Till middag igår lagade jag vegetarisk lasagne med recept från boken ”Majas klimatmat”. Idag fick det dessutom utgöra dagens lunch då jag har rester kvar. Om ni är sugna på att testa receptet hittar ni det här:
GRÖN LASAGNE
Ingredienser:
400 g rivna rotsaker; motötter, kålrot, rotselleri
1 stor gul lök
rapsolja
400 g krossade tomater
½ dl tomatpuré
2 tärningar grönsaksbuljong
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 ½ dl mjölk
2 krm vitpeppar
salt
2 msk färsk basilika eller 2 tsk torkad
lasagneplattor
500 g keso
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och grovriv grönsakerna. Hacka löken. Fräs lök och rotsaker i lite olja. Rör i tomatkross, tomatpuré, buljong, grädde, mjölk, salt och kryddor. Låt såsen koka upp.
Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en form. Avsluta med sås. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
Smaklig spis!