Spark i baken

Tävling: vinn köksmaskin

Actifry - gott och nyttigt på nolltid
Vinn en ActiFry från Tefal.

För några dagar sedan testade vi att tillaga pommes frites till vår hamburgare-kväll i köksmaskinen Actifry som jag fick hem för test. Actifry fungerar lite som en kombination av en ugn och en fritös. Du kan få en krispig yta på grönsakerna, eller perfekta pommes frites med endast en liten skvätt olja. Jag ser fram emot att testlaga lite grönsaker i veckan, och pommes frites kommer vi definitivt göra igen, de blev väldigt smakrika och goda. Vill du testa produkten har du chans att vinna den i veckans tävling här i bloggen.

Pommes frites med Actifry
Redo för tillagning, en halvtimme senare är potatisen klar. Bara att strö över lite flingsalt och äta.

För att tävla:
– skriv en kommentar till detta inlägg och berätta vad du älskar att stoppa i ditt hamburgerbröd.
– senast den 29 juli behöver jag ditt bidrag, då utser jag en vinnare.

Lycka till!

Pommes frites med Actifry
Färdiga pommes frites, serveras till en burgare tillsammans med familjen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cassandra

    Grillat hamburgerbröd, senapsmajonnäs, grovmalen entrecote, krispig gurka, tomat och karamelliserad rödlök som toppas med en härlig skiva greve ost

  2. Erik

    Hemmagjort och grillat hamburgerbröd, bbq Pulled pork med stekt paprika, syltad rödlök, fänkåls colewslaw som toppas med bamse tomat, krispig gurka.

  3. Emma Vuckovic

    Två favoriter:
    #Hemmagjord hamburgare på mald oxfilé. Grillad medium/rare serverad med aioli & grönsaker i hamburgerbröd
    #Laxburgare med skagenröra & grönsaker i hamburgerbröd
    Håller tummarna för vinst 🙂

  4. A-M

    Förutom hemmagjorda hamburgare med ost och stekt lök så är en ny favorit halloumiburgare! För 2 burgare behövs ett paket halloumi, soltorkade tomater, rödlök, ruccola, chiliflakes och avocado. Mumma!

  5. Hedvig

    Sallad, tomat, lök, ketchup, ost, dressing och en saftig hemmagjord burgare. Klassiskt, enkelt och gott!

  6. Sanja

    Finns inget godare än hemmagjorda burgare med pommes, nu när jag är gravid så har det tom blivit en craving så jag försöker att göra dem så nyttiga som möjligt. För min del blir goda bovetefrallor med nötfärs/kycklingburgare och egengjord fetaostkräm eller guacamole med ajvar relish och massa sallad och tomat. Kram 🙂

  7. Felicia Stålhand

    Hej Terese!!

    Nalkas det hamburgekväll med goda vänner preppar jag gärna med mycket olika saker. En oätbart hög hamburgare går alla tiders;)

    Grillade surdegsbröd som topp och bott, fyllda med sallad från trädgården i Småland, älgfärsbiffar grillade på grillen vid vattnet, tomat, lök, ananas och så senap, ketchup eller kanske en god sweetchilidressing. Blir en smula hungrig:)

  8. Sanna

    Jag är gärna med och tävlar, och det allra bästa jag vet i hamburgare är den goda dressingen tillsammans med färsk sallad, tomat och gurka. Gärna en skiva ost och lite lök också.

    Kram Sanna

  9. Caroline

    Mellan hamburgerbröden stoppar jag gärna en urgröpt portabellosvamp, ugnsbakt med fetaost-rödlök-balsamico-persiljefyllning. Även diverse grönsaker beroende på säsong och utbud i mitt kylskåp. Serveras med rotsaker eller en fräsch sallad.

  10. Kajsa

    Hemgjorda burgare av älgfärs eller annat vilt som rådjur eller hjort. Välkryddade med salt svartpeppar och worchestershiresås. Ibland med lök och ibland utan men alltid med cheddarost som läggs på när man vänt burgaren i stekpannan så osten smälter! Även sallad tomat och gurka och egen dressing och rejäla bröd.

