Spark i baken

Min favoritpasta

Lax- och räksås till pastan.
Lax- och räksås till pastan.

Jag har haft en lugn start på dagen. Igår kväll så hade vi centermöte på Sats Hötorget som jag tillhör (som Sats-anställd tillhör man ett center även om man instruerar på fler) och efteråt låg jag och Glenn hemma i soffan och tittade på en film för att varva ner. Eftersom vi kom i säng rätt sent tyckte jag gott att jag kunde ta lite sovmorgon. Men nu är jag i alla fall uppe och frukosten är i magen.

Självklart så är det inte frukosten som ni ser på bilden ovan utan gårdagens middag. Vill tipsa om den enkla laxpastan som är en riktig favorit till mig och kanske passar som er middag idag?

Det är bara att koka pasta, steka lax och en skvätt tomatpuré, hälla på creme fraiche (valfri fetthalt), en burk skalade räkor och en påse babyspenat. Krydda med salt, peppar, örtsalt eller vad du nu tycker passar. Så fort spenaten har förlorat sin spänst och kokat ner är maten klar. Hur enkelt som helst trots att jag tycker pastan känns lite lyxigare än när man äter den med köttfärssås eller liknande.

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    ett tips för att lyxa till pastan ytterligare är att slänga ner den tillsammans med räkorna. När det är ca 1-2 minuter kvar på koktiden så slänger man ner den i stekpannan tillsammans med lite av pastavattnet, så den kokar i såsen. Pastan tar åt sig jätte mycket smak av såsen då, supergott! =)