Spark i baken

Rostad blomkål

Rostad blomkål.

Jag gillar att variera min mat och igår till middagen testade jag att skiva blomkål tunt, ha på lite olivolja och örtsalt och rosta i ugnen tills det fått lite färg. Supergott och enkelt att göra. Passar bra till det mesta.

Har du något gott tips på enkla och goda grönsaker?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Jag har också gjort blomkål i ugnen men jag pressade vitlök i olivolja och satte i lite chiliflakes som jag sedan ringlade över blomkålen.
    En annan grej som är supergod: koka haritcots verts hastigt i vatten, stek dem sedan i smör med vitlök och rostad mandel, det är supergott!
    Ugnsrosta olika grönsaker, tex paprika i olika färger, zuzzini, aubergine och rödlök, det är också gott med olika rotfrukter. En favorit är rödbetor, ugnsrostade med fetaost och pinjenötter, de är också goda att äta rårivna med pressad lime över + avocado och keso.
    Oj, det blev många tips!

  2. My

    Det ser bra ut! 🙂
    Jag bor hemma och försöker få mamma att göra nån bra mat nån gång men det går inte så bra!
    Jag spelade fotboll och innebandy förr, men nu har jag slutata med det, vill börja gymma, men hur ska jag peppa mig själv så det blir mer roligare? 🙂

  3. Åsa

    Rättikagratäng, smakar precis som potatisgratäng men hälsosammare. Koka tunnt skivad rättika i grädde tills ganska mjuk, salta och peppra, häll över i ugnsform, strö över riven ost och in i ugnen tills rättikan är mjuk. Jättegott och ett perfekt alternativ till den eviga potatisen (rädisdoften försvinner helt under tillagningen)

  4. Anna

    Kål! Brysselkål stekt i smör med salt, eller kokt till kött med sås. Blomkål i mos eller rå i yoghurtdipp. Vitkål i råkost eller pizzasallad. och grönkål och rödkål. Och kåldolmar! MMmm=)

  5. suzan

    Brukar ugnsrosta potatis, morötter, palsternacka och rödlök i ugnen… när det bara är några minuter kvar ringlar jag över lite ljus sirap och det blir grymt gott! Testa!

  6. Louise

    Just nu kör jag ofta ”blomkålsmos”. Koka blomkål, mosa och rör mer en klick cream fraich, salta och peppra. Mmmmmmm