Vi håller på att tömma frysen inför vår flytt om ett par veckor. Kommer fortfarande ihåg när jag gick i gymnasiet och det ibland på matsedeln stod ”frysens hemligheter”. Det här är betydligt godare än det.
Igår plockade jag fram torsk, ärtor och hackad dill för att göra middag. Resultatet blev saftigt, gott och mättande. Här får ni receptet, men eftersom jag bara höftar när jag lagar mat får ni inga mått.
Potatismos:
Koka potatis mjuk och häll bort vattnet. Mosa i smör, mjölk, salt och peppar.
Torsk:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tinad torsk mitt på ett aluminiumfolieark. Toppa fisken med olivolja, dill, pressad citron, salt och peppar. Stäng ihop foliearket och ställ in fisken i ugnen 10-15 minuter så att den blir vit rakt igenom.
Servera mos och fisk med ärtor och en citronklyfta.
Tänk att något gott kan vara så enkelt! 🙂
Men säger som dig; lingon till torsk…? *funderar*
Ah, en av mina favoriträtter! Fast med lite lingonsylt ocksa!
Lingonsylt till torsk? Det tror jag aldrig att jag har provat.