Här får ni receptet på Chicken à la King. Receptet kommer från Vår kokbok – så du kanske redan har det hemma. Det är väl den mest sålda kokboken i Sverige?
Receptet är för 4-5 portioner.
4-5 dl skuret kött från kokt, stekt eller grillad kyckling
200 g champinjoner
1-2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
½-1 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
1 röd eller grön paprika
(peppar, äkta soja)
Gör så här: Skär köttet i små bitar, skinnet bör tas bort. Skiva champinjonerna. Lägg svampen i en gryta och låt det mesta av vätskan koka in, innan fettet läggs i. Fräs svampen 5-10 minuter. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde under omrörning. Tillsätt smulad buljongtärning och koka 3-5 min. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
Blanda kött och paprika i grytan. Hetta upp. Smaka av, eventuellt med lite peppar och soja.
Servera med ris och kokta ärtor.
åå, det låter riktigt gott!!
Det måste jag testa, ser ju jättegott ut…bäst av allt verkar det passa övriga familjemedlemmar…dom e så kräsna ibland…