Spark i baken

Tvårätters middag

Matlagning hemma i köket.

Igår blev det en extra trevlig onsdagskväll när de kompisar som vi ska åka till New York med kom på middag. Vi bjöd på tvårätters med toast skagen till förrätt följt av lax med fetaost/keso-röra, sockerärtor, ris och sallad.

Toast skagen till förrätt.

Dessutom passade vi på att bestämma oss för vilka restauranger vi ska boka bord på i New York. Den här resan satsar vi på några av våra favoriter och inte så mycket nytt; The Standard Grill, Spice Market och Pastis är några av ställena vi ska besöka då vi älskar deras mat.

Laxmiddag.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Den där skagenröran ser fantastisk ut… blir att göra till förrätt ikväll. Skulle man kunna få ditt recept 🙂

    1. Spark i baken

      Den var fantastiskt god! Skala räkor, ca 200 g, och torka dem torra. Ha i en matsked creme fraiche och en matsked majonäs. Lite salt, peppar och hackad dill. Smörstek bröd i stekpannan och toppa med räkröran. Toppa med lite löjrom, en dillkvist och servera med citronklyfta.

  2. Marika

    Kan verkligen tipsa om att äta på ”The River Café” i NY om ni inte redan testat det. Helt fantastisk mat, underbar utsikt och topp-service!

    1. Spark i baken

      Superenkelt! Lax i ugn med en blandning av keso och fetaost ovanpå. Lite svartpeppar, sockerärter vid sidan om och in i ugnen tills laxen är klar.

  3. M

    Härligt! Skulle du kunna tänka dig att sammanställa ett inlägg på sånt man inte får missa och dina egna NY pärlor? Jag och mamma ska till NY i sommar, och även om jag varit där förut vill man ju testa och se nya saker 🙂