  11. Suzana Dakic

    I mina burgare snålas det inte på godsaker. Basen är på svarta bönor och maizenamjöl med valfria kryddor och örter jag är sugen på för dagen, jag är en sucker för spiskummin! på burgaren strimlar jag ljus krämig tahini ( the more the merrier) och vevar på mina egenodlade tomater och gurka med hemmagjort coleslaw sallad på morot/vitkål och avokadosås! Kan hända att jag har syrad rödkål hemma, då blir det en liten hemlig tvist med pyttelite honung till det!

  12. Olivia

    Som vegan brukar jag ha hemmagjorda bönburgare eller marinerad grillat tofu i mina burgare. Gärna med olika salladskombinationer och en god chutney. Sparris är också en favorit istället för någon form av burgare eller köttsubstitut!

    Tack för en grym blogg, mycket inspiration!

  13. Lina

    Min otroligt kräsna 7-åring, som i princip aldrig vill ha kött utan mer vegetarisk kost, tycker otroligt nog om hamburgare. Nötfärsbiffar med rå lök, gurka och dressing. Mmmm

  14. Malin

    Jag brukar mixa fisk (typ torsk), ägg, dill, creme fraiche, ströbröd, salt och peppar och göra egna fiskburgare. Sedan gör jag en dillsås på dillen och creme fraichen som blir över. Tomat och ost brukar sedan räcka att ha i fiskburgaren. Brukar bli fantastiskt gott och det är kul att variera med god fiskburgare istället för vanlig hamburgare ibland! Håller tummarna extremt hårt! Detta hade varit perfekt nu när vi flyttar till nytt boende som inte har fullt fungerande kök ännu!

  15. Angelica

    Förutom en hamburgare av grovmalen köttfärs så gillar jag rödlök o varför inte lite hemgjord guacamole?

  16. Joanna nordlander

    Åhh så mumsigt med hamburgare…. Jag fyller mina bröd med hemgjorda burgare på nöt, fetaost och soltorkad tomat. Toppar dem med halloumi, färsk spenat och ajvar! Smarrigt värre blir det

  17. Linnea B

    Jag är en person som inte är ett stort fan av såser eller så. Därför är friterad halloumi bland det bästa jag vet att toppa burgaren med! Det blir lagom segt och osten smält, vilket gör att burgaren aldrig blir torr trots avsaknad av sås, himmelskt! Att toppa burgaren med rödlök, färsk tomat och sallad gör burgaren till pure perfection!

  18. Linda Koski Wikström

    En kycklingfile som är delad till halva tjockleken, marinerad i honunsmarinad och grillad till så där perfekt saftig. Detta tillsammans med en fräsch guacamole (självklart hemmagjord på avocado, en skvätt limesaft och hackad chili), hoummus med en massa vitlök (hemmagjord här med på en burk kikärter och citronsaft), rödlök och några blad krispig sallad. Hamburgerbrödet grillas med fördel lite snabbt för att få till den där knapriga insidan som inte suger åt sig all ”gegga” från tillbehören.

  19. Anki

    Jag älskar hemmagjorda hamburgare, grillade med en god marinad. En rejäl cheddarostskica, dressing och sallad på det och hamburgaren är redo att njutas!

  20. Paola

    Kikärtsburgare med ingefära & chili och äppel- och myntzatziki på en bädd av rucola, körsbärstomater och rödlök! Barnen älskar dem med.

  21. Maria

    Så här är ordningen och innehållet som jag gillar bäst:
    guacamole, spröd salladsmix (sådan på påse ), hemmagjord kycklingburgare, yoghurtsås med mango och chili 🙂 mums!

