Gårdagens efterrätt från GI Gourmet blev smarriga toscapäron serverade med vispad grädde.
Recept för 4 portioner (fast det räcker nästan med ett halvt päron per person):
50 g smör
1 dl hackad mandel eller mandelspån
2 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
4 mogna päron
1 dl vispgrädde
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda ner mandel, socker och vaniljsocker. Skala och dela päronen. Ta bort fröhuset och lägg päronhalvorna på en plåt. Bred över mandelröran och sätt in i ugnen cirka 20 minuter. Servera med en klick vispad grädde.
ser verkligen riktigt gott ut! Allt med frukt känns så mycket nyttigare! haha! Fin blogg du har!
Dom där blev jag riktigt nyfiken på att testa! Synd att man inte har någon ugn för tillfället.
Jag gjorde dem igår kväll. Supergoda. Kommer göras igen.
Såg riktigt smaskigt ut. Både päronen och laxen skall helt klart testas något tag..:)