Spark i baken

Vad äter du till vardags?

Gårdagens middag på plåten.

Det blev en av mina favoriträtter igår till middag. En rätt som jag ofta gör när jag inte har fantasi att komma på något spännande att tillaga. Jag älskar kyckling och rotsaker eftersom det är enkelt att tillaga, rätt billiga ingredienser, gott och nyttigt. Fyra bra egenskaper i min vardag.

Vad har du för maträtt som du ofta gör när du inte orkar tänka ut något annat?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Mexikansk pastagratäng, fungerar alltid för råvarorna finns alltid hemma hos mig och man får ut många matlådor.
    Stek köttfärs med en finhackad lök,en riven morot, krossade tomater och krydda med röd currypasta, salt och peppar.
    Koka pastahjul och skölj svarta bönor.
    Blanda köttfärsen, pastan och bönorna med majs, en röd paprika och champinjoner i en ugnssäker form.
    Strö ost uppe på och gratinera i ugnen.
    Servera med cream fresh och en god sallad! 😀

  2. M

    Majssoppa, nån sorts pasta eller favoriten tonfisk och pastasallad, med fullkornsmakaroner, saltgurka, lök, ärter-majs-paprika och tonfisk. Enkelt att blanda ihop, går snabbt och så kan man göra en stor sats så räcker det i några dagar 🙂

  3. Matilda

    Färsk lax som jag bara slänger in i ugnen med lite riven parmesan och pesto ovanpå, 200 grader varmluft i 20 minuter. Till blir det sallad och något gott surdegsbröd om jag har ”bråttom”, annars lite potatis/bulgur eller liknande!

  4. Minna

    Jag är noga med att laga hemlagad mat varje dag. Skriver veckomatsedlar och handlar utifrån den listan. Det blir så mycket enklare, man behöver inte tänka ut något i sista minuten och man har allting hemma. Kräver bara några minuters planering. Jag har en lista där jag skrivit upp mina favoritmaträtter (ca 40 st) så vid planeringen krävs inte heller så mycket fantasi faktiskt=), utan det är bara att välja ur listan. Är intresserad av matlagning så för mig är detta nästan bara roligt. Är så bra för både hälsan och ekonomin dessutom! Kramar Minna

  5. Zandra B

    Åh vad gott det ser ut!
    Om jag har ont om tid så är min favorit det som jag tillagade igår – Strimlad kalkon, hackad lök, färska champinjoner och bönor i en ugnsform. Vispa ihop några ägg med lite vatten och häll över blandningen. In i ugnen medan du duschar, gör sallad, städar, etc 🙂

  6. Sofia A.

    Jag brukar göra en omelett av tonfisk och ägg, det går snabbt och lätt och mättar bra före t.ex. träningen. Det går ju också snabbt att skära upp några grönsaker till medan omeletten är i stekpannan. Dessutom är det ingredienser som nästan alltid finns hemma!