  22. Tess

    Jag gör alltid hemmabakade hamburgarbröd så vi har en grov-variant. I dem stoppar jag gärna grillad halloumni som är marinerad i hallon/lakrits-vinäger, fräsch ruccola sallad, hemmagjod guacamole, finstrimlade soltorkade tomater. Mums!

  23. Åsa Miemois

    Hej!! Jag mixar fetaost o soltorkad tomat och kletar på insidan av bröden, strör på färska spenatblad, tunna skivor rödlök och inlagd gurka och sedan i med en grillad kycklingfilé. Såååå gott!!

  24. Susanne

    Älskar att ha halloumi mellan hamburgerbröden med mycket sallad, tomat gurka och rödlök. Toppat med en god hemmagjord guacamoule, blir inte bättre! 🙂

  25. Linn

    I sommar grillar vi kycklingburgare och fyller brödet med hemmagjord het mangosalsa, avokadoskivor, salladsblad, rödlök och såklart kycklingen. Om jag vann skulle jag även göra sötpotatispommes till. Har drömt om att göra det men behöver en fritös så denna tävling är perfekt!

  26. Agnes

    Jag är nu inne och rotar i det här med veganmat. Så spännande att upptäcka gamla klassiker på nytt vis. Min nya favorit i hamburgerbröd är sötpotatis- och quinoaburgare med guacamole och mycket tomat! Smaskigt värre!

  27. Gosia

    I mitt hamburgerbröd finns:
    hemgjort hamburger (nötfärs, salt, grovmald peppar),huvud sallad, tjocka skivor tomat, tunna skivor röd lök och egen dressing (chilisås, bostongurka, majonnäs). Till detta tjocka pommes… Enkelt och himmelsk gott!

  28. Evelina

    Jag och min sambo ÄLSKAR hamburgare och våran favoritkombo är när vi maler högrev, blandar i bacon och lite jalapenos. Till det har vi crispig sallad, cheddar, lohammars hamburgerdressing, skivad bifftomat och rödlök. Som tillbehör brukar vi göra sötpotatispommes i ugnen, men att få göra det i en tefal fritös vore magiskt då det är svårt att få tag i riktiga sötpotatis pommes på restaurangerna i Sverige.

  29. Magdalena

    Lax! Lax på längden och tvären. Som hel bit eller i form av burgare. Det är så gott! Att det är nyttigt och gör oss smarta är ju också trevligt 🙂
    Trevlig sommar till dig!

  30. Carina

    Vilken rolig tävling!! Mina barn (och make) älskar hamburgare och pommes! Ja, och jag med såklart!! Finns mycket gott att ha i… men hemgjorda chiliburgare med ajvarsås, guacamole, ost, färsk spenat, bifftomat, paprika och gurka är svårslaget. Hade gärna önskat lite nyttigare pommes till det! Mums!!!

  31. Anna

    Alltså, hemma hos oss är det pullat kött som gäller numera, helst nöt. Så pulled beef, bönor, avokado och gräddfil. Sallad vid sidan. Yummie!!

  32. Elina

    I mitt hamburgerbröd stoppar jag gärna en egengjord fiskburgare: mixar vit fisk med lite parmesanost och diverse goda kryddor, steker så att den får en härlig krispig yta. En god crème fraîche- och mango chutneyröra och lite smulad fetaost passar perfekt till fisken. Sallad, stekta zucchiniskivor, en tunn tomatskiva och till sist lite nymald svartpeppar. Superbt!

  33. Lina

    Egenpicklad rödlök gifter sig bra med en saftig medium-rare burgare. Brukar även ha lite blandat grönt i och en röra/dressing gjord på bl.a. créme fraiche och chili. Bästa tillbehöret är rotfruktspommes, vilket ju hade varit utmärkt att göra i en ActiFry. Mmmm, nu blev jag ju hungrig!

  34. Josefine

    Wow, en sån vill jag vinna! I mitt (glutenfria) burgarbröd stoppar jag gärna massor av sallat, rödlök, grillad portabellosvamp, grillad paprika, grillad aubergine och örtmarinerade soltorkade tomater. Sedan vill jag gärna ha senap på också. Och kanske lite balsamvinägerreduktion. Mmmmmm….

