Spark i baken

Recept: Choklad- och hasselnötskaka

Smarrig kladdkaka tillagad i mikro.
Smarrig kladdkaka tillagad i mikro.

Här kommer det smarriga receptet på kladdkakan kocken Mattias Larsson lagade till oss. Perfekt till helgmyset! Ni som känner mig vet ju att för mig är hälsa att även äta sötsaker. Allt handlar om balans.

Mattias gjorde kladdkakan i mikrovågsugnen – har du ingen Max mikro, gör den i vanliga ugnen – men då måste den vara inne längre tid.

Choklad- och hasselnötskaka

100 g hasselnötter
100 g mörk choklad
150 g smör
3,5 dl brun farin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
en liten nypa salt
3 ägg

Till formen:
smör och rostad cocos

Smöra crispformen och fodra den med rostad cocos. Hacka nötter och choklad grovt. Lägg smöret i en plastbunke och smält det i MAX Mikrovågsugn ca 1 minut på 500 W. Häll sedan ner farinsocker, vetemjöl, bakpulver, kakao, salt, nötter, choklad och ägg. Blanda runt alltsammans ordenligt och häll ner det i den fodrade crispformen. Crispa kakan ca 7 minuter.

Lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Crispform, är det ett tillbehör till den speciella micron du prövar?
    Blev lite nyfiken, kan man göra det här receptet i en vanlig micro?

    1. Terese

      Nej, inte i en vanlig mikro. Det måste finnas särskilda funktioner. Crispformen funkar för denna. Jag rekommenderar att du gör den i en vanlig ugn istället.

      1. Elin

        Aha, då förstår jag.
        Dock har jag sett att man kan göra muffins och sockerkaka i vanlig micro, skulle vara spännande att pröva 🙂