En kantarelltoast är nästintill matporr för mig. Jag vet att jag är lite besatt – skyller på graviditeten. Har aldrig ätit så mycket kantareller som jag har gjort i höst. Jag kan inte få nog! Ser jag fina kantareller i affären köper jag hem ett gäng för att lyxa med kantarellsmörgås. De som följer mig (sparkibaken) på Instagram har även sett att jag lagade kantarellpaj med västerbottenost för någon vecka sedan – även det mycket gott. Men godast är de ändå smörstekta. Gärna med finhackad rödlök, flingsalt, svartpeppar, något grönt som dill eller persilja och en skvätt mjölk eller grädde som får koka in. I helgen handlade jag Fabriques goda levainbröd, och de passar bra att stekas med i pannan en stund innan det är dags att ösa på kantarellröran på dem. Till mina toasts dricker jag helst lingondryck för extra mycket skogskänsla.
Mmmm. Nu ekar dock kylen min tom på svamp. Ikväll blir det istället lax med en god sallad.
gud så gott!! Har en sista påse i frysen sen e de sluuut 🙁
Kantareller ÄR matporr! GOD, HÄRLIG, UNDERBAR matporr!! :))
Så underbart gott!!! Kan äta hur mycket som helst av det bara:-)