  35. Amanda

    Jag gör helst egna hamburgare på älgfärs med en skvätt chilisås i, blir gudomligt gott! Krispiga grönsaker och en hemmagjord dressing på så är du i himmelriket 🙂

  36. Sandra Nilsson

    Hamburgaren ska fyllas till bredden med både kött och grönsaker så den knappt går att hålla i. Jag gillar den klassiska burgaren men den har fått konkurrens av nykomlingen pulled pork! Trådigt och saftigt kött i en perfekt barbequesås som toppas med fetaost och diverse fräscha, krispiga grönsaker eller en god coleslaw – I’m in heaven!

  37. Maja

    Jag fyller med hemgjorda älgfärsburgare gjorda på älg som skutits här i skogen, sallad och en dressing gjord på hjortron som jag plockat och creme fraiche. Härgjort och närproducerat!

  38. Lotta

    Det absolut godaste man kan stoppa i ett hamburgerbröd är en stor nygrillad hamburgare tillsammans med ajvar relish, en skiva fetaost o några strimlor rödlök! Enkelt o en symfoni från världens olika hörn i munnen! Mums…

  39. Hanna

    Jag gillar hemmagjorda vegeburgare på champinjoner och feta eller halloumi… Till det hummus någon bladgrönsak och typ spenat gurka och tomat… Går faktiskt att ha mandelsmör oxå istället för hummus, lite tokigt men det är gott… Jag skulle mer än gärna vinna den maskinen:) tack för bra blogg med klok person bakom…

  40. annika sjögren

    Mellan mina bröd stoppar jag gärna en haloumiburgare, tillsammans med rödlök, avocado och mangosalsa blir det supergott:) Bra tips som variation till vanliga ”köttburgare”

  41. Denise

    I hamburgerbrödet sätter jag helst en lammfärsbiff, fetaostcreme, sallad, tomat och det bästa, inlagd rödlök. Mmmmm…

  42. Jenny

    Jag gör gärna egna burgare av lax eller kyckling. Smaksätter med gräslök, salt, peppar och ibland andra kryddor. Till det en frisk dressing med gräddfil, yoghurt och citronskal. Sallad, tomat och så lite rödlök, sen har vi en toppen burgare!

  43. Linda

    Ååå vilken rolig tävling! Jag stoppar gärna en vanlig hemgjord burgare med mycket örtkryddor i mitt hamburgerbröd. Däri finns även ananas och guacamole (en kombination som är helt fantastisk enligt mig) och klassikerna skivad tomat och sallad, gärna lite groddar också. Det jag kommer åt får hemskt gärna vara ekologiskt. Tack för chansen att vara med i tävlingen, en av mina bästa barndomsminnen är när vi gjorde hemgjorda pommes i fritös, det är en riktig ”mys-moment” som jag gärna ger mina barn vid lite lyxigare tillfällen. Hemgjord burgare och hemgjorda pommes är svårslaget att få äta då och då.

  44. Jessica Sundberg

    Åh, det finns så mycket jag gärna stoppar i ett hamburgerbröd! Min absoluta favorit måste vara hemgjorda laxburgare med citronaioli, grönsallad, tomat och rödlök. Alltså mums!!! Pulled pork/beef/turkey/chicken är givetvis också mycket gott och en upcoming raket som jag tror slår igenom mer och mer. Hemgjorda burgare gjort på speciell hamburgerköttfärs är också svårslaget! Eller som de serverar i barnens skola till mellis – hamburgerbröd med smör och skinka. Perfekt när de fått bröd över från lunchen och de inte vill kasta – toppen både för miljö och ekonomi och barnen älskar det!

  45. Lindah

    Pulled pork + massor av goda grönsaker är min favorit mellan hamburgerbröden nu för tiden. Väldigt väldigt gott och går att variera.