Boken ”Råsmart familj” skriven av Ulrika Hoffer innehåller dels ett tioveckorsprogram för den som vill få ett färdigt upplägg hur du och din familj kan testa att äta nyttig och bra mat och dels en rik receptdel. När jag bläddrar i boken blir jag inspirerad av bilderna och det finns många rätter som jag vill testa. Bland annat de här fiskburgarna.
Fiskburgare
Skär fisken i mindre bitar. Riv försiktigt av det yttersta skalet på en välskrubbad citron (inget vitt ska komma med, det smakar beskt). Mixa allt utom sesamfrön i en mat beredare tills fi sken är färs. Forma till små biff ar, salta och peppra. Vänd i sesamfrön och stek på medelhög värme i kokosfett cirka 3 minuter på varje sida.
Servera gärna med sötpotatismos (recept i boken), quinoa eller ugnsbakade rotfrukter och en enkel sallad. Eller gör en burgare med salladsblad och sötpotatismos (se bilden).
4 portioner:
400 g vit fisk, t.ex. torsk eller sej
1 citron, rivet skal
1 msk hackad färsk rosmarin
2 msk hackad slätbladig persilja
1 ägg
salt och peppar
1 dl sesamfrön
kokosfett till stekning
Verkar supersmarrigt! Sparat i favoriter 🙂
Nä men gud vad gott -> ska testas!
Förresten, jag undrar bara när vinsterna från adventskalendern skickas ut?
Tack för en bra blogg!
det är företagen som skickar ut. har du inte fått det denna vecka, mejla mig på [email protected]
mmm elsker fisk! tack for recepten!