel vid sidan. Kvällen skulle lätt avslutas framför en mysig film eller en mysig kvällspromenad 🙂
Toppenblogg föresten
Jag brukar laga lyxiga tre rätters middagar till min man (bara sambo egentligen) lite då och då, men även på alla hjärtans dag. Fast han tycker det mest är ett komerciellt jippo så anstränger han sig för min skull. Jag älskar honom för det, att han gör saker han inte hade gjort annars, för min skull.
En alla hjärtans meny kan se ut som följer:
En Hallonbellini till fördrink med bara lite nötter, rostade och saltade hemma (så att dom blir precis som dom ska!)
Förrätt: Toast Skagen med handpillade färska räkor, mycket citron och dill. Argento, ett vitt vin att dricka till.
Varmrätt: Rosastekt oxfilé med ungsrostade rotfrukter, grillade tomater och hemgjord bearnaissås. Chianti Classico, rött vin att dricka till.
Efterrätt: Hallon sorbét med färska hallon som toppas med René Barbier, en cava (spansk mousserande vin) vid servering. Resten av cavan dricker vi till.
Sån’a här middagar har tidigare slutat med att vi båda sitter under bordet, lite lulliga och pratar hela kvällen, långt in på natten.
Jag ser fram emot söndag!
Moules Frites för att minnas våra romantiska resor till Frankrike. Tack för en bra blogg.
Jag skulle köra på ett grektisk tema eftersom att det blev våran grej efter oändligt många dejter på en grekisk restaurang…
Förrätt: Saganaki
Varmrätt: Moussaka
Efterrätt: Grekisk yoghurt med honung och nötter
förrätt :skulle jag göra en supergod Oliv & parmesan soppa med lantbröd ugnsrostat med olivolja och vitlök.
Varmrätt : Sotad lax ( starka kryddor) och sötpotatis, färska champinjoner, morötter, aubergine, soltorkade tomater och fetaost lagat i ugn, och en kall kryddig sås gjord på turkisk yohgurt blandad med tigersauce. till detta ett glas gott vitt vin.
Efterrätt : enkelt, en choklad pannacotta med mörka chokladbitar i, serverad med en varm hallonsås. och rostade nötter.
Förrätt:
råraka med löjrom, creme fraiche och rödlök.
Varmrätt:
färsk ugnsbakad lax på saltbädd med kall örtsås och potatissallad, gjord av färskpotatis, rödlök, coctailkapris, soltorkade, fetaost, tomater, dijonsenap och olivolja.
Efterrätt:
gul fruktsallad med egengjord hallonyoghurtglass och rostade nötter.
Hej, vilken bra tävling
Jag skulle bjuda min älskade på
Förrätt:
Pestogratinerad hummer på en bädd av spenat med balsamicodressing
Huvudrätt:
Lax med sötpotatis i ugn och ápelsinmarinerad morotsstavar
Efterrätt:
Chokladkaka med hallon och blåbär och en liten espresso
När jag tänker efter ska jag nog göra denna menu i helgen, blev riktigt sugen själv 🙂
Peace out!
Jag skulle faktiskt bjuda min man på restaurang (gärna koreanskt och Bibimbap). Med två små barn är det inte ofta vi kommer ut på tu man hand, men på alla hjärtans dag tycker jag man ska ut och vårda sin relation.
Eftersom det är min kille som brukar stå för maten så är det fascinerande bara om jag får laga alltihop. Jag skulle först låsa in honom i sovrummet, annars skulle han aldrig låta mig laga maten själv och sedan skulle jag laga till en kladdkaka med grädde.
Kärlek och choklad, finns det något bättre liksom?!
Jag skulle bjuda min älskling på en kanonfrukost: fullkorns-scones som jag hittade recept på här i din blogg, ägg, färskpressad apelsinjuice och lite naturell yoghurt med Paulúns müsli på 🙂 vi är riktiga frukostmänniskor så det skulle bli perfekt!
Jag skulle nog bjuda på salami- och brieost-paj med soltorkade tomater 🙂 Efterrätter är inte riktigt min specialité, så det skulle nog bara bli Ben & Jerry’s i nån festlig smak, hehe.
