Lasagnen som jag lagade blev supergod. Jag utgick från ett recept som jag hade skrivit upp i min receptbok för flera år sedan, men som alltid så ändrade jag en massa och la till de ingredienser som jag ville ha i. Här har ni recept och beskrivning, men anpassa gärna efter vad ni gillar.
Vegetarisk lasagne
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 squash
olja
1 burk krossade tomater
grönsaksbuljong
1 stor morot
salt
peppar
färsk basilika
lasagneplattor
500 g keso
mozzarellaost (riven)
Gör så här: Sätt på ugnen på 200 grader. Hetta upp olja i en panna, grovhacka lök och finhacka vitlök och fräs runt. Tärna squaschen och lägg i. Häll på krossade tomater, buljong och eventuellt lite vatten, koka ihop i fem minuter. Skala och riv moroten och blanda i. Salta, peppra och ha i valfri mängd färsk basilika.
Varva grönsaksblandningen, keso och plattor i en ungssäker form. Avsluta med osten. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Supergott!
Åh, nu blev jag verkligen jättsugen på att göra en vegetarisk lasagne. Det är ju så sjukt gott och väldigt lätt att variera beroende på vad man känner för. Ditt recept vekrar jättegott!
mums! vad gott med vegetarisk lasagne!
Det ser verkligen supergott ut! Helt klart värt att testa! 🙂
Hörde visst mig själv säga att jag inte gillar lasagne igår… Lova mig att bjuda på det här när jag flyttar hem igen, låter hur gott som helst ju!
Pok
Lovar 🙂 Du trodde väl ändå inte att jag skulle göra äcklig lasagne. PoK.
Åh, sådär ser mitt favvorecept på lasagne också ut! Fast jag brukar ha i massa färsk spenat också. Grymt gott! Fast grejen är ju att man kan ha i vad man vill. Linser funkar ju hur bra som helst, man häller dem i tomatsåsen som kanske får koka lite längre då.
Hej,
Låter jättegott jag har ett recept som ser ungefär lika ut:
Koka röda linser i buljong
Gör tomatsås med lök, vitlök, krydda och tillsätt annat som du vill och linserna när de är färdigkokta
Blanda keso och hackad spenat och om du vill feta- eller chevréost
Börja med tomatsåsen och varva sen tills formen är full. Avlsut med keso och stör över lite ströbröd (lovar det ger en jättegod yta.)