Spark i baken

Recept: kycklingfärssås till pasta

God kycklingfärs och färsk pasta till middag.

Vissa rätter brukar alltid göras på ett och samma sätt i en familj – köttfärssås är en sådan rätt. Man hittar ett recept man gillar och så kör man på med det år in och år ut. Men ibland tvingas man tänka lite annorlunda. Som igår när jag köpt hem kycklingfärs men inte riktigt hade tänkt göra sås av det, så skåpet hemma hade inte alla ingredienser jag är van med. Nåväl, bara att experimentera – och det är ganska kul det. Särskilt när det blir gott, och det blev detta.

I en klick smör stekte jag rödlök, champinjoner (färska), och hackad morot och palsternacka mjuka. På med kycklingfärsen, flingsalt och svartpeppar. När kycklingen var genomstekt tog jag i en stor klick chilisås, grönsaksbuljong, en burk minichampinjoner (lite otippat, men fanns hemma), en stor näve bladspenat och hackad färsk basilika. Såsen fick småputtra några minuter medan pastan kokade. Sedan var det bara att servera.

Älskar att ha mycket grönsaker när jag gör pastasås. Det är ett bra sätt att få i barn nyttigheter och själv tycker jag det blir riktigt gott. Dessutom är det ekonomiskt då det blir fler portioner mat, men du spär ut det dyrare köttet lite.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. maja

    det låter väl gott men chilisås? är den sån där färdig sweet-chili sås med mesta dels socker och konserveringsmedel du använder då eller? miniburkchampinioner…..jag tycker personligen att det låter lite..ja barnmatsaktigt att hålla på med färdiga burkar..

    1. Spark i baken

      chilisås är inte sweet chili-sås, och som sagt. Jag tog det vi hade. Alla krossade tomater var slut i skafferiet. Tycker du är lite rolig med dina kommentarer ”maja”, du vågar inte heller använda en riktig mejladress när du skriver kommentarer här, och dina kommenterer är ofta lite syrliga.

      1. maja

        jag använder inte min riktiga mail-adress för min egen säkerhet på internet, nä alltså vågar jag inte. jag har absolut inget emot dig eller din blogg, tvärtom! jag tycker mycket om din blogg men ibland har man helt enkelt olika åsikter om saker, inte menat om dom låter syrliga, jag älskar din blogg, kram

        1. Spark i baken

          Tack – blir alltid lite misstänksam när jag ser att det inte är en riktig mejl. Självklart får man ha olika åsikter, det gör mig absolut inget.

          1. maja

            jag förstår verkligen att man blir misstänksam, det finns många som är väldigt oseriösa…. och förlåt igen för att min kommerntar/kommentarer har låtit otrevliga, ha en bra dag!

    2. Millan

      Usch för sådana bittra människor som kritiserar ett såhär fint och bra inlägg på världens bästa blogg.

      Spark i baken är verkligen helt fantastisk å likaså tror jag om människan bakom den. Utan pekpinnar, tydlig med sin sponsring, positiva inlägg, fina färger m.m.m.m. Förgyller den min vardag.

      TACK!