Tacos – för det är det godaste som finns. Efter frukost förståss. Fast hemmagjorda bröd i stekpannan skall det vara
Jag skulle bjuda min pojkvän på en flygupplevelse. Typ att flyga helikopter för han älskar att flyga. (Fast inte så mycket som han älskar mig hoppas jag, hihi) Kram!
Jag skulle helt klart bjuda min pojkvän på tacos. Inte en sån särskilt speciell maträtt men både jag och min pojkvän älskar den. Han äter nästan aldrig grönsaker (!!) men det får han i sig när vi äter tacos. Så det blir både gott och hälsosamt för han! 🙂
Jag skulle göra köttbullar och mjölkstuvade makaroner för det är det absolut bästa han vet!
Jag skulle göra egen sushi! Makirullar av olika sorter! Till efterrätt skulle vi njuta av hemgjord ingefärsparfait som är så underbart gott!
Jag skulle nog bjuda min sambo på plommonspäckad fläskfilé, kokt potatis och en härlig sallad på; isbergssallad, gurka, fetaost och marinerade vitlöksklyftor. Till efterrätt blir det helt klart jordgubbar doppad i choklad.
Jag kommer bjuda min sambo på lax som steks i grillpanna och serveras med en kall citronsås: pressad citronsaft, lätt cremefraise, lite dill, salt och peppar. Serveras med ungsstekta grönsaker (paprika, zukini, champinjoner, purjolök, morötter, kålrot, etc) och ett vitt vin. Sen kommer det efterätt: Frukt som ska doppas i smält 70% choklad. MUMS!
http://maxiander.blogspot.com/
Åhå jag älskar att göra mysiga saker för min sambo så ofta jag bara kan, inte bara på alla hjärtans dag!
Jag skulle nog bjuda på något med fänkål som först och främst passar fantastiskt bra till fisk och skaldjur och även sägs ha viss lustkoppling. Kanske en bit marulk med fänkålspuré. Något gott bubbel till…
Lite citronsorbet och ingefärachoklad till efterrätt med ett glas rött kanske…
Både jag och min blivande man älskar att laga romantisk och ”vardagslyxig” mat, om ni vill inspireras är ni varmt välkomna in på http://maxiander.blogspot.com/
/ M
Hej!
Jag skulle göra en maträtt som jag och min kille lagade tillsammans kvällen innan jag åkte till Skottland och började plugga, det är kycklingfile som blivit fylld med soltorkade tomater, färsk basilika och fetaost sedan in i ugnen, till det ugnsrostade grönsaker och en grönsallad. Och eftersom han kommer hit ikväll och stannar över helgen så är det inte omöjligt att det blir så 🙂
Jag skulle bjuda på en het thailändsk kycklingryta och ris, och till efterrätt blir det ananaspaj med vaniljglass
Förrätt : Seranoinlindade pilgrimsmusslor på en bädd gjord av sockerärter. Sedan lite riven parmensam över.
Huvudrätt: Rotfruktgratäng, kycklingfilé och apelsinsås. Underbart gott!
Efterrätt: Pussar och mörk chocklad.
Enkelt och hur gott som helst!!!
jag skulle bjuda på (och har faktiskt bjudit på när vi firade 3 år) en västerbottenost soppa med tryffeltoast till förrätt, ett glas vitt alsace vin till. Och till varmrätt en superkrämig pumparisotto, där går vi loss på ett varsitt glas amarone, till efterrätten äter vi en klassisk marängschwiss för det är så enkelt och gudomligt gott!
Happy Valentines day!
Lätt att jag skulle bjuda på en helt gigantiskt stor veggielasagne om jag skulle göra romantisk middag till min kille på söndag. Och den skulle förmodligen vara färdiggjord och infryst så vi bara kan tina upp den, för vi kommer båda två att åka långlopp på skidor på förmiddagen. Så när vi kommer hem och ska äta kvällsmat kommer vi vilja äta brutalt mycket. 🙂