Spark i baken

Vinnarna i Havrefras-tävlingen

Tack för alla bidrag i Havrefras-tävlingen. Nu har jag valt ut två recept som jag fastnade lite extra för. I recepten så används havrefrasen på två helt olika sätt.

Barncykeln vinns av Jessica Sundberg som skickade in detta recept på havrefrasbars:
”Här kommer ett recept på bars jag brukar göra. Passar bra efter träning och gillas av både
stora och små familjemedlemmar!

Havrefrasbars, 5 st
2 dl krossade havrefras
2 dl blandade nötter, fröer och kärnor (tex valnötter, pumpakärnor,
solrosfrön)
2 dl blandad torkad frukt (tex blåbär, mullbär, tranbär, aprikos)
1 dl naturell yoghurt
2 tsk pepparkakskrydda
1 msk honung
En nypa salt

Grovhacka nötterna och frukten. Blanda med resten av ingredienserna till en deg och forma till bars. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 1h på 110 grader. Låt svalna och rulla in varje bar i folie eller papper.”

En halvårsförbrukning av Havrefras vinns av Helen Fredin som bidrog med detta recept:
Havrefraskrutonger
– Havrefras
– Smör (kan bytas mot Olivolja)
– Vitlök
– Salt
 
Smält smöret (eller häll upp olivoljan) och pressa i en vitlöksklyfta (eller så mycket man tycker att man vill ha) och salta. Pensla havrefraskuddarna (man kan också vända ner flingorna i ”smeten”, men jag tycker pensla blir bäst) och lägg på en plåt. Grilla i ugnen tills flingorna torkat på båda sidor.
 
För en lyxigare variant kan man även strö på lite riven ost och vänta tills den fått en lätt färg. Gott att ha i sallad och soppa!